VE FINÁLE SPARTA A JABLONEC

17.05.2007, 13:02, aktualizováno 17.05.2007, 21:41
Aktuality
Sparta svůj zápas v Zlíně zvládla a může se radovat z postupu do finále. Postup Letenských udělal jistě velkou radost Jablonci, který si i v případě finálové prohry zahraje v příštím ročníku Poháru UEFA...

Jablonec – České Budějovice 0:0, 4:2 na pen.
První poločas moc šancí nenabídl, ale i přesto měl Jablonec celou dobu Budějovice pod mírným tlakem. Vážnějšího ohrožení brány se diváci dočkali až v 41. minutě. Po centru Zehera z pravé strany si na zadní tyč naběhl nikým nekrytý Eliáš, ale z ideální pozice minul branku. Hned za další minutu si Jablonečtí vypracovali další gólovku. Tentokrát se dokázal Petržela dostat až do pokutové území, kde udělal Křížkovi kličku, jenomže z velkého úhlu nedokázal trefit odkrytou bránu.

Pár minut po přestávce měl Jablonec další velkou šanci. Kordula našel Smíška, který nepochodil tváří v tvář Křížkovi. Hosté málem dokázali této nevyužité šance domácích využít. Černý postupoval z levé strany sám na Špita, ale přestřelil jabloneckou branku. V 71. minutě byli opět ve velké šanci domácí, když Flachbart rozehrál standartní situaci přímo na hlavu Michala Korduly, který dokázal před bránou najít Svátka, jenže ten branku nedokázal trefit a přestřelil. Blízko gólu byli domácí pět minut před koncem. Weber se dostal ke střele z hranice pokutového území, jenže Křížek jeho střelu vykryl, a tak se ke slovu dostal penaltový rozstřel. V něm byli úspěšnější domácí a zajistili si postup do finále Poháru ČMFS, v němž se střetnou s úspěšnějším z dvojice Zlín - Sparta.

Rozhodčí: Kocián - Hojsík, Novák.
ŽK: Fukal - Plocek, Kladrubský.
Diváci: 4815.
Penalty proměnili: Weber, Flachbart, Svátek, Zábojník - Gruber, Mrkvička.
Neproměnili: Fukal - Poborský, Černý.
Jablonec: Špit - Zábojník, Fukal, Homola, Flachbart - Baranek, Eliáš, Kordula, Petržela (78. Weber) - Smíšek, Zeher (56. Svátek). Trenér: Rada.
České Budějovice: Křížek - Kladrubský, Horejš, Peroutka, Plocek - Poborský, Volešák (88. Gruber), Žižka (53. Skála, 68. Holenda), Černý - Táborský, Mrkvička. Trenér Cipro.


Zlín – Sparta 1:2 (1:1)
Ani jeden tým neponechal nic náhodě a oba nastoupily v téměř nejlepší sestavě. Utkání lépe odstartovali domácí, kteří poprvé zahrozili už ve třetí minutě, kdy se Opiela po chybě Kučery zmocnil míče, vysunul Žůrka, ale jeho střela jen těsně minula sparťanskou branku. Z gólu se tak jako první radovala Sparta. Kisel výborně rozehrál standardní situaci na Koláře a jeho chytrý centr usměrnil do odkryté branky hlavou Došek. Skvělé utkání odehrál Lukáš Opiela, který neustále zaměstnával obranu Sparty svými akcemi. Jednu z nich založil v 17. minutě, kdy vysunul Krause, jeho centr Řepka sice odvrátil, jenže přímo k nohám Červenky, ale také jeho střelu obrana zblokovala. Hosté mohli své vedení zvýšit ve 32. minutě. Pospěch vybídl přihrávkou k zakončení Kisela, avšak jeho střela skončila na břevně. Tato nevyužita šance se Spartě krutě vymstila, protože hned z protiútoku Zlín vyrovnal. Hušek udělal chybu, míče se ujal Žůrek a svůj samostatný únik proměnil - 1:1. Před odchodem do kabin padla ještě jedna branka a radovat se mohli hosté. Opakovaný přímý volný kop Kisel zakroutil přes zeď pod břevno Kořínkovy branky a zlínský brankář byl na jeho střelu krátký.

Letenští mohli své vedení zvýšit v 57. minutě. Po akci Sylvestreho s Doškem měl gólovou šanci Kolář, kterého vychytal včasným vyběhnutím Kořínek. Také Zlín mohl vstřelit gól, jenže Žůrek v dobré pozici nedokázal dosáhnout na centr Krause. Sparta si závěr utkání pohlídala, přežila i zlínskou šanci z poslední minuty a i nadále tak může myslet na double.

Branky: 33. Žůrek - 8. Došek, 43. Kisel
Rozhodčí: Jech - Kordula, Pelikán
ŽK: Janíček, Dian, Žůrek - Sylvestre, Kulič
Zlín: Kořínek - Penner, Zbožínek, Janíček, Vidlička - Červenka, Dian (60. Šmahaj), Opiela, Kraus - Žůrek (82. Činčala), Vyskočil (77. Lukaštík).
Sparta: Blažek - Pospěch, Řepka, Kučera, Mareš - Kolář (64. Matušovič), Sylvestre (75. Horváth), Hušek, Kisel - Rezek (88. Kulič), Došek.

Autor: Tomáš Honajzer / idnes.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
Shevchenko

Pokud Sparta postoupí do finále a v lize skončí první nebo druhá tak Uefu hraje právě Jablonec ne? Jestli pak Sparta skončí třeba třetí tak by Uefu mě hrát čtvrtý tým (Slavia) a Intertoto pátý tým. Je to tak dobře ??

Reagovat
HOST*

je to přesně tak

Reagovat
HOST*-Kopy-

Hm...Tak gratuluji Jablonci k Poháru UEFA

Reagovat
Shevchenko

Doufám, že bude Sparta ještě třetí!

Reagovat
HOST*-Kopy-

1.FKMB

2.LIBEREC

3.SPARTA

4.SLAVIA

Reagovat
smazaný uživatel

to není moc reálný, když hrají v posledním kole proti sobě

Reagovat
HOST*-Kopy-

taky to nemá bejt reálný, je to můj sen

Reagovat
smazaný uživatel

1. Bolka

2. Sparta

3. Slavia

4. Liberec

Reagovat
Shevchenko

Kéž by, akorát Libe 3. a Slávka 4.

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra, chyba

1. Sparta

2. Slavia

3. Bolka

4. Liberec

Reagovat
smazaný uživatel

1. Sparta

2. Liberec

3. Slavia

14. Starka

15. Slovácko

16. Bolka (Mikolanda )

Reagovat
HOST*-Kopy-

Vůl jeden

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*Ondras

Titul pro Boleslav....zaslouzi si ho...Spartu bych chtel az tak na 4 misto,ale realne uz to bohuzel neni mozne...a jelikoz Boleslav s Liberecem hrajou v poseldnim kole,tak Sparta bude nejhur druha,tak alespon tak...Leda ze by...Olomouc klepla Spartu,jako ze bych jim to moc pral

Reagovat
Shevchenko

No to je jediná šance aby je Olomouc klepla a Sparta by nebyhrála titul

Reagovat
HOST*1860

vysnena konecna tabulka po skonceni teto sezony :

1.Liberec

2.Slavia

3.Boleslav

4.Sparta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele