Slovenský záložník Rigo přestoupil ze Slavie do Ostravy

28.06.2023, 14:53
Aktuality

Slovenský fotbalista Tomáš Rigo se stal posilou Ostravy. Záložník slovenské jednadvacítky do Baníku přestoupil z pražské Slavie a ve slezském klubu uzavřel dlouhodobou smlouvu. Ostravané o tom informovali na svém webu. Přestupovou sumu kluby nezveřejnily.

Rigo byl jako kmenový hráč Slavie v minulých dvou sezonách na hostování ve Vlašimi a patřil k jejím nejproduktivnějším fotbalistům.

"Vidíme v něm velkou perspektivu. I proto jsme do jednání se Slavií vstoupili, i když nám bylo jasné, že to nebude jednoduché, protože v Edenu měl smlouvu ještě na dva roky. Věříme, že si u nás rychle zvykne. Určitě to není tak, že by měl okamžitě táhnout áčko, ale je to jeden z těch hráčů, které u nás systematickou prací chceme dostat na jejich výkonnostní strop a postupně zabudovat do základní sestavy. Má potenciál na to, aby to zvládl a prosadil se," uvedl v prohlášení šéf sportovního úseku Baníku Luděk Mikloško.

Popradský odchovanec je s ostravským týmem už od minulého týdne v přípravě a o víkendu nastoupil i v přípravném utkání proti Skalici. Do Baníku už před ním zamířili nigerijský ofenzivní hráč Abdullahi Tanko z Varnsdorfu, slovenský obránce Filip Blažek ze Skalice a ofenzivní Brazilec Ewerton ze Slavie.

Autor: ČTK

Komentáře (50)

Přidat komentář
VersaceChain

18 G+A za dve sezony ve druhe lize v tom veku spatne neni, muze z nej byt zajimavy hrac

Reagovat
Emmett Brown

Ondrej

Reagovat
Neutron

Reagovat
ratusek

Zase tam je něco z zpětném odkupu či jiná chujovina?

Hráčů přišlo dost, ale ještě by zejména na kraje hráči přijít měli, tak 3-4. Holt špatně skládaný tým si vybírá svou daň ve velké obměně. Tak snad si to brzy sedne a Hapal to nějak zvládne, ikdyž toho se bojím nejvíc

Reagovat
!!!OCIP_KINAB

Trochu mi to připomíná přestupák kdyř jsme udali Vydru za těžké prachy do Anglie. Přišlo tehda asi 15 hráčů třeba Fantiš, Koukal, Smejkal, Frejlach, Šenkeřík, Pilik nebo Husbauer.... všichni nadšení a snad i Peteru v tu chvíli někdo chválil a měl ho rád a právě že si to vůbec nesedlo a sezóna stála za prd a zase se to úplně překopávalo. Snad se to nebude opakovat.

Reagovat
!!!OCIP_KINAB

P.S. Vydra šel do Udinese až z něj pak do Anglie.

Reagovat
Banikovec7

Tak loni nepřišel skoro nikdo a sezona dopadla tak jak dopadla, horší to snad být ani nemůže

Reagovat
doshcz

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
ratusek

Tak teď tak přišlo kvantum hráčů a ještě by to chtělo a zároveň z ani jednoho si člověk nesedne na zadek. Možná ten Kubala. Akorát se může stát, že vyhoří a chytne se někdo, o kom se to nečekalo. No uvidíme.

Spíš mám strach z Hapala. Snad se pletu.

Reagovat
John Obi Mikel

Máme zpětný odkup? Tenhle má velký potenciál být dobrej.

Reagovat
Slavia10

To bych ti řekl, kdybych věděl cenu za přestup. Pokud nám Ostrava dala 2 miliony, tak je to se zpětným. Pokud nám dali aspoň 10 mega, tak bez odkupu.

Reagovat
Banikovec7

Předkupní právo, takže by to mělo být tak, že když Baníku někdo dá nabídku, musí dát Baník možnost Slavii ho za stejnou částku taky koupit.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Remt

Ale má to nějakou "spodní" hranici ne?

Reagovat
Sigma Olomouc

podle statistik asi dobrá posila, jen mě štve, že každej mladej v SKS chodí po hostovačkách a pak stejně odejde.

Reagovat
bartes

protože si uvědomí, že na jeho místo je falších 5 hráčů po hostováních a tak se 1-2 hostování hecne a zkusí zabojovat o místo v A-týmu. Před vypršením smlouvy zjistí, že tudy cesta nevede a další smlouvu nepodepíše. Na rozdíl od hráčů jako třeba van Buren, který je ve Slávii snad 10 let a teprve teď po 30 se dostal do základu. Paradoxně v době, kdy tam má hrát někdo perspektivnější.

Reagovat
Sigma Olomouc

Jo, vím

Reagovat
Pablos

Baník zase natahá do ligy všechno co má ruce a nohy ze Slovenska… a to si tu někdo pár sezón pískal, jak se od tohohle upustilo Tím ho nechci shazovat… třeba bude dobrej. A Hapal má možná ještě trochu přehled ze Slovenska… ale tvl. že by to jó historicky vycházelo se říct taky nedá.

Reagovat
Banikovec7

Tak tenhle už na Slovensku není 5 let, je od 16 ve Slavii.

Reagovat
Pablos

Já už nečtu sni celý titulky

Reagovat
Lemond Laws

slušný

Reagovat
Coutinho10

btw tady na novou sezonu prý naše

domácí dresy: https://twitter.com/esvaphane/status/1674003991645286406

venkovní dresy: https://twitter.com/esvaphane/status/1674004075506188289

a prý se už prodávají v Letňanech, když to nebylo ještě ofiko ty dresy potvrzený

https://twitter.com/Slaviapraha_/status/1674145332760915970

Reagovat
Mass
Reagovat
Coutinho10

i ta domácí verze této série byla hezká....to byl hodně dobrej nápad před pár sezónama

Reagovat
Mass

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Já měl hodně rád ty tmavě modrý ze sezóny 16/17 (asi dáno trochu tim, že fandim Chelsea )

Reagovat
doshcz

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
ratusek

Vy hrajete letos bez sponzora?

Reagovat
Coutinho10

asi ne, to se tam podle mě uplácá až těsně před startem nebo respektivě budou 2 verze, ale nejdřív ta čistá pro fanoušky bez sponzora a pak asi bude i ta druhá

Reagovat
John Obi Mikel

Venkovní hrozný

Reagovat
Coutinho10

takových názorů je celkem dost, co se týká mého názoru, tak nevim, je to něco novýho, zajímavýho a jak už jsem někde četl, tak asi definitivní názor, jestli to je dobrý nebo špatný budu mít až budeme v těch dresech hrát, jak to bude vypadat i se sponzorem atd. přímo v zápase a hlavně se mi ty dresy budou líbit, pokud konečně začnou přinášet štěstí a 3 body z venku

Reagovat
monty25

Fotbalistkám budou slušet.

Reagovat
Coutinho10

pokud není rudej, tak jakejkoliv

Reagovat
Mass

Doufám, že budou mít trenýrky typu boxerky a ne ty plandací.

Když maj pěkný stehna, proč schovávat.

Reagovat
John Obi Mikel

Je pravda, že nepotřebujeme pořádné venkovní dresy, ale pořádne venkovní výkony

Reagovat
Coutinho10

tak tak

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Lemond Laws

Domací tragedie.

Venkovní paráda

Reagovat
Kepy_FCB

Klasickej klaun ty první a ty druhé jsou nějaká dámská pyžámka?

Reagovat
Lemond Laws

Nejlepší byly návrhy, které tu někdo dával loni a nakonec to byl asi jenom fanouškovský nápad, ale ty vypadaly super.

Ta lajna rozdělující bílou červenou byla takova "rozmazana" a ne prostě rovná a vypadalo to hezky moderně. Možná to tady bude někde k dohledání

Reagovat
Coutinho10
Reagovat
Lemond Laws

Šikovnej

jako ty černý jsou za mě total top..

Reagovat
Mass

Venkovní opravdu vypadá jako pro Český Budějovice

Reagovat
KingMaster13

Ty domácí už jsme měli i lepší ale ještě bych počkal na toho sponzora co tam bude. Ty venkovní... já mám dojem že už jsme takové měli, nebo to byly 3. sady? Ale vím že přinášely štěstí, tak třeba Koneckonců venku je jedno v čem budeme hrát ale za mě to není špatné, ačkoli ty černé a ty orlojové obzvlášť byly jinde

Reagovat
Coutinho10

jestli myslíš takovou tu vybledlou modrou, tak to asi byla venkovní a nebyla špatná....toto bude zase něco novýho, tak uvidíme + jak píšeš, tak i jak to bude vypadat se sponzorem

j ta sada s orlojem se bude těžko přebíjet....tam to mělo hlubší myšlenku a provedení super jsem rád, že od Fortuny ten domácí dres z této série mám

Reagovat
adalbertus

No, na"typického"Riga veľmi nevyzerá

Reagovat
Kepy_FCB

Frigo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele