Villa jako náhrada za odcházejícího Drogbu, aneb spekulace nekončí

12.04.2008, 10:29
Aktuality
Nekonečný příběh s titulkem "Didier Drogba odchází z Chelsea" stále nebere konce. Pokud by Drogba Chelsea skutečně opustil, tisk si již vybral adekvátní náhradu. Bulvární deník The Sun totiž dnes přispěchal se zprávou, že se Chelsea snaží získat Davida Villu.

Na téma Didier Drogba se rozpovídal bývalý hráč a také úspěšný manažer právě londýnské Chelsea Gianluca Vialli, jenž je s Blues stále v kontaktu. Bývalý italský reprezentant již má jasno v tom, jaký klub by měl být Drogbovým dalším působištěm. Lépe řečeno – Vialli si myslí, že další kroky třicetiletého forvarda povedou do italského Milána. V Miláně ovšem působí dva odvěcí rivalové – Inter a AC, takže hádanka ještě není zdaleka odtajněna.

Ani sám Vialli ještě nemá jasno, který tým si Drogba vybere, respektive novinářům nechtěl nic prozradit. "Najdete v Itálii podobného kanonýra jako je Drogba, Berbatov, či Torres? Pravděpodobně žádného," začal rozhovor pro Gazzettu delo Sport třiačtyřicetiletý Vialli. "Doslechl jsem se, že Drogba podepsal smlouvu s jedním milánským celkem, který má na dresu svislé pruhy, a vyznává dvě barvy, z nichž je jedna černá." Těm co například italský fotbal tak pozorně nesledují, by se mohlo zdát, že nyní je již vše jasné, ale i takováhle nápověda v řešení nepomůže. Jak Inter, tak i AC totiž tyto kritéria splňují. Jediný rozdíl je ve druhé barvě, kdy Inter vyznává modrou, zatímco AC červenou.

Tímto by se dala kapitolka Drogba ukončit a plynule z ní přejít na kapitolu další, která nebude o ničem jiném než o potenciálním Drogbově nástupci. Na toto téma padlo již nespočet jmen, ale Chelsea se nikdy na toto téma jasně nevyjádřila. Nyní to vypadá, že klub ze západního Londýna opráší prach z pár let starého případu a opět obnoví jednání se španělskou Valencií. S touto zprávou dnes vyrukoval deník The Sun, který tvrdí, že na Stamford Bridge by měl putovat David Villa. Ačkoliv je Chelsea v Premier League druhá se ztrátou "pouhých" tří bodů na vedoucí Manchester United a v Lize mistrů je již v semifinále, kam se dostala počtvrté za pět let, na Stamford Bridge se v létě očekává velká přestavba kádru. Vedle hráčských změn se pravděpodobně bude měnit i manažer, ale to je již na další článek.

Hlavní změny se budou pravděpodobně týkat útočné řady, kde se očekává vskutku radikální řez. Jednou nohou z klubu je již zmiňovaný Didier Drogba a následovat by ho měl také Ukrajinec Andrej Ševčenko, jenž se již údajně dohodl s AC Milán. Velké šance na setrvání se nedávají ani Claudiu Pizarrovi, který úplně nenaplnil očekávání a v nabitém kádru Chelsea se nedokázal prosadit.

Vedení Blues má již ovšem vyhlídnutou náhradu. Na Stamford Bridge by chtěli získat šestadvacetiletého Davida Villu. Španělský reprezentant nyní hraje ve Valencii, které ovšem letošní sezona vůbec nevychází a 14. příčka v La Lize ani náhodou nezajistí Ligu mistrů, či jiné pohárové soutěže. Tento fakt by mohl hrát velkou roli v rozhodování talentovaného střelce, který již dříve prohlásil, že by se přesunu do Premier League nebránil.

Chelsea ho vidí jako skvělého parťáka k Nicolasi Anelkovi a hodlá nabídnout 30 milionů euro.

Autor: Ondřej Holzman / goal.com

Komentáře (83)

Přidat komentář
-PeCa_08-

Davide, hlavně do Chelsea ne!!

Reagovat
smazaný uživatel

Co to kecáš??? A kam jinam? S Anelkou to bude teprve útok!

Reagovat
-PeCa_08-

Nechcu ho tam..

Reagovat
M11

ocekavam ze tam pujde ale

Reagovat
smazaný uživatel

správně! Chelsea pro něho neni vhodný klub

Reagovat
smazaný uživatel

jj, spíš bych mu doporučil Arsenal nebo Liverpool

Reagovat
smazaný uživatel

nechci aby šel do Chelsea, ale podle mě je to jedinej klub ve kterým mu to v Anglii bude sedět

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal?liverpool?tam máš víc než dost kvalitních uočníků Arsenal:Adebayor,Van Persi atd.Liverpool: Torres Babel Kuyti Voronin

Reagovat
smazaný uživatel

tjn fandim chelsea ale jako dalsi utocnik uz ne dyt tuhle sezonu chtej uz asi stopadesatyho utocnika at se soustredej na to co maj

Reagovat
-PeCa_08-

jn

Reagovat
smazaný uživatel

mi povídej

Reagovat
sedivec

Kdo všechno po nevydařené sezoně z Valencie odejde? Bude to jenom Villa? Zachrání se Valencie ? To jsou otázky, které mě, fanouškovi Valencie, zaměstnávají mysl. Myslím, že z Valencie odejde po předsedovi i trenér Koeman, Žigič má jít do San Sebastianu, snad udržíme Davida Silva. Odejít dále mají Edu, Joaquin, Miguel, Baraja a samozřejmě trojce na "odpočinku". Bude to zase horké přestupové léto.

Reagovat
Devil

Co se tyce Vale,tak ja osobne si myslim ,ze Koeman byl omyl a zkaza pro tento klub.

Reagovat
smazaný uživatel

No to fakt néé.

Ať jde do Arsenalu, nebo Tottenhamu, ale do Chelsea fak ne

Reagovat
-PeCa_08-

Reagovat
smazaný uživatel

Keby už aj sám chcel odísť a mala by to byť Chelsea, tak by som im ho predal za 40 melónov. Ale prial by som si aby ho kúpil niekedy Liverpool, také repre duo Torres-Villa by Angličanom ukázalo, čo je to španielsky futbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Do Live? Jako aby hral o ctvrte misto a spolehal na stesti v LM??

Reagovat
smazaný uživatel

No vieš, príchodom Villu si myslím, že by sa práve mohli spoliehať skôr na také druhé. Ale to sa nikdy nestane, Liverpool by ho ťažko kúpil.

Reagovat
-PeCa_08-

by bylo peklo k fernandovi

Reagovat
M11

tj..ale to byste uz mohly jit hrat radsi PD

Reagovat
-PeCa_08-

no tak ale třeba za výměnu Croucha, by bylo reálné, stejně nejspíš odejde..

Reagovat
M11

ale 5 spanelu v zakladu ??

Reagovat
-PeCa_08-

jo

Reagovat
M11

Reagovat
-PeCa_08-

zas bych s toho nedělal takovou vědu..

Reagovat
M11

to je fakt stejne k vam nepujde takze klid

Reagovat
-PeCa_08-

Reagovat
Slejdy

ticho pude do AS

Reagovat
Devil

Spanelsky fotbal, myslis to polehavani na hristi?

Reagovat
smazaný uživatel

nie, myslím tú skvelú techniku oboch hráčov a skvelé zakončenie. Trošku by tam obrancom pomotali hlavy.

Reagovat
Devil

Jj,asi jo,ale hlavne ne Chelsea!

Reagovat
smazaný uživatel

Dalsia hviezda La Ligy do Premier League ?

Reagovat
smazaný uživatel

Když nemají vlastní . Na druhou stranu repre bude pořád trapná, to nás může těšit .

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak

Reagovat
One-Real

Jsou tu pro a proti

1)Adaptace +Adaptuje se jako F.Torres byl by z něj super kanonýr který by zasahoval o korunu krále střelců PL

-Neadaptuje se na jiný styl PL a stane se z něj na několik možná navždy vyhaslá hvězda

2)Jeho názor

+Chelsea by mu nabídla určitě skvělou smlouvu

-Nemusí se mu chtít do Anglie(pro případné rejpaly:Vim že řikal že by do PL klidně šel ale kdo ví

3)Drogba

Vše jsou spekulace Chelsea může vyhrát LM a PL a zase bude vše jinak

Reagovat
smazaný uživatel

deník The Sun píše o možném příchodu Villy? chachá,tam napíšou kdeco všechno. sice je Villa skvělý sniper,ale nevím,co by hrál v systému 4-4-3,který praktikuje Chelsea,pokud bych chtěl nahradit Drogbu,tak leda podobným hráčem do vápna a zrovna Villu si moc nedovedu představit v hlavičkových soubojích s obránci v PL,Villa se hodí spíš do systému s dvěma hrotovými útočníky,kteří se vhodně doplňují(viz Sp repre Torres,Villa),ale takovou hru my nepraktikujeme,a přebudovávat kvůli tomu herní systém je nesmysl,radši bych se kouknul po nějakém bijci do vápna,co třeba Yakubu?

Reagovat
M11

sem nevedel ze Chelsea hraje bez branare

Reagovat
smazaný uživatel

chachá

Reagovat
smazaný uživatel

pod Grantem hrajete 4-4-2 ne?

Reagovat
smazaný uživatel

hrajeme styl 4-3-3 s tím,že se 2 křídla stahují při obranné fázi,takže to může připomínat 4-5-1,a při přechodu do útoku se to opět vrací do stylu 4-3-3

Reagovat
smazaný uživatel

narovnako

Reagovat
smazaný uživatel

já se jen ptam,ze sem tu nedavno četl,že kvuli něčemu byla změna na 4-4-2...ae nevim kdy a kvuli cemu to bylo...asi kvuli Ševčenkovi to změnil Mourinho...a jinak se omlouvám,chelsea nesleduju

Reagovat
smazaný uživatel

jj,Mouinho kvůli Ševovi měnil taktiku na 4-4-2 když přišel,tj v sezóně 06/07,a výsledek si jistě každej pamatuje,naštěstí jsme se tuhle sezónu zase vrátili ke 4-3-3

Reagovat
smazaný uživatel

no ja sem to tu prave neak cetl no...tak dik za informaci

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim, ze to co ted hrajem je spise 4-1-4-1... tak jak napsal Ol!ver...

Reagovat
smazaný uživatel

obrancovia,defenzivny zaloznik(essien(makelele),dvaja stredny(ballack,lampard),a dve kridla(j.cole,kalou) a utocnik(drogba)

Reagovat
herbage

tak Essien spis taky ten stredni zaloznik, treba misto Balacka. Misto Makeleleho nastupuje Mikel. On ten system je docela zajimavy a je snad jasny ze co klub, byt stejny rozestaveni tak na hristi to vypada jinak. Ja bych se drzel 4-3-3, ten to popisuje nejlip, kde samozrejme nestoji zalozni hraci v jedny lajne, ale trochu v tandemu. DM ze stredu (Makelele, Mikel), RCM trochu zprava (Balack, Essien), LACM trochu zleva, spielamachr (Lampard). Co je vsak hlavni, Villa do tohoto systemu nepasuje a i ve Valnecii, kde tento system Koeman praktikuje trpi. Jinak skvelej utocnik do systemu 4-4-2, kde je ten trosku stazenejsi, s takovym Morientesem se skvele doplnoval.

Reagovat
smazaný uživatel

essien je defenzivnejsi ako ballack

Reagovat
herbage

To je, ale posty hrajou stejny. Uz jsem od Granta videl mnohokrat zalohu Essien, Lampard, Makelele, ale ne moc casto Balack, Lampard, Essien, vzdycky tam byl Makelele a Essien hral bud misto Balacka nebo na pravym beku.

Reagovat
smazaný uživatel

v poslednom case hral essien na pravom beku a defenzivneho makelele a ballack stredneho menia si to stale ale ja som napisal najpravdepodobnejsiu zostavu

Reagovat
smazaný uživatel

essien a ballack defenzivní hráči? nemyslim si, vždycky nám hraje dezenzivně ze zálohy jenom makelele případně mikel jenom když jsou oba out tak se tam pošle třeba esien.... jinak defenzivně tj. brání celá záložní řada to samý jako se vysouvá (kromě makeleleho nebo mikela) a říct zrovna o esienovi že je to defenzivní hráč když ho to furt táhne do předu i z pozice pravého beka, to je fakt celkem nesmysl, totéž u ballacka...

Reagovat
smazaný uživatel

samozřejmě je essien defenzivní hráč ale jenom když musí a to je když je na bekovi...

Reagovat
smazaný uživatel

ja som nenapisal ze ballcack je defenzivny len si to zle pochopil lebo som tam nedal ciarku

Reagovat
smazaný uživatel

no jo tak to pardon, ale tak mluvil jsem hlavně o esienovi

Reagovat
smazaný uživatel

Stejné jako u Torrese. Po nejhorší sezóně přestup do Anglie? Chelsea může změnit styl, tak jak to dokázal Liverpool a pak dá klidně 20 za sezónu. Ale udělá to Chelsea? Neodvažuji se tipovat.

Reagovat
-PeCa_08-

plis lpool

Reagovat
smazaný uživatel

Proč po nejhorší sezoně?Torres došel loni,ale Atletiko hrálo i druhou ligu před pár lety,tak jaká nejhorší sezona?

Reagovat
smazaný uživatel

Torresově nejhorší sezóně za několik let, možná kariéry, nechce se mi to hledat.

Reagovat
smazaný uživatel

jo tak,já myslel nejhorší sezoně Atletica.Tak to je možné,dřív jsem ho nesledoval..

Reagovat
-PeCa_08-

Do Liverpoolu by se hodil

Reagovat
smazaný uživatel

no ale si myslim ze chelsea musi rychlo nekoho zhanat,lebo pochybujem ze anelka dokaze odviest v zapase tolko roboty co robil v minulosti Drogba....a Kalou uz vobec neni ten typ....no a predpokladam ze pizzaro a este aj seva pojdu,tak ze Villa je z nudze cnost....

Reagovat
smazaný uživatel

majo ??

Reagovat
smazaný uživatel

z nudze cnost??? ....Villa je jeden z naj utocnikov....urcite lepsi nez Kalou alebo Anelka ....aj ked mu mozno tato sezona velmi nevisla

Reagovat
smazaný uživatel

ale cav:) no to ja netvrdim....no myslel som to tak ze teraz rychlo zhanaju utocnika...a vidia sancu ze villu mozu kupit,lebo asi pojde het....ale si nemyslim ze by tam zapadol. ... a inac,co ste dnes robili proti juve?ide to s vami dole vodou...

Reagovat
smazaný uživatel

najprv kukni zapas a potom daco vrav

Reagovat
smazaný uživatel

hehe:D no sak som myslel vysledkovo....sa prepadate,vyzera to na 7.miesto

Reagovat
smazaný uživatel

Omg tak to si delaj prdel ne Valencia zase dela dalsi chybu zda ho proda

Reagovat
smazaný uživatel

Chalsea prosím ne. Villa je můj nejoblíbenější hráč a Chalsea nenávidim z celýho srdce takhle to nemůže zkončit, to by byla tragédie...ať jde do Arzenálu, tam by mu to svědčilo, stejně jim chybí pořádná koncovky, furt si jen přihrávaj a přicházej o góly, ale jen né Chalsea

Reagovat
Staenly10

Taky si myslim ze by se hodil do Arsenalu,ale tam tezko pude. Tam je Adebayor,Van Persie a ted se docela rozehrava i Benther.

Reagovat
smazaný uživatel

takže pár oprav není chalsea ale chelsea,arzenal taky v pl není

Reagovat
smazaný uživatel

At jde do Evertonu ted ted hravá dobře hlavne at nejde do Chelsea skonci jako ševa ....doufam ze po sezone chelsea opusti moji oblibeni hraci Malouda Ševa tento prestup jim neudelal dobře

Reagovat
smazaný uživatel

rovnako dobre neurobil ani Pizarrovi ....

Reagovat
Woyta

Klid.... Villa má smlouvu do r. 2013 a sumu odstupného ve výši 126 mln €.

Sice naposled prohlásil že PL by mu nevadila, ale když prodlužoval smlouvu tak několikrát říkal, že hodlá zůstat ať se děje co se děje a že zájmy jiných klubů jsou mu ukradeny. Neodejde a budu rád...

Reagovat
Woyta

navíc o Villu se zajímá třeba dále dost i Real

Reagovat
smazaný uživatel

pro mě je hlavní,že to píše deník The Sun,už jen pro to se o to vůbec zatím nemusím zajímat

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak..... kdyby jsme měli mít všechny hráče co oni napsali že o ně máme zájem a naopak ty, který měli odejít tak by jsme byli druhej real madrid....

Reagovat
M11

Chelsea uz ceka

Reagovat
-PeCa_08-

oblíbenec k neoblíbencům...

Reagovat
M11

jak pro koho

Reagovat
smazaný uživatel

s chelsea je to to samý jako se spartou, kdo jim nefandí, nesnáší je, antisparťani a antibluesmani vidíš na každym rohu (shodou okolností jsem fanda obou týmů)

Reagovat
smazaný uživatel

ne zustan ve valencii na další sezonu-pokud nespadneme konečně vyhodíme koemana přijde někdo pořádný-třeba mourinho :) a přebuduje se skoro celý kádr

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že Drogba zůstane v Chelsea a Villa půjde za ním

Reagovat
smazaný uživatel

nikam Davide, na Mestalle zůstaneš

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele