Zranění bylo hodně nepříjemné, ale na Albánii jsem fit, vyhlásil Souček

06.09.2023, 20:30
Aktuality

Kapitán české reprezentace Tomáš Souček připustil, že má za sebou jedno z nejvíce nepříjemných zranění v kariéře. Osmadvacetiletý záložník West Hamu na konci srpna v utkání anglické ligy v Brightonu inkasoval úder do hlavy a musel vynechat následný zápas. Nyní už se ale cítí v pořádku a připraven na čtvrteční duel kvalifikace mistrovství Evropy proti Albánii. Lídr českého týmu to uvedl na tiskové konferenci.

Souček po úderu do hlavy od brankáře zápas v Brightonu nedohrál a kvůli riziku otřesu mozku střídal. "Musím říct, že zranění bylo opravdu nepříjemné, byla to pořádná rána. Těch zranění včetně hlavy jsem už zažil docela dost, ale tohle bylo jedno z nejvíce nepříjemných. Ale jsem rád, jak jde rekonvalescence. Teď se cítím dobře a fit a těším se na zápas," uvedl Souček.

Kvůli nařízení v Premier League se mohl po zranění hlavy zpět do tréninku vracet pozvolna. Vynechal páteční utkání na stadionu Lutonu. "Anglická federace má nějaká pravidla, po kolika dnech se co může dělat. Dělal jsem i hodně testů. Měl jsem pár dní volno, byl jsem s rodinou. Třetí a čtvrtý den jsem mohl jít lehce na kolo, trošku posilovat, ale bez otřesů, udržovat se," líčil Souček.

"Potom jsem se připravoval individuálně bez kontaktu. Pak jsem naštěstí mohl i trochu do kontaktu. Jak jsem přijel na nároďák, už jsem mohl vše naplno. K zápasu s Albánií to vyšlo ideálně. Ale první týden byl opatrnější," doplnil.

Na reprezentační sraz dorazil v dobrém rozpoložení. West Ham po červnovém triumfu v pražském finále Evropské konferenční lize dobře odstartoval i tuto sezonu a v úvodních čtyřech kolech Premier League získal 10 bodů.

"Co se týče fotbalové kondice, jsem strašně rád, že po úspěšné minulé sezoně se nám podařil vstup do té nové. Jsme rádi, že jsme v tabulce nahoře. Věřím, že si to přenesu i do reprezentace," uvedl Souček.

Národní tým vede svou kvalifikační skupinu a v případě výhry nad Albánií by udělal výrazný krok k postupu na závěrečný turnaj v Německu. "Když to srovnám s Polskem, tak je to stejně důležitý zápas. Tehdy to byl první zápas ve skupině (3:1), teď čtvrtý. Znovu doma proti silnému týmu. Určitě je to pro nás jeden z klíčových zápasů," řekl Souček.

"Víme, v jaké jsme pozici. Máme sedm bodů po třech zápasech, s tím jsme spokojeni. Ale chceme vyhrát, abychom se po čtvrtku cítili ještě komfortněji. Nepřemýšlíme, co bude dál. Přemýšlíme jen nad čtvrtečním zápasem, který chceme všichni zvládnout," doplnil český kapitán.

Albánie šla v poslední době podle něj nahoru. "Myslím, že je to hodně kvalitní tým. Albánii a Polsko bych řadil do podobných pozic, klidně bych je porovnal. Hráli mezi sebou hodně vyrovnaný zápas, Polsko sice nakonec zvítězilo, ale mohlo to skončit i remízou nebo opačně. Mají hodně individualit v zahraničí, v Itálii. Jak dopředu, tak dozadu se cítí být kompaktní jako tým," podotkl Souček.

Nechyběl v dosud jediném vzájemném duelu od rozdělení federace, v němž český celek předloni v červnu v generálce na mistrovství Evropy porazil Albánii v přípravě na Letné 3:1.

"Vzpomínám si na ten zápas, ale v přípravě jsme z něj už nevycházeli. Ani nevím, kolik našich i jejich hráčů v obou týmech je. Mají nového trenéra, mnoho nových hráčů. Koukali jsem spíš na jejich poslední zápasy. Ale určitě by se nám líbil stejný konečný výsledek," dodal Souček s úsměvem.

Autor: ČTK

Komentáře (10)

Přidat komentář
Sigma Olomouc

Šilhavý po Maďarsku: "Ale Tomáš chtěl hrát..."

Reagovat
BrutusGargamel

Škoda.

Reagovat
Pablos

Trošku jsem i doufal, že by se nechtěně Šilhavému naskytla možnost, že se dá zápas odehrát i bez Suka a třeba i líp… jenže takhle se to zase nedozvíme a Tomáš si střihne svých 180+ minut.

Reagovat
Drumassacre

tak jako je odpočatej a z klubu má spíš sebevědomí po tom vstupu westhamu, zrovna teď mi to nevadí... minulou sezónu to byly mnohem horší situace...

Reagovat
Greaber

No jasně, west ham se bez něj rozjel a jeho náhrada na hřišti září tak, že bude leštit lavičku, to určitě zvedne sebevědomí.

Reagovat
veikko

Tak zase on má ve 28 letech jen 60 zápasů za repre, což není nijak zvlášť vysoká porce. V jihoamerických reprezentacích máš běžně hráče se 100+ zápasy, a to dojíždějí na repre srazy přes půl světa. Jenže ti nekončí reprezentační kariéry ve 32 letech, no.

Reagovat
Pablos

Nejde mi zase tak o něj, jde mi spíš o to, že si Šilhavý nikdy nevyzkouší jinou alternativu ani v žádném přáteláku, dokud opravdu jednou nebude chybět kvůli zranění.

Reagovat
veikko

Tak to je druhá věc, naposledy nehrál proti Estonsku 16. listopadu 2021 a střídaný byl akorát při debaklu s Portugalskem. Zrovna na DM ale máme těch přirozených alternativ asi nejvíc na všechny posty (Holeš, Král, Sadílek), takže mi to vlastně nevadí, že hraje prakticky pořád. My máme navíc typologicky tu zálohu složenou tak strašně nešťastně, což ale není Francova chyba, protože kvalitní kreativní střeďák u nás prostě chybí, že posazením Součka bys vlastně vůbec nic nezískal. Co by se spíš mohlo vyzkoušet, je vyměnit role Královi a Součkovi, tedy že by si Souček vzpomněl na léta ve Slavii a mnohem častěji mohl útočit.

Reagovat
dontcallmeandre

Působí to na mně, že si řekl, že bude rekordman ve startech za ČR, má 60 zápasů, na čecha mu chybí 64 zápasů, repre hraje cca 10 zápasů za rok.. Má co dělat.

Reagovat
Csaplárova past

Seznam těch sponzorů za jeho zády hezky ukazuje stav českého fotbalu.

Ali Pay ... jako vážně?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele