Známky lvíčat po Dánsku: Po vzoru Zimy raději odhlédněte, Češi Zohoreli

25.06.2017, 00:25
Názory a komentáře
Ono je moc hezké kalkulovat celé dny se skóre souběžně hraného utkání, či s povoleným nebo nepovoleným počtem žlutých karet, ale když si nedokážeme splnit povinnost proti nejslabšímu týmu skupiny, potom se postupuje těžko. Jak si podle nás Češi proti Dánům vedli po individuální stránce?

Zatímco v prvních dvou zápasech šlo bez větších problémů ukázat na nejlepšího Čecha, tentokrát je to složitější. Obvyklí podezřelí Simič se Součkem opět měli skvělé momenty, prvně jmenovaný je ale taky zároveň namočený u gólu a největší plusovou pozornost tak na sebe zřejmě bude strhávat opětovně ukázkový žolík Chorý.

Na opačném známkovacím pólu už má fanoušek na vybranou - selhal nejvíce bojácný brankář Zima, sólista Černý nebo v zakončení jednoduše příliš váhavý Schick? Jedno je jasné: zklamalo nás víc borců, než kolik nás jich potěšilo. A to u rozhodujícího zápasu skupiny samozřejmě nevěstí nic dobrého.

Hodnocení hráčů českého týmu v utkání s Dánskem:
(známkování od 1 do 10; 1 nejhorší, 10 nejlepší)

Lukáš Zima — 3: Co s gólmanem, který si v lepším případě zdánlivě kryje obličej (první gól) a v horším před střelou snad přímo uhýbá (třetí gól)? Problémy sice ležely i jinde a za žádnou branku se nedá vinit stoprocentně, ale nechytl nic navíc, jistě nepůsobil ani v rozehrávce a jeho "zákrok" při prvním gólu, kdy s sebou praštil na zem jako nezkušený lovec zajíců, byl v podstatě učebnicovým selháním. To jako vážně očekával, že Andersenovi v takové chvíli zničehonic uteče balon a on ho v klidu sebere? Achjo.

Milan Havel — 4: Svůj nejméně soustředěný a obecně nejhorší výkon si bohužel vybral takhle na závěr. Bránit za Černým je rozhodně těžší řemeslo než za snaživým Janktem, ovšem soupeř mu před druhým gólem takhle pláchnout rozhodně neměl. Nejprve špatně nahrával a pak pro všechnu předzápasovou posedlost nutností neinkasovat kartu zapomněl takticky faulovat.

Michael Lüftner — 4: Těžko říct, jak to pořád dělá, ale každý odskok balonu, každý úskok soupeře a každá střela (nakonec i ta jeho gólová, že ano) jako by ho automaticky nachytávaly nepřipraveného. Před prvním gólem si takhle Zohoreho pustil až příliš od těla, aby záhy samo sebou rychlostně nestíhal a odpadl v souboji tělo na tělo. Udělal pár chyb i na míči a ani tentokrát nenaznačil, že by měl mít nějakou silnější stránku a jakkoliv stabilní přínos pro tým.

Stefan Simič — 5: Opticky to nevypadalo tak dobře jako v prvních utkáních, za což může především podíl na druhé brance, kdy se nějakou záhadou nedokázal dostat před Zohoreho, ačkoliv měl zprvu na dánského dlouhána náskok, a pak se ho jen marně snažil odtlačit namísto skluzu. V jiných situacích však opět působil jako starý mazák a skrze precizní poziční hru a práci s nohama nutil Andersena s Hjulsagerem do nepřesných střel z dobrých palebných pozic. Maturitní četba ho bavit sice nemusí, ale soupeře zjevně hltá. Brabec svou šanci spíš prováhal, promění tedy alespoň Simič svůj solidní juniorský turnaj v neméně solidní postavení v rámci seniorské reprezentace? Užili bychom ho jako sůl.

Daniel Holzer — 3,5: Nezačal vlastně vůbec špatně, i když v první půli zůstával pozadu ve své hlavní disciplíně, a sice podpoře útoku z hloubi pole. Místo toho se ovšem stavěl do dobrých pozic na vlastní půlce, blokoval střely a odvracel nízké centry. O pauze nejspíš dostal nakázáno, aby si víc troufal, a hned to s ním šlo od desíti k pěti: výsledkem bylo špatně vyhodnocené i řešené přečíslení a nepochopitelně vypuštěný třetí gól Dánů. Komentátor ČT sice hovořil o vabanku, ale faktem je, že se Holzer dobré dva metry od skórujícího Zohoreho prostě zastavil a v poklidu ho sledoval v zakončení akce, která nadobro pohřbila naše naděje.

Tomáš Souček — 6: Spolu se Simičem jediný Čech na turnaji, který zvládal vypadat jako dospělák mezi dětmi. Opět výtečně četl hru, pokrýval ohromnou plochu a nezřídka ze druhé vlny docvakával obrannou a záložní linii, jako by se čekalo čistě na jeho intervenci. Na rozdíl od tradičně odletujícího Trávníka dobře ví, jak se stavět do osobních soubojů a pravidelně je vyhrávat, to však neplatí pro hlavičkové duely, kterých naopak prohrál ažaž, včetně toho před prvním gólem. Ve druhé půli se stylizoval do role box-to-box záložníka a Schicka například krásně vysouval ojedinělou kolmicí. S Barákem v tandemu mohli dominovat, škoda.

Martin Hašek ml. — 3,5: De facto zabitý jeden post v záloze. Naběhal se toho do sytosti, obětavě se vrhal do soubojů, ale co z toho? Povyhrával jich relativní minimum, často působil ztřeštěně, a jindy - stále ještě za stavu 0:0 - se zase na půli cesty zastavil, odmítl dál stíhat Andersena, kterého si nestihl přebrat Havel, a dánský záložník potom ve slibné pozici nízkým lobem zakončoval těsně vedle.

Michal Trávník — 5: Od českého kapitána to bylo jako obvykle rozpačité. Rozdal pár lahodných diagonál, jedna jeho střela ze střední vzdálenosti pořádně zaštípala, ale jinak se taky opětovně jevil slabý v soubojích tělo na tělo, naslepo centroval a mnohdy se příliš ukvapoval i s řešením níže v poli, kdy jsme potřebovali hru trochu zklidnit.

Václav Černý — 2,5: Muž velkých gest a taky výsledné frustrující prázdnoty. Po své hladové střele z druhé minuty burcoval fanoušky, za dalších deset minut se hádal s asistentem sudího a před vhazováním soupeře zbůhdarma líbal balon. Zároveň chtěl všechno řešit sám a na vlastní pěst takhle zazdil několik slibných příležitostí. Vrcholem byla 67. minuta, kdy nejprve odmítl vracet míč pronikajícímu Součkovi, aby záhy ignoroval i ještě lépe, na malém vápně postaveného útočníka. Jeho vlastní tečka? Krtek. Skutečnost, že má asistenci na gól, je vyvážena jeho dnešní klasikou: i tehdy si ukrojil příliš velké sousto, akorát Schick projednou dokonale naložil s balonem, který předtím Černému nevyhnutelně utekl.

Jakub Jankto — 3,5: Asistence nádherná, šikovně přetažený centr; potenciál naznačil rovněž kolmicí pro Schicka, který míč trestuhodně nezpracoval. Ale u toho to končí. Vesměs veškeré (nejen) dnešní řešení v podání vycházející hvězdy Udinese provázela inherentní zbrklost - ať už se jednalo o nepřipravené střely nebo centry z (nesmyslné) první. Na rozdíl od Černého alespoň maká a omluvit se dá i tím, že startuje výše v poli než v klubu, ale v mnoha situacích bohužel působí zcela obyčejně a nevyzrále. Tak trochu jako Krejčí.

Patrik Schick — 5,5: Platí pro něho něco podobného jako pro Jankta; gól parádní, projevil se konečně jako ten zabiják, v něhož jsme po senzační kvalifikaci všichni doufali. Jenže co naplat: pakliže v mezihře opět přesvědčil, prokázal přehled i cit pro přihrávku z první a balon mu na rozdíl od mnohých dalších držel pevně na kopačkách, v koncovce mu to naopak zoufale nelepilo - a to bylo dnes setsakra potřeba. Havlíkovi měl dát celkem banální hlavičkou okamžitou asistenci, zatímco všechny jeho střely levačkou (mimo gól) působily, jako by se jednalo o jeho slabší nohu. Na to, že si odskočil zapečetit přestup do prestižního velkoklubu, vypadal být v rozhodujících chvílích podivně zakřiknutý, nesebejistý.

Tomáš Chorý — 7: Těžko říct, jestli by byl takhle efektivní od začátku, ale jeden by to skoro očekával. Další vydařené cameo, opepřené gólem rozeného zabijáka se střeleckým instinktem i smysluplným příspěvkem v hloubi pole. S jeho příchodem měl Schick na hrotu rázem víc prostoru.

Lukáš Juliš — 3,5: Pakliže Hašek znamenal zabité jedno místo v základu, Juliš byl zase zabitým střídáním. Na pravém křídle neměl co pohledávat, speciálně když na hřišti zůstal sobeček Černý, a sázka na třígólového Sparťana nedávala smysl ani z pohledu jarního vytížení. Maxsø si ho v jednom souboji tělo na tělo oloupal jak pomeranč a jindy už Juliš do vápna soupeře nenakoukl. Barák by měl jistě hmatatelnější vliv.

Marek Havlík — nehodnocen: Nedá se svítit, tenhle kluk měl startovat od začátku na Haškově pozici. Ihned zleva krásně centroval a Schicka pak ke konci ve skluzu vyzýval ještě jednou.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (302)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To Choreho bych co nejdriv koupil. Je na nem mraky prace, ale ukazal ohromny potencial a muze to byt novej Kemar.

Reagovat
smazaný uživatel

Chorý je sparťan. Půjde k nám.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hned bych ho vyměnil za Juliše

Reagovat
PlackaSKS

na levý křídlo by se nehodil

Reagovat
Bex5

Reagovat
smazaný uživatel

zvlášť ted, když odešel Poznar... a já bych chtěl i Havlíka :D

Reagovat
dinss

Moje řeč! Kupte nám Havlíka, Čermáka a Chorého! Třeba pak budu s tim přestupákem i spokojen...

Reagovat
Whitemedia

Má na té fotce Zima oko otevřené a nebo zavřené?

Reagovat
Azazelo RD

Je to vůbec oko?

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, Čech může v repre celé roky podbíhat centry a pouštět lautr stejné i jednodušší střely jako Zima proti Německu, ale jak Zima nechytí střely do šibenice z malého vápna, tak je nejhorší brankář na světě...to jsou holt ty rozdílné metry

Reagovat
paver

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Ani nejde o to, ze by mel dneska neco chytit, ale co je to proboha za golmana, co si pri kazdej strele kryje oblicej? To se nevidi snad ani u nas v pralesnich ligach..

Reagovat
Kang & Kodos

Třeba ten třetí gól samozřejmě chytit nemohl. Ale kdyby udělal cokoli - roztáhl nohy i ruce, vyběhl proti tomu frajerovi, zařval na něj...Ne, on prostě skloní hlavu. U jinýho gólu si pak zakreje ksicht. To jsem fakt neviděl.

Reagovat
Rezan

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby udělal opravdu nějaké obrovské chyby, tak nic neřeknu,ale objektivně prostě nebyl vůbec špatný. Proti Německu i Itálii měl výborné zákroky, chytil penaltu a žádný, oprvadu žádný gól nebyl přímo jeho chybou (což bůh Čech o mnoha svých turnajích říct nemůže, hehe). Jo, jeho styl není úplně eye candy a občas ne úplně dobře rozehrál, ale nic tak do očí bijícího. Navíc když celý rok neodchytal ani jeden ostrý zápas v klubu, tak je ta brutální kritika fakt směšná.

Reagovat
smazaný uživatel

Porovnávať PETRA ČECHA so Zimom??? To fakt? Jedného z najlepších brankárov 21. storočia s chlapom čo nosí fľašky v rezerve Janova....

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas

Reagovat
hyper01

Reagovat
forma

Reagovat
JacoBee

Meleš sračky, nechytl ani hovno krom té penalty a už jen ten fakt, že se otáčí či si kreje radši obličej než aby natáhl ruku je tragický. To je prostě golam bez budoucnosti.

Reagovat
forma

A co klíčový zákrok proti Bernadeschiho střele za stavu 2:1 někde v 80 minutě ? Mě se nelíbí jeho neohrabaný style jinak si nemyslím že je úplně špatný golman. V naší lize by se v pohodě chytil.

Reagovat
smazaný uživatel

V naší lize by byl přinejlepším na pomezí mezi 2 a 3. Ty vole i Švengr proti němu vypadá, jak golman ...

Reagovat
smazaný uživatel

V jakém týmu prosím Tě? Nevidím tým,kde by tenhle šmudla mohl být jedničkou

Reagovat
Kily

mě tedy nejvíce ze všeho vadilo, že z něho absolutně nebyla cítit žádná jistota, při akcích soupeře jsem pravidelně trnul a určitě jsem nebyl sám

Reagovat
db18

Reagovat
Herry31

Reagovat
Whitemedia

23letý frajer na ME uhýbá před střelami a místo chytání si raději kryje ksicht a když už se teda jednou za čas odváží, tak střelu jen vyráží před sebe.. sorry jako, ale to se nevidí ani v okresním přeboru..

Reagovat
BílíAndelDrcKo

prehánaš, takých ako on tam bolo viac

Reagovat
Didier Drogba

Reagovat
Harakan

Kde kupuješ matroš?

Reagovat
forma

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fabec1222

Lukáši?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi snad sledoval úplně jiný turnaj, kámo.

Hra nohou tragická, výběhy žádné, nebo absolutně nejisté, kryje si obličej... KRYJE SI OBLIČEJ!

To co chytil, tak chytat prostě musel, jinak by neměl co dělat ani na tribuně.

A že chytil penaltu? A s rovnávat ho s Čechem? Prober se a přestaň to brát.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Co to meleš? Nechceš snad srovnávat Petra Čecha z Arsenalu s touhle dírou?

Reagovat
smazaný uživatel

Za pět, šest let bude dělat Petrovi závozníka...

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Kepy_FCB

Co to je za debilni nadpis

Reagovat
smazaný uživatel

Vykon v nadpise odpovida vykonu na hristi...

Reagovat
DerekZoolander

Reagovat
smazaný uživatel

nekreativní, dětinský, fantomasovský

Reagovat
smazaný uživatel

Smecku lvicat na tebe

Reagovat
Counter

Tohle že není kreativní?

Reagovat
iamek

Reagovat
DerekZoolander

Reagovat
smazaný uživatel

největší překvapení turnaje: Chorý, největší zklamání: Jankto

Reagovat
smazaný uživatel

zklamaní Jankto a Černý překvapení jednoznačně Souček a Simič

Reagovat
PlackaSKS

simič a souček nejsou překvapení, jen nejlepší výkony.

Reagovat
smazaný uživatel

No jestli Souček udrží formu v přípravě, tak to bude mit Šilhavy Hodně těžké, jestli by to možná nebylo lepší Ngadea střelit, on je sice výborný, hlavně na járe,,ale po tom, jak Souček začal hrát, bych třeba částku nad 2-3 mega možná vzal

Reagovat
smazaný uživatel

Souček lepší než Ngadeu. Ale Šilhavka bude stavět kamerunce

Reagovat
smazaný uživatel

Achjo

Reagovat
Teoretik

Mně se Trávník na turnaji dost líbil, příjemně mě překvapil, jako člověka, co jej nemá vůbec nasledovanýho. Jezdil nahoru a dolu, dokázal rozdávat balóny, dokázal podržet balón, přejít jeden na jednoho a to v situacích, ve kterých by 95 % profi fotbalistů ten míč ztratilo. Navíc vedla Součka jim to klapalo a náš střed zálohy byla asi jediná zóna, kde jsme měli větší kvalitu než soupeř. Pak bych ještě z hráčů za celý turnaj hodnotil pozitivně Simiče a Schicka (alespoň si umí sám vypracovávat šance, ale to zakončení musí o dost zlepšit). Zbytek mě zklamal

Reagovat
smazaný uživatel

dnes byl Trávník jasně nejlepší ze zálohy, naopak zvíře v osobních soubojích a bílý Yaya Touré se v hodnocení jenom svezl na hajpu ze zápasu proti Itálii

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Asi te miluji..muzeme se sejit?

Reagovat
JacoBee

Reagovat
smazaný uživatel

Trávník je skvěly když obchází hráče jenže mi u něho chybí překvapivost vymyslet nějakou nečekanou přihrávku nebo naběhnout si někam kde ho nečekají.

Reagovat
smazaný uživatel

Co mě celkem zaskočilo, že mi přijde docela pomalý. V některých momentech v rychlostních soubojích nestíhal.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se trávník také líbil, na to, že je konec sezóny, tak vypadá hodně dobře na všech hřištích. Je vidět, že Poláci to s trávníkem umí.

Reagovat
smazaný uživatel

O Zimovi se vi, ze je traged celou dobu a chyta. To je nejvetsi chyba.

Reagovat
Godwinson

Zima je fakt kopa sraček. Když si vezmu s jakýma nadějeme odcházel do Itálie ...

Reagovat
smazaný uživatel

Souček.

Reagovat
smazaný uživatel

Vašík Černý je dobrej jajánek, někdo by mu měl říct, že není Arjen ani Cristiano aby si mohl dovolit hrát takhle sám na sám, nenapadat, nevracet se a jen máchat ručičkama, ale hlavně, že za to že v Ajaxu nehraje může ten zlej trenér

Reagovat
smazaný uživatel

Pro me 3 zklamani turnaje jednoznacne a) cerny b) zima c) lavicka

Reagovat
paver

Zima nezklamal, jen potvrdil své (ne)kvality.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
PBLead

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JacoBee

Imho, se sesypal psychicky... V době kdy dostal šance za A, hrál suprově a byl chválen. Pak se zranil a už šance nedostal... To ho prostě sundalo a obávám se, že už se z toho nevykope...V ajaxu určitě ne.

Reagovat
stas87

Potom nema v Ajaxe ci obecne na zapade co robit, ked sa zosype psychicky..to nech sa vrati do Ceska a kope ligu tu. Hracov ktorych potkalo zraneni su mraky a hraju dalej a nepolozilo ich to.

Reagovat
JacoBee

Já ho neobhajuju. Jen píšu můj názor.

Na západě měl co dělat, byl to mega talent, který jej prokazoval. Také jej ukazoval v Áčku, dokud nepřišlo to sesypání.

Ano, teď už tam asi nemá moc co dělat :)

Reagovat
BílíAndelDrcKo

megatalent? kedy v doraste? ved má 19 to kedy stihol z megatalentu spadnut do hrubeho priemeru? To by bol asi aj rekord.

Černý bol aj stále je talentovaný chalan akých je vela, kt. nezvláda (zatial) prechod do mužskeho futbalu. Aj takých bolo vela. Ja osobne nevidím že by bol Černý lepší ako Stoch alebo Weiss v jeho veku, tak by som ho nenazýval megatalentom...

Reagovat
smazaný uživatel

Dle mýho názoru by nehrál základ ani v českých klubech (myslím TOP 3)

Reagovat
smazaný uživatel

dobrá pohádka

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Rezan

byl fakt zlej, vůbec nemakal pro tým, bylo vidět, jak moc chce dát gól, ale netrefí ani bránu

Reagovat
JacoBee

Schick a Jankto budou dobrý... Jankto hrál hodně mimo post a Schick přes nezdar ukazoval, že je jinde než většina.

Těším se na budoucnost našich mladých :)

Děkuji za hezkou kvaldu i turnaj

Reagovat
smazaný uživatel

Jankto není čisté křídlo tak jak to měl hrát první poločas ve druhem když jsme hráli bez SOZ (Trávník se zatáhl) tak to bylo lepší i když ne o moc

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jesteze vcera Lavicka Hapalovi gratuloval a, dneska jim to takhle neskutecne posere

Reagovat
Busby babes

neposrali jsme jim to my, ale divnej system ME a Nemci, kteri vedeli, ze se nijak zvlast nemusi snazit, ze jim ten vysledek staci na postup. Coz je taky trochu nefer, ze treti skupina hraje ve chvili, kdy zna vysledky ostatnich...

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak doporucuji diskusi zapasu Nemecko-Italie

Reagovat
Kixi Syhimour

Souhlas

Reagovat
waynemarkrooney

Sice se Černý chrtil, ale rozhodně nebyl nejhorší z našeho týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

To ne, ale kdyby za stavu 2:2 jednou z těch několika nájezdů nahrál volnýmu borcovi, prostě musel padnout gol.

Reagovat
smazaný uživatel

Černý dneska chtěl dokázat že dokáže potáhout tým jenže chtěl být ten co dává goly a né ten co pomůže týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně. A hlavně, kdo jiný to tam měl brát na sebe, než ta trojice Černý, Schick, Jankto. Bohužel jediný, kdo se s tím tlakem dokázal poprat, byl Schick. A pořád ne tak, jak asi mnozí čekali, měl ohromnou smůlu, mohl klidně střelit Dánsku 3-4 goly.

Reagovat
fantomas

Co všechno lidi považujou za "smůlu", to mi hlava vážně nebere.

Reagovat
smazaný uživatel

A co to teda bylo?

Reagovat
fantomas

Všechno jen ne precizní zakončení.

Reagovat
smazaný uživatel

To chceš jako říct, že Schick neumí zakončovat? Ale jo, podle tebe by měl asi z 10ti šancí dát 10 golů, aby za něco stál.

Reagovat
fantomas

Šmarja, koukal si na ten turnaj? Já se nebavim o jeho zakončení obecně, já se bavim o tom, jak zazdil veškerý ty loženky, kterých měl asi tak 7-8... a gól dal z tý nejmenší z nich. Jindy přestřelil, podhustil, nebo z jasný pozice hlavičkoval do země. Prostě hrozný před tou bránou. Zbytek fajn

Reagovat
smazaný uživatel

Podhustil to by snad ani Čapek s Vláškem dohromady nevymysleli.

Prostě někdy se stane, že ti zápas vyjde a co vystřelíš ti skončí v brance, pak zas přijde zápas, kdy jich můžeš mít 5 a dáš z toho jednu. Bych tě chtěl vidět na jeho místě, jak by si to všechno proměnil. Když člověk vidí, co Schick proměňuje jindy, a co neproměňoval teď, měl prostě střeleckou smůlu. Jo, ty šance proměnit měl, to od něj taky všichni chtěli a očekávali, ale třeba tu hlavičku tlačil do země vědomě, při tom zakončení skluzem po centru, kdy mu to vytáhl golman, taky neudělal nic špatně. Ale jo, ty bys to všechno vlastně proměnil, ono stačí jen být precizní..

Reagovat
smazaný uživatel

Ty seš kus debila

Reagovat
smazaný uživatel

Má pravdu.

Reagovat
fantomas

Kriste pane... jemu takhle nevyšly všechny tři zápasy.

A já jaksi nepřestupuju za 30 míčů do Juventusu a nejsem nejlepší střelec kvaldy, že jo.

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
smazaný uživatel

Už jen to, že přestupuje za 30M do Juve a byl nejlepší střelec kvalifikace, mluví za vše. To si myslíš, že by ho Juventus chtěl, kdyby neuměl pořádně zakončovat? Jasně, ten hráč měl na turnaji předvést víc a neříkám, že je to jen o štěstí, ale můžeš zakončovat nejlíp jak to v dané situaci jde a stejně ti to tam nemusí padnout. Jako jestli čekáš, že hráč dá z 5 šancí za zápas 5 golů, když to udělá precizně, tak nemá cenu to nějak rozebírat. Mít to v noze prostě někdy nestačí.

Reagovat
fantomas

Tak ještě jednou a naposled: já neřešim, jestli umí OBECNĚ zakončovat, já řešim, že na tomhle turnaji zakončoval ve vápně v podstatě bez výjimky příšerně. Nebylo to tim, že by ho vyčapal super golman (teprve pak bys moh vytáhnout tyhle tvoje omluvy), on opravdu všechny šance jednoduše zazdil. A to útočníkovi jeho postavení nepřísluší, pročež u mě selhal. Tečka.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak snad příště dá 10 z 10 aby pan fantomas byl spokojen. Nebo mu zkus zavolat a poradit mu, určitě na tebe dá. Já od něj taky čekal víc branek, ale je přehnané tvrdit, jaký je to tragéd v zakončování nebo jak má nekvalitní zakončení. Něco mohl vyřešit lépe, ale rozhodně ne všechno. Ten kluk má před sebou obrovskou budoucnost, a to že mu nevyšly tři zápasy podle toho, jak by si asi někteří přáli, nijak nesnižuje jeho kvality. Neexistuje útočník, co ti promění všechno.

Reagovat
fantomas

Achjo, to je fakt jak do dubu...

Reagovat
Ragazzo d'oro

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Nekvalita v zakončení chlapče

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Asi bych i souhlasil. Byl hodně vidět, hodně na balonu a hodně kazil = byl špatnej.

Mě teda fakt hlava nebrala výkon a nasazení Haška. Ten byl taky špatnej, na hřišti jako by nebyl.

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda, druhej nejhorší

Reagovat
smazaný uživatel

No, co k tomu říct...Jedině snad jen to, že máme velké štěstí, že se snad Zima do repre áčka v životě nedostane. Dnešní zápas, ale nevyšel celé obraně až na Simiče. Holzer dozadu totálně neschopný. Zápas nám podle mě prohrála jedna věc.. a to je nasazení Haška + střídání Juliše. Místo Haška měl jasně hrát Havlík. To, že na plac poslal Juliše mi hlava nebere.

Kritika Černého.. podle mě je to hlavně proto, protože všichni na něj mají obrovské očekávání. Vyčítat mu snahu brát si to na sebe na místě není, ano, byly tam akce, které měl vyřešit lépe, ale on je ten typ hráče, který si v tomhle týmu spolu s Janktem a Schickem to měli na sebe brát. Samozřejmě to vše nic nemění na tom, že zklamal. Škoda, že nevstřelil gol, to by ho uklidnilo, protože nároky jsou na něj obrovské a to přitom to je nejmladší hráč z toho kádru.. a může být v juniorce Realu nebo Ajaxu, každý není Mbappé aby i přes svůj věk dokázal nést na sobě být tahounem mezi staršími kluky. Jo, pokud chce hrát základ v Ajaxu, tak by tohle dávno zvládat měl, ale všichni jsme jen lidi, všichni jsme viděli, že to není ten Černý z kvalifikace. Doufejme, že mu nový trenér v Ajaxu pomůže, už jen proto, že ho moc dobře zná. Ale neodepisoval bych ho, pořád je to jeden z našich největších talentů. A, že Jankto maká a Černý ne, to jsou silná slova, na Černým bylo naopak vidět, že hrozně moc chce, upřít mu snahu se teda nedá. Jo, potřebuje akutně zlepšit jeho práci do obrany. Celkově ale na celém turnaji to naše trio zůstalo za očekáváním z kvalifikace, ti kluci měli táhnout náš útok a na takových Dánech si měli smlsnout.

Ale naše poslední dvě generace a snad i ta co přijde.. máme slušně nakročeno a zatím to nevypadá na sraz Feninů nebo Kaloudů, takže snad to je příslib pro áčko.

A Souček.. opět ukázal, že je to naše nejlepší DM, Česko aktuálně nikoho lepšího na tu pozici nemá a to není vůbec špatně, naopak. Kolik on vyhraje soubojů, jeho výběr místa, přehled, to je něco skvělýho, už jen zpřesnit rozehrávku a věřím, že i on má na to jednou zahrát si třeba v Bundeslize (když to zvládl Petrák, Souček zvládne raz dva)

Takže.. překvapení - Chorý ... výkony, které stojí za pochvalu - Simič, Souček, Trávník, Schick ... zklamání - Černý, Jankto, Lüftner (až na jeho gol) ... propadli - Holzer, Zima

víc prostoru měl jednoznačně dostat Havlík, už i vzhledem ke kvalifikaci, nechápu, co si s Lavičkou udělali, že nakonec ani neměl být v nominaci a úkor Haška. Btw ještě k tomu střídání Juliše.. to tam klidně mohl hodit Nečase, věřím, že by byl mnohem platnější.

Hrozně nám chyběl Barák, a je i velká škoda, že Čermák je kus kokota, protože ten střed právě kvůli jejich absenci nebyl tak jaký by být měl. Nebo je alespoň měl nahradit na celý turnaj Havlík.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím s Havlíkem. Nechápal jsem, když ho nechal doma a jel Sáček??? Proti Německu, ho měl poslat před Havla. Tahle osa odehrála celou kvalifikaci a sedělo jim to. Nebudu házet špínu, ale největší zklamání je Lavička. Prostě to prokaučoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě si musel Havlík s Lavičkou něco udělat, protože Havlík patřil prakticky do základu v kvalifikaci a najednou neměl být ani v nominaci? Vždyť i při jeho příchodech na hřiště bylo pak vidět, že patří k tomu lepšímu. S tím, co jsme měli, jsme klidně mohli hrát...

Vejmola - Kaša, Lüftner, Simič, Havel - Souček, Jankto - Černý, Trávník, Havlík - Schick (nebo prohodit Trávníka s Janktem)

... a bylo by to podle mě mnohem lepší. Ten kraj obrany mohl klidně vyplnit stoperem, vždyť nemusel nutně mít na kraji hráče, co by podporoval útok, tím spíš, když musel vidět, že Černý je dozadu špatný. Takhle se mohl ten hráč soustředit výhradně dozadu, občas vypomoct vepředu. Jak na Sáčkovi, tak Havlovi bylo vidět, že bez pomoci záložníka to dozadu nedávají.

A pak k Lavičkovi je tu ještě to střídání, kdy za Jankta poslal Juliše..

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Kiwi-21

No Černý zklamaní byl ale nezatracoal bych ho,ukázal že potencionál v něm je a to že se to nebojí to vzít na sebe je jen dobře,je ale potřeba aby si uměl správně vyhodnotit kdy to může vzít na sebe a kdy přihrát a to přijde více zápasy mezi dospělímy i kdyby měl hostovat v nějakém slabším klubu ale hlavně hrát a vyhrát se,tak může být na dalším ME 21 jednou z opor týmu a třeba i hvězd šampionátu

Zatím mi přišlo jeho řešení dorostenecké a problém je hlavně v tom že pravidelně proti takovým obranám nehraje

Ale věřím že mu tahle zkušenost pomůže si uvědomit že není CR7 a je třeba hrát týmověji,ono by stačilo umět přihrát ve spravný okamžik spoluhráči a věřím že i nedostatky v braněí by kde kdo zapoměl

Jinak mnohem více jsem čekal od Jakuba Jankta i když v Udinese hraje jiný post (LCM) jeho nedostatky byly až moc vyditelné a to že v zápasech kvalifikace hrál skvěle i na křídle tak jsem čekal že předvede něco i na ME

Velká škoda a neznamá že ve stedu zálohy nastoupil Hašek a nehrál Hubínek který odehrál solidní kvalifikaci a i zápas z Itálii a to byl dle mého důvod neůspěchu dnes

Jinak Schick pěkný snaživý výkon a ukázal že je jinde jen škoda toho zakončení je třeba zesílit a na tom zakončení zapracovata bude TOP

Z téhle 21 věřím že v áčku bude pravidelně Jankto (snad na svem postu ) Schick,Souček,Šimič,Černý (až se vyhraje) a chybějicí Čermák

Překvapit může nakonec i Travník který překvapil ale to.by musel přestoupit jinde

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
forma

až na to vYditelné a Trávník že by musel přestoupit, naopak v Jablonci může pro tuhle sezónu být za lídra a ukázat se.

Reagovat
smazaný uživatel

Místo Haška , jsem čekal Havlíka a přesunutí Havla. A taky jsem si myslel, že bude hrát Hubínek. Prostě Lavička to posral. A jak jsem ho velebil, že nekouká na klubou příslušnost.

Reagovat
smazaný uživatel

Bublina náhody, kliky a štestí spaskla po uhaluzenom zápase s Talianskom, chýbal Jágr no.

2 najtrápnejšia repre po domácich, GRATULÁCIA

A teraz bežte fandiť bratom Nemcom a poniektorí Anglánom (mehmedou sa v tom nájde)

Reagovat
JacoBee

Nechápu. Ok nezvládás, tomu rozumím, ale nerozumím proč ze sebe děláš ještě blbecka.

Reagovat
samson192

on sa takto prezentuje od začiatku

Reagovat
TheTopFootbaler

To víš, fanda Atlética (čest výjimkám).

Reagovat
JacoBee

Btw tahat do toho Jágra (takovýho sportovce mít asi nikdy nebudete a my máme štěstí, z jej máme) really? :)

Reagovat
Azazelo RD

Sagan? I když cyklo a hokej není ideální na srovnání.

Reagovat
smazaný uživatel

To snad nemyslíš vážně ?

Reagovat
Azazelo RD

Tak zatím ne, ale směřuje k tomu. I když je to náročné na srovnání a to i z důvodu, že není jezdec na celkové pořadí a v jeho sportu bude těžko jezdit do pětačtyřiceti.

Reagovat
smazaný uživatel

Sagan je pro cyklistiku legenda jako Jágr pro hokej? To fakt ne.

Reagovat
jenage

Ještě ne, ale má k tomu slušně našlápnuto.

Reagovat
Kily

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy nebude, protože to není jezdec na celkové pořadí. Např. Froomovi se nikdy nebude rovnat. A podle mě ani Cavendishovi.

Reagovat
jenage

Nezdá se mi, že by se takový Cancellara nebo Boonen nevyrovnali Froomovi a taky to nebyli jezdci na celkové pořadí.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevyrovnali, no. Tour de France je nejvíc co může cyklista vyhrát.

Reagovat
kubys

Děláš si prdel, že nevyrovnali?

Reagovat
smazaný uživatel

Nedělám

Reagovat
kubys

Podle týhle dementní logiky není legenda ani třeba Roger De Vlaeminck (kterej je mimochodem mnohem výš než Froome, ale whatever).

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

No jestli chceš do toho zahrnovat Segana tak to mi máme jeste Sáblikovou :)

Reagovat
Azazelo RD

Tak já v tom nehledám žádnou soutěž a ani Slováky nemám rád, jsou to stejný kokoti jak Jablonečáci, ale Sagan je Sagan.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Švédsko 2 body - 2:5

Polsko 1 bod - 3:7

Srbsko 1 bod - 2:5

Makedonie 1 bod - 4:11

Dánsko 3 body - 4:7

Česko 3 body - 5:7

Hele zkus to někdy jindy až to bude pravda. Teď můžeš tak akorát v koutě brečet.

Reagovat
FiX

Doufám, že už Zimu nikdy neuvidim chytat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jolly Roger

Proti Itálii hrál dobře Hubínek, který nepochopitelně nebyl v základu.

Jinak to nebylo dobré ME, zápasy s Německem a Dánskem slabé. S Itálií to byla haluz, v podstatě to byl remízový zápas, Italové hráli lépe, měli větší šance, ale neproměnili je. Gól roku Lüftnera trochu změnil pohled na tento zápas, to byla rána, která se povede jednou za život.

Reagovat
shitcool

Reagovat
smazaný uživatel

4-5 hráčů možná může být příslibem pro repre A..nejvíc mě zklamal Jankto a Černý...neměl jsem je nasledované, ale věřil jsem, že budou mnohem větším přínosem...samozřejmě zklamal mě Schick, ale co měl předvádět lepšího, sám to neuhraje, když má za sebou takový materiál....stahoval se často do hloubi pole, protože by asi nikdy nedostal míč...tím samozřejmě měl méně práce v útoku, tím pádem i šancí apod...

Překvapil mě příjemně Simič a jak jsem neustále nadával na kopyto Součka, tak teď se mu musím omluvit...oba předváděli nejlepší výkony, nejvyrovnanější, i když ne bez chyb.

Reagovat
FiX

Mno šancí měl dost tak jako tak.

Reagovat
smazaný uživatel

to zase jo..

Reagovat
smazaný uživatel

za sebereflexi i koment

Reagovat
FCSL

FCSL17.06.2017 06:30#

Hlavně těžko odhadovat naší formu no. Černý kdoví jak na tom ted je, Barák po zranění, Jankto mě v áčku zklamal a Schick byl taky v průběhu sezony ve větší formě než ted. Velkej problém máme v brance, snad Zima překvapí. Postup bude hodně těžkej, ale hlavně at se to na dá koukat

To byl hlavní problém no. Černý a Jankto bez formy, Barák zraněnej... Nejvíc potěšil Souček, u kterýho mě to po půl roce u nás vůbec nepřekvapilo. Jenom nebyl tak na očích, takže ho místní experti shazovali. I v áčku byl úplně zaslouženě. Černý hraje vyloženě juniorskej fotbal, ten potřebuje hostování jako sůl. Potěšil i Simič, i když včera to byl od něj nejslabší zápas

Reagovat
johan14

Vďaka kokoti. Fakt najťažšia skupina. Lepšiu zostavu skupiny by som nevymyslel.

Reagovat
sk333

Nemci to zrežírovali ako na MS 1982 vo Španielsku. Vyhrali gólom z 11 minúty nad Rakúskom a výhra Nemcov o jeden gól vyhovovala obom na postup. Alžírsko, ktoré predtým porazilo Nemecko aj Chile a prehralo s Rakúskom podalo protest na FIFu, ale neuspelo.

Reagovat
uff

Takýchto zápasov bolo viac. Napr na Eure 2000 zápas Dánsko Švédsko. To bola ešte väčšia sranda lebo potrebovali remízu 2 2. Náhodou ju dosiahli. Stále je to nič proti 78 a veľký podvod Argentíny. Toto je slabý odvar. Tu chceli min. Taliani ešte dlho hrať. Veď stav 2 2 vo vedľajšom zápase ich nechával na pochybách. Až od stavu 2 3 hrali antifutbal a to Taliani mali ešte jednu veľkú šancu. Mimochodom neni to prvý krát čo hráči tejto generácie doplatili na Nemcov a Čechov v jedenej skupine. Podľa mňa nie je prečo plakať a vyhovárať sa. Mali sme buď o gól viac dať, alebo o jeden menej dostať. Dôležité je, že sme hrali dobrý futbal a viacerý hádam prestúpia do lepších líg a týmov. Dúfam, že hráči tejto generácie to raz Nemcom vrátia na veľkom podujatí.

Reagovat
fantomas

2004, aby nešla dál Itálie, ne?

Reagovat
Tigerinho

Reagovat
uff

sorry sekol som sa.

Reagovat
uff

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz jsem na todle myslel v prubehu toho naseho zapasu, ze jestli to bylo EURO 2000 nebo 2004, tak sem si uvedomil, ze sem fakt starej kdyz si nepamatuju takhle slavnou vrazdu fotbalu, co se odehrala "pomerne" nedavno

Reagovat
smazaný uživatel

presne

Reagovat
Elliasson

Ale ty nůžky od Zlatana byly luxusní.

Reagovat
Tigerinho

patička

Reagovat
smazaný uživatel

Bože na idnesu a tady v komentářích klasické omlouvání.

ČERNÝ - uvědomte si, že hraje v Ajaxu, v áčku Ajaxu hrají podobně staří frajeři, kteří jsou úplně jinde, média z něj dělala nějakého mega talenta, ale on jím nikdy nebyl!! Znovu se potvrdilo, co já a lidé v okolí tvrdí - nemá na to hlavu, je to namyšlený kokot a takhle se nikam nedostane. Smůla je, když 4x to vezmeš na sebe, 2x trefíš tyč, jednou tě vychytá De Gea a jeden fík tam dáš. Smůla není, když místo nahrávky si dáš střelu xkrát na svoji slabší nohu a zazdíš hru.

Jankto - je to dřevo, výš v ofenzívě by hrát neměl, nemá na to techniku ani mozek, ale jako pracant na kraj zálohy nebo do zálohy může být do budoucnosti přínoseme

Schick - gól super, ale měl určitě dát víc gólů. šancí měl dost, ale jinak technicky super i herně zvládal

Zima je kokot s hnusným xichtem, ale včera to posrala celá obrana a neschopnost Lavičky. Nemá hráče na 4-5-1 a furt je tam cpe, kdyby tam hodil Chorého k Schickovi a Jankta na kraj, tak mohl krásně hrát 4-4-2 bez černého.

Reagovat
smazaný uživatel

komentář u Zímy, ty seš dobrý retard "kokot s hnusným ksichtem", to bych ho asi nepostavil teda

Reagovat
smazaný uživatel

no protože mi nejde do hlavy, proč by týpek s hnusným xichtem šel dělat brankáře a uhýbal by před střelami

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
El Campeon

ten Černý je fakt tragéd

Reagovat
Liquid

jak se může gólman uhýbat střelám to je jako by doktor na chřipku píchal smrtící lektvar a za to je vězení

Reagovat
smazaný uživatel

ROZHOVOR S ČERNÝM

http://fotbal.idnes.cz/vaclav-cerny-rozhovor-po-zapase-dansko-cesko-fn3-/me-fotbal-2017.aspx?c=A170624_235139_me-fotbal-2017_dc

"Tenhle tým se dokáže měřit se špičkou, kdyby to na turnaji sedlo jako v kvalifikaci."

"Dánové hráli chytře na brejky."

To je dost dobrý dement, když kontrolovali hru a mohli s klidem dát další 4 dóly. Dánové měli z kvalifikace 28b. ze 30b., ale asi jim to moc nesedlo s tím béčkem.

Reagovat
smazaný uživatel

Masopuste, jdi už do prdele.

Reagovat
smazaný uživatel

to ale neni masopust

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi fakt tragéd.

Reagovat
popltak

Ty jsi fakt pičus..

Reagovat
verv

Brabec svou šanci prováhal a ještě si rejpnout do Krejčího s Julišem. Fantomasovi asi nějakej sparťan provedl něco nepěknýho, jinak si to neumím vysvětlit.

Reagovat
fantomas

To ty sis spíš musel dát pořádnou šanci, abys propojil všechny sparťanský linky

Reagovat
verv

A že to dalo práce no. Jako otírat se zrovna o ty hráče, kteří se jako jedni z mála prosazujou venku, to moc nechápu. A proč vypichovat gólovou bilanci zrovna u hráče, kterej odehrál celou sezónu mimo svuj post nebo byl zranenej?

Reagovat
fantomas

Otírat se o hráče? Jankto mi Krejčího připomněl herníma rysama, nevim, proč to nutně musíš otáčet do ryzího pejorativna. Brabcovi dlouhodobě fandim, což ti tu potvrdí každej, kdo mě zná... to pro mě nic nemění na tom, že v hierarchii na muj vkus postupuje rozvážně a ne tak přesvědčivě (viz zápasy s Norskem). A proč to vypichovat? Třeba proto, že hráč bez sebevědomí a herní praxe neměl v tu danou chvíli na hřišti co dělat? A že se to projevilo...?

Reagovat
fantomas

A u Brabce sem dodal "spíš prováhal", nic definitivního. Jen sem ho už čekal vejš, nic víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
verv

Že se projevilo v tom zápase, že dal za sezónu 3 góly? Co to je za nesmysl? A nevím jak víc byse měl Brabec prosadit, je v základu áčkové repre, pod prováhanou šancí si teda představuju něco jinýho. No a ke Krejčímu, ty napíšeš že působí obyčejně a nevyzrále, ale já to otáčím do pejorativna? Prostě úplně zbytečnej dodatek k tomu hodnocení.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako tu bol len ospevovany ten Cerny, chlapec ukazal ze ma tak maximalne na druhu holandsku ligu. Hrat takto tragicky medzi rovesnikmi to uz chce nieco do seba. Jankto so Schickom povazovani za spasitelov superhviezdy co prisli na sampionat. No videli sme najma Jankto cely cas v lese. Jediny Schick ukazal ze je o triedu niekde inde oproti svojim spoluhracom, ale ukazal aj to ze ma kusisko roboty este pred sebou. Cely herny prejav timu bol vemi zufaly, neohrabany a bez kuska kreativity ci techniky. Zima nato ako tragicky posobi v brane tak prve dva zapasy dost podrzal. Z tohto timu ak sa aspon traja hraci trvale presadia v top 5 europskych ligach tak to bude uspech. Celkom pravidelne sa zucastnuju finaloveho turnaja ceske U21, U19 ... timy, ale skoda pre vas ze z toho nevyjde aspon par individualit, ktore by sa priblizovali kvalitam hracov ako boli Jankulovski, Koller, Baros ci Poborsky ...

Reagovat
Greny

Ono vsichni tri Jankto, Schick i Cerny budou hrat mezi svoji vekovou kategorii az od dalsi kvalifikace, momentalne hrali mezi starsimi

Reagovat
smazaný uživatel

Toto beriem ako vtip

Reagovat
Greny

Tak vsichni mohou hrat i dalsi kvalifikaci a pripadne i dalsi ME

Reagovat
SaianSupaCrew

Černý evidentně přijel s jediným cílem - napravit si svou pošramocenou reputaci. Nějaký kolektivní úspěch pro něj absolutně nebyl prioritou. Z našich proto za mě s přehledem největší looser. Doufám, že dostal deku.

Reagovat
zrzek999

Reagovat
Carrick

Myslím si, že velká chyba byla to, že Lavička vůbec neprotočil sestavu oproti zápasu s Itálií, přičemž Dánové udělali hned pět změn a dali tam čerstvé hráče. To se muselo někde projevit a bylo to strašně moc vidět. Dánové prostě měli lehčí nohy. Na takovém turnaji, kde jdou zápasy rychle za sebou, prostě musíš rotovat.

Reagovat
TheMally11

Zimo a Černý, díky, že jste přijeli, ale na další srazy už nejezděte. Díky!

Reagovat
Horcmen
Reagovat
ZB 07

Svým způsobem to pravda je, primárně za ty branky nemohl. Většina lidí spíš poukazuje na to, jakým stylem se těm gólům (ne)snažil zabránit....

Reagovat
fantomas

Um... "co mohl, to pochytal" prostě neni pravda ale no.

Reagovat
ZB 07

Není, ale zároveň asi není úplně na místě na něj shazovat prohru, protože s Dánama propadl celej kolektiv.

Reagovat
fantomas

Taky ji pouze na něj nikdo neshazuje.

Reagovat
ZB 07

No v diskuzích se tady těch lidí najde docela dost

Reagovat
Horcmen

je pravda, že vtipněji v tom hodnocení vyzní srovnání se Součkem, který dostal o stupeň horší známku než Zima

Reagovat
ZB 07

Ty známky tam jsou celkově úplně mimo.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň někdo je objektivní

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
CHONG

Strašně slabý tým

Reagovat
smazaný uživatel

Vamos!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je zase za anketu? bohužel sem byl nucen dát ze jsem nedával pozor

Reagovat
Pyroman

Celkově na turnaji solidní asi jen Souček, Simič a Schick, jinak se nikdo neukázal. Naopak někteří totálně vyhořeli, třeba Václav Černý, Vašek Černý nebo Venca Černých.

Reagovat
smazaný uživatel

Líbí se mi, jak to fantomas napsal, hezky bez obalu, na rovinu. Žádné omlouvání, vymlouvání, zamlouvání a píčoviny. Napsáno z pohledu českého fanouška. Krása. Víťa Lavička by se měl učit.

Reagovat
r.mrazik

mit desetistupnove hodnoceni a stejne tam narvat pulbody

Reagovat
db18

Reagovat
fantomas

Ustyho výmysl

Reagovat
r.mrazik

je to Chorý

Reagovat
Firkraag

Reagovat
smazaný uživatel

a dost!!! byl jsem na všech třech zápasech osobně a tyhle sračky tady číst mě, dá se říct, uráží. hodnotit podle toho, co vidíš v tv, je dost zcestné. nejvíc mě dostává ten hate na Trávníka. jasně nejlepší hráč v každém utkání. lítal nahoru dolů, v jednu chvíli skluzuje u našeho vápna, aby v druhé byl v kličce u toho druhého. do toho otáčel míče, kombinoval, nabízel se a tvořil hru celého týmu. nikdy jsem jej neviděl hrát, ale tady mě naprosto okouzlil. o kus víc než všemi vyhypovaný Souček (tím neříkám, že hrál špatně). Schick se samozřejmě nepotkal se střeleckou fazónou, ale to se stává a je třeba říct, že bylo vidět mnoho náznaků, které ho předurčují pro to, aby to dotáhl hodně daleko. sbíral na sebe míče, dostával se do šancí, při jeho výšce žádný problém s technikou...paráda. pokud nabere 5-7 kilo svalů, tak z něj může být nový Lewandowski, protože když jsem byl v Dortmundu osobně, jejich styl hry mi přišel navlas stejný (ne, nemám velké oči, je to jen předpoklad samozřejmě). co dále nechápu je kritika Lüftnera, který posbíral neskutečné množství míčů a že je malinko těžkopádný, tak budiž. Jankto je také asi kritizován neprávem, snažil se, nabízel se, jen se nepotkal s formou, to se může stát. stejně scestné je vynášení Chorého do nebes. ano, je gólový a ve vzduchu hodně silný, ale balon mu překáží úplně neuvěřitelně. a tím se přesouvám do roviny zklamání a ta jsou dvě - Zima a Černý. Zima dokázal maximálně vyrážet míče před sebe, nechytil nic navíc a ta hra nohama byla fatálně tragická. Černého čas možná ještě přijde, ale jeho egocentrismus byl na facku. včera zazdil x slibně se rozjiždějících akcí a vztekal se vždy, když nešel balon jeho směrem. taky vypustil přihrávku na něj (špatnou sice) u gólu na 1:2. frajírek bez kousku snahy směrem k týmu, stačilo se jej vidět rozcvičovat u zápasu s Itálií. typický fotbalista. co se týče celkového souhrnu EURa, tak na Němce jsme jednoduše neměli, oukej, beru, jejich tým je úplně jinde a nemám s tím problém. Italy jsme přehrávali a kdyby za stavu 1:0 nepřevzali od áčka ten nesmyslný model "nedostat gól", nepřišel by ani jejich tlak a vyrovnávací branka. se štěstím jsme to ale ještě urvali. pro mě zasloužená výhra. zápas s Dánskem je potřeba hodnotit ve světle toho, jaká byla předzápasová matematika. jít na hřiště s tím, že musíš vyhrát o 3 góly je brutální a Dánsko tomu uzpůsobilo taktiku. celý zápas jsme dominovali, ale hoši severští byli maximálně efektivní. bylo až brutální, že po 20 minut tlačíme a z prvního brejku dostaneme hned branku. to samé na 1:2. škoda, vést 2:0 bylo úplně reálné a všichni by tady zase mluvili jinak. zbytek zápasu už byl utopií, ale mlaďoši se pořád snažili a rvali dopředu a trpěli krutou daň za perfektní brejky Dánů. suma sumárum, pro mě obrovský zážitek hned po několika stránkách. jsme poslední ve skupině, ale já jsem hrdý. nehrajeme na 0:0 s tím, že proměníme jednu standardku a vyhrajeme 1:0. hrajeme do plných, rychlý fotbal, ofenziva vládne. malé EURO mě neskutečně bavilo. závěrem, ale mělo to být možná už v první větě, projekt Vlajkonoši udělal ze zápasů repre něco elektrizujícího. trapné "kdo neskáče není Čech" a "Češi" vystřídaly sofistikované a koordinované pokřiky a chorály, které bych si přál, aby do budoucna přešly i na áčko, jehož atmosféra zápasů je tristní. pro mě to byl neskutečný zážitek a zábava na nádherném stadionku v Tychách

Reagovat
kattos

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Takže sou v podstatě všichni kritizovaný neprávem a nikdo ti ani nemůže nic říct, páč si na všem byl naživo!!!

Reagovat
r.mrazik

tak ma pravdu,ze vykon hracu se jinak hodnoti,pokud to vidis nazivo nebo jen vyseky ze hriste v televizi

Reagovat
fantomas

No, a taky si dovedu představit, že ulítaný borci jako Trávník budou naživo působit líp, protože to přece odjezdili po zadku... já si myslim, že sledování zápasu naživo má i svý mínusy, co se pečlivý analýzy něčeho týče, takže bych to za tak dramaticky lepší výchozí pozici vážně nepovažoval.

Reagovat
smazaný uživatel

jenže to není jen o tom, že lítal a byl všude. měl všechno, co mít měl a co bych si představoval, aby měl. proto mi ta kritika na něj přišla za hranou. byl správným lídrem. napsal bych více, ale to bych se opakoval

Reagovat
r.mrazik

je to nebe a dudy...koukat na neco v tv a byt u toho

je to diametralne jiny...kazdy ma neco do sebe ale rozdilny to je jak prase

Reagovat
fantomas

Um... já už na pár fotbalech taky byl.

Přijde mi, že ten rozdíl přeháníš, ale budiž, tolik mě to netankuje. Jen mě vždycky pobaví, když někdo avizuje, že na danym zápase byl, jako by jeho analýza automaticky měla bejt nějak komplexnější a lepší. Ale to je něco podobnýho, jako když maj mít automaticky lepší výchozí pozici ex-profíci... což rovněž podporuješ, takže neni divu.

Reagovat
r.mrazik

Asi se budeš muset smířit s tím, že něco prožít případně hrát je mnohem víc než o tom jen číst a psát

Samozřejmě že bude lepší když to člověk vidí a pak dá to dohromady s TV záznamem...proto to ti lidi dělají

Reagovat
fantomas

Ono taky nesmis verit Bolovi a smirit se s tim, ze i ja fotbal na nejaky urovni docela dlouho hral. Ale co uz, tohle je v tuhle chvili ztrata casu uz.

Reagovat
r.mrazik

Tak pořád je rozdíl hrát prales nebo skončit ve starších zacich než hrát jako profík a něco zažít

Samozřejmě že to ztráta času je...protože zkušenosti a zážitky čtením, koukanim na TV a hrou FM nenazenes

Reagovat
fantomas

Ok

Reagovat
smazaný uživatel

proč mi pořád vkládáš do úst něco, co jsem neřekl. já svou účast na zápasech neměl coby argument a zbraň, ale pouze jako úvodník toho, že jsem vše viděl i z jiné strany a nabízím Ti tu svůj pohled. proč za všech okolností jdeš do konfliktu a snažíš se shodit, co bylo řečeno?

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tuhle reakci jsem od Tebe čekal. jenže se v ní skrývá právě bumerangově ta Tvá. nikdo totiž nemůže říct nic Tobě. já jsem sem přispěl svou troškou a pohledem odjinud, protože naživo a v tv je ten pohled mnohdy jiný (netvrdím, že lepší). a že jsem ve svých prvních větách volil ostřejší formu je dáno pouze a jen tím, jak ostré byly výpady směrem k některým lvíčatům napříč všemi články. zareagoval jsem až po tom třetím, takže nemám potřebu si tady honit ego a vyvolávat konflikty. to bych psal již mnohem dříve. kdybys četl dál a nechytl se jen prvních dvou vět, našel bys v mém textu úplně stejně subjektivní hodnocení celého našeho vystoupení, jako ve Tvém článku. tedy...abych použil mluvu květnatou a hraní se slovy v nadpisech (které se mi mnohdy, na rozdíl od lidí zde, hodně líbí)...malé EURO bylo fantomastické a sebereflexe Ty chybí

Reagovat
fantomas

No já psal individuální hodnocení poprvý a po Itálii sem v podstatě jen chválil, ale zároveň po tvym zhodnocení rozumim tomu, že ti moje kritika přišla nemístná, protože tobě zjevně přijde vesměs jakákoliv kritika nemístná...

Reagovat
smazaný uživatel

pokud je oprávněná, jako například u Zimovy hry nohou nebo Černého ztracenost, nemám s ní nejmenší problém. nestav to do roviny, kde já jsem nekritický obdivovatel a Ty objektivně asertivní specialista. já Ti poskytl jiný pohled na stejnou věc, který Ty nemůžeš nikdy u tv vidět. stejně tak, jako já nemám možnosti tv. to je vše, neber se tolik vážně

Reagovat
smazaný uživatel

A na fantomase se vyser. Proti němu nemůžeš nic říct, on má vždy pravdu. Kluk, co vypadá, že byl v tělocviku vybraný vždy mezi posledními těžko může kdy pochopit, jak na samotný tým působí hráči, co lítají nahoru dolů. udělají kus černé práce atd. Se vším souhlas. S jeho názorem ale nehneš a zrovna u něj by bylo jedno, jestli by zápas viděl živě, v televizi nebo jen z výpisu na onlajnech.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Nepopíratelnou pravdou je, že jakýkoliv zápas jakéhokoliv sportu vypadá úplně jinak v TV a na živo. Stejně tak jde méně věcí vidět z tribuny než ze střídačky, protože tam všichni znají instrukce, ví jak se má hrát atd. Jenže tobě někdo sáhl na tvého favorita a dovolil si napadnout kritiku tvých obětí. Opět a zase, jako už dlouho a jako jediný redaktor na EF, se ti z jakékoliv kritiky tvé práce zkroutily nehtíky a cítíš potřebu všem dát najevo, jak se mýlí. Schicklo by se občas nechovat se jako menstruující puberťačka.

Reagovat
smazaný uživatel

A to se jako nemůže bránit když ho někdo kritizuje?

Reagovat
smazaný uživatel

co blbnete? kde vidíte tu osobní rovinu? mi je nějaký fantomas u prdele, já napsal reakci a svůj subjektivní názor. on to vzal jako útok na jeho článek a ránu pro jeho ego. na pár věcech jsme se shodli, na pár mám diametrálně odlišný názor. toť vše, nikoho neurážím, ba dokonce si myslím, že erudovanost mého názoru může být i nižší. ale třeba taky ne, navzdory tomu, že zde přispívám velmi málo je ale pravdou, že jsem sem kdysi taky nějaký článek napsal a ta tendence obhajovat vyřčené tam byla i z mé strany

Reagovat
fantomas

"je ale pravdou, že jsem sem kdysi taky nějaký článek napsal a ta tendence obhajovat vyřčené tam byla i z mé strany"... um, logicky

Reagovat
smazaný uživatel

On se ale nebrání, on má vždy pravdu a přes to nejede vlak. Fňuká, kope kolem sebe a jakože nad věcí dává celý turnaj smajlíky kdykoliv, kdy někdo napadne co napíše nebo zkritizuje jeho nadpis. A jako sorry, ale kdyby se každý autor pod svými články obhajoval a přesvědčoval druhé o své pravdě, tak jak by to vypadalo?

Reagovat
smazaný uživatel

Usty pls

Reagovat
fantomas

Reagovat
iamek

Reagovat
Shevchenko

To s tím Trávníkem a Lüftnerem nemůžeš myslet vážně.

Reagovat
smazaný uživatel

Lüftnera jsem tam uvedl hlavně proto, že sesbíral neskutečné množství míčů a že kritika jeho výkonů je nepřímo úměrná tomu, co předvedl. čímž neříkám, že vyčníval. co se týče Trávníka, za mě jednoznačně náš nejlepší hráč na tomto šampionátu. za tím si stojím

Reagovat
r.mrazik

treba proti danum byl jediny kdo tu hru otacel..ostatni byli "posouvaci" micu...

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak...těch diagonál tam bylo (a přesných) poměrně dost. navíc byl neustále vzadu i vepředu. techniku má taky fajn, jeden na jednoho parádně, střelu skvělou, ale hlavně byl opravdovým kapitánem, tahounem, který v 90-té minutě tahá brejk, popř. skluzuje u své branky

Reagovat
salami

tohle je hodně o vkusu, Luftner je ve sbírání míčů dobrej, na druhou stranu je to stoper, kterej když jde do souboje, tak tam nejde se snahou dostat balon ke spoluhráči, ale se snahou míč odehrát, já to třeba úplně nesnášim, je to zoufale nefotbalový a nekonstruktivní, ale hrát se tak dá a i takovej hráč může bejt cennou součástí týmu, o rozehrávce jako takový nemluvim, tam je to taky slabota, ale to už zase spíš souvisí s technikou a fotbalovym myšlením a to jsou odlišný věci

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas. moje poznámka byla spíš o tom, že "nebyl tak marný", než o tom, že by "vyčníval"

Reagovat
salami

to ani nebylo nějaký vyvracení tebou napsanýho, spíš jenom můj názor, proč se může hodnocení Luftnera poměrně výrazně lišit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
F.Torres

i když trávník nebyl až tak špatnej v porovnání s některými

Reagovat
zrzek999

Reagovat
smazaný uživatel

5-7 kilo svalů

Reagovat
smazaný uživatel

věděl jsem, co se stane, až to napíšu, ale tohle číslo je úplně nejblíž realitě

Reagovat
Elliasson

Krásně sepsáno.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Herry31

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kattos

1. Zimova kritika je dost nemísná." ale nechytl nic navíc", LOL. Už jen ta penalta, co chcete víc?! V prvním zápase nás podržel, gol jde asi na jeho vrub ( i když ho viděl dost pozdě ) ale chytil pencli, která, kdybychom vyhráli, s Dánama, by byla dost důležitá. Proti Itálii se zaskvěl, proti Dánům to jak se vyhýbal míčům bylo dost na hlavu, ale nemyslím, že by to chytil, kdyby se nehnul. Jinak by nějak nejistý nepřišel, jako jistotou nezářil, ale rozhodně na tom nebyl hůře, než ten Německej golman. Tam to vidím tak na 5,5.

2. Kritika Jankta mně dost překvapuje, Nabízel se, dobře přihrávbal a hlavně makal jako šroub. Pamatuji, jak proti Němcům, za stavu 2:0 sprintoval až od půlky k tomu golmanovy, presoval a byl z toho skoro gol. Proti Italům hrál vyýtečně, až na tu chybu.

3. Černý byl prostě možná až moc mladý, nebyl ve formě, ale zase to odmakal, ale pamatujte, že mu je 19. Hodnocení bych viděl na 3.5, ale proto to nepíšu, mám spíše ohledně jeho dotaz, bude se moci zúčastnit ještě 2 Eur do 21?

Reagovat
fantomas

Je to hodnocení zápasu

Reagovat
kattos

Lol, spatný článek

Reagovat
smazaný uživatel

Simič se Součkem do áčka. Havel, Trávník a Lüftner si myslim že do budoucna také

Naopak mi zklamal Černý s Haškem

A u Holzera kurva víc šancí v lize

Reagovat
10

teď jsem si musel znovu pustit to studio po zápase, to je neuvěřitelnej surrealismus jestli 2/3 těch expertů ve studiu věnují mládeži na tý nejvyšší úrovni, tak se nemůžeme vůbec ničemu divit...Dovalil neuvěřitelnej

Reagovat
smazaný uživatel

Dovalil se už mládeži nevěnuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Do Dovalila se jakoby neser, dneska ten fotbal jakoby umí hrát každej.

Reagovat
10

jakoby přesně, s trochou štěstíčka třeba jednou i my

Reagovat
Kily

Dovalil taky mizerný? Já to tedy neposlouchal s výjimkou části tuším že poločasové přestávky zápasu s Itálií a tam jsem pro něj měl plus na základě toho, že k popisu jedné akce dokázal přidat i nějakou informaci navíc na rozdíl od svých kolegů, kteří po vzoru Hyského popsali do puntíku to, co všichni viděli

Reagovat
db18

Reagovat
El Fáňos

ta kritika trochu prehnana, opticky jsme byli lepsim tymem. krome Soucka, kteremu se asi moc vytknout neda (a ti za cely turnaj) se na kazdem najde neco, ale ten Cerny je chudak hrozny terc. ja od nej treba zazraky necekal a hral dobre, byl citit, bojoval a kdyby tam dve strely sli o 2 metry vedle a dal dva fiky, klidne jsme mohli diky nemu postoupit, Schick mel sanci jeste vic a podle objektivniho hodnoceni mel mit znamku blizsi Cernemu... a celkove k turnaji jsme se ukazali v dobrem svetle, preji slovakum at vyhrajou, i kdyz si to asi vystrili spanele, kteri pusobi neskutecnym dojmem.

Reagovat
fantomas

Pekna nenapadna provokace zaverem. Nebo si stravil posledni hodiny v komatu?

Reagovat
smazaný uživatel

prosímtě i lidé v komatu musí slyšet ten pláč

Reagovat
El Fáňos

neni to myslene jako provokace, Slovakum to preju, ale hrat jsem je nevidel a moc jim neverim oproti treba spanelum. a tim komatem asi narazis na vykony naseho tymu: snazim se byt realista, jsme mala zeme, neni tolik z ceho vybirat. tohle euro ukazalo, ze do budoucna budou mozny adepti do acka a to je hlavni, vyhrat U21 je hezky, ale radsi byt s ackem druhy, nebo treti za par let - nebo se minimalne nestydet za nasi repre a jeji predvadenou hru, na euru ve Francii jsem se fakt stydel a vlastne me tenhle pocit provazi s nasi repre uz dost dlouho. postup na U21 pres Belgii a i porazka Italie se pocita a radsi vidim pozitiva

Reagovat
smazaný uživatel

Vítej zpět v tomto světě.

Reagovat
El Fáňos

aha ted vidim, ze to slovakum nestacilo tak to pardon... stejne by dostali od spanelaku

Reagovat
fantomas

Reagovat
semiš

ještě jednou .. nadpis

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Kily

před měsícem ukázal, že k tomuhle angažmá má vše potřebné

Reagovat
smazaný uživatel

nj kdyz ho zastupuje Nehoda..

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
db18

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Česko kvalitatívne možno nezaostávalo, respektíve nemuselo zaostávat, ale herný a kolektívny prejav toho mužstva bol hodne kostrbatý. Niečo ako Polsko ale tí spolu neodohrali kvalifikáciu. V kvalifikácii to vyzeralo trošku inak. Zdá sa mi že zlyhala hlavne mentálna príprava hráčov počas celého obdobia. Čo sa ukázalo už aj pred turnajom na nezodpovednosti Čermáka voči tímu ako aj na turnaji kde nefungovali žiadne dvojičky a viacerí si neverili či hrali na seba.

Reagovat
smazaný uživatel

My jsme v kvalifikaci hráli taky úplně jinak, jinak bychom samozřejmě nepostoupili.

Reagovat
smazaný uživatel

Ćetl jsem rozhovor se Zimou ve Sportu a tam na mě působil chytřeji než vypadá, dokonce si je i vědom toho, že asi z něj top brankář nevyroste.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele