De Rossi po vítězné premiéře: AS Řím musí zápasům dominovat

21.01., 12:14
Aktuality
Daniele De Rossi, Romelu Lukaku a Lorenzo Pellegrini (© AFP)

AS Řím při premiéře pod novým trenérem Danielem De Rossim těsně zdolal Hellas Verona a udržel se v dosahu pohárových příček. Bývalý záložník, jenž tento týden nahradil Josého Mourinha, následně uvedl, že pod jeho vedením by měli být Giallorossi dominantní na míči...

Na Stadio Olympico byla před zápasem napjatá atmosféra, fanoušci sice chtěli přivítat svého bývalého kapitána De Rossiho v nové roli, zároveň však truchlili po odvolání Mourinha.

"Bylo to příjemné. Když jsem se sem chodil dívat na zápasy, i když jsem se jenom procházel po městě, vždy jsem cítil náklonnost fanoušků," řekl De Rossi pro DAZN po výhře 2:1 nad Veronou.

"Tohle je jiná pozice, takže jsem sice cítil velké emoce, ale zároveň jsem byl pod obrovským tlakem, protože to je moje práce. Během zápasu jsem slyšel, jak fanoušci vyvolávají mé jméno, a nemohl jsem být šťastnější," dodal mistr světa s Itálií z roku 2006.

Řím položil základ k tříbodovému zisku v úvodní půlhodině, po niž vedl dvougólovým rozdílem zásluhou Romela Lukakua a kapitána Lorenza Pellegriniho, Hellas po změně stran už pouze snížil. Giallorossi se však musí vyrovnat se zraněními Leonarda Spinazzoly a především Paula Dybaly, jejichž zdravotní problémy by ale podle prvních zpráv neměly být vážnějšího charakteru.

"První poločas se mi líbil, ale pokud děláte stejné pohyby bez správného tempa, bez rychlého posunu míče a bez toho, abyste si vzpomněli, proč to děláte, pak budete mít problémy," uvedl De Rossi, jehož svěřenci mají jednobodovou ztrátu na příčky zaručující evropské poháry.

De Rossi oproti předchůdci změnil systém na 4-2-3-1 a především apeloval na hráče, aby měli daleko více míč pod kontrolou, což pod Mourinhem nebylo zvykem.

"Věřím, že AS Řím by měl kontrolovat míč, a tím pádem dominovat hře, to je jedna z prvních věcí, na které jsme pracovali. Držení míče má smysl, pokud se s ním pohybujeme dostatečně rychle, abychom se dostali ze soupeřova presinku. Pokud jsme však s míčem pomalí, tak sami sebe pouze ukolébáme," vysvětlil 40letý odchovanec římského velkoklubu.

"Stáváme se příliš předvídatelnými, soupeři jsou dobře připraveni a vědí, jak se z těchto situací dostat, když se s míčem rychle nepohybujeme," doplnil k taktické změně.

Po úspěšném debutu na lavičce AS Řím se De Rossi se svými svěřenci vydal pozdravit fanoušky pod vyhlášenou Curva Sud. "Je to jeden z momentů, na který nezapomenu," řekl De Rossi.

"Před lety jsem žertoval, že nejvíc lituji toho, že jsem v Římě prožil jenom jednu kariéru. Nyní mi byla dopřána druhá a uvidíme, jak dlouho vydrží," prohlásila legenda AS.

"Musím si užívat lásku těchto lidí, ale také pracovat na sto procent, protože mi nikdy nedovolí zapomenout, že jsme spolu prožili dvacet let. Bylo správné tam jít a poděkovat jim za tu poctu, ale nebudu tam chodit po každém zápase," uzavřel De Rossi.

Autor: Jiří Vojík / football-italia.net

Komentáře (64)

Přidat komentář
Pablos

Moc velkej respekt ale nemá... když mu Lukaku hned říká, že je fucking guy.

Reagovat
Pablos

*Lekelu

Reagovat
Milan.B

Lakaka

Reagovat
Unai

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
Mass

No ale četl sem argumenty skotských fanoušků, že přesně proto si Kúdela tenkrát dával ruku před pusu, proč by to jinak dělal, kdyby nechtěl použít nějaký racial slur.

Reagovat
kattos

Tak ted mají ty nejednoduší zápasy (chudák Mourek a lucky De Rossi) jestli někdy nabrat formu tak ted

Reagovat
mistr129

Mourek proti těmhle třem nejjednodušším soupeřům získal na podzim 4 body

Reagovat
kattos

No jasný, ale pořád největší šance pro Rossiho to je good

Reagovat
mistr129

Reagovat
Salfovic

Asi proto teď ten vyhazov.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak Mourek už na to nemá no...tak dlouho tam vydržel asi jen proto že se mu podařilo vyhrát nově vymyšlenou trofej s kvalitou na úrovní Audi Cupu

Reagovat
Neutron

Tak PVP tu v minulosti bolo.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Na jaké úrovni a pro jaké kluby, navíc Pohár vítězů pohárů byl na jiném principu, EKL je spíš Intertoto, jen tam týmy nepodávají přihlášku před sezonou a nešlo o trofej ale postup do Poháru UEFA.

Reagovat
Talker

Mourinho dostane 2.5 roku, je vyhozený a "chudák Mourek, že si nezahrál proti slabším soupeřům". Přitom proti nim už letos jednou hrál a vyhrál jeden zápas proti té trojici.

Reagovat
Talker

Prostě je vtipný, jak ho musí za každých okolností někdo zarytě bránit a shazovat ty kluby, které ho vykoply.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak tady ho fans AS bránili do krve jen proto že s nimi vyhrál turnaj na úrovní Audi Cupu, kde AS začalo mít pořádné soupeře až od semifinále turnaje vyřadit Trabzon, CSKA Sofii, Zoryu Luhans, Bodo, Vitesse, Bodo a pak hrát s Lestrem a Feyenoordem to je velký úspěch no ale tak vyhrál s nimi trofej po asi 30 letech tak je jedno co za trofej to je no

Reagovat
Talker

Tak ono je to o to vtipnější, že to nejsou ani fanoušci toho týmu, ale spíš fanoušci Mourinha, kterým je Řím úplně u prdele.

To jsou random fanoušci Realu, Chelsea, MU a dalších klubů, kteří se čapli na tu jeho auru a zatvrzele ho obhajují ať je kdekoliv. Nevím, zda zrovna Kattos, ale co si pamatuju, tak obhajoval v diskuzi o jeho vyhození jak byl vlastně úplně v pohodě ve všech angažmá a jak mu prostě všichni tady křivdíme.

Reagovat
Seydou Doumbia

No co já vím tak to bylo dost fanoušků AS. Jak jsem tu znehodnocoval tu hovno EKL tak se tu do mě fans AS pouštěli dost. Ale je možný že pod jinými příspěvky ho obhajují tihle ti Mou fans odevšud no.

Reagovat
Largo

Tak tam šlo spíš o tu trofej jako takovou, což byl pro AS úspěch. Ne o Mourinha.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jedno s druhým...hledat tu ty články nebudu to je ztráta času nad pičovinama, ale tak já tu Mourka hejtuju celou dobu co je v AS tak zhruba vím jaké konverzace jsem tu měl

Reagovat
Largo

V podstatě je to něco jako Zack Snyder v kinematografii

Reagovat
Whitemedia

Zack je hrozný koště.

Reagovat
Neutron

To nie je bohvieco

Reagovat
Largo

No právě. Má kolem sebe takovou bublinu lidí, co ho bezmezně milujou a obhajujou proti těm "zlejm". Nepochopený génius bez špetky sebereflexe.

Reagovat
kattos

Nebo jsou lidi jako já, co ví že už není co býval,ale není to takovej trotl jak se zněj dělá

Reagovat
Talker

Tebe berou všichni jako fanboye Mourinha.

Reagovat
kattos

Tak to už je jejich úhel pohledu

Já si myslím že s Římem to bude stejný jako ted se slepicema, prostě 2-3 sezony furt naprd a pak se to konečně zvedne

Reagovat
Truffaldino

Tady se nabízí jasná paralela s fanboys Ronalda, jen ti Mourinhovi se koncentrují do jednoho konkrétního města v Itáli. Na Chiessa Di Totti se ho taky rádi zbavili.

Reagovat
Largo

Reagovat
kattos

Já hlavně kritizoval to, že Mourek nedostal vyhazov už před sezonou, nebo že ho nenechali dál.

Protože výsledky tuhle sezonu nejsou tak bídné, aby se vyhodil po sérii těžkých zápasů, ale pokud prostě čekali více (nacož mají právo) měli novou sezonu začít s novým trenérem.

Mourek trénoval, dostal nějaké hráče, výkonostně lehce pod realitou a vyhodí ho, dají tam nového trenéra a poser se s tím co máš

Reagovat
kattos

*Pod realitou toho na co Řím má, protože tak o 6 bodů více by měli mít.

Reagovat
Truffaldino

Ty jseš strašnej nezmar, 6 bodů po polovině soutěže je 12 bodů na konci, to je zhruba běžný rozdíl mezi čtvrtým místem s ligou mistrů a 8., kde jsi úplně bez pohárů.

Reagovat
kattos

Co tě to tak sere

Však tahle sezona pod Mourkem vypadá stejně jako ty 2 před tím. Měli ho vyrazit před sezonou nebo ho dodělat ještě tuhle sezonu, protože ted tam strčit Rossiho jen tak nemůže mít do budoucna žádnej význam.

Teda pokud mu nevěří a nechtějí dát čas. V tom případě je otázka, proč už tam nešel před sezonou

Reagovat
Lech

Mozna treba jenom majitele chteli z Rima udelat neco jineho nez bandu knourajicich primadon, na ktere mel nejvetsi vliv mourek a jeho squadra asistentu. Nedalo se na to divat, a ty problemy s tim spojene, rozhodci, atd, asi toho bylo uz prilis. Za mourka hraci bojovali maxinalne o pozornost rozhodcich, vsak ta situace jak na hristi a mimo nej nemohla byt uz horsi. Maximalne ze by letos ztropil dalsi aferky jak treba loni s Karsdorpem, rozhodcima a kdo vi co by jeste prislo po vypadnuti z EP, ktere se dle projevu a vysledkum nabizi.

Reagovat
Strakosha

Tobě a Doumbiovi by měli v TV udělat pořád s názvem "Debata expertů"

Reagovat
10

tady určitě ne...v Itálii to je jiná písnička

Reagovat
Largo

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
kattos

Mám část rodiny v Itálii, zrovna z Říma.

Tam mi říkali jak je ta trofej hrozně zvedla, + v dalším EL se hrálo finále, to je to co fanoušci prostě chtějí, hrozně tam zvedl zájem o fotbal.

Reagovat
Largo

Tady jako na EF? To bych teda rád věděl, kdo ho bránil. Naopak jsme na něj dlouhodobě jednohlasně nadávali.

Reagovat
Whitemedia

sypete to tu do něj už dlouho, mám to odsledované poctivě

Reagovat
Largo

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
Kucka

Reagovat
Pozor skluz!!!

Tady určitě ne

Reagovat
Mönchengladbach

Žuzé jde trénovat do pouště jakýsi Al Shabab, tam si užije slabých soupeřů přehršel.

Reagovat
Seydou Doumbia

Takže tým, který je svou úrovní v lize srovnatelně silný jako AS?

Reagovat
Seydou Doumbia

Respektive ve srovnatelné pozici

Reagovat
Largo

Nejde, odmítl.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Salfovic

Dominovat s tímhle kádrem, no to jsem tedy zvědavej.

Reagovat
Seydou Doumbia

Pořád je to AS a ti by dominovat měli s jakýmkoli kádrem proti týmum jako je Cagliari, Salernitana, Empoli, Leče, Hellas, Frosinone a podobné díry

Reagovat
Lech

Reagovat
7kaka7

Hlavně si nějak nevybavuju tu dominanci AS, za těch 18 let co tam De Rossi byl.

Reagovat
Csaplárova past

AS hraje to, na co prostě mají. I pár sezón před Mourinhem se motali kolem pátého místa. Angažovat De Rossiho je větší risk než si nechat Mourinha.

Reagovat
MoonKnight

Opravdu nevím, co s ním jako Mourek měl dělat AS prostě na více nemá, Inter, Juve, AC, Neapol i Lazio mají podle měnohem lépe sestavený kádr pro své trenéry a mají ty týmy roky sehrané. Tady se občas dělá, jakoby pro AS mělo být samozřejmostí být do 4 místa, přitom ten kádr je možná na boj o top 4, ale rozhodně není tak silný, aby si došel pro top 4 na pohodičku. Škoda trochu té EL, to by José odcházel jak úplný frajer, i tak já to beru jako jeho úspěšné angažmá, nevím co mohl udělat více, AS dostat do LM by bylo spíš štěstí než cíl.

Reagovat
Tomanatura

Toto je neuveritelne.

Reagovat
Maritazzi

Reagovat
Truffaldino

Poslední dvě sezóny rozpočet 400m resp 350m, třetí nejvyšší výdaje na platy v lize, Lukaku s 15+m čtvrtý nejdražší hráč co se výdajů na sezónu týče, Abraham 7.. Typický provinční tým je to AS.

Reagovat
10

ale tak zase byl Mou levnej, tak na něj nemůžete mít takový nároky, co měl dělat...

ale ten argument o sestaveným kádru bych mu uznal, byť nevíme, jestli to všechno nebyly požadavky právě Josého

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Raffaello

Reagovat
Talker

Tady jde právě o to, že je Mourinho měl posunout o úroveň výše a dostat je do TOP4 a zapojit je do boje o titul. Proto mu v první sezoně investovali 100 mega do kádru (přičemž prodeje nebyly) a následující 2 roky mu tam ještě přiváděli drahé hráče (platově).

Když to přeložím, co píšeš - tyhle ligové výsledky předváděli i s většinou jiných, levnějších koučů s levnějším kádrem, bez předražených hvězdiček, se zábavnější hrou. Pod Mourkem do toho narvali hromadu peněz, zariskovali a nevyplatilo se jim to, alespon ne v lize.

On měl být tím, kdo jim pomůže vrátit se zpátky do TOP4 a prostě v tom brutálně selhal. 2 roky nic, třetí rok by to opět nejspíš nedal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele