Valencia je španělským mistrem

06.05.2002, 12:18
Aktuality
Předposlední kolo španělské Primera Division rozhodlo o tom, že titul získá FC Valencia. Po výhře 2:0 nad Malagou má v čele šestibodový náskok na druhý Real, který doma jen remizoval s Mallorcou. Valencia na titul čekala více než 30 let, je to její pátý titul v historii. Tři získala v úspěšných 40. letech, čtvrtý v sezóně 1970/1971.

Za Valencií se ještě bojuje o evropské poháry. Druhý Real a třetí Deportivo si to v posledním kole rozdají ve vzájemném zápase o přímý postup do první fáze Ligy Mistrů, třetí a čtvrtý tým totiž jdou do třetího předkola. Lépe je na tom Real, má jednobodový náskok, hraje se ale na hřišti Deportiva. Ze čtvrtého místa má Ligu Mistrů na dosah také Barcelona, na pátou Celtu Vigo má tříbodový náskok. Na jeden z těchto dvou týmů zbyde jen pohár UEFA, ten už má jistý také překvapení letošního ročníku, nováček Betis Sevilla.

Jistým sestupujícím už je Zaragoza, na zbylá dvě místa jsou ještě čtyři kandidáti - Tenerife, Las Palmas, Mallorca a Osasuna. Ve druhé lize zbývají do konce ještě tři kola, jediným jistým postupujícím je zatím Atlético Madrid, na další dvě místa má šanci ještě šest týmů.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele