Kdybych nevěřil, gól nedám, uvedl Jurečka po výhře nad Jabloncem

12.02., 09:42
Aktuality

Útočník Václav Jurečka si hodně oddychl, že Slavia hned v úvodu jarní části sezony nakonec dokázala odvrátit hrozící bodovou ztrátu a jeho brankou v sedmé minutě nastavení udolala Jablonec doma 4:3. Devětadvacetiletý český reprezentant věří, že Pražany vydřené vítězství povzbudí do dalšího průběhu soutěže a boje o titul se Spartou. Zároveň ho těší, že navázal na vydařený závěr podzimu. V jubilejním 150. ligovém utkání kariéry dvakrát skóroval a dotáhl se na čelo tabulky kanonýrů.

"Je to velká úleva. Měli jsme dobrý vstup, ani po jednom gólu jsme ale bohužel neudrželi koncentraci a nechali soupeře nás dotáhnout. Pro fanouška to byl každopádně super zápas, pro nás velké nervy. Naštěstí s vítězným koncem," uvedl na tiskové konferenci Jurečka po utkání 20. kola.

Jeho tým proti Jablonci třikrát přišel o vedení. Když už se zdálo, že hned na startu ligového jara velmi nečekaně ztratí body, rozhodl Jurečka v poslední ze sedmi nastavených minut po posledním rohovém kopu.

"Kdybych nevěřil, tak ten gól nedám. My jsme za tím šli. Fanoušci nás hnali, atmosféra před posledním gólem byla skvělá. Nebyl to vůbec jednoduchý první jarní zápas. Zvládli jsme ho, musíme se teď připravit na dohrávku ve Zlíně," řekl Jurečka.

Vítězný gól vstřelil z dorážky na zadní tyči poté, co Oscar Dorley prodloužil centr z rohového kopu. "Trošku intuice, trošku i místo, kde jsem měl být. S Mickem (van Burenem) jsme si řekli, kdo kde bude. Dobře se to ke mně odrazilo, jen jsem nastavil stehno a odrazilo se to od něj do branky. Jsem rád, že jsem pomohl týmu k výhře," pochvaloval si Jurečka.

Dvěma góly oslavil jubilejní 150. ligový start a v čele tabulky kanonýrů se dotáhl na Marka Havlíka ze Slovácka. Oba mají na kontě 10 branek. "Jsou to jen statistiky, jsem ale rád, že mi to tam padá, že pomáhám týmu. Uvidíme, co bude dál. Pořád je to jen začátek, první jarní kolo. Za mě dobrý start do jara, musím vytrvat v práci a pokračovat dál," prohlásil Jurečka.

Nejlepší střelec minulé ligové sezony se v úvodu ročníku trápil, ale aktuálně má dobrou formu a skóroval už v pěti kolech po sobě. "Vždy je to ze začátku sezony trochu těžší, trvá, než si zvyknete, než si čísla naženete. Když přijdou góly, pak se hraje jednodušeji. Souvisí to asi s pohodou, do které jsem se dostal na konci podzimu," uvedl Jurečka.

"Někdy to tam padá, někdy ne, to je fotbal. Začátek sezony mě nezastihl v úplně dobré formě, ale musíte být vůči tomu odolný. Tvrdě pracovat, pak odměna přijde. Nesmíme ale zapomínat, že je to týmová hra. Každý v týmu je důležitý," doplnil bývalý útočník Slovácka.

Jeho celek díky vydřené výhře dál ztrácí na vedoucí tým tabulky a obhájce titulu Spartu pět bodů, navíc má k dobru středeční dohrávku ve Zlíně. "Je důležité, že jsme to dnes zvládli. Zápas nás určitě nakopne dobrým směrem. Není jednoduché třikrát vést a třikrát si nechat dorovnat. Ten závěr byl hodně infarktový. Musíme si to přenést do Zlína a přivézt plný počet bodů," dodal Jurečka.

Autor: ČTK

Komentáře (13)

Přidat komentář
Mass

To je takovej novej Kuka. Spálí toho opravdu hodně, ale zase má výbornej výběr místa a jinej by se do těch šancí ani nedostal.

Reagovat
Axelrose

Jako sorry, ale inženýr, na rozdíl od Kuky (nic proti němu), odvede taky obrovský kus práce při rozehrávce, odebírání míčů a dokáže se i vrátit k vlastnímu pokutovému území. Mnohem víc toho naběhá.

Za mně je to mnohem komplexnější hráč, s mnohem větším přehledem ve hře, navíc dokáže dát gol i z dálky.

Ale ten výběr místa v pokutovém území, s tím bych souhlasil. Tam se dokáže zašít až neskutečně

Nicméně je to pouze můj názor a nechtěl bych z něho dělat "nadfotbalistu". Třeba jeho včerejší přímý kop by uspěl i ve finále superbowlu a samozřejmě bych našel plno jiných chyb v jeho výkonu.

Reagovat
veikko

Tak zase Kuka těch gólů sázel víc, a to i v Německu. Jurečka je "jen" takový ten hodně dobrý ligový útočník, nic víc.

Reagovat
Puskas

V době, kdy hrál Kuka, se toto od útočníků nechtělo.

Reagovat
Axelrose

To samozřejmě né, už jen proto bych ho s ním nesrovnával..

Navíc mě ani nepřijde, že by ho Jindra měl za útočníka

Reagovat
KingMaster13

Mě spíš připomíná Standu Vlčka, ten toho taky spálil tolik až to bylo neuvěřitelný Nicméně furt ten gol za ten zápas dal, protože se dostal do tolika šancí, že něco prostě už proměnil. Tohle je třeba obrovskej rozdíl oproti Teclovi, který má tutovky za zápas a pohřbí je, pak dá hattrick v nějakém zbytečném zápase za stavu 3:0.

Reagovat
Pablos

Čím víc věříme, tím více gólů dáváme

Reagovat
GrimeBaller98

Gol si vcera zaslouzil, sice toho dost spalil, ale kolik toho odpracuje je neskutecny

Reagovat
Harley111

To se to dávají goly po jasných faulech , tentokrát faul před čtvrtým golem od Burena loktem sejme jasně za žlutou obránce Jablonce a samozřejmě rozhodčí mlčí, jako ostatně u šesti z osmi neoprávněných penalt ve prospěch Slavie v letošním ročníku.

Reagovat
John Obi Mikel

Trochu objektivity do toho fandění

Reagovat
Losinho

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Moshe Dajan

Jurečka je takový nový, lepší Ďuriš. Všichni ho neustále jebou jako nejhoršího hráče na světě a on si zatím dává v poklidu 26+5 za minulou a 13+4 za tuto sezonu. Takové čísla nebude mít třeba mistr Chorá hlava ani kdyby odehrál sezonu v béčku, o různých Bejcích, Tankodromech a Durosinmich ani nemluvě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele