V Anglii vyšetřují kluby zapojené do superligy a chtějí zamezit dalším pokusům

03.05.2021, 19:22
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (62)

Přidat komentář
kissak

Jen jim dejte, ale bez nich by EPL nebyla EPL.

Reagovat
LAM

Byla by z toho KL-Kužel liga

Reagovat
LAM

Co to jako zkoušejí?

Tohle už je dobrej diktát.Když to vidim,tak bych si opravdu přál aby se těch 20 Top týmů od Uefy odtrhlo a Uefa by pak přišla s prosíkem.Už to fakt vypadá, že Uefa si myslí, že oni jsou majitele všech klubů.

Reagovat
Zaschrona
Reagovat
fenixLFC

Reagovat
bobis21

UEFA chce ať kluby hrající soutěže pod UEFA dodržují pravidla UEFA - vyloženě diktát

Reagovat
dave30

Bavíme se o klubech. A když ty kluby nechtějí hrát soutěže organizované UEFA (čti evropské poháry), tak co?

Reagovat
bobis21

No tak můžou opustit struktury UEFA a FIFA a jít jinam, v tom jim nikdo nikdy nebránil. To ale nechtěli, protože by přišli o příjmy.

Reagovat
dave30

Ale přece UEFA neřídí PL, SA, LL atd.

Reagovat
bobis21

Neřídí, ale jsou to soutěže autorizované těmito organizacemi a platí tam jejich pravidla. Kdo je organizuje je ve finále jedno. U nás se LFA odtrhla od FAČR a organizuje si profi soutěže sama, ale pořád tam platí pravidla FAČR, disciplinární tresty tam dává FAČR atd. Stejně tak může dát UEFA trest který bude platit i pro ligu.

Reagovat
mistr129

Neřídí, ale umožňuje dále těmto soutěžím účast v soutěžích UEFA.

Reagovat
dave30

Jasně, umožňuje. Ale když o to někdo nestojí?

Reagovat
mistr129

No to by o to musela nestát celá liga. Pokud nějaký klub nedodržuje pravidla UEFA, buď nebude hrát soutěže ani jednotlivých národních federací, nebo žádný zástupce té federace nebude moci hrát soutěže UEFA

Reagovat
dave30

Jasně. Mluvím o teoretické možnosti. 6 top klubů bude chtít hrát PL, ale ne poháry řízené UEFA. Vedení PL je vyloučí? Vždyť hodnota PL rázem klesne o takových 80-90%... Píšu o tom níže. Jde o peníze a tyto kluby z toho chtějí vytěžit co nejvíce (stejně jako nejlepší hráči v klubech) a UEFA nechce přijít o své penízky.

Reagovat
clinger

Reagovat
Svatej

Reagovat
Bakary3

Tohle je totalitní komoušský vystupování pro upevnění svý moci.

OK, bojovali proti tomu, uspěli, zatrhli to, ale aby je ještě hlídali, aby náhodou něco nevymysleli, tyvole... Už jen udělejte STB, ať má kdo nosit zákulisní info.. Na blití.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je iniciativa Anglický fotbalový asociace.

Pokud by se jim trhla velká šestka, tak to má nedozírný následky na Anglickou ligu a jen magor by dopustil aby se jeho domácí liga takhle nechala vyjebat šesticí klubů který jsou tam kde jsou i díky tomu že hrají Premier League.

Nepleť sintons UEFA

Reagovat
VojtovaChelsea

tak za to jim budu schválně přát aby to založili

Reagovat
Busby babes

v poradku.

Reagovat
Infernoqt

Já si nikdy nestěžoval na špatný ligový formát nebo Ligu mistrů. Mně jen vadí ty repre pauzy a kouskování sezony. Fakt mi připadá, že po každé repre pauze přijde tým o svůj rytmus, a když se do něho dostane, tak je tu zase další pauza a nová zranění. Pro repre bych vyhradil zápasy jeden měsíc v roce.

Reagovat
r.mrazik

Jo jo...ještě chvíli to společně s Uefou hroťte a majitele to nasere tak, že ti SL fakt založí

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Busby babes

nezalozi. tam by pak treba v Anglii doslo k velke valce, kam by se vlozili i politici. Nekdo z okoli BoJo popisoval, ze pro fans United je trochu skoda, ze ESL nevznikla. Dalo by to paky politikum Glazery donutit prodat.

Reagovat
r.mrazik

Tak to prodají nějakým saudum

And tak jestli si teď všichni z PL a uefy chtějí hrát na velký šéfy...ono se to vrátí, ostatně jako vždy všechno

Reagovat
Svatej

Reagovat
fenixLFC

kvalitne vysetrovanie, vysetrovany im ma dat dokazy proti sebe

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal are likely going to lose Bernd Leno this summer as he has informed Arsenal of his intention to leave the club this summer. [@LeGrove]

emi spat prosim

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo by super, kdyby tam bylo nějaké předkupní právo, ale to u našeho vedení fakt nečekám takže jestli je to pravda, tak hurá vzhůru s ryanem

Reagovat
Whitemedia

místo Lena Kepa

Reagovat
Studni

Tak to je doufám blbost, to byla obrovská ztráta

Reagovat
mistr129

Reagovat
ratusek

To jsou dementi. Jen vyhrožovat, měli to vydržet a tu superligu si založit

Reagovat
Vsadim gule

Pro naši situaci jediné dobre

Reagovat
clinger

to fakt někteří nevidí jaké zlo by byla SL. uzavřená soutěž pro vyvolené je snad proti podstatě sportu do teď má každej klub v evropě možnost vybojovat tu LM a zahrát si proti nejlepším hráčům. ty nenažraní zm.i o to chtějí celou evropu připravit. jak pro toto může nějaký fanda fotbalu vůbec být

Reagovat
vagneris

Já v tom vidím dobrou myšlenku. Nejlepší by byla kvalifikace podle pořadí v lize.

Něco na způsob první 3 z TOP 5 lig postup přímo a o zbylých 5 míst by se hrálo předkolo s tím, že by ho hrála hromada týmů a týmy z nejlepších lig, co se přímo nekvalifikovali by hráli až třeba od osmifinále. Navíc by tam měly top ligy třeba týmy do 10. místa v lize. Zbytek slabých týmů by hrálo třeba od 1/32 finále.

Takhle by se tam mohl dostat i papírově slabší tým, ale zachovala by se ta kvalita.

Reagovat
Moje maličkost

Nemluvíš dobře clingere. Pokud ti jde o podstatu sportu, tak zapomeň na PL nebo jiné profesionální ligy, tam už dávno o žádný sport nejde. Pokud chceš vidět sport, zajdi si na okresní přebor.

A pokud jde o SL nebo nějakou jinou formu takovéto soutěže, jde o přirozený vývoj; je zcela logické, že majitelé určitých klubů o toto usilují a je jen otázkou času, kdy k tomu dojde.

Reagovat
Bakary3

To všichni vidí.

Ale diktátorskej postoj UEFY je naprosto ohavnej.

Mohli z toho vyjít s grácií - "jsme rádi, že kluby upustily od jejich plánu a vítáme je zpět na jedné lodi" - místo toho se chovají jako mrdky, plácají pořád o možných trestech, o vyšetřování atd. Humus.

Reagovat
vagneris

Jak by je asi chtěly potrestat? Kluby nejsou majetkem uefy a nedopustili se žádnýho trestnýho činu, ani porušení podmínek smlouvy. Z právního hlediska jim nemůžou nic udělat.

Reagovat
bobis21

Úmyslné poškození reputace

Reagovat
vagneris

To neobstojí. Kluby jsou firmy a firmy mají právo podepisovat smlouvy, jaký chtějí. Pokud nemají podepsanou smlouvu, kde je jasně stanovený, že nesmí hrát jiné soutěže, tak je nemůžou nijak potrestat. A to nemají, jinak by to už média určitě vytáhla.

Reagovat
bobis21

Přesně to ale mají. Vždyť to je v licenčních pravidlech UEFA.

Reagovat
dave30

To mi chceš říci, že takový Baník má podepsanou licenční smlouvu s UEFA? Já myslím, že jedině s LFA...

Reagovat
Greny

A LFA ji bude mít s UEFA ne?

Reagovat
dave30

Opravdu nevím. A pokud ano, tak nevím, co v ní je. Myslíš jako že kluby musí hrát pouze soutěže, které organizuje UEFA? Fakt nevím...

Reagovat
bobis21

Baník musí mít klubovou licenci FAČR. Jen kvůli tomu licenčnímu procesu např. nehraje na Bazalech, protože to není stadion splňující podmínky pro licenci potřebnou v 1. lize.

FAČR je zároveň součástí UEFA a pravidla pro získání licence vycházejí z pravidel UEFA. Navíc jsou ještě licence pro účast v evropských pohárech (což Baník naposledy pitrebos9v roce 2010...)

Reagovat
dave30

A teď si představ, že ta šestka předstoupí před vedení PL, že chtějí hrát PL, ale nechtějí podepsat smlouvu s UEFA. Bude mít vedení PL sílu je vyloučit? Hodnota produktu (PL) by klesla tak o 90%. Nevím, kdo má v tomto souboji vyšší trumfy v rukou. Tím nechci říci, že jsem na straně velkoklubů. To určitě ne.

Reagovat
bobis21

Každý rok musí kluby žádat o licenci. Pokud nesplní podmínky pro její získání, mají smůlu. Je možné že jsou ve vedení PL bezpáteřní nuly které by jim dovolil hrát v lize bez licence.

Reagovat
dave30

Tento konflikt by zřejmě neměl řešení. Pokud by jim to vedení PL dovolilo, tak by měla PL zřejmě problémy s UEFA... Tak snad nic takového nenastane. Ale zatím mi to připadá jako souboj o to, kdo ho má většího.

Reagovat
bobis21

Z mého pohledu je to čistě snaha klubů nechat si výhody ale ignorovat tu část pravidel která se jim nelíbí. Buď ať úplně opustí ty struktury fotbalu a jedou si úplně mimo (to ale znamená bez účasti na repre akcích, v domácích ligách a jakýchkoliv soutěžích které dnes známe), nebo musí dodržovat pravidla. Pokud se jim nějaká část pravidel nelíbí, mají se snažit o jejich změnu, ne říct že na ně serou a nebudou je dodržovat. Jenže to druhé je právě to na co jsou ti majitelé miliardáři zvyklí, tak nechápou proč by jim to najednou nemělo projít.

Reagovat
dave30

Že jde "jenom" o peníze je jasné všem. Je jasné, že ty kluby si jsou vědomy svého postavení (něco jako nejlepší hráč v týmu) a chtějí z toho vytěžit co nejvíce (stejně jako ten hráč). A založení této soutěže k tomu jistě mělo vést. Ať to mysleli vážně, nebo ne. UEFA se samozřejmě svých zisků nechce tak lehce vzdát, takže chvíli tady bude zákopová válka a potom dojde k dohodě. Si myslím...

Reagovat
kilobyte

Tak ale to by nemohli hrát ani různé turnaje, ne? Třeba Audi cup.

Reagovat
bobis21

Přáteláky se do toho nepočítají. Takže si můžou hrát superligy jako přáteláky, ale pořád se musí účastnit národních soutěžích uznávaných FA a mezinárodních uznávaných UEFA, pokud si chtějí hrát ještě nějaké přáteláky navíc, klidně můžou.

Reagovat
dave30

Aby to nedopadlo tak, že na soutěže UEFA budou posílat juniorku (aby vyhověli požadavkům) a na ty své "přáteláky" áčko...

Reagovat
kilobyte

Tak to nic neporušili, protože pokud vím, tak ještě žádný zápas pod UEFA ani FA nevynechali.

Reagovat
srandamač

"Jestli to nepískneš, tak napíšu na svaz, že jsi rasista!"

Reagovat
Busby babes

porusili pravidla Premier league.

Reagovat
Busby babes

https://www.premierleague.com/news/2128084

tohle je zajimavej krok. Pokud to jeste podpori vlada prislusnyma zakonama... tak to muze byt dalsi herbicek do rakve Glazeru. a dalsi duvod prodeje.

Reagovat
Moje maličkost

Už je konečně upálili?

Reagovat
smazaný uživatel

tupe prasata ! "To, co se stalo, je zcela nepřijatelné a mohlo to mít dopad na anglické kluby na všech úrovních," uvedl pro agenturu AP mluvčí asociace. "ma pravdu. Superliga mohla pomoci kluby stabilizovat a zachranit pred postupnou likvidaci ci min. bankroty az vytahne UEFA solidarni dan (1,16mld euro na rok) pro "mene dulezite" kluby a souteze pak at hazi sankce za ohrozeni jejiho monopolu ktery se jim rozpada pod rukama a funguje na nekonecnem retezci korupce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele