Utkání mělo vynikající tempo, říká o Superpokalu Hecking

02.08.2015, 11:41
Aktuality
Pep Guardiola začíná svou třetí sezonu na lavičce Bayernu Mnichov a ani na třetí pokus se mu nepodařilo získat Superpohár. V předchozích dvou letech německý mistr nestačil na Borussii Dortmund a pokaždé s ní prohrál o dva góly, včera proti Wolfsburgu byl mnohem blíže...

Bayern v pohledném utkání plném šancí vedl od 49. minuty, kdy se po akci Douglase Costy zblízka prosadil Arjen Robben. Stav 0:1 následně platil až do 89. minuty, v té podnikl Wolfsburg útok, na jehož konci byl přesný centr Kevina De Bruyneho a zakončení Nicklase Bendtnera.

Superpokal nezná prodloužení, o vítězi proto musely rozhodnout pokutové kopy a v těch byl lepší Wolfsburg. Z deseti exekutorů zklamal jen Xabi Alonso, jehož ve druhé sérii vychytal Koen Casteels.

"Na to, v jaké fázi je sezona, jsme viděli velmi dobrý zápas, utkání mělo vynikající tempo. Bayern začal dobře a my byli trochu překvapení. Vieirinha potřeboval nějaký čas, než se přizpůsobil hře Douglase Costy. Mohli jsme rychle prohrávat a až po patnácti minutách se dostali do hry a připravili si první šanci. Zápas měl stejné tempo jako v lize, to je třeba říci," prohlásil trenér VfL Dieter Hecking.

"Co se týče druhé půle, věděli jsme, že jestli Bayern dostane šanci, bude nebezpečný a dokázal si vypracovat skvělou pozici na levé straně. Costa dobře nacentroval a Robben dal gól. Po tomto momentu bylo třeba udržet disciplínu a neztratit klid. Samozřejmě jsme museli uvolnit nějaké prostory na trávníku. Myslím si, že kdyby Bayern přidal druhý gól, seděl by zde jako vítěz poháru Pep," dodal Hecking.

Bayern včera v průběhu čtyř měsíců absolvoval už třetí penaltový rozstřel. V loňském pohárovém čtvrtfinále vyzrál na Leverkusen, další dva takovéto závěry už nezvládl. Koncem dubna skončila jeho pouť DFB-Pokalem proti Dortmundu a nyní si nepřišel ani na Wolfsburg.

"Gratuluji Dieterovi k Superpoháru. Není snadné hrát proti tak skvělému týmu, který hraje Ligu mistrů. Zvláště loni si Wolfsburg vedl velmi dobře. Je to škoda, stačilo nám ubránit ještě dvě nebo tři minuty. Nehráli jsme špatně. Wolfsburg hodně roztahuje hru a disponuje dobrými kolmicemi i centry. Pokusíme se sem dostat znovu za rok tím, že vyhrajeme ligu. Teď nás čeká Audi Cup, následně zápas v DFB-Pokalu a pak start Bundesligy. Nyní se soustředíme na další cíl," nechal se po utkání slyšet Guardiola.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (40)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Z vasej strany (hlavne na konci), Bayern tempo brzdil trapne defenzivnym prihravanim si na vlastnej polovici a trapnymi striedaniami ofen.hracov za defenzivnych..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pingla

Vsak to je typicky Guardiola, takovy antifotbal uz v Barcelone prezentoval a dobre mu tak, Lord to zachranil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty Antifotbale, s Guardiolou jsme vyhráli co se dalo a stříleli nejvíc golů, pakárno. Koukej se na golf třeba, když jsi mimo

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat
bobis21

to nic nemění na tom, že to byl nejnudnější fotbal v historii

Reagovat
CubONE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FCBjhonysFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To strili i tymy Mourinha a presto je vetsinou povazovan za antifotbalovyho trenera..

Reagovat
bayern987

Protože hraje stašnej fotbal. Pep > Mourinho

Reagovat
FCBjhonysFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bendtner <3

Reagovat
smazaný uživatel

Jak mile odejde guardiola hned bayern vyhraje superpohar

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře mu tak. Dobře vlci!

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Tuto sezonu už Wolfsburg titul získá.

Reagovat
smazaný uživatel

Mám toho dost!!!!!! Opět jsme vyšli naprázdno! Alonso mě delší dobu štvě a kdo ho přived? Pepek mě začíná slušně štvát ::evil: Liga mistrů,Titul a DFB pokal bude náš!!! Nic Pepek nedokázal po příchodu do BAYERNU!!! STÁLE VĚŘÍM A VĚŘIT BUDU DÁL

Reagovat
smazaný uživatel

Na zkurveným plystationu jsem dnes dopoledne zvítězil na penalty ve finále Německýho poháru 7:6 nad Hertou BAYERN

Reagovat
wiggum

Fantastická zpráva, to by si aspoň expresku zasloužilo!

Reagovat
mistr129

Reagovat
Azazelo RD

Hm, Alonso asi nebyl mezi exekutorama, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Rezervu Bayernu má Heiko Vogel? Ty vole. Od 13:00 derby rezerv Bayern - TSV, vysiela Sport1 DE

Reagovat
smazaný uživatel

Aufstellung der #FCBAmateure: Rössl – Pohl, Strohmaier, Burger, Steinhart – Basta – Weihrauch, Benko, Gaudino, Green – Lappe.

Reagovat
db18

Vyprodáno

Ale komentátor zrovna pochválí sudího, že se to snaží nechat běžet bez přerušení a hned na to přeruší - i když se tam nic neděje

Reagovat
Hokaido

hele nevíš, jak se jmenoval ten týpek, přes kterýho se tady sháněly lístky na BL?

Reagovat
db18

Tak to fakt netušim...

Reagovat
smazaný uživatel

Sport 1 dneska 10 hodin fotbalu v kuse

Reagovat
db18

Škoda, že jindy je to 10 hodin Storage Wars v kuse...

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak, teraz počas leta to majú vždy dosť bohaté vďaka tým prípravným zápasom, ale musím povedať, že tento rok to je nadupané ako som ešte nezažil od kedy ich chytám. Každý deň niečo ide a cez víkendy ide fakt futbal celý deň. Mám pocit, že sa začali viac snažiť priniesť čo najviac futbalu aj na ten voľný kanál.

Ale tie blbosti ako Storage Ward atď nechápem čo to hĽadá na športovom kanále, radšej by som pozrel nejaký záznam z pred 20 rokov alebo niečo podobné, Storage len prepnem

Reagovat
db18

Storage Wars mne občas baví... a rozhodně je to lepší, než ty soutěže a hádanky, ale taky to je docela úsměvný no - kdyby místo toho radši udělali nějaké nové "BL Pur klassiker" - a teď mne napadá, že zrovna asi minulý rok to nějaký program řešil tak, že dával záznamy (případně hodinové sestřihy) ze všech finálových zápasů "novodobé" LM (ale to byl myslím spíš eurosport než sport1)

Teďka mají i tu regionální ligu, ale mají práva asi na 27 zápasů nebo kolik a všiml jsem si vždycky jen toho, že dávají derby (jako dneska - a pak vlastně občas pondělí, když 2.BL neměla dohrávku)... Doufám, že až skončí období přáteláků, tak to zalepí větším množstvím regionální ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne, ze zacatku me to bavilo, ale ted uz na to koukat fakt nejde, porad to samy a jeste nahrany

Reagovat
Rudnevs

Zo zaciatku to bolo super ale teraz ked niektore zápasy som videl aj 5 krát napríklad Schalke:Porto 0:0 uz aby začali hrat nové zápasy

Reagovat
db18

To je taky nahraný? Skvělý no, teď mne to nebude bavit ani jako výplň mezer...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele