Ve Francii se zlobí na Martíneze

23.12.2022, 13:16
Aktuality
Emiliano Martínez (© AFP)

Více než sto tisíc lidí přivítalo brankáře mistrů světa Emiliana Martíneze ve čtvrtek v jeho rodném městě Mar del Plata. Centrem slavnosti byla pláž Las Toscas, kde se zápasy z Kataru včetně finálového triumfu Argentiny nad Francií během šampionátu přenášely. Policisté podle médií museli uzavřít několik ulic, aby zabránili chaosu.

"Od chvíle, kdy jsem poprvé stál v brance národního týmu, bylo mýt cílem přivézt sem do Mar del Plata titul," řekl třicetiletý Martínez před davem v proslulém letovisku. A vyslyšel přání, aby předvedl stejně jako v Kataru svůj "taneček", když Aurélien Tchouaméni svou penaltu namířil vedle. Brankář Aston Villy vychytal v penaltovém rozstřelu nejen francouzské obhájce titulu, ale i ve čtvrtfinále Nizozemce a stal se nejlepším gólmanem turnaje.

Čelí však také kritice za posměchy při bujarých oslavách celého týmu po příletu do Buenos Aires. Během slavnostní jízdy mezi fanoušky držel panenku s hlavou kanonýra Kyliana Mbappého, hrdinu nakonec stříbrné francouzské reprezentace.

Představitelé francouzského svazu podle ministryně sportu Amélie Oudéaová-Casteraová napsali kvůli Martínezově chování šéfovi argentinské asociace a ona se možná obrátí na svého protějška. "Bylo to velice ubohé," cituje ministryni agentura Reuters.

Autor: Patrik Sandev / ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
loki5

Martínez je pako. Ale možná by neškodilo trochu nadhledu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele