Udinese potrestá fanoušky: Za rasismus doživotní zákaz na stadion

22.01., 13:43
Aktuality
Fanoušci Udinese (© AFP)

Fanoušci Udinese, kteří při sobotním utkání italské ligy rasisticky uráželi brankáře AC Milán Mikeho Maignana, dostanou od klubu doživotní zákaz vstupu na stadion. Informovala o tom agentura ANSA.

"Možný trest, který můžou dostat od soudu, bude časově omezen. My je chceme potrestat doživotním zákazem," uvedl generální manažer Udinese Franco Collavino. Dodal, že rasistické urážky na Maignana křičelo jen pár jedinců.

"Nešlo o hromadné chorály nebo skandování. Potvrdil to rozhodčí i úřad prokurátora. Šlo o dva, tři lidi," prohlásil Collavino. "Nicméně na počtu nezáleží. I kdyby to udělal jen jeden člověk, pořád jde o závažnou věc," uvedl.

Maignan se stal terčem rasistických nadávek fanoušků Udine v prvním poločase. Nejprve na to upozornil spoluhráče i rozhodčího a poté na protest odešel s celým týmem do kabin. Utkání, které AC Milán vyhrál 3:2, bylo kvůli tomu asi na pět minut přerušeno.

Autor: ČTK

Komentáře (16)

Přidat komentář
fabec1222

Doufam,ze to bude fungovat i naopak. Tedy krive obvineni od hrace = okamzity konec v klubu

Reagovat
Mass

Laughs in Mosquera and Diakhaby

Reagovat
kovi610

Reagovat
vceradnesazitra

To jsi se zbláznil, na černoušky se nesmí sáhnout, i kdyby lhali.

Reagovat
Ladas321

Nikoho nezajímá co se děje v té polo zkrachovalé lize. Proč někdo dobrovolně hraje v italii, když může hrát kdekoliv na světě? Co tam dělají hráči jako Tomori, Osimhen atd. Mají kvalitu na PL a tam se s rasismem nesetkají, tak ať se sbalí a nechají tu ligu zkrachovat úplně.

Reagovat
Rox
Reagovat
Zemun

Reagovat
pawels

Reagovat
xjert02

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Il Architetto

Reagovat
sejber

Reagovat
Whitemedia

Jojo, protože zrovna v Anglii se mezi lidmi nenajdou lulini. Vlastně zrovna teď o víkendu v champu něco takového proběhlo, ale občas se to vyskytne i v PL..

https://twitter.com/SkyNews/status/1749015994218025388

Reagovat
Kincl

Ještě bych vylepil jejich ksichty po městě

Reagovat
Chittak_LFC

Těch uráženejch?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele