Elmas přestupuje z Itálie do Německa, Neapol vymění za RB Lipsko

27.12.2023, 17:37
Aktuality
Eljif Elmas (© AFP)

RB Lipsko potvrdilo zisk Eljifa Elmase z Neapole. Bundesligový klub za reprezentanta Severní Makedonie, jenž podepsal smlouvu do roku 2028, zaplatí 25 milionů eur...

Čtyřiadvacetiletý ofenzivní záložník má v Lipsku nahradit Emila Forsberga, který po devíti letech věrných služeb odchází do MLS, konkrétně do sesterského New Yorku Red Bulls.

"Podpisem smlouvy s Eljifem Elmasem se nám podařilo obsadit důležitou pozici v ofenzivě po odchodu Emila Forsberga. Eljifa jsme sledovali delší dobu, protože je nesmírně zajímavý z hlediska celkového profilu, charakterově do týmu dokonale zapadá a posílí nás svou kvalitou," pochvaluje si novou akvizici sportovní ředitel saského mužstva Rouven Schröder.

"Eljif má vynikající technické dovednosti, je skvělý běžec i driblér a zároveň také dokáže střílet góly. A především má velmi dobrou mentalitu jak s míčem, tak bez něho. Je flexibilně využitelný, může hrát ze středu, ale také na obou křídlech," dodal funkcionář k Elmasovi.

"Je to pro mě splnění snu přestoupit do Bundesligy a nyní hrát za RB Lipsko. Klub vyznává zvláštní styl fotbalu s aktivním presinkem, rychlostí a velkou ofenzivní silou - to mi naprosto vyhovuje. V týmu je mix mladých talentů, jež se zde mohou skvěle rozvíjet, i hráčů, kteří jsou v klubu už dlouho a mají toho hodně za sebou. Proto je pro mě přestup do Lipska tím pravým a moc se těším, až v lednu začneme," řekl Elmas po podpisu smlouvy.

Elmas se loučí s Neapolí po čtyřech a půl letech, během nichž nastoupil do 189 soutěžních zápasů s bilancí 19 gólů a 11 asistencí. Kromě loňského titulu vyhrál také Italský pohár.

Před příchodem na Apeninský poloostrov nastupoval Elmas dva roky za Fenerbahçe, kam zamířil v létě 2017 z Rabotnički Skopje. S reprezentací Severní Makedonie, za kterou odehrál 56 mezistátních utkání, si zahrál na mistrovství Evropy 2020, kde však jeho země nebrala ani bod.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, rbleipzig.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Rudnevs

Zaujímavý prestup od RB. V podstate už hotový hráč, žiaden mladík. Zimné prestupové okno sa nám rozbieha.

Reagovat
milan78

držím mu palce, ať se chytne do základu.., v neapoli s ním neuměli pracovat

Reagovat
smazaný uživatel

Bude výborný.

Neapoli by se taky po odchodu Zielinského hodil, ale holt se musí generovat obraty.

Reagovat
Kaka14

Zlatan vraj tlači na Conteho aby nahradil v AC Pioliho…. To by mohlo byt zaujímavé

Reagovat
MoonKnight

Já se fakt divím, že ho tolik chce ještě někdo. Podepíše na 4 roky za mega obří plat, první rok s vámi vyhraje titul, druhý rok začne nadávat na vedení, na fanoušky a tlačit na přestupy, ke konci druhého roku, nejpozději na začátku třetího ho AC vyhodí, protože už na něj nikdo nebude mít nervy. Krátkodobé řešení okamžitého titulu výměnou za to, že budete pak 4 roky v háji.

Reagovat
Lech

Sracky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele