Träsch na odchodu ze Stuttgartu, vábí ho Magath

18.06.2011, 18:10
Aktuality
Do června 2012 má Christian Träsch ve Stuttgartu platnou smlouvu, stejně jako další spoluhráči Boulahrouz, Pogrebňak či Marica. Zatímco však při odchodu této trojice by zřejmě ani slza neukápla, tak ztráta německého reprezentanta by švábský klub bolela a navíc je stále reálnější...

Třiadvacetiletý defenzivní univerzál odehrál poslední dvě sezóny ve středu zálohy, i vzhledem k příchodu Williama Kvista z FC Kodaň se ale měl Träsch v nadcházející sezóně vrátit na pravý kraj obrany, jak si to představuje trenér Bruno Labbadia.

Plány sportovního vedení Stuttgartu ale v uplynulých dnech dostaly výraznou trhlinu a tou není ani hráčovo zranění, kvůli němuž přišel o kvalifikační zápasy v Rakousku a Ázerbájdžánu, ani fakt, že sám Träsch se podle svých slov cítí lépe v záloze. Hráč s dynamitem v obou nohách by totiž brzy mohl VfB opustit poté, co odmítl nabídku vedení na novou smlouvu, která měla mít platnost na příštích pět let a zaručovat mu třímilionový roční plat namísto dosavadní poloviny.

Už za rok by tak mohl Träsch ze Stuttgartu prchnout coby volný hráč. "Momentálně to vypadá tak, že od nás Christian příští rok odejde," připouští sportovní ředitel klubu Fredi Bobic, který se ale služeb své opory nevzdává. "Už jsme něco ve fotbale zažili a víme, že se hodně věcí může změnit. Dokud budeme mít šanci, nevzdáme se a budeme se ho snažit přesvědčit, aby prodloužil," doplnil bývalý reprezentační kanonýr.

"Říci, že je nějaký hráč neprodejný, by byla lež. Pokud by ale měl Träsch nyní odejít, byla by částka za něj proklatě vysoká,” potvrdil Bobic možnost okamžitého odchodu. A zájem rozhodně je, v případě přestupu Artura Vidala by mohl Träsch zamířit do Leverkusenu, s balíkem peněz lanaří středopolaře také Wolfsburg, jehož trenér Felix Magath ho popsal jako ”velice zajímavého a dobrého hráče.” Z okruhu kandidátů naopak vypadává Schalke, pro které je podle sportovního ředitele Horsta Heldta tento transfer nerealizovatelný.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (14)

Přidat komentář
Aldeano

Magath to s Wolfsburgem ještě všem ukáže

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si myslim

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuju je tak do 6.místa neměl nikdy odcházet

Reagovat
smazaný uživatel

proc vubec odesel ?

Reagovat
smazaný uživatel

prej kvůli prachům

Reagovat
Arne

Jako Magath? Přemýšlej...

Reagovat
Aldeano

Přesně.On zrovna ne.Zvlášť od Wolfsburgu do Schalke.Chtěl si prostě on sám a taky s týmem něco dokázat...

Reagovat
smazaný uživatel

...doufám, že Träsch bude náhradníkem za Vidala - a už je jedno jestli ho nahradí v Bayernu, protože nepřijde nebo v Bayeru protože odejde...

Reagovat
Arne

Mě by se v Leverkusenu líbil, i když radši bych furt jeho setrvání... Hlavně ať nejde do Wolfsburgu, to už by smrdělo dalším titulem.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
jv

Přesně, vidím to podobně. Rád bych ho viděl i nadále ve VfB, ale kdyby měl odejít, tak bych mu ten Leverkusen přál...

Jinak co říkáš na zájem Lauternu o Bancého? Podle mě by to byla trefa do černýho, ale nejspíš se rozhodne podle toho, jak dopadnou jednání s těma Izraelcema. Ale to by zase zřejmě nezůstal Adam, což by byla taky škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

kvůli Träschovi? Tam je to zabitý, tam musí obměnit půlku kádru a Magath udělá jednu velkou investici a zbytek bude samý Charisteas a Karimi

Reagovat
jv

Pokuď jde o Vlky, tak právě Träsch je tím hráčem, kterej by je spolu s Lakičem mohl výrazně pozvednout a při troše štěstí by mohli hrát znovu ve špici, kde se potom může stát už cokoliv...

Reagovat
smazaný uživatel

No, zorvna Lakić není hráč pro boj o titul. Dle mě mají nejhůř složený tým ze současné širší špičky a budou muset hodně přes léto máknout, aby nějaký smysluplný tým vůbec do příštího ročníku sestavili, natož aby z toho byl boj o titul. To Träsch, ne Träsch, kdyý jim odejde Diego a budou muset přeskupi celou zálohu, stopery a útok

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele