Doufám, že nedovolíme nějaké překvapení, řekl Sadílek před Albánií

06.09.2023, 10:57
Aktuality
Michal Sadílek (© AFP)

V dobré pohodě přicestoval na zářijový sraz české reprezentace defenzivní univerzál Michal Sadílek. Čtyřiadvacetiletý hráč v úvodu sezony v dresu Twente Enschede nechyběl ani minutu a se svým týmem zatím v domácí soutěži nezaváhal, mrzí ho ale vyřazení ve 4. předkole Evropské konferenční ligy. V nahrávce pro média uvedl, že ve čtvrtečním čtvrtém utkání kvalifikace mistrovství Evropy proti Albánii bere pouze vítězství.

"Co se týče holandské ligy, tak start do sezony hodnotím pozitivně. První tři kola nám vyšla. Vyhráli jsme všechny zápasy a spolu s PSV Eindhoven a Alkmaarem jsme v čele tabulky. Bohužel jsme nepostoupili do skupinové fáze Konferenční ligy, to je zklamání," řekl Sadílek.

Twente zůstalo těsně před branami skupiny i před rokem. "Úspěch byl už to, že jsme se dostali do evropských předkol z ligy. Bohužel trpíme na to, že Twente za posledních osm let v těch evropských soutěžích moc nebylo. Poslední předkolo býváme nenasazení. Minulý rok jsme dostali Fiorentinu, pozdějšího finalistu. Teď Fenerbahce Istanbul, které má taky úplně neskutečný kádr. Takže docela pech," poznamenal Sadílek.

Z osobního pohledu může být s úvodem sezony spokojen. V devíti soutěžních zápasech nevynechal ani minutu a připsal si gól a asistenci. "Myslím, že jsem v dobré pohodě. Jak herně, tak co se týče fyzické připravenosti. Takže myslím, že je to na dobré úrovni. Těším se na zápasy, které nás teď čekají, a doufám, že je zvládneme," přál si Sadílek.

V Twente už nemá českého spoluhráče ofenzivního univerzála Václava Černého, který v létě odešel do německého Wolfsburgu. "Zvykám si. Samozřejmě bych byl raději, kdyby tam ještě se mnou byl v kabině a mohli jsme kecat v češtině. Venca udělal krok do Bundesligy, který mu naprosto přeji. Doufám, že se mu bude dařit a hlavně bude spokojený," uvedl Sadílek.

Reprezentace nejprve ve čtvrtek v evropské kvalifikaci přivítá v pražském Edenu Albánii. V případě vítězství si pojistí vedení ve skupině a výrazně se přiblíží k postupu na šampionát v příštím roce v Německu. V neděli národní mužstvo zakončí zářijový sraz přípravným duelem v Maďarsku.

"Očekávám od Albánie bojovný zápas. Že do toho půjdou na 100 procent a budou se nám to snažit hodně znepříjemnit. Doufám, že s naším stylem jim nedovolíme nějaké překvapení," řekl Sadílek.

"Že bychom se mohli přiblížit k postupu, v hlavě ani moc nemám. Soustředím se prostě na zápas, abychom ho hlavně zvládli výsledkově a Albánii porazili. Uvidíme, jak se po tomhle zápase a kole tabulka vykrystalizuje," doplnil Sadílek, který se v reprezentaci opět setkal s bratrem Lukášem z pražské Sparty.

Stadion v Edenu by mohl být na Albánii vyprodaný, zbývají poslední vstupenky. "Při minulém domácím zápase s Polskem jsem byl (kvůli zranění) na tribuně, takže jsem to prožíval jako divák. Bylo to neskutečné. Doufám, že taková atmosféra náš čeká i proti Albánii a celý stadion náš požene za výhrou," dodal Sadílek.

Autor: ČTK

Komentáře (56)

Přidat komentář
JacoBee

Doufáme, že neztratíme s Albánií...

Reagovat
Pablos

Doufáme, že nebudeme hrát nekreativní sračku v zápase kde budeme muset spíš tvořit než bořit... já v to tedy doufám taky

Reagovat
erudovanyodbornik

Si rozklikni jejich soupisku na WIKI, dost hráčů s top 5 lig. Rozhodně silnější tým než Kosovo, který nám taky dělal problémy.

Reagovat
kilobyte

Soupisku si může rozkliknout i tady. Teda až skončí beta verze.

Reagovat
bobis21

Beta verze dávno skončila

Reagovat
inferno08

No spíš jen zmizel ten nápis

Reagovat
Salfovic

Byla povýšena na Alfu.

Reagovat
Cotton

Do středu zálohy se přes Součka a Krále asi nevejde, ale na LWB bych ho dal.

Reagovat
Lemond Laws

To je asi píčovina ne?

Reagovat
lampas

A vedle nich se taky nevejde? Nebo snad Šilhavý zkusí progresivní 4-4-2?

Reagovat
Losinho

3-4-3

Reagovat
Cotton

Nic jiného než hru na 3 stopery podle mě nezváží

Reagovat
Salfovic

Tři stopeři, na krajích dva beci a uprostřed Souček s Králem, to zas bude lahoda

Reagovat
Cotton

nepřeju si to, ale očekávám to přesně takhle

Reagovat
doshcz

snad bude zase video jak je Jarda motivuje

Reagovat
Well
Reagovat
Pablos

ono nějaký bylo jo ?

Reagovat
doshcz

jo bohuzel

Reagovat
Pablos

Doufám, že v poločasu v Moldavsku třeba... to bych si rád pustil

Reagovat
Lemond Laws

To si neviděl? jak tam Lingr spal?

Reagovat
Pablos

Reagovat
Remt

Hoďte to sem prosím někdo

Reagovat
Pablos

já na to čekám celou dobu

Reagovat
Kypřící prášek
Reagovat
Well

To nevím jestli by mě nějak motivovalo, bylo monotónní jak kdyby uspaval hady, se vůbec nedivím, že tam někteří usínali.

Reagovat
kilobyte

Si děláš prdel? Není to nějaká parodie? Jak tam radši nikdo nemrká, aby při tom neusnul. A když už to někdo nevydrží a začne mrkat, tak se rozhejbe, aby to překonal.

Nechápu, jak tohle mohl někdo vypustit ven.

Reagovat
Pablos

Reagovat
Kypřící prášek

jako jestli je nenamotivuje, ze takovejhle jantar se muze stat trenerem reprezentace, tak uz je nenamotivuje nic ale jako hledal jsem to celkem dlouho, myslel jsem ze si uvedomili, ze je to blbost a smazali to

Reagovat
Pablos

Tak to je horší než bych kdy čekal Jak se vůbec dá říct tak monotóně jakoby nic, jdeme vyhrát a odjezdit to... to přeci nejde dohromady

Reagovat
Salfovic

Měli radši probírat, čeho se bojí.

Reagovat
Salfovic

Reagovat
krisa

jedu, jedu, jedu, jedu, jeduuuu..

Reagovat
shitcool

Čekám Šilhavýho paskvil a prohru 0:1, při které na hřišti bude Masopust, Zelený nebo Kuchta a všichni budou úplně tragický

Reagovat
Pablos

Doma né... doma výhra 3:0 snad, až u nich to bude teprve sračka očekávám.

Reagovat
Cotton

Reagovat
Lemond Laws

Hraje Laci?

Reagovat
Pablos

ještě se neví... ale v nominaci je

Reagovat
PBLead

no minule hrál jen z lavičky, tak uvidíme

Reagovat
7kaka7

Jeho "smůla" je, že on je z lavičky pro tým nejpřínosnější, protože přinese obrovskou energii, která není tak výrazná když hraje od začátku. Něco Lou Williams v NBA určitě byl lepší než někteří hráči co dostávali přednost v základu, ale jeho největší přínos byla energie z lavičky a tak byl celoživotním "náhradníkem". Oproti tomu např. Sadílek je z lavičky dost nevýrazný a jeho přednost je, že svojí fyzičkou utahá soupeře v průběhu zápasu. Letos by Laci mohl dostávat víc šancí v základu tak uvidíme

Reagovat
ACSeRw!n

ma chripku, asi hrat nebude

Reagovat
Pablos

koukám i Daněk, Karabec ....kdo další ?

Reagovat
smazaný uživatel

Filadelfská chřipka

Reagovat
oli9

S Albánců se tu dělá zase nevím co.. Možná hrají v dobrých týmech ale vždy to byly labilní mrdky

4:1 čau

Reagovat
didosh

Reagovat
7kaka7

protože ti nejlepší hrají za Švýcarsko

Reagovat
Pablos

Reagovat
krisa

Reagovat
Well

Reagovat
shitcool

Reagovat
Cotton

Reagovat
Lemond Laws

S kým, s čím

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Cotton

Doma by to mělo být v pohodě, ale u nich těžký a vyrovnaný

Reagovat
FC-RUBRIKA

Twente je pro me cernym konem na 3 misto.

Reagovat
TheTopFootbaler

Doufání je na nás fanoušcích, vy koukejte laskavě nedovolit překvapení

Reagovat
Witcher

To skoro vyznělo jako bychom byli favoriti my.Naopak chceme překvapit a vyhrát ale Sadílek stejně asi do zápasu nezasáhne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele