Záložník Schwegler přestupuje z Frankfurtu do Hoffenheimu

06.05.2014, 15:48
Aktuality
Eintracht Frankfurt půjde do příští sezóny nejen s novým trenérem, ale také s novým kapitánem. Pásku na rukávu doposud nosil Pirmin Schwegler, který se ale po pěti letech s hesenským klubem loučí a od nové sezóny bude hrát za Hoffenheim. Ten celý transfer dnes oficiálně potvrdil...

Švýcarský reprezentační záložník měl v Eintrachtu smlouvu ještě na příští sezónu, v ní ale byla obsažena výkupní klauzule ve výši dvou milionů eur a té nyní Hoffenheim využil. Se sedmadvacetiletým fotbalistou se dohodl na kontraktu do června 2017.

"Pirmin je hráčem, který své vynikající fotbalové kvality prokázal už v mnoha zápasech na vysoké úrovni. Je to příkladný profesionál s vůdcovskými schopnostmi a našemu mladému týmu pomůže jak na hřišti, tak i mimo něj," řekl k nové posile hoffenheimský manažer Alexander Rosen.

Schwegler přišel do německé nejvyšší soutěže v roce 2006 od bernských Young Boys a tři sezóny se pokoušel prosadit v Leverkusenu. Od roku 2009 pak hrál za Frankfurt, se kterým zažil pád do druhé ligy, následný postup a loňské tažení za Evropskou ligou. Celkem v první a druhé německé lize nasbíral 127 startů a vstřelil šest branek.

Autor: Petr Vaněček / bundesliga.de

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

že si to ty kluby kluby nepohlídaj a nechají v kontraktu tak trapnou klauzuli..třeba s Hahnem to bylo to samý

Reagovat
smazaný uživatel

Jedině dobře pro Kadleca Snad teď bude hrát víc

Reagovat
smazaný uživatel

Tam by bolo treba predat Josela ked uz tak

Reagovat
Kvooca

Tak Josel ale nehraje vubec špatně.

Reagovat
smazaný uživatel

Joselu se vrací do Hoffenhaimu.

Reagovat
Kvooca

Moc jsem si ho přál do HSV. Po odchodu Berga a Sona nam nekdo podobný hodne chybí.

Reagovat
smazaný uživatel

HSV ty přestupy poslední roky vůbec nevycházijou a někdo by za to měl nést odpovědnost.

Reagovat
Kvooca

Tak třeba návrat RvV (Vaarta) je povedený. Ja vím, jedna vlaštovka jaro nedělá, ale ten kádr neni tak hrozny, aby musel hrát o sestup či baráž.

Odchod Sona - to byl velky tahoun. S RvV by mohli potrapit jakoukoli obranu

Reagovat
smazaný uživatel

Práveže návrat VdV by som ako vydarený neoznačil, rozhodne sa od neho očakávalo viac. Finančne je dosť nákladný a aj keď to nehradí priamo klub, tak za tú cenu určite očakávania nenapĺňa, aj keď to dosť možno súvisí s celkovou mizériou klubu.

Reagovat
Kvooca

Tak ja od něj nečekal zazraky. Je to špičkový hráč, ale v týmu, ktery je spíš podprůměrný než kvalitní. Alespon co se tyče Bundesligy.

Rafael navic uz neni nejmladsi, ale stale ukazuje, ze mezi polovinou a pokutovym uzemim je velke nebezpeci pro jakoukoli obranu. Smula je i to, ze nekteri hraci vylozene nechapou jeho styl prihravek a kombinace.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, ako to bude vyzerať v budúcej sezóne, ak sa HSV udrží. Peniaze na posily nebudú žiadne, takže ostáva dúfať, že sa udržia aspoň kľúčoví hráči a nejako sa dá ten tým herne dokopy, pretože kvalita tam stále je a aspoň na ten kľudný stred majú. Vrátiť by sa mal Rudnevs, tak dúfam, že ho hneď nepredajú, lepšieho útočníka aj tak nezoženú...

Reagovat
Kvooca

Rednevs se prodá asi jen v případě, že by se spadlo. Ale ani jedno si nepřeji.

Vubec nechapu, že se pustil. Utok je to co moje nejoblibenejsi tymy letos vyložene ničí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Filip12

Nebyl v EL kapitánem náhodou Meier

Reagovat
smazaný uživatel

když nato koukám, tak Frankfurt měl dá se říct dva útočníky, absolutně nechápu koncepci Frankfurtu, Joselu je možná lepší než V.Kadlec, ale když si vezmu že tam byl "jen" na hostování a nic s toho, tak je to uplná pitomost, nechat hráče na lavičce kudy hráči který je na hostovačce

Reagovat
smazaný uživatel

Naprostý souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Z jednoho půměrnýho německýho klubu do druhýho... Nevim co za tim je, ale moc smysl mi to nedává.. leda peníze?

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffenheim bude příští rok mnohem lepší

Reagovat
Kvooca

předkolo LM by klidne uhrat mohli

Reagovat
smazaný uživatel

Akože štvrté miesto s tou obranou? Určite nie, navyše nie je isté, že udržia Firmina s Vollandom. Príjemným prekvapením by bolo aj 6-te miesto.

Reagovat
Kvooca

Evropu uhraji, na te obrane je co zlepsovat, ale myslim si že to tam vědí nejlepe. Mluvi se tu jeste o jedne posile a byla by to opravdu pecka, kdyby vysla.

Reagovat
smazaný uživatel

Výborný nákup Hoffenheimu, Za tú cenu rozhodne value. Pirmin si až tak nepomôže, bude sa pohybovať v podobných miestach tabuľky, pravdepodobne si však polepší platovo. Ten Hoffenheim ide fakt dobrou cestou, už teraz majú jeden z najsympatickejších kádrov v BL, a to je ešte možný príchod Baumanna. Ak udržia Kevina s Firminom a spravia niečo s tou obranou, tak rozhodne budú kandidátom na poháre. Gisdol s manažmentom si zaslúžia obrovskú pochvalu

Reagovat
db18

Pro Hoffenheim je to docela zbytečný nákup, už takhle na tu pozici mají Polanskiho s Rudym

...a příchod Baumanna je blbost, jeslti ho stejně jako Tima nepodrží (a o tom pochybuju, když podobně zachází i s Casteelsem a Grahlem)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Schwegler je kvalitatívne minimálne na rovnakej úrovni a mať 3 kvalitných hráčov na 2 pozície sa určite hodí...

O Baumanna by som sa nebál, ak by za neho vysolili 6 mega, tak by ho určite neodkopli po jednej chybe. Navyše je to dosť konzistentný brankár, ktorý nie je náchylný na chyby ako Wiese.

Reagovat
db18

To bych po letošní sezoně netvrdil... Freiburg ho podržel, Hoffenheim by ho odsunul stejně jako Wieseho

Reagovat
smazaný uživatel

Wiese prišiel zadarmo, mal obrovský plat v porovnaní so zvyškom týmu a výkony tomu ani náhodou nezodpovedali. Bolo logické, že sa ho chceli čo najskôr zbaviť...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele