Vánoční dárek pro fanoušky Neapole: Osimhen prodloužil smlouvu do roku 2026

23.12.2023, 15:10
Aktuality
Victor Osimhen (© AFP)

Dlouhé týdny jednání jsou u konce. Neapol si zavázala do června roku 2026 svého dvorního střelce Victora Osimhena, který podepsal s celkem z Kampánie novou smlouvu. Oficiálně došlo k podpisu nového kontraktu v sobotu, u slavnostní ceremonie nechyběl ani Aurelio De Laurentiis, prezident Gli Azzurri. Výstupní klauzule je údajně nastavena na 130 miliónů eur.

Šéf neapolského klubu už mimochodem při pátečním večeru vzkazoval v rozhovoru pro italskou televizní stanici TG1, že by se fanoušci mohli dočkat nečekaného dárečku pod vánoční stromeček. A jak už je v Neapoli tradicí, sám o víkendu převzal otěže událostí do vlastních rukou a oznámil, že si s Osimhenem plácl. Podle zpráv televizní společnosti Sky Sport Itali či italského novináře Fabrizia Romana by si nigérijský forvard měl vydělat 10 miliónů eur ročně.

Je otázkou, jak na danou uvolňovací doložku zareagují největší evropští giganti, kteří v minulosti projevovali o Osimhena zájem. Suma přesahující hranici sta miliónů by ovšem ve finále neměla být překážkou, pokud by se některý z nich rozhodl pevně pro jeho přivedení. Jen tržní hodnota hráče činí 110 miliónů podle serveru transfermarkt.de. Neapol mimochodem čtyřiadvacetiletého rodáka z Lagosu pořizovala v roce 2020 z Lille za 75 miliónů.

Osimhen vsítil v minulé sezoně 26 gólů a výrazně pomohl Neapoli k zisku prvního titulu po 33 letech. V tomto ročníku má nigerijský reprezentant na kontě osm branek v 17 soutěžních zápasech. Na reprezentační úrovni dosud zapsal 20 přesných zásahů ve 27 střetnutích, v zimních měsících se s největší pravděpodobností podívá na Africký pohár národů, který se uskuteční v lednu a v únoru v Pobřeží slonoviny.

Autor: Patrik Sandev, ČTK / football-italia.net, twitter.com/FabrizioRomano, transfermarkt.de

Komentáře (16)

Přidat komentář
Martin9719

V tom bordelu co teď nastal je to alespoň jedna pozitivní informace.

Reagovat
mastakillah

a dneska dva góly

Reagovat
smazaný uživatel

Když dá Rom tři..

Reagovat
mastakillah

No no no

Reagovat
Pharrell

Ten tak

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Arnar Resmusonn

130 míčů výstupní klauzule. Některé týmy ji snadno aktivují.

Reagovat
10

s tím ADL počítá

Reagovat
mastakillah

Reagovat
Arnar Resmusonn

Uvidíme. Victor je za mě super útočník co se vypracoval. Snadno ale může skončit někde, kde nebude mít prostor jako teď.

Reagovat
Rothbard

Uvidíme. Victor je za mě super útočník co se vypracoval. Snadno ale může skončit někde, kde bude vyhrávat trofeje.

Reagovat
Mönchengladbach

Uvidíme. Victor je za mě super útočník co se vypracoval. Snadno ale může skončit v Chelsea.

Reagovat
Di Stéfano

Uvidíme. Victor je za mě super útočník co se vypracoval. Snadno ale může někde skončit.

Reagovat
Gazdo

Uvidíme

Reagovat
Arnar Resmusonn

Horší jak v žaláři

Reagovat
ACSeRw!n

a co Kvaradona ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele