Zlepšil výsledky, zatraktivnil i hru. AS Řím chce pokračovat s De Rossim

10.04., 11:11
Aktuality
Daniele De Rossi (© AFP)

Byla to v průběhu této sezóny jedna z nejtřaskavějších zpráv, která proletěla AS Řím, když se v lednu rozloučila s trenérským velikánem Josém Mourinhem. A bylo tehdy asi i překvapivé, že klub povolal na jeho místo nepříliš zkušeného Danieleho De Rossiho, jenž ukončil kariéru teprve v roce 2020. Ale ani ne po třech měsících je prý jasné, že spolupráce bude pokračovat.

Kontrakt dostal římský rodák pouze do konce této sezóny, jeho hlavním cílem bylo nepříliš dobře se vyvíjející ročník alespoň nějakým způsobem zachránit. Nakonec to však vypadá, že by se na lavičce neměl ohřát jen na pár měsíců, jak hlásí televizní stanice Sky Italia. S jeho prací je vedení klubu velmi spokojeno, vždyť v Serii A usilují I Giallorossi o první čtyřku, a tedy o kvalifikaci do Ligy mistrů, a v Evropské lize proklouzli do čtvrtfinále.

Definitivně si měl čtyřicetiletý stratég naklonit funkcionáře, mající na starosti sportovní záležitosti u celku z hlavní italské metropole, po víkendové výhře v Derby della Capitale proti Laziu. Říká se, že "v klubu aktuálně neexistuje jediná kompetentní osoba nepřemýšlející o budoucnosti právě s De Rossim” a že je jen otázkou času, kdy dojde k prodloužení stávající smlouvy.

Od svého příchodu zaznamenal De Rossi ve všech zápasech pouze dvě porážky, a to se současným lídrem italské nejvyšší soutěže Interem, na evropské scéně pak padl na půdě Brightonu. Potěšil tak nejen tím, co měl primárně za úkol, čili zlepšit a stabilizovat výsledky, ovšem také představami o moderním, atraktivním fotbale. Že by spojení AS Řím a bývalého defenzivního záložníka mělo napsat v následujícím ročníku další kapitoly, potvrzuje i fakt, že k tomuto klubu má De Rossi nadstandardní vztah. Vždyť drtivou většinu hráčské kariéry strávil právě zde.

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsitaly.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
Raffaello

Ano! Mám radost, tohle bude důležitý pro budoucí budování Říma. Kéž by vše mířilo k dlouhodobé koncepci a hlavně pak práci s mládeží. Pořád dlouhá cesta, ale DDR s římskou DNA je požehnáním.

Reagovat
Largo

Reagovat
Pozor skluz!!!

Reagovat
Seydou Doumbia

Sice AS nemusím, ale ten tým měl dlouhodobě rozhodně na lepší výsledky i lepší předvedenou hru, takže super že se to daří nějakému trenérovi naplnit, protože ten potenciál tam je.

Reagovat
Largo

O tohle strach nemám, věřím, že zůstane. Obavy mám spíš z FFP a toho, že do 30. 6. musíme splašit 40 mega.

Reagovat
John Obi Mikel

Mourinho mu připravil tým a DDR akorát slízne smetanu

Reagovat
Raffaello

Reagovat
Biozdenda

Tak to je možné, ale De Rossi tomu konečně dodal hrdost a bojovnost. José to možná dobře poskládal, ale hrál s tím pod potenciálem týmu.

Reagovat
Largo

Reagovat
stuff

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
KillSwitch

Mou dostal vsetko co chcel napriek tomu tim hral na hovno antifutbal. Ten clovek uz je za zenitom...mozno by mu pomohlo dat sezonu pauzu ako napriklad Ancelottimu

Reagovat
PISTOLERO

OT: Od příští sezony bude vysílat calcio Sport 1 a Sport 2

Reagovat
Raffaello

Reagovat
danko10

Nie je to jedno? Veď ľudia, ktorých na Calcio nasadzuje Nova, sú totálni amatéri a ignoranti. Neviem, čo by sa mohlo touto zmenou zhoršiť.

Reagovat
PISTOLERO

Není...Kolik myslíš že budou vysílat zápasu z kola?

Reagovat
danko10

Úprimne, netuším. Myslíš, že to nejak razantne osekajú? Pred pár rokmi Sport TV Calcio chvíľu mala, tuším po Digi, a neprišlo mi to nejaké tragické. Ale spomínam si na to iba matne, takže hádať sa nebudem.

Reagovat
sinter

suhlas, len by mohli dat predzapasove studia. myslim ze pred tym nerobili nic. a snad budu lepsi komentatori

Reagovat
Largo

Chtej vysilat 400 zapasu, coz jsou vsechny.

Reagovat
PISTOLERO

Jestli ano, tak se jim omluvím, ale zajímalo by mě jak to chtějí provést

Reagovat
pastal

Mají vysílat až 400 zápasu je to přímo na jejich stránkách, ale jestli jsou toho schopni to netuším

Reagovat
John Obi Mikel

Tolik zápasů za sezónu ani není

Reagovat
Il Architetto

Asi včetně záznamů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele