Man City má místo Alvese za 50 milionů liber přivést Walkera

13.07.2017, 18:31
Aktuality
Dani Alves si sice vybral Paris Saint-Germain, dalšího pravého beka na trhu si už ovšem Manchester City utéct nemá nechat. Kyle Walker v březnu ztratil pevné místo v sestavě Tottenhamu a všeobecně se očekával jeho přestup, který by se nyní mohl ukázat být tím nejdražším obráncovým v historii...

Rekord aktuálně drží David Luiz, který se z Chelsea do PSG stěhoval za 50 milionů liber. Stejně má zpočátku stát také pravý bek anglické reprezentace, ve hře jsou však rovněž třímilionové bonusy. Manchester City s Tottenhamem o Walkerovi jednal už týdny, teprve nyní ale svolil na 50 milionů.

Kyle Walker v uplynulé sezoně zaznamenal více asistencí než kterýkoliv další obránce v Premier League (pět) a vešel se do oficiálního týmu roku, v závěru sezony před ním ovšem v klíčových duelech s Arsenalem a Manchesterem United či v semifinále FA Cupu dostal přednost Kieran Trippier.

Citizens proto po neúspěchu s Danim Alvesem zavětřili příležitost a podle vícero zdrojů se pokusí Walkera oficiálně představit hned zítra, aby s nimi 27letý zadák mohl již v pondělí odletět na americké turné.

Tottenham se mezitím může zaměřit na Ricarda Pereiru z Porta, Rafaela z Lyonu či Benjamina Henrichse z Leverkusenu - jména všech se v médiích skloňují jako potenciální náhrady. Také je ale možné, že Pochettino zůstane při Trippierovi coby startérovi, v červnu s ním koneckonců klub prodloužil kontrakt o dalších pět let.

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com, telegraph.co.uk, independent.co.uk

Komentáře (452)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele