Zieliński je na odchodu z Neapole, o smlouvě s ním úspěšně jedná Inter

06.02., 11:39
Aktuality
Piotr Zieliński (© AFP)

Hned na několika frontách bude v nadcházejících měsících bojovat Neapol. Italského šampiona čeká osmifinále Ligy mistrů, co dohánět má v tabulce Serie A a práci bude mít i vedení, které bude hledat náhrady za důležité hráče stávajícího kádru.

Nejžhavější zboží na trhu představuje nigerijský střelec Victor Osimhen, o něhož se zajímá hned několik bohatších klubů a letní transfer očekává i prezident Aurelio De Laurentiis. Pod Vesuvem vedle něho zřejmě nezůstane ani Piotr Zieliński.

Polský záložník má smlouvu jen do konce června, novou podepsat nechce a stále reálněji vypadá jeho stěhování do Interu Milán. Nerazzurri už Neapol informovali o probíhajících jednáních s hráčem a vše je v pokročilé fázi.

"Jednáme a zjišťujeme podmínky, už jsem mluvil i s De Laurentiisem. Pokud půjde vše podle plánu, tak s ním pro příští sezonu podepíšeme smlouvu," řekl agentuře DAZN generální ředitel Interu Beppe Marotta.

Zieliński za necelé čtyři měsíce oslaví třicáté narozeniny a na Apeninském poloostrově působí od července 2011. Za sebou má angažmá v Udinese i hostování v Empoli a dres Neapole obléká osmým rokem. Některá italská média už informují o podmínkách jeho angažmá v Interu, jednat se má o čtyřletý kontrakt s ročním platem 4,5 milionu eur, Neapol přitom nabízela roční gáži pět milionů eur.

Zieliński je aktuálně zraněný a minulý týden nenastoupil k utkání proti Hellasu Verona (2:1). Další absence si na své konto určitě připíše v rámci Ligy mistrů, jeho jméno totiž v reakci na současné dění podle médií nebude figurovat na soupisce pro vyřazovací fázi milionářské soutěže, v osmifinále se Neapol střetne s Barcelonou.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (32)

Přidat komentář
GEGE

Marotta opět zkušeně... už se na to radši vyser a běž si užívat duchodek...

Reagovat
10

Přitom nedělá žádnou rocket science, prostě jen logický kroky, který se sami nabízí. A ono to stačí.

Reagovat
Raffaello

Oproti zbytku dělá, protože koncepce je pro některé kluby vyloženě rocket science.

Reagovat
10

Ano, takže jí nedělá, zatímco konkurence se o tu rocket science snaží za každou cenu.

Jinak ona i ta jeho koncepce není úplně neprůstřelná, pořád to stojí na tom, že každý léto prodá za raketu a nějak ty hráče nahradí, což se může zaseknout. O finanční udržitelnosti se ani nemusíme bavit, oni jsou ti hráči zadarmo paradoxně docela drahý, o tom něco víme

Reagovat
Raffaello

S majetkovou strukturou Interu to ani jinak moc nejde. Myslím si, že jsou rádi, že finančně fungují. Proto se nepouští do žádných velkých kovbojek a drží se svých osvědčených metod. Ale má to nastavené hodně provinčně. Ale funguje mu to, protože ví, co chce. V tom vidím jeho pojetí koncepčnosti. Ví, co chce a dělá to pořád stejně.

Jojo, hráči zadarmo jsou někdy fakt průser, zvlášť s agenty v zádech, nedej bože s maminkou.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak ono v dnešní době mi příjde že většina týmu postrádá nějakou koncepci nebo identitu se kterou by se fanoušek mohl ztotožnit. Chelsea, MU, Lyon, Marseille...

Reagovat
Raffaello

Jmenuješ jeden fuck up tým vedle druhého. To jsou bývalé fotbalové bašty, které ve srovnání se svými historickými standardy padly v posledních letech popelem. Ale osobně mi je třeba hodně líto Lyonu. To bývala taky slušná líheň talentů, super skauting, a teď? Šílenost.

Reagovat
Seydou Doumbia

Lyon asi 5 let zpátky vydával plán na následující roky že se chce stabilně zařadit do 20 nejlepších a nejlépe vedených týmu v Evropě a měli k tomu dobrý plán, potom to nějak zaniklo. Změnil se majitel, který v týmu ted má asi o 10 hráčů více než je třeba (talentované hráče + odpad hráče na úrovní Troyes) a vlastně nikdo neví kam ten tým ted směřuje. Ani já se s tím nemohu ztotožnit, ale koukám na to no. Ale už tak nějak s menším zájmem než dříve.

Reagovat
Kily

přitom za Aulase Lyon dlouhodobě patřil na špičku tohohle žebříčku, nikdy nešel hned na trh nakupovat, nejprve prodal, zajistil rozpočet a do posil investoval až to, co zbylo. Úplně stejně fungovala ve španělské lize Sevilla

Reagovat
Raffaello

Reagovat
Largo

Reagovat
MoonKnight

Marotta je opravdu skvělý. Jestli ještě pořeší útočníka číslo 3 lépe, tak bude zase inter příští rok na startu ve vedení.

Reagovat
MoonKnight

Na pozici útočníka číslo 3 velmi dobrá volba. Možná dokonce zatlačí na Thurama i když ten má zase i jiný přínos než jen góly.

Reagovat
Largo

Chtělo by to ale stopera na místo Acerbiho.

Reagovat
Nuno čomes

Acerbi mě totáně překvapil, vůbec jsem nečekal, že posadí de Vrije. Oboum ale myslím končí příští rok smlouva, jsem zvědavý, jak to Beppe vyřeší. Bisseck úplně ta náhrada asi nebude, ale ukázal se v dobrém světle.

Když už jsem u těch smluv, Dumfriesovi končí příští rok, tam očekávám (doufám) letní prodej. Jestli teda bude vůbec komu.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Smalling 2 + 1

Reagovat
MoonKnight

A Inzaghi z něj na 2 roky udělá hvězdu italské ligy ještě

Reagovat
Pozor skluz!!!

Když je zdravý je jeden z nejepších beků posledních 4 sezony.

Reagovat
Eichel

Reagovat
mastakillah

po kolikáte to ADL p*sral stejným způsobem

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
10

tady se to dá chápat, on nedá 9.5m hrubýho třicetiletýmu hráči, kterýho už neprodá

Reagovat
mastakillah

Podle mě mu ani nenabídnul to co se píše. Kdyby mu dal 4 až 4,5 ročně, tak si myslím, že zůstane. Zielu a jeho žena to v Qartu milují. ADL v tomhle chce skrblit a na nějakou věrnost klubu k dlouholetým hráčům nehraje. Bohužel.

Reagovat
10

právě, to píšu, taky nevěřím tomu, že mu nabídnul 5m...je to starej lišák

Reagovat
Salfovic

Po tom titulu se snad musel de Laurentiis dennodenně sjíždět, jinak si jeho konání nejde vysvětlit

Reagovat
cresposuper

Akoze fajn prestup, ale necakam, ze bude tak rozdielovy hrac, ako bol posledne sezony v Napoli.

Reagovat
zurix_new

Za koho vlastně přichází, na pozici "nového Henrikha" (kterému bude klesat minutáž)?

A hrát to chceme Henrikh/Zielinski, Hakan (Asllani), Barella (Frattesi)? + Klaasen a Sensi out?

Reagovat
cresposuper

Presne tak to chapem ja.

Reagovat
MoonKnight

Tak ukázalo se, že Klaasen nemůže být brán ani jako hráč týmu. A Sensi bohužel nevydrží ani 20 minut na hřišti aniž by pak půl roku nemarodil.

Reagovat
snuff24

Dyt ani neměl šanci se ukázat hrál Klaasen dyl jak 10 minut ?

Reagovat
Nuno čomes

Však přišel na poslední chvíli jen jako záplata, protože evidentně viděli, jak na tom Sensi v létě zdravotně byl. Hrál pár minut.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele