Trpišovský překonal Vrbu. Vytvořil rekord v počtu ligových výher s jedním klubem

12.02., 11:53
Aktuality
Jindřich Trpišovský (© AFP)

Trenér Jindřich Trpišovský díky výhře Slavie 4:3 nad Jabloncem v úvodním jarním kole vytvořil rekord samostatné ligy v počtu vítězství získaných na lavičce jednoho klubu. Sedmačtyřicetiletý kouč vyhrál s Pražany v neděli v nejvyšší soutěži 149. zápas, čímž překonal Pavla Vrbu, jenž dosavadní rekord vytvořil v Plzni během dvou angažmá. Vršovický celek o tom informoval na svém webu.

Slavia vydřela v utkání 20. kola plný bodový zisk až v sedmé minutě nastavení, kdy druhou brankou v zápase rozhodl Václav Jurečka. "Je to velký milník, obrovské číslo. Navíc během jedné šňůry. Připomíná nám to dlouhou dobu, kterou už ve Slavii jsme. Na takové číslo je potřeba hodně sezon, hodně zápasů," řekl Trpišovský, který Pražany vede od prosince 2017.

"Je to velká pocta, ukazuje to na skvělé hráče, kteří ve Slavii byli, které jsme mohli trénovat, a na skvělé lidi, se kterými jsme mohli spolupracovat. Venca Jurečka dal Jablonci asi ještě důležitější gól, než si sám myslel," dodal.

Od počátku je s ním v Edenu i asistent Zdeněk Houštecký. "149 výher během šesti let ve Slavii je neskutečné, famózní. Všechno se to sešlo. Není to jen o trenérech, je to o celém klubu, všech hráčích. Myslím si, že díky této metě si vítězství nad Jabloncem budeme dlouho pamatovat, utkví nám v paměti. I bez toho rekordu by to ale byl senzační zážitek. Budeme si to prostě pamatovat do konce života," uvedl Houštecký.

Trpišovský dovedl Slavii ke třem titulům a čtyřem triumfům v domácím poháru. Zahrál si s ní i skupinu Ligy mistrů, dvakrát postoupil do čtvrtfinále Evropské ligy a jednou i Evropské konferenční ligy. V této ligové sezoně ztrácí Slavia pět bodů na obhájce titulu Spartu, s níž se na konci února utká ve čtvrtfinále domácího poháru. K dobru má však středeční dohrávku ve Zlíně.

Bývalý kouč Žižkova či Liberce Trpišovský se zároveň díky výhře nad Jabloncem přiblížil dalšímu milníku. V nejvyšší soutěži má na kontě 185 vítězství, první Vrba jich získal o šest víc.

Autor: ČTK

Komentáře (25)

Přidat komentář
KingMaster13

Pan trenér

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Losinho

Reagovat
Freedo

Úžasná čísla.

Zajímalo by mě ale, jaký je celkový rekord, pokud to neomezíme jen na českou ligu. Nepovedlo se mi najít, kolik má např. Ježek výher se Spartou

Reagovat
meno

Ferguson?

U nás má nejvíc asi Vejvoda s Duklou, ale Trpišovskýmu moc nechybí

Reagovat
Freedo

No, já jsem to myslel na československou ligu, ale celosvětově by mě to taky zajímalo.

Reagovat
meno
Reagovat
Pablos

Ten vysmívanej Rada tam

Reagovat
srandamač

Taky kolik mu je, už bychom ho mohli povýšit na generála

Reagovat
delfin

Brian Priske 40 72,7%

Jindřich Trpišovský 185 65,4%

Reagovat
naheCZ

Hašek taky pěkný: Ivan Hašek 45 75,0%

Krejčí v tý Plzni si Plzni taky pěkně nahrabal procenta koukám

Karel Krejčí 24 80,0%

Reagovat
meno

Trpiš je fenomén, čistě u nás to je 149 a 72%. Jsem zvědavej, jak dlouho se povede Priskemu. Každopádně liga je nejzajímavější za dobu, co ji sleduju

Reagovat
delfin

Jn, to máš pravdu. Ale když odhlídnu od toho, že jsem o maličko víc Slávista, tak Priske šel do Sparty, která byla v tu dobu v loji. A stejně má takovýhle procenta, takže klobouk dolů.

Reagovat
Neon

Reagovat
kilobyte

V lize má 15 ztrát z 55 zápasů. Z toho 6 bylo v prvních 9 zápasech. Bez toho začátku je na 80%.

Reagovat
meno

Nový koště dobře mete, nejlepší je dle statistik Krejčí a kde je teď Taky se mu tak netočí kádr, jako když se na to Čína u nás vysrala. Byli loni v laufu a taky bych nezapomínal na spoustu kontroverzních rozhodnutí, třeba ten Liberec byl jasnej Teď mají oba trenéři podmínky +- stejný, takže uvidíme

Reagovat
Freedo

Děkuju, to je super zdroj. Trpiš by to první místo mohl určitě dát, jak tak koukám.

Reagovat
kilobyte

Ne, mohl. Ale určitě dá. Chybí mu 41 vítězství. Na sezónu dává asi 25 vítězství. Takže pravděpodobně to překoná na začátku sezóny 25/26. Jediné, co to může pokazit je odchod, nebo vyhazov.

Aby odešel, tak by musel dostat bomba nabídku z ostrovů. Když by teď neudělal dvakrát za sebou titul, tak je možný, že by ho chtěl Tykač vyhodit. Ale i tak si myslím, že by zůstal.

Takže ten rekord bude do dvou let jeho.

Reagovat
Uwe háže buly

Třikrát za sebou by neudělal titul ne? Nebo myslíš dvakrát pod Tykačem.

Reagovat
kilobyte

Dvakrát pod Tykačem. To by byla podle mě jediná možnost, aby skončil dřív.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
kattos

Ale byla by prdel kdyby se ani ted ten titul neudělal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele