Walker přestoupil do City, je nejdražším obráncem i Angličanem

14.07.2017, 17:13
Aktuality
Anglický fotbalový svět má nového přestupového rekordmana: nejdražším hráčem z kolébky kopané se stává Kyle Walker, který za 50 milionů liber a případné další tři na bonusech definitivně přestoupil do Manchesteru City. Ten je tak nyní zodpovědný za tři nejdražší Angličany, ale také nejdražšího obránce na úrovni Davida Luize...

Man City dříve zlomil anglický rekord přivedením Raheema Sterlinga, první trojici potom uzavíral ještě John Stones. Pro Tottenham se jedná o druhý nejdražší prodej po Garethu Baleovi do Realu Madrid, 10 % přestupové částky má však putovat do pokladny Sheffieldu United, který Walkera vychovával.

Sedmadvacetiletý Walker, který na Etihad Stadium podepsal pětiletý kontrakt a oblékat bude dres s číslem 2, se stává teprve druhým hráčem v historii putujícím na trase Tottenham - Manchester City. Doposud takhle od Spurs odcházel akorát Chris Jones v září 1982.

Walker v Tottenhamu o pozici pevného startéra přišel letos v březnu, kdy ho ze sestavy víceméně vytlačil Kieran Trippier, kuriózně bývalý hráč Man City. Ten v červnu prodloužil se Spurs smlouvu o dalších pět let a měl by se tak v nadcházející sezoně těšit důvěře trenéra Pochettina.

Pep Guardiola se nyní v následujících dnech jistě zaměří na přivedení beka pro opačný kraj hřiště, ve snaze získat Benjamina Mendyho z Monaka však prozatím nepochodil. Knížecí klub dle l’Équipe od středy odmítl rovnou dvě nabídky Man City, tu vyšší v hodnotě 45 milionů eur.

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com, mancity.com

Komentáře (534)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele