Turci se omluvili za prohru 0:3 s Itálií a myslí na další zápasy ME

12.06.2021, 09:30
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (42)

Přidat komentář
thewall

Jakože do 53. minuty Turci měli zápas pod kontrolou?

Reagovat
Puskas

myslel skóre

Reagovat
thewall

Do hlavy mu nevidím, ale rozdíl ve skóre o jeden gól podle mne nijak nesouvisí s pojmem "mít kontrolu nad zápasem". To slovní spojení na rozdíl od skóre, které je matematické vyjádření počtu gólů, je širším pojmem, který zahrnuje míru převahy na hřišti (držení míče, brankové příležitosti naše a soupeře a další). Tedy tak co vnímám já a řekl bych, že Turci neměli kontrolu nad zápasem ani na chvíli.

Reagovat
Pablos

tak za 1. to je překlad do češtiny že jo ...ještě autor ČTK ...asi bych tam moc neslovíčkařil, když jinak celé to vyjádření jako celek vyzní úplně jinak, než tak jak si to navnímal ty, mi příjde. Já si to teda vysvětluji tak, že měli taktiku držet hlavně na nulu a kdyby náhodou tak z nějakého protiútoku dají gól. A to se jim po gólu Itálie sesypalo, tím ztratili kontrolu nad zápasem dle optiky s jakou taktikou do toho šli ...takhle bych to viděl.

Reagovat
Freedo

Reagovat
thewall

V pohodě, tvé vysvětlení beru. Pokud bychom měli spekulovat nad překlady a přístupem novinářů, tak by se těžko komentovalo cokoliv, co není citováno v původním jazyce a v plném znění.

Reagovat
Puskas

tak nějak

Reagovat
Freedo

Pod kontrolou jsou až moc silný slova, ale teoreticky jim ten průběh v první půli pořád vyhovoval. Italové měli za poločas jen jednu velkou tutovku - šanci Insigneho a jinak se do toho bloku těžko dostávali. Samozřejmě Turci byli až moc pasivní, ale kdyby takhle hráli dál a přečkali tlak, tak se jim mohl povést jeden brejk.

Reagovat
smazaný uživatel

no sanci do te doby italove moc nemeli, hlavicka z rohu jinak snad nic. vzhledem k tomu ze sli ten zpas odbranit, tak to do te doby vychazelo dle jejich umyslu

Reagovat
PISTOLERO

Šílený že v Římě v této době měli ti špinavci domácí prostředí

Reagovat
ACSeRw!n

turky opravdu rad nemam, ale miluji fotbal a pro podporu sveho tymu kdekoliv na svete udelaji maximum, to se proste o zapadnich evropanech rict neda

Reagovat
Puskas

Taky ta turecká diaspora je větší než u těch západních.

Reagovat
kilobyte

Tak oni celkově pro podporu své země udělají maximum. Což může být pro jejich "hostitele" docela nebezpečné.

Reagovat
zelda

Naopak cením, že si to nenechali líbit a i když hráli Italové na EURU doma, tak je dokázali Turci přeřvat

Reagovat
smazaný uživatel

To zapálení do fandění (fanatismus) u nich naopak cením.

Reagovat
martin.b

šílený, jakej seš primitiv

Reagovat
oli9

Tak Turků je v Evropě až až.... 3, 5 mil Německo... Půl milionu Rakousko, Holandsko, Francie.... Skoro milion Bulharsko... Pak něco v Anglii atd... Jsou navíc strasni vlastenci takže kde je někde Turek tak jdou podpořit

Reagovat
kilobyte

Pořád nemají na Iry. V Irsku jich je 4,5 mega, ale po celém světě jich je odhadem 80 mega.

Reagovat
Y.N.W.A

jo už jsem to pochopil... já napřed čet, že v Irsku je 4,5 mega Turků a zdálo se mi to trochu přestřelený... ne moc, ale trochu jo

Reagovat
vladino10

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Kucka

Reagovat
Modroočko

Tak aj "Poliakov" je vraj po svete viac než v Poľsku...bol som v USA a stretol som ľudí, čo sa hrdili tým, že sú napoly Poliaci, napoly Íri, ale šlo o kovaných Američanov, ktorí mali zmiešaný pôvod... Takže aj diaspóry v desiatkach miliónov treba brať s rezervou.

Reagovat
mayday

To Německo asi přidej.

Reagovat
Y.N.W.A

u Německa se udává desetina populace, tzn. 8-10 mega, ale jak je tam víc generací, tak už je asi těžký odlišit, kdo je Turek a kdo je Gundogan

Reagovat
PISTOLERO

Právě to je šílený jak jsou po celý Evropě

Reagovat
Noustress

Naopak by sme si skor v tom patriotizme mali z nich brať príklad

Reagovat
PISTOLERO

Z Turka nikdy žádný příklad

Reagovat
Freedo

Řekl Ortel?

Reagovat
PISTOLERO

Jojo protože každej kdo nemá rád Turka je automaticky posluchač Ortelu a volič SPD

Reagovat
Nebelung

Naopak posluchači Ortelu a Turci podporující Erdogana jsou v podstatě stejní lidé. Akorát v jiné zemi.

Reagovat
martin.b

každej kdo nadává Turkům do špinavců je přinejmenším kokot, v horším stádiu volič SPD

Reagovat
PISTOLERO

Ale sluníčko

Reagovat
smazaný uživatel

nebud blbej

Reagovat
martin.b

nebuď omezenej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

ne

Reagovat
smazaný uživatel

máš rád Turky, no máš rád ty pohanský psy?

Reagovat
oli9

Turek spadl brzo na hubu a to je ještě sundaji Švýcaři....

Reagovat
Y.N.W.A

Pro mě Turci velký zklamání, ten tým mi přišel dozadu i dopředu na papíře lepší, ale nepředvedli nic... ten zalezlej blok hnusnej, brejky nepřišly vůbec a když měli tvořit, tak to bylo ještě horší...

Reagovat
Acrocephalus

Narodinovat Turkům defenzivní taktiku je naprostá zhovadilost. Já jim vůbec nefandím, ale z jejich hry bolely oči. A je vidět, že tuhá obrana leckdy prostě není řešení, stejně ty góly dostanete + esteticky to vypadá hrůzostrašně, kdybych byl tureckej fanda, tak bych byl strašně nasranej. Turci si vždy zakládali na určité "divokosti" a nevyzpytatelnosti, byli vždy velmi nepříjemní dopředu. Včera byla ta jejich nátura bez milosti udušená přitroublým blokem. Možná kdyby to více otevřeli, výsledkově by dopadli stejně, ale přineslo by to více užitku jak jim, tak lepší podívanou pro fanoušky.

Za to Italové hráli famózně, disciplinovaně a na co se zapomíná: oni umí vnutit svůj styl hry tomu druhému, což je v zápase naprosto klíčové. Viděli jsme to v zápase s našimi, viděli jsme to s Turky. Otázka je ale jen, jak je na tom jejich obrana, protože nikdo je vlastně vepředu pořádně neprověřil.

Reagovat
Pan.Antonin

Italové je úplně přehráli. Stejně jako nás.

Do dalších zápasů musí hrát mnohem víc útočně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele