Šilhavý k Albánii: Je to nepříjemný soupeř, určitě nic nepodceníme

06.09.2023, 18:58
Aktuality
Jaroslav Šilhavý (© AFP)

Přestože Albánie jen jednou postoupila na velkou akci, trenér českého týmu Jaroslav Šilhavý ji před čtvrtečním vzájemným zápasem v kvalifikaci mistrovství Evropy v žádném případě nepodceňuje. Jednašedesátiletému kouči je jasné, že případné vítězství v přímém souboji o první místo ve skupině by jeho svěřence výrazně přiblížilo k postupu na šampionát v příštím roce. Na tiskové konferenci si pochvaloval, že všichni hráči v aktuální nominaci jsou v pořádku.

Albánci z druhého místa ve skupině ztrácejí na Česko jediný bod. "Jestli jejich tým někdo podceňoval, tak my jsme to určitě nebyli. Je to velice nepříjemný tým s řadou dobrých individualit. Hráči, kteří jsou v nominaci, hrají ve vyspělých západních ligách. Hodně z nich je ze Serie A, už to předurčuje k tomu, že to rozhodně nejsou nějací slabí hráči," prohlásil Šilhavý.

"Navíc na začátku roku přišel nový trenér (Sylvinho), zlepšila se organizace hry, jejich pojetí. Jsou rychlí dopředu, hodně nebezpeční v přechodové fázi, pohotoví střelci. Jejich nátura je jít dopředu, chtějí dávat góly. Budeme muset být maximálně pozorní a koncentrovaní po celý zápas. Jedna chybička může rozhodnout," dodal trenér.

Pokud by jeho svěřenci Albánii porazili, měli by už na dosah účast na šampionátu v Německu, kam projdou první dva týmy z každé skupiny. "Samozřejmě ty počty jsou jasné. Kdybychom zítra vyhráli, tak bychom se posunuli dopředu. Určitě by ale ještě nebylo nic hotového," konstatoval Šilhavý.

Před pondělním začátkem srazu vypadl z nominace kvůli zranění obránce David Douděra, ostatní hráči jsou ale v pořádku. Připraven naskočit bude po nedávném zranění hlavy i kapitán Tomáš Souček.

"Všichni jsou v pořádku a připraveni k dnešnímu tréninku. Co se týče sestavy, dá se říct, že už máme jasno," řekl Šilhavý, který v posledních zápasech střídal rozestavení na tři nebo čtyři obránce. "Už jsme rozhodnuti, samozřejmě nebudu to prozrazovat. Bude to podobné rozestavení jako v posledních zápasech," doplnil.

Od nástupu k mužstvu v roce 2018 ve čtvrtek odkoučuje přímo na lavičce jubilejní 50. zápas národního týmu, za svého působení u reprezentace ve čtyřech duelech scházel kvůli koronaviru. FAČR mu po konzultaci s komisí pro historii a statistiku aktuálně počítá 52 utkání včetně tří zápasů, v nichž ho nahradil asistent Jiří Chytrý. Do bilance mu nezahrnuje jen duel proti Skotsku v roce 2020, kdy nastoupil narychlo složený nový celek pod vedením Davida Holoubka.

"Abych se přiznal, moc to nesleduji. Za tou padesátkou teď prostě vidím další důležitý zápas, který potřebujeme zvládnout. Když ho zvládneme, pak se třeba člověk ohlédne zpátky. Těch zápasů je poměrně dost. Je to samozřejmě příjemné vést reprezentaci v tolika zápasech," uvedl Šilhavý.

Autor: ČTK

Komentáře (44)

Přidat komentář
Pablos

Franco Šilháffí to namotivuje... podcenění nepřipadá v úvahu

Reagovat
Salfovic

Jo, hodí tam podobnej masterpiece

https://youtu.be/OtGff1l58kc?feature=shared&t=120

Aspoň už chápu, proč je naše hra tak uspávající.

Reagovat
Pablos

Na to jsem narážel právě

Reagovat
Salfovic

Já to taky viděl poprvé v tom předchozím článku díky Kypřícímu prášku.

Reagovat
Igli

ty výrazy těch hráčů

Reagovat
ACSeRw!n

totalni nezajem

Reagovat
Puskas

A to se ještě drží, když vědí, že je snímá kamera.

Reagovat
jenage

Reagovat
veikko

Já bych se nedivil, kdyby byl Šilhavý naštvaný na Baráka, protože mu tam v první řadě celou dobu čuměl do země. To se neodpouští.

Reagovat
smazaný uživatel

Tondo, já si myslím, že to koukání do země není to pravé. Příště bych si přál, aby na tobě bylo vidět odhodlání, to srdíčko. Můj projev tě musí nabudit Tondo. Děkuju ti.

Reagovat
Sosi

Ty vole to je sracka... to mysli vazne? To ma byt kabina repre? Ja uz se nedivim nicemu

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem jediný komu připadají preview k repre zápasům absolutně nejnudnější čtení tady? To ten Šilhavka nemůže třeba aspoň pár hráčů soupeře jmenovat a vypíchnout jejich kvality? Je fakt spokojený, že má kádr pohromadě, když tam chybí Schick? Nebo mu to píše AI?

Pokaždé když to přečtu mám pocit, že by mi někdo měl nahradit ztracený čas

Na zápas se ale těším. Škoda, že nenastoupí Laci.

Reagovat
kilobyte

Buď rád, že k tomu nedělají podcast se Šilhavým. Kdybys to slyšel od něj, tak ještě usneš.

Reagovat
Kejza

On má hlavu asi fakt ve vlastní prdeli, protože si myslí, že to není potřeba. Tohle totiž podle něj určitě médiím stačí a fanoušci jsou kulisy, co křičej gól nebo pískaj, když se prohrává. Působí tak na mě furt.

Reagovat
Pablos

Furt Vám to připomínáme, že články se nečtou a furt di nedáte říct

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Moshe Dajan

Píše mu to Chytrý.

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Chorý

Reagovat
Mirek na tenisu

Hlupý.

Reagovat
BrutusGargamel

Neví kdo za Albánce hraje.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Jordi Alba

Číst? A rovnou podcast by jsi k tomu nechtěl?

Reagovat
ratusek

Reagovat
Cotton

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej kartáč jsi mi dal. Ale koledoval jsem si o něj

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Prosimte dyt on je nezna, je to nymand. Nejsussi, nejnudnejsi a nejmin zapalenej trener na Svete. Jeho styl jak vystupuje a pusobi uz nema v moderni dobe co delat nikde.

Reagovat
oddy

Jako když si člověk pustí All or Nothing s Man City nebo Arsenalem a vidí, jak to tam ti dva šílenci Arteta s Guardiolou hecují, a pak si pustí nahoře to video s Šilhavym

Reagovat
smazaný uživatel

Oni podle me hlavne znaji vsechny hrace soupere, jejich slabiny apod. Silhavy bere 600k mesicne a porad ma pristup jakoze "Albanie, sikovni na mici, trosku vybusni, bacha na brejky a standartky". Ja brat takovej plat do pici tak bydlim v Albanii cely prazdniny abych nasal jejich mentalitu, oprcal aspon tri albanky (to jen tak pro radost) a sledoval albanskou ligu nebo co tam hraji.

Reagovat
noustres

Tak určitě.

Reagovat
Mirek na tenisu

Šilhavý, Chytrý, Pěšír a spol. VEN!

Reagovat
$dolar$

Reagovat
ACSeRw!n

to bude ostuda.. Albanie nas prejede, dejte na ma slova

Reagovat
Pablos

Nedám, nepřejede

Reagovat
Infeld Prácheňský

Reagovat
oli9

Reagovat
kattos

Reagovat
Ahoso Widaho

Tady tyhle kecy pořád do kola.

Reagovat
poz3n

Vychází to dneska na epický výkon, kdy se poté budeme definivat jako evropská špička nebo na klasický průser se slabším soupeřem? Už ztrácim přehled o tom, kdy bude co.

Reagovat
$dolar$

Stačí jeden Francuv PepTalk a Masopust a spol je rozjebou.

Reagovat
Csaplárova past

To bude ostuda vole

Budem rádi za upocenou výhru 1:0

Reagovat
kattos

Tu bych bral všema deseti

Reagovat
OTASi

U šilhavky mě nejvíc sere, jak je vždycky schopnej dojebat venkovní zápasy.. naše hra doma a venku je často jak den a noc, přál bych si mít repre, která by byla schopná konstatně hrát venku stejně dobře jako doma.. ale často to je bojácnej uprděnej výkon

Reagovat
spider_8

Holes jak ho sestrelil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele