Úplně dobře se mi spát nebude, řekl sparťan Pavelka po remíze v Teplicích

19.08.2023, 22:42
Aktuality

Poprvé od loňského listopadu nastoupil záložník David Pavelka v základní sestavě Sparty. Obhájce titulu však v pátém ligovém kole remizoval v oslabení v Teplicích 1:1 a v sezoně nejvyšší soutěže poprvé nezvítězil.

Pavelka v rozhovoru pro klubovou televizi uvedl, že se mu nebude spát dobře. Zároveň také prohlásil, že je mu jedno, jestli Pražané v závěrečném 4. předkole Evropské ligy vyzvou AEK Atény, nebo Dinamo Záhřeb.

"Přesně po devíti měsících jsem hrál v základu, bylo to těžké. Těžké něco hodnotit, ztratili jsme body. Úplně dobře se mi spát nebude," řekl dvaatřicetiletý odchovanec Sparty, který vystřídal v 90. minutě. "Ztráta mrzí hodně, ale v prvním poločase jsme jí šli naproti. Když jsme vedli, nehráli jsme dobře. Ve druhém poločase jsme do toho dali všechno, ale zase jsme dostali gól ze standardky, což nás poslední zápasy trápí. Zklamání je velké, ale za první půli jsme si o to trošku koledovali," mínil Pavelka.

Letenští od 34. minuty vedli zásluhou Jana Kuchty, jenže od konce prvního poločasu dohrávali bez vyloučeného kapitána Ladislava Krejčího a v 85. minutě střídající Egypťan Muhammad Jásir zařídil dělbu bodů. Pavelku mrzelo, že jeho tým navzdory oslabení nebyl ve druhé půli v útoku nebezpečnější.

"Vždycky to jde. Teď je brzy po zápase na hodnocení, trenéři nám to ukážou. Měli jsme situace, které jsme ve finální fázi mohli vyřešit lépe. Jednoznačně jsme mohli být trošku nebezpečnější," podotkl někdejší hráč Slovácka, Liberce a turecké Kasimpasy.

Sparta na hřišti Teplic od května 2014 neprohrála 10 ligových duelů v řadě, podruhé za sebou tam však uhrála nerozhodný výsledek. V uplynulé sezoně na Stínadlech dokonce neudržela dvougólový náskok a remizovala tam 2:2. "Minulý rok jsme byli v úplně jiné fázi, nedařilo se nám a ležela na nás deka. Dnes jsme chtěli zareagovat na pohárové vyřazení, na smolný zápas (s FC Kodaň), ale nepovedlo se nám to. Stejné prvky v těch dvou zápasech v Teplicích bych nehledal, spíš shoda náhod," řekl Pavelka.

Svěřenci dánského trenéra Briana Priskeho vypadli v úterý ve 3. předkole Ligy mistrů na penalty s Kodaní a budou bojovat o skupinu Evropské ligy. V úvodním čtvrtečním duelu 4. předkola se představí buď na hřišti AEK Atény, nebo Dinama Záhřeb.

"Vždycky, když si vyberu, dostaneme opak. Je mi to celkem jedno, oba jsou těžcí soupeři. Nebudeme si vybírat, chceme postoupit a musíme porazit kohokoli," podotkl Pavelka, který si v dresu české reprezentace připsal 25 startů.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele