Útočník Van Buren zůstává ve Slavii, prodloužil smlouvu o dva roky

23.06.2023, 14:55
Aktuality

Útočník Mick van Buren podepsal s Slavií novou dvouletou smlouvu. Pražané o prodloužení spolupráce s třicetiletým Nizozemcem informovali na svém webu.

Van Buren působí ve vršovickém celku od léta 2016. Mezitím hostoval v Haagu, Českých Budějovicích a Liberci. Uplynulá sezona byla jeho nejpovedenější v české lize, v dresu Slovanu a Slavia dohromady vstřelil 14 branek.

"Rok a půl nebo rok zpátky bych asi ani nevěřil, že tu ještě budu, ale poslední dva roky jsem na sobě hodně makal i na hostováních v Budějovicích a Liberci. Vyplatilo se to a po návratu do Slavie se mi celkem dařilo," řekl Van Buren.

"Hráli jsme dobře jako tým, sice jsme nezískali titul, ale herně se nám dařilo. Můžu být spokojený se svými výkony a vím, že mám týmu ještě hodně co dát. Fyzicky i fotbalově se cítím skvěle, jsem rád, že jsem prodloužil," uvedl Van Buren.

Motivují ho i evropské poháry. Slavia se v srpnovém 3. předkole Evropské ligy utká s poraženým týmem z 2. předkola Ligy mistrů mezi Dniprem a Panathinaikosem Atény.

"Jeden z velkých důvodů, proč jsem podepsal novou smlouvu je, že budeme znovu hrát v Evropě. Cíl do budoucna může být i Liga mistrů, pokud budeme mistři. Byl to pro mě jeden z důvodů, proč jsem zůstal. Hrát v Evropě a postoupit do jara je jeden z našich velkých cílů," prohlásil Van Buren.

V útoku Slavie ho čeká velká konkurence. Vršovičtí přivedli během léta Mojmíra Chytila a Muhameda Tijaniho, dalšími útočníky jsou nejlepší ligový střelec uplynulé sezony Václav Jurečka, Stanislav Tecl a univerzál Ivan Schranz.

Autor: ČTK

Komentáře (40)

Přidat komentář
Tevezinho

Skvělá zpráva pro Liberec

Reagovat
Lukáš_6

Takže Chytil , Tijani , Teclíček , Van Buren , Jurečka za dvs týdny budou losovat kdo půjde kam na hostování

Reagovat
Slavia10

Tecl má prý pomáhat béčku a připravovat se na realizační roli v týmu. Jeho smůla, dle mě by ještě 2-3 roky mohl být jednička v útoku spousty českých týmů, ale chce být ve Slavii i se symbolickou rolí, tak fajn. Jurečka by prý měl být křídlo, popřípadě podhrot za Lingra, ale není adept na hrot. Takže Buren, Chytil a Tijani na 3 soutěže. S tím, že i Chytil může hrát podhrot a v tu ránu budou na hřišti Jurečka, Chytil i Tijani a naopak ještě někdo na lavičku chybí.

Reagovat
Sigma Olomouc

Stejně bude hrát Standa

Reagovat
Slavia10

Až na to že Tecl si na jaře v podstatě ani nekopl. Hrál hodně na podzim, páč se Jurečka zranil a když ti útočník během měsíce dá 6 gólů, tak ho opravdu neposadíš. Vyčítal jsem roky Tecla Jindrovi, ale letošní podzim to zrovna chápu.

Reagovat
naheCZ

Že zůstává radši v béčku je teda to, co na něm cením. Už když k nám tenkrát přišel na hostování v dobách temných, tak prohlašoval, že je velký slávista. A on to prostě dokazuje, místo toho aby byl teď v béčku u nás, mohl být v béčku Bayernu. Drtivá většina by si vybrala opak. Za tohle má Standa jenom můj respekt

Reagovat
Pablos

Ale on stejnak ví, že v béčku jen tak neskončí... příkladně zamaká teď v přípravě a předkola hraje základ Ale jinak souhlas více méně s tebou.

Reagovat
Pablos

plus Fila

Reagovat
Slavia10

Ale no tak, Fila nebyl dobrý ani v Teplicích.

Reagovat
Pablos

Ale do týmu se vrací. Však ani u Burena není jistý, že nepůjde hostovat. Jinak včera při zápase U21 Štěpán říkal, že měl snad 7 gólů za 3 zápasy v základu a jinak asi 16 celkem (nechce se mi to přesně dohledávat, ale mám za to, že říkal 16), to zase tak hrozné není.

Reagovat
Slavia10

V reprezentaci vypadá občas Morata jako nejlepší 9 na světě. Ale v lize je prostě Fila hrozný, v Teplicích měl být král a byl tam hrozný.

Reagovat
Pablos

Ale v MB to bylo dobrý ...jako taky jsem to říkal v sezóně, že hrůza v těch Teplicích... ale v jeho věku bych ho po nepodařeném jednom hostování neodepisoval.... ale jasný, že to bude i letos hostovačka.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proč ho vytahuješ, když je jasný, že zase půjde hostovat.

Reagovat
Pablos

protože to tam píše, že budou losovat kdo půjde hostovat... tak mu tam asi jeden hráč i na to hostování chybí... nezdá se ti ?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ta jeho losovací teze už byla vyvrácena výše, tak mi nedává smysl ho v tom ještě podporovat.

Reagovat
Pablos

já to dál nečetl... reagoval jsem jen na jeho koment... a prostě tak jako tak mi tam prostě Fila jakožto hráč Slavie chybí, hostování nehostování.

Reagovat
Pablos

ale to už řešíme hovna tady zbytečně.

Reagovat
Nuno čomes

Kolik že stál?

Reagovat
Salfovic

A za pět kdo kde nastoupí.

Reagovat
Slavia10

Na jaře si tu smlouvu opravdu vybojoval.

Reagovat
Pablos

spíš podzimem v Liberci

Reagovat
Slavia10

Hrál dobře i na jaře za nás

Reagovat
Pablos

Mně už přišel jako ten Buren předtím... něco super jako např. gól proti Seville, ale pak i zápasy kdy všechno zadrbával.

Reagovat
Slavia10

Ale to i Kuchta nebo Čvančara občas něco zadrbe. Nemůžeš očekávat v naší lize útočníka jako Suarez nebo Lewa.

Reagovat
Pablos

Zase to nežeň do extrémů prosim tě... sleduju ligu hodně dlouho a opravdu tohle v ní neočekávám Za Liberec taky zadrbával, ale vysloužil i tím velmi dobrým proměňováním zase stažení z hostovačky v zimě... a jak píšu dole, ač ho mám fakt v oblibě, tak si myslím, že Slavia to s ním už dál táhnout neměla. Ale tak to je můj názor a je úplně nepodstatnej... Slavia ho prostě chce dál.

Reagovat
_Franklin_

Chtel si napsat na podzim ne?

Reagovat
FCSL

To je vůl 5 let si ho hážou po hostováních jak se jim zachce, ted mu přivedou další 2 útočníky a on jim to stejně podepíše Ten si tam moc nekopne

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň máte zase útočníka zadarmo.

Reagovat
Hunt

Reagovat
Salfovic

Holt ze sebe rád dělá oběživo.

Reagovat
GrimeBaller98

Tak asi vedel, ze mu jinde takovy penize nedaji

Reagovat
Greny

Podepsal a po přípravě pujde na hostování uvidite

Reagovat
Pablos

Já ho mám rád... ale tvl. proč. Slavia ho nepotřebuje, zbytečný.

Reagovat
_Franklin_

Reagovat
smazaný uživatel

Za mě teda dobrá práce od Slavie, Jurečka není hrot a může se stát, že odejde. Čistě na post devítky jsou dva noví hráči Chytil s Tijanim, u kterých se pro změnu může stát, že se neosvědčí a tím pádem představuje Buren určitou jistotu, je odzkoušený, k tomu může hrát i ze strany, případně on či Chytil podhrot. Tecla počítají už jen sparťani.

Reagovat
romeo351

Reagovat
Nadržený šimpanz

V CB jsem ho měl rád, ale ve Slavii mne hrozně sere

Reagovat
romeo351

Nemá ty správný dispozice - myšlení, zrychlení, hlava (kdo pro Trpiše má?)

Přál jsem mu odchod do zahraničí…

Reagovat
_Franklin_

Spolecne s teclem rakovina Slavky Neskutecny co ta slavka predvadi

Reagovat
Jolly Roger

Mám ho rád, je to bojovník, zápas nikdy neodflákne. Na druhou stranu mi nepřijde jako hráč pro Slavii. Pokud je uvažovaný jako hráč do kádru, který to přijde oživit z lavičky, tak proč ne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele