Vaclíka čeká v Huddersfieldu záchranářská mise: Do brány chci už v sobotu, říká

02.02.2023, 13:52
Rozhovory

Druholigový anglický Huddersfield Town před koncem zimního přestupového období získal brankáře Tomáše Vaclíka, jenž se stal nepotřebným v Olympiakosu Pireus. Stálice české reprezentace v rozhovoru pro Livesport Zprávy popisuje hektické poslední období i důvody přesunu do nové soutěže...

Tomáši, proč jste si vybral právě Huddersfield?

"Protože dostanu možnost okamžitě chytat. To pro mě bylo hlavní. Už na podzim, čtrnáct dní po operaci, mi v Olympiakosu dali celkem jasně najevo, že si můžu něco najít a začalo se na tom pracovat. Byl jsem v kontaktu s více kluby, ale nevěděly, jak na tom po tom zranění jsem. Papírově totiž po takovém zákroku, co jsem podstoupil, trvá obvykle návrat čtyři až pět měsíců. V Huddersfieldu ale tu šanci chytat dostanu hned, pokud v sobotu nastoupím, bude to na den přesně čtyři měsíce po operaci. Přesvědčilo mě i to, že budu mít možnost spolupracovat s vyhlášeným trenérem brankářů. To v mých očích hrálo taky významnou roli."

O koho se jedná?

"Paul Clements, trenér, který je v brankářské komunitě opravdu uznávaný. V Huddersfieldu v minulosti vedl Jonase Lössla, který pak přestoupil do Evertonu. A dosavadní jedničku, Leeho Nichollse, si vytáhl ze třetí ligy z MK Dons, kde nechytal a dostal ho do takové formy, že byl v minulé sezoně vyhlášený nejlepším brankářem Championship. To je Paulova skvělá vizitka a musím říct, že už po dvou trénincích se moje očekávání naplňují, opravdu to má úroveň. Jsem přesvědčený, že mi to může hodně pomoct do další kariéry."

A ta by měla být jaká? Smlouvu máte jen do léta...

"Ano, v létě budu zase volný hráč. Ale moje priorita je chytat a pomoct Huddersfieldu k udržení v Champu a odvést tady co nejlepší výkony. Chci ukázat, že jsem zdravý a pořád schopný podávat špičkové výkony, během tří měsíců do konce sezony mě čeká porce devatenácti zápasů, takže si pořádně zachytám. Těším se na atmosféru fotbalu na Ostrovech."

Bylo vaším snem zachytat si v Anglii?

"Jasně, člověk od dětství sní o tom, že si zachytá na Ostrovech, byť asi v těch představách byla spíš Premier League. Pro mě ale tohle byla dost možná poslední šance se do Anglie dostat. Po Brexitu jsou totiž podmínky pro udělení pracovního víza dost přísné, musíte v hodnotících kritériích získat aspoň patnáct bodů. Já měl teď po zranění přesně patnáct, kdybych se měl o přestup sem ucházet třeba až v létě, dost možná už by to nešlo. V Anglii jsem párkrát chytal s reprezentací i v evropských pohárech a vždycky to tu na mě silně zapůsobilo. Těším se na fanoušky, atmosféru zápasů i anglické stadiony. Vím, že po kariéře budu rád, že jsem měl možnost chytat i na Ostrovech."

Má Huddersfield na udržení?

"Určitě to není mužstvo, které by mělo hrát v tabulce takhle dole. V minulé sezoně bojovali do poslední chvíle o postup do Premier League, až v posledním zápase prohráli ve Wembley s Nottinghamem Forest. Měli tedy hodně dlouhou sezonu, ta aktuální pak zas hodně rychle začala a na klukách se podepsalo zklamání z nepostupu. Nechytili začátek a pak už to pro ně bylo hodně těžké. Teď je čas se odrazit v tabulce výš."

Podmínky v Huddersfieldu jsou srovnatelné s kluby, kde jste chytal v minulosti?

"Určitě to není žádný propad, je tady krásné tréninkové centrum se šesti hřišti. A dokonce tu máme vlastního kondičního trenéra jen pro brankáře. To jsem zatím nikde nezažil. Takže zatím se mi tu všechno zdá na hodně vysoké úrovni."

Zklamalo vás, když vám v Olympiakosu řekli, že už s vámi nepočítají?

"V první řadě chci říct, že když jsem se po operaci vrátil do Řecka, dostal jsem tam super péči. Věnovali se mi kondiční trenéři i lékařský tým klubu. V tomhle směru bylo všechno v pořádku. Ale co se týče návratu na hřiště, dostal jsem jasné signály, že to není reálné. I kdyby se stalo cokoliv, už by mě do branky nevrátili. Nevím přesně, proč se jejich pohled na mě tak rychle změnil, ale bylo to tak. Takže bylo pro všechny strany nejlepší, abych si rychle našel jiné angažmá."

Byla pro vás o to větší motivace se po zranění vrátit co nejrychleji?

"Nejdůležitější pro to, aby se všechno povedlo, byla samotná operace. Doktor Zeman odvedl skvělou práci, stejně jako Martin Janoušek a jeho tým na klinice, kde jsem trávil prvních šest týdnů. Už po nich jsem byl o dva týdny napřed oproti standardní době léčby. Všechno se povedlo, sedlo si to. Pak už bylo na mě, abych ruku správně rozhýbal a naposiloval, věnoval jsem tomu opravdu hodně úsilí. Je to práce, kterou nikdo zvenčí nevidí, ale bylo jí fakt hodně."

Na začátku ledna se objevily informace, že byste mohl posílit Alkmaar. Bylo to blízko?

"Jednali jsme s nimi, ale to byl právě ten příklad, kdy si nebyli jistí, že už jsem schopný chytat. Podívali se do papírů, jak dlouho standardně trvá léčba a zjistili, že ještě tak čtyři nebo pět týdnů bych neměl chytat. Na základě toho mi řekli, že se přestup bohužel nemůže uskutečnit a podepsali Matta Ryana, který hned naskočil do zápasů. Chápu, že z jejich pohledu nechtěli riskovat, hrají o titul..."

Věříte, že díky angažmá v Huddersfieldu se po zranění hladce vrátíte i do národního týmu?

"Doufám, že to tak bude. Do reprezentačního srazu mě čeká asi deset ligových zápasů, to je dost prostoru, abych se trenérům ukázal. Moje ambice jednoznačně je chytat dál za nároďák!"

Autor: Livesport.cz / Lukáš Pečeně

Komentáře (92)

Přidat komentář
kattos

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy jsem ho moc nemusel, ani když byl u nás ve spartě. Za mě dobrej úpadek ze slávy, Sevilla - Olympiakos a druhá anglie vo záchranu,,, Ale na druhou stranu koukám že se celkem vyzná, anglicky umí, tak jsem zvědavej jak mu to půjde, není zas tak starej. TB

Reagovat
Rellix

Nikdy nebyl top gólman. Ale vždy si vybíral kluby tak aby tam byl jedničkou, a poznal kdy má odejít, aby neseděl na lávce. Jde vidět ze mu nejde jenom o peníze,

Reagovat
kattos

Tak nebyl úplnej top, ale do té užší špičky mu asi to místo patřilo. V jednu dobu byl top 30 určitě

Reagovat
Salfovic

Tak to ani omylem.

Reagovat
kattos

Tak jednička Sevilly, to už je něco. Famozní Euro.

Ono opravdu těch 30 golmanu by jsi třeba za rok 2018 asi jen tak nenašel...

Nebyl úplnej top, ale byl opravdu vysoko

Reagovat
cetto

Nechci bejt jako průměrně inteligentní uživatel ef, tak se namísto smíchu pokusím o argumentaci.

V klubu jsem ho moc chytat neviděl, ale z těch pár zápasů + repre bych usuzoval, že to byl (je) opravdu kvalitní golman. Možná že nepříliš často vytahoval nějaký zákroky z jinýho světa, ale zase mi vždycky přišel extremně spolehlivý. Svoje si opravdu vždy odchytal, nekiksoval (což bývá častý problém i u těch fakt top golmanů), byl platnej i do kombinace, byl jistej, chodil dobře pro centry. Zkrátka vždycky se mi líbil a popravdě třeba v repre mi přišlo, že toho vlastně pochytal asi i víc než v posledních letech Čech.

Na druhou stranu tvrdit, že patřil třeba mezi top30 na světě, to je strašně ošemetný. Možná nějakou souhrou okolností, v top formě, nějakej půlrok/rok. Ale když se koukneš na jeho karieru, tak Basel good, ale to je při vší úctě příliš malej klub na to, aby se dalo tvrdit, že jejich golman je top30. Pak Sevilla - první půlrok si pamatuju, že na něj šla celkem kritika. Pak se rozchytal a hlavně ta sezona 19/20 byla fakt dobrá. Sevilla nedostávala moc golů (mín než Barcelona), pomohl jim do LM. Ale pak následoval z mého pohledu nepochopitelný pád, kdy z ničeho nic byl dvojkou, přednost začal dostávat Bounou, který objektivně v prvních měsících byl horší golman. Těžko říct, jestli nepřízen trenera, nebo tam byly nějaké jiné problémy. Ale Bounou se pak fakt rozjel a i když se podíváme na jeho golové průměry, tak je zkrátka o třídu jinde než Vaclík. Pak v Olympiakosu po jedné sezoně přišel o místo ve prospěch starýho řeka, kterej ani vlastně nepatřil do repre. Ted jde chytat do jednoho z nejhorších týmů Champsu.

Co chci říct je, že ten sešup je fakt velmi rychlej a spíš mi to přijde, že klame tělem. Statisticky to žádná hitparáda není a bylo všude kolem plno lepších golmanů. Opticky ale vždy vypadal dobe právě primárně díky tomu, že prakticky nechyboval. Ale na druhou stranu většinou ani nedokázal chytit nic navíc.

Každopádně jsem velmi zvědavý, jak se k tomu postaví repre. Chytat by podle mě už neměl, přednost by měl mít Pavlenka. Nicméně, ač to říkám nerad, tak asi nejlepší je v tuto chvíli Staněk. Což Vacloše pasuje do role trojky (pakliže se ještě nějak zázračně nerozchytá někdo další, třeba Trmal, Jedlička..)

Reagovat
kattos

Tak ono stačí že ve španělské lize byl 2 sezony (v té druhé spíše napůl) jednička.

A ve španělské lize to sním bylo 6 a 4 místo a výhra EL (pravda, tam zasáhl jen 2x)

Předtím vyhrál Švýcarskou ligu několikrát, což je top 10 liga světa dle mého + -.

Ono když to vezmeme z tutoho pohledu - máme třeba 7 brankářů v PL, 3 z bundes ligy, 5 mimo Evropu, 5 Seria A. 5 Španělská Liga (včetně Vaclíka) a to je pořád jen 25. To že prostě třeba okolo toho roku 2017-19 by mohl být považovanej za svůj peak top 30, není zas tak mimo.

Jak říkám, v jednu dobu. Já neříkám že byl top 30 posledních 20 let nebo něco, ale v jednu dobu prostě i výkonama (první sezonu v Seville fakt měl super) ale i tou hiearchií by mohl být považovanej za ten takovou širší špičku.

Ono co se týče repre a Vaclík, tam je to taky sranda. Když dělal dvojku tak to bylo nic moc, pamatuju jak se říkalo že má být jednička a pak posral zápas asi se Slovákama.

Od doby co je jednička pamatuju jak zkazil klíčovej zápas o MS 2018 pak se pár chyb najde... ale ne zas tolik. Jinak opravdu jistota. A těch zápasů kde toho vypačal mraky v čele s eurem 2021 je fakt mnoho.

Lepší než Čech nebyl, Čech byl špičkovej celou svojí repre kariéru ( snad jen kvalda na euro 2016 pod Vrbou nic moc, ale hej, ta kvalda se stejně vyhrála) ale jinak fakt super repre golman.

Reagovat
kattos

Jak říkám, když si přečteš co jsem psal, tak jak říkám svého času. V době svého klubového vrcholu. Z hlediska kariéry (která ještě není u konce ale žádný zvrat asi nenastane) je to taky super, krásná kariéra. Jednička v Basileji, kde to v poslední sezoně dotáhl do vyřazovací části LM (zase, důvod proč si myslet že za dob 2017-19 byl fakt vysoko) a pak Sevilla.

Reagovat
kattos

Co se týče repre, tak za mě by určítě měl být jednička Pavlenka. Chytá v bundelize, chytá velice dobře, už dlouhou dobu se v Německu drží (i když tam byla druhá liga)

Staněk je čaroděj v lize, ale v Evropě to je spíše takovej průměr, jak LM tak repre.

Trmal chytá výborně v Portugalsku, aspon statisticky. Uvidíme

Kovář do budoucna určítě, snad i Jaroš se chytí.

Jedlička je mimo hru, toho posadil i Tvrdon

Vacloš by asi opravdu měl spíše být dvojka, za Pavlenkou. Jenže cítím že konzevra Šilhavka Vaclíka neposadí.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
kardous

Do repre už néé!

Reagovat
kattos

Však v repre podává od eura famozní výkony. Ted přišel jeho první slabý zápas asi po 4 letech.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě 2 roky bude jednička, než ho nahradí Kovář.

Reagovat
dave30

Kolář?

Reagovat
Nadržený šimpanz

Ne tak sešívaná katastrofa, ale náš mladej gólman

Reagovat
kattos

*Trmal

Reagovat
Shevchenko

No buď na to nemá, nebo s ním v tom Portugalsku pěkně vyjebávají.

Reagovat
kattos

Je zraněnej

Reagovat
Shevchenko

Český brankář Matouš Trmal v létě odešel z Vitórie SC Guimarães do Marítima a jeho hostování by mohlo být ukončeno už nyní. Důvodem je nový konkurent, portugalský celek posílí Marcelo Carné, s nímž se počítá do základní sestavy. (abola.pt)

A v lednu přivedli ještě dalšího gólmana.

Reagovat
kattos

Aha, já vím že se zranil to je vše. No uvidíme jak povedou jeho kroky ale čísla v Portugalsku má hodně dobrá

Reagovat
BBystr

No ak si to sam nepokazi, pripadne ak nepride dake zranenie a este trosku na sebe zamaka tak si myslim, ze vasa jednotka bude Stanek

Reagovat
kattos

Já bych řekl že by jím měl být Pavlenka, ale jak znám našeho trenéra, bude mít šanci furt Vaclík

Reagovat
BBystr

Myslel som to samozrejme v buducnosti plus minus 3 roky

Reagovat
kattos

Tak to je možné, ale tam promluví i Trmal, nebo Kovář.

Reagovat
Kocour Klapuška

Livesport

Reagovat
Imos

nej apka

Reagovat
dave30

Obávám se, že v Nizozemsku o titul (nepočítám Ajax a PSV) by nedostal tolik, jako v 2.angliclé o sestup...

Reagovat
Uwe háže buly

To asi né, ale vše není o penězích, těch musi mít dost.

Reagovat
dave30

Víš, psal jsem zde již o daleko slavnějších a lépe zajištěných hráčích, kteří odcházeli do absolutně nepochopitelných destinací (z mého pohledu). Bylo mi vysvětleno, že tito bohatí lidé mají úplně jiné životní náklady a potřebují peníze neustále. Vím, že pár takových jedinců, kterým z opravdu velkých peněz téměř nic nezbylo se určitě najde. Všeobecně bych ale nepodceňoval jejich finanční gramotnost a to, že v drtivé většině případů myslí na to, co bude po aktivní kariéře. Takže v tom s tebou naprosto souhlasím.

Na druhou stranu Vaclík zřejmě neměl až tak velký výběr. Jak psal, tak Alkmaar si nebyl úplně jistý, zda jít po Tomášově zranění a tak dlouhé pauze do rizika. Takže z toho pohledu mi tato krátká smlouva, byť v sestupem ohroženém týmu, přijde logická. Obzvlášť, jestliže má téměř jistý post jedničky. Uvidíme v květnu, jestli to byl dobrý tah...

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Světem sportu se logicky prolínají všechna společenská témata. Korupce, rasismus, feminismus...

Civilizační úroveň českého ⚽️ i jeho fans ale patrně brzy otestuje (a ve svém důsledku posune) prohlášení, které tu zazní poprvé.

Člen @ceskarepre_cz chystá coming out.

Hodně síly!

Reagovat
PanAu

Jankto je buzik.

Reagovat
PanAu

*homosexual.

Reagovat
Hasan Šáš

To se vědělo.. tohle vypadá na nějaký překvápko

Reagovat
PanAu

Třeba chodí s Rosickým.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ne ofiko

Reagovat
Bobřík1

Vždyť měl manželku a dítě

Reagovat
Uwe háže buly

A psalo se zde má nějakou novou babu, to asi nebude on.

Reagovat
fabec1222

To Lumír Olšovský taky

Reagovat
ratusek

Will a Grace

Reagovat
Lemond Laws

Ano, měl Asi to chtěl překonat.

Taky to manželství dopadlo na píču

Reagovat
jenage

A to se nějak vylučuje?

Reagovat
Bobřík1

Myslel jsem, že homosexuálové jsou na stejné pohlaví, tak mi nedává smysl, proč by měli být v manželství a mít dítě (!!) s jiným pohlavím.

Reagovat
jenage

Nevím kolik ti je, ale je to celkem běžná věc, osobně znám několik takových lidí, jen ty důvody se můžou lišit....

Reagovat
jenage

Jedním z nich je, že třeba chtějí mít biologického potomka...

Reagovat
Front hell

Myslet znamená hovno vědět

Reagovat
j_mrazik

To i Tom Cruise.

Reagovat
Shevchenko

A co jako?

Reagovat
kattos

Hmm, to zní že bude Tecl zase povolán

Reagovat
ratusek

To se někdo k něčemu veřejně přizná, jakože se teda musí přiznat a je z toho celofotbalová událost a dělá se z toho takové halo? To zas bjde nějaká hovadina

Reagovat
Shevchenko

Tak snad není pochyb o tom co to znamená coming out ne?

Reagovat
ratusek

Není. Tka Jankto prohlásí, že je menšinově orientovaný. A Mádl z toho dělá celosvětovou událost. Není to přece jedno, jak se Jankto cítí?

Reagovat
Shevchenko

Já třeba nevím, že jde zrovna o Jankta

Reagovat
ratusek

Já taky ne ale někdo to psal pod ten twít

Reagovat
fabec1222
Reagovat
Lemond Laws

Jojo, už se to ví dlouho a jenom to teď on sám chce říct ofiko..

Reagovat
fabec1222

Na IG už to všude sdílej s Janktem

Reagovat
zasranej malíř
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kattos

Doufám že tohle tam všude vyspamují

Reagovat
Kincl

Třeba oznámí že se cítí být helikoptérou

Reagovat
Greny

Za mě strašná píčovina... Ježíš tak je teplej bože...musí s tím vystupovat? Nemyslím si... Co se stane ? Hovno.. doslova

Absolutně mě je jedno kdo to je .. pokud hraje jak má a dává do toho vše je mj to fuk Ublíží maximálně sobě a vytvoří si na sebe tlak nez doteď...

Reagovat
Pepe1911

Ale ty se s ním nesprchuješ

Reagovat
Kiss Me Polka!

ne není to jedno. Kdyby to bylo jedno, tak to není taková udalost a je to běžné, ne že to ve profesionálním fotbalu neudělal prakticky nikdo.

Reagovat
ratusek

ale vždyt normálním lidem je to přece jedno a ty dementy, kterým by to mělo vadit, at neřeší. Tím, že se to musí nějak důležitě oznámit z toho právě on bude dělat halo a něco mimořádného.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Na jednu stranu se furt vyžaduje respekt, na druhou se dělají průvody, důležitá oznámení v médiích atd. Jeden člověk v mém okolí je úplně normální a nevědět to o něm, tak si ani neřekneš, že takový je. Nikomu to necpe, furt to všude nevytahuje. Nechápu, proč takhle nemohou fungovat všichni.

Reagovat
verv

Jestli to nebude tím, že nemají stejný práva jako ostatní lidi. Ženský si taky museli rovnoprávnost vybojovat různejma průvodama atd. A taky jim někdo v té době určitě říkal, ať to nikomu necpou a jdou radši uvařit večeři.

Reagovat
smazaný uživatel

A oni snad mají menší práva než já?

Reagovat
verv

A ne? Nemůžou se oženit, nemůžou adoptovat děti.

Reagovat
smazaný uživatel

No to s těma dětma nevím, nějakým způsobem děti vychovávat mohou ne? Nezjišťoval jsem, jak to mají, ale ty jsi to srovnával s tím, že jsou utlačovaní jak kdysi ženy, to snad ne…

Reagovat
verv

Nesrovnával jsem míru utlačování, ale to, že pokud si chceš vymoct nějaký práva, tak se musíš ozvat a dát o sobě vědět.

S dětma je to nějak tak, že jeden člověk si dítě adoptovat může, ale nemůžou to udělat jako homosexuální pár. Což je úplně absurdní.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak absurdní je i to, že se nemohou vzít, to máš samozřejmě pravdu. Přijde mi tohle omezení, že jsme furt sto let za opicema. Ale jinak mohou žít úplně normálně. Pokud je za to někdo odsuzuje, tak to je pak taky špatně, hodně špatně, ale jinak mají stejná práva jako já. A hlavně je to možná jen můj pocit, nevím, ale obecně se to začíná zlepšovat a přijde mi, že jsou lidi více tolerantní než dřív.

Reagovat
verv

Jj, taky mi připadá, že je společnost tolerantnější (ve všech ohledech), než nějakejch 10-20 let zpátky. Snad to povede k tomu, že se narovnají i ty poslední zbývající rozdíly.

Reagovat
Kiss Me Polka!

A tento člověk- fotbalista - to cpal celý svůj život komu? Nebo myslíš, že se z neho stal teď gay pres noc? Furt někde vytahuje? Ukaž mi jediného profesionalniho fotbalistů, který to někdy vytáhl. Nenajdeš nic. Tak tu nebrec a zamysli se nad tím, jaké to asi je žít celý život v utajení a bát se veřejně projevit

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo. Já to myslel hlavně tak, že se oni nechtějí odlišovat, ale na to, že jsou jiní, musí upozorňovat, chápeš? Proto jsem jako příklad uvedl toho člověka, kterého znám já, o kterém jsem to ani dlouho nevěděl, než mi to někdo řekl, protože on to nikde nevytahoval, nebavil se o tom a prostě žil úplně normálně i bez toho, aby se musel postavit a všem to důležitě oznámit. Asi holt nemá potřebu, aby o něm celý svět hned všechno věděl.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Ne nechápu. Nepřijde mi vůbec nic divného na tom o sobě veřejne něco říct. Naopak mi přijde dehonestujici, že to ti lidé musí tajit, aby někoho nepohorsili, aby se k nim lidé chovali normálně..

výše píšeš, že ti přijde, že se situace zlepšuje, souhlasím, ale proč asi? Prave proto, ze ti lide vystupuji verejne, takže je jejich chovani normalizovano spolecnosti, když vidí, že na nich není nic špatného. A přesně o tohle se asi mohl pokusit i ten reprezentant, protože ve fotbale , kde je vsebecne vyrazne rigidni atmosfera, to potřeba stale evidentně je, když to předtím nikdo neudělal.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jako jo, máš pravdu, že říct to veřejně taky není nic špatného a je to jeho rozhodnutí. Jen mi prostě přijde, že by to spousta lidí ani neřešilo a bylo by jim jedno, jestli je na holky, na kluky nebo na gumové panny. Takže tím, že na to upozorňují, z toho odlišnost dělají i oni sami. Prostě takové to “Ahoj, já jsem Honza a jsem gay.” Chápeš. Ale možná máš pravdu i v té souvislosti, že do ještě nedávné doby se museli skrývat a nesměli o tom říct (někde i dodnes) a právě díky tomu zveřejňování se to zlepšuje, je to možné.

Reagovat
Lemond Laws

Je to profesionální sportovec, tahle zpráva bude rezonovat po celé Evropě.

Možná první reprezentant?

Je to velká věc v téhle oblasti a třeba tím chce ostatní dokopat k podobnému

Reagovat
Kiss Me Polka!

samozřejmě že je to mimořádná věc, když to v Evropě nikdo ještě neudělal. Normalni člověk ho podpoří a nezavírá oči před evidentním problémem, že se dělá, že ve fotbale gayové nejsou/nesmí se projevit

Reagovat
Kucka

Reagovat
verv

Reagovat
veikko

Prvním známým fotbalistou, který veřejně přiznal, že je gay, byl Thomas Hitzlsperger, ale to jen pro zajímavost.

Reagovat
Zark

Ten se coming outoval tuším až po konci kariéry, takto při kariéře by to bylo ještě asi jinačí věc.

Reagovat
andrew96

Reagovat
Lemond Laws

Stejně by se to dostalo ven.

Když to vědí všichni v kabině, tak je jasné, že nějakým způsobem by se to dostalo ven a pak by byly spekulace.

Reagovat
j_mrazik

Taky si myslím, že se by se to dostalo ven dřív nebo později, tak udělá tiskovku a vezme to do vlastních rukou.

Reagovat
Lemond Laws

Takhle, od doby, kdy to řekl v kabině spoluhráčům, tak k nám do kabiny se tohle "inside info" dostalo druhý den

Reagovat
j_mrazik

Tak jasně, že to ti spoluhráči hned vyžvaní.

Reagovat
Lemond Laws

Právě, takže novináři to vědí taky hned a kdyby s tím nepřišel sám veřejně, tak by to bylo asi ještě horší

Ale chudák, už vidím ty parodie na Okresní přebor

Reagovat
Front hell

Reagovat
Tromas

No jistý o tom že je teplej jsem si byl jen u Hromady. Kdyby sem měl vtipkovat, tak v reprezentaci už ho nesmíme posadit dokud neukončí reprezentační kariéru jinak budeme za reprezentaci, která diskriminuje homosexuály

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele