Pět tisíc fanoušků v Miláně. Návštěvy na naše zápasy jsou výjimečné, těšilo Trpišovského

06.03., 22:29
Aktuality
Jindřich Trpišovský (© AFP)

Trenér Jindřich Trpišovský si je vědom, že hráči Slavie budou potřebovat k případnému úspěchu ve čtvrtečním úvodním osmifinále Evropské ligy s AC Milán zopakovat výkon ze souboje s městským rivalem Interem, s nímž na podzim 2019 nečekaně uhráli v prvním duelu skupiny Ligy mistrů remízu 1:1. Další zápas na San Siru považuje opět za velký svátek. Trpišovský na tiskové konferenci také upozornil na levou stranu sestavy italského giganta, kterou považuje za jednu z nejlepších na světě.

Slávisté se vracejí na slavný stadion San Siro po čtyřech a půl letech, v září 2019 tam na úvod skupiny Ligy mistrů po inkasovaném gólu v nastavení remizovali 1:1 s Interem. "K úspěchu budeme potřebovat podobné nastavení jako tehdy s Interem, kdy jsme podali výborný výkon fotbalově, mentálně i běžecky. Jsem rád, že jsem tady znovu," citovala Slavia na sociální síti X Trpišovského z tiskové konference.

Kouč je přesvědčen, že sedminásobný vítěz Ligy mistrů nastoupí se všemi hvězdami. Vypíchl levou stranu sestavy, kde se pohybují křídelník Rafael Leao a pod ním bek Théo Hernandez. "Bude otázka, jak AC nastoupí. Předpokládáme, že s tím nejlepším," řekl Trpišovský.

"Víme, v čem jsou silní. Levá strana patří k nejlepším směrem do ofenzivy na světě. Líbí se mi i středoví hráči AC, jsou obrovsky silní na míči. Musíme být stoprocentní v defenzivě, dobře se zajišťovat a minimalizovat jejich kombinaci," uvedl kouč českého vicemistra, jenž na konci února oslavil 48. narozeniny.

Zápas na San Siru pro něj bude znovu velkým zážitkem. Těší se na podporu slávistických fanoušků, kterých má podle klubu dorazit do Milána téměř pět tisíc. "Návštěvy na naše zápasy jsou výjimečné. Na podzim jsme hráli Římě, kde za námi byla podobná návštěva, jako bude tady. Že za námi můžou lidé přijet na takové stadiony, je pro mě vždycky vrchol. Je to svátek, že můžeme hrát na takovém stadionu," uvedl Trpišovský.

Slavia od jeho nástupu v polovině sezony 2017/18 bude hrát vyřazovací fázi v pohárech už počtvrté. V letech 2019 a 2021 Pražané došli v Evropské lize až do čtvrtfinále, což je jim povedlo i předloni v Evropské konferenční lize.

"Se Slavií hrajeme evropské poháry dlouho, ale za pomoci hráčů, co tu jsou déle, stavíme nový tým. V evropských zápasech se nám daří, prošli jsme kvalifikací, vyhráli jsme skupinu. Klukům to zvedá sebevědomí. Věřím, že jsme posílení, díky novému majiteli (Pavlu Tykačovi) v zimě nikdo neodešel. Ale začíná jarní část, v podstatě nová soutěž," dodal Trpišovský.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
Mass

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele