V Marseille zvažují žalobu na de Jonga

10.10.2010, 19:38
Aktuality
Tvrdý zákrok záložníka Manchesteru City Nigela de Jonga, po kterém má Hatem Ben Arfa dvojitou zlomeninu nohy, rozzlobil vedení Newcastlu i Marseille. Ben Arfa je kmenovým hráčem Olympique a jeho prezident Jean-Claude Dassier zvažuje žalobu na de Jonga.

"Určitě to nenecháme být. Nechceme, aby individua jako je de Jong běhala po evropských trávnících," prohlásil Dassier.

Ben Arfa odešel z Marseille v létě na roční hostování do Newcastlu, jenže hned zkraje přišlo po faulu de Jonga vážné zranění. Mladý záložník má zlomenou holenní i lýtkovou kost a přibližně do března bude mimo hru. "Ben Arfa požádal náš lékařský tým o pomoc, uděláme, co bude v našich silách," doplnil Dassier.

De Jong za svůj zákrok nedostal ani žlutou kartu, trenér Nizozemska Bert van Marwijk jej však dočasně vyřadil z národního týmu. Anglická média se nyní pozastavují nad tím, že se de Jong svému protihráči za faul ani neomluvil. "Zatím se neozval, takže se ani nemohl omluvit. Z de Jongovy strany nebyla žádná iniciativa," uvedl Simon Sanford, hráčův agent.

Autor: Radim Šantrůček / football365.com

Komentáře (545)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele