Tipy Luďka Zelenky

17.10.2014, 12:19
Tipy a analýzy
V pátém dílu rubriky Tipy osobnosti tipuje fotbalový expert a bývalý hráč Luděk Zelenka. Jeho soupeřem bude redaktor EuroFotbalu Ondřej Pražák. Pro čtenáře jsme připravili druhé kolo tipovací soutěže.

EVERTON - ASTON VILLA
LUDĚK ZELENKA: Pátý celek uplynulého ročníku anglické Premier League zůstává tuto sezónu značně za očekáváním. Svěřenci Roberta Martíneze se po sedmi kolech nachází těsně nad sestupovými příčkami a stále se hledají. Domácí fans viděli zvítězit svůj tým naposledy přesně před měsícem a to je velmi dlouhá doba na tým takového kalibru. Hosté si vedli v úvodu soutěže lépe, avšak velmi těžký los jim v posledních kolech přisoudil první čtyři celky minulého ročníku. Zisk tří bodů z těchto náročných bitev se dá považovat za úspěch. I přes katastrofální vstup do ligové sezony věřím, že všechny tři body zůstanou ve městě Beatles a tímto vítězstvím se Toffees odrazí k lepším výsledkům.
Tip: 1
Ondřej Pražák: Hned na úvod našeho výběru tu máme zápas, kterému možná chybí věhlasné jméno evropského TOP klubu, ale na druhou stranu tento duel nabízí mnoho emocí. Everton s velkou pompou nastoupil svou pouť za slávou evropských pohárů. Stačilo ale pár kol, aby zjistil, že nabitý harmonogram nezvládne každý. Rozdělená pozornost stála Toffees mnoho bodů a projevuje se mimo jiné pětizápasovou sérií bez výhry. Domácí může těšit alespoň fakt, že desátá Aston Vila si proti nim připsala tři body naposledy v roce 2010. Tip: 0
MANCHESTER CITY - TOTTENHAM
LUDĚK ZELENKA: Úvodní match a zároveň šlágr osmého kola Premier League uvidí diváci na Etihad Stadium. Domácí Citizens jsou ve formě, neprohráli posledních pět utkání. Tým táhne druhá nejlepší ofenzíva anglické soutěže v čele se Sergiem Agűerem a defenzíva Kohoutů bude mít co dělat, aby tuto sílu ubránila. Co se týče vzájemných střetnutí, tak poslední tři opanoval tým z Manchesteru a nejinak tomu bude i tentokrát. Tým hostí odjede s prázdnou.
Tip: 1
Ondřej Pražák: Citizens statečně pronásledují Chelsea a ztrácejí na ni pět bodů. Manko by rádi ještě o tři snížili a budou spoléhat na několik faktorů. Tím prvním je pohled od historie vzájemných zápasů. Když se tyto dva týmy utkaly na Etihad Stadium naposledy, odvážel si po devadesáti minutách Tottenham debakl šesti branek ve vlastní síti, zatímco Joe Hart ani jednou neinkasoval. Kohouti ale mají za sebou velmi dobrý zápas, který jim musel zvýšit sebevědomí, protože porazili třetí Southampton. Přesto favorizuji Pellegriniho svěřence.
Tip: 1
ATHLETIC - CELTA VIGO
LUDĚK ZELENKA: Jedním slovem krize, i tak by se dala nazvat situace Athleticu. Domácí sužuje sedm zápasů bez výhry a 17. příčka v tabulce vystihuje aktuální rozpoložení týmu ze severu Španělska. Naopak hostům se daří takřka vše. Ze sedmi utkání jen jedna porážka, to mluví za vše. Tým táhne španělský šutér Nolito, který v této sezoně skóroval již čtyřikrát. Ale ani toto nebude hostům stačit. Podobně jako u Evertonu věřím v prolomení série neúspěchů a vítězství domácích.
Tip: 1
Ondřej Pražák: Z Bilbaa se body zkrátka nevozí. To je ve španělském fotbale jedno ze základních hesel, na které se každý trenér soupeře snaží najít odpověď. Na druhou stranu, baskičtí Lvi už dávno ztratili renomé hrdého krále zvířat a místo toho se jen poraněně plíží divočinou La Ligy. Bez bodu a se sklopenými hlavami opouštěli duel s BATE Borisov a náladu si chtěli spravit v Primera División. V cestě stála ale šelma mnohem zuřivější - Real Madrid. Bílý balet nadělil Athleticu pět branek. Pokud se chce Athletic zvednout, nyní je ten správný čas.
Tip: 1
FIORENTINA - LAZIO
LUDĚK ZELENKA: Souboj osmého celku s devátým nabídne víkendový program italské Serie A. Fialky, i přes větší herní vytížení díky evropským pohárům, si nevedou v posledních kolech špatně a postupně šplhají tabulkou. Zato tým hostí stagnuje. Tým trenéra Vincenza Montelly bude brát všechny tři body a svého soupeře porazí minimálně dvoubrankovým rozdílem.
Tip: 1
Ondřej Pražák: Fialky mají snad nejsilnější útok v lize. Alespoň podle papírových předpokladů. Jenže ty v poslední době v toskánské metropoli spíše snadněji hoří. Fialkám schází Giuseppe Rossi, zraněný je také Mario Gómez. Jména k pohledání, ale namísto světelných tabulí se skóre se objevují spíše na listině zraněných. A bez nich je Fiorentina poloviční. Lazio má sice stále lepší fazonu a jeho průměr tří vstřelených branek na zápas je úžasný, ale na výhru to podle mého názoru stačit nebude.
Tip: 10
INTER MILÁN - NEAPOL
LUDĚK ZELENKA: Na stadionu Giuseppe Meazza uvidí diváci vyrovnanou bitvu. Domácí Inter formou zrovna neoplývá a to samé se dá říct i o Neapoli. Mužstva se pohybují kolem středu ligové tabulky, což je pro obě málo. V utkání svázaném taktikou rozhodnou individuality. Tipuji nepříliš bohatou gólovou nadílku s těsným vítězstvím pro hosty. O třech bodech rozhodne Higuaín.
Tip: 2
Ondřej Pražák: Tohle je pro mě velmi atraktivní duel dvou týmů, které mají co dokazovat. Ačkoli byly oba celky pasovány na "černé koně" soutěže, zatím vyvolávají jejich výkony spíše rozpaky. Neapol zažívá v posledních týdnech prudké zlepšení, ale to je výrazné především kvůli tragickému začátku sezony. V úvodu bylo schéma Neapole jednoznačně dané - každou prohru odčinilo mužstvo Partenopei zase výhrou. Zápas s Palermem jako by vše změnil a od té doby Neapol začala vyhrávat. V podání Interu je to jiná písnička. A rozhodně ne pozitivní, protože po "facce" od Cagliari dostal Inter ještě jednu, když prohrál s Fiorentinou. V nastoleném trendu bude pokračovat.
Tip: 2
STUTTGART - LEVERKUSEN
LUDĚK ZELENKA: Domácí Stuttgart tápe, ze sedmi zápasů vytěžit pět bodů se skóre 6:12 je opravdu bída. Tahouni typu Romeua a Ibiševiće zatím nic nepředvedli, v uplynulých utkáních prakticky nebyli na hřišti vidět. Ale každá krize jednou končí a já věřím, že i přes velmi solidní formu hostí, a to nejen v německé soutěži, ale i v Evropě, kdy naposledy doma smetli lisabonskou Benficu, v probuzení VfB a jeho výhru. Pro opatrnější sázkaře doporučuji tip 10 s velmi solidním kurzem.
Tip: 1
Ondřej Pražák: Rád bych v tomhle utkání hledal alespoň náznak dramatičnosti a nejednoznačnosti, ale i když se ve fotbale zázraky občas dějí, v tomto případě jsem spíše pesimistou. Stuttgart vyhrál nad Bayerem naposledy před čtyřmi a půl lety. Nevidím ani náznak možnosti, že by tuto sérii mohl prolomit právě teď.
Tip: 2
SLAVIA - JABLONEC
LUDĚK ZELENKA: Slavia vlétla do soutěže doslova jako hurikán na severoamerickou půdu. Prvních pět zápasů a zisk dvanácti bodů bylo překvapením pro nejednoho diváka. Avšak poté se dobře namazaný stroj kouče Beránka zadrhl. Klub, který oslaví takřka za dva týdny své 122. narozeniny, čeká na plný tříbodový zisk už od konce srpna. Zato Jablonec oplývá sebevědomím. Severočeský celek našel přemožitele v pouhých dvou zápasech z deseti a aktuálně mu patří třetí příčka ligové tabulky. V souboji dvou mých bývalých klubů věřím více Slávii, i když papírové předpoklady hovoří pro hosty.
Tip: 1
Ondřej Pražák: Slavia Praha na domácí půdě body nerozdává, ale cítím, že teď udělá výjimku. Od konce srpna nevyhrála, její sebevědomí se od pohárů dostalo zpět do propasti boje o setrvání. Jablonec má Prahu zařazenou mezi nejoblíbenějšími soupeři, protože proti tamní Dukle naposledy vyhrál o šest branek! Gólostroj možná pokračovat nebude, ale série bez prohry ano.
Tip: 2
MLADÁ BOLESLAV - PLZEŇ
LUDĚK ZELENKA: Nedělní dohrávka přinese divákům nejatraktivnější duel ze špičky ligové tabulky. Čtvrtá Boleslav přivítá na svém Městském stadionu vedoucí Plzeň. O formě týmů ani nemluvě, obě mužstva nepoznala chuť porážky více než měsíc a ne jinak tomu bude tentokrát. Týmy vedené střelci Kolářem a Wágnerem, druhý jmenovaný byl pro tuto sezonu zapůjčen Boleslavi právě z Viktorky, se rozejdou tentokrát smírně. Tipuji dva a méně gólů.
Tip: 0
Ondřej Pražák: Jeden z horkých favoritů na celkové prvenství Synot ligy přijede do Boleslavi s jasným úkolem - vyhrát a pojistit si vedení na čele tabulky. Plzeňskému celku je v podstatě jedno, zda bude dominovat na své půdě, nebo si udělá výlet pro tři body. Boleslav není snadným soupeřem a v Brně by o tom mohli psát příručky. Plzeň neprohraje.
Tip: 02


Pokračuje svým druhým kolem také čtenářská tipovačka. Tato soutěž má tři kola, výsledky z nich se poté sečtou a celkový vítěz dostane šanci hájit barvy EuroFotbalu proti některé z osobností. Pravidla jsou jednoduchá. Do uzávěrky, která v tomto kole je v sobotu 18. 10. v 13:45 (v čase začátku prvního tipovaného zápasu), zde zadejte své tipy na jednotlivé zápasy. Hodnocení tipů poté bude stejné jako v případě redaktora a osobnosti - za správný "ostrý" tip (tedy 1, 0 nebo 2) je jeden bod, za správný dvojtip (10 nebo 02) je půl bodu. Po víkendu tipy od všech čtenářů vyhodnotíme a společně s výsledky tipovačky osobnosti zveřejníme také průběžnou tabulku čtenářské soutěže.

Autor: David Křížka

Komentáře (49)

Přidat komentář
Spalovač šancí

8 x nula, tj. celkem 0 bodů

Reagovat
Civers

Mam jiný tipy, ale body očekávám stejný

Reagovat
Il Architetto

Reagovat
F.Torres

hned první zápas a už seš v kelu

Reagovat
Chihuri

Tak Zelenka má nějáký schéma né? Týmu se nedaří, ale hraje doma, takže musí prolomit smůlu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

VKradac kabin dava tipy.. Ja kdyz ho vzdycky vidim v ty televizi a vzpomenu si na ty jeho kradeze, tak mi je spatne

Reagovat
smazaný uživatel

*vykradac

Reagovat
diskoschlampe

Jo jo, na rapidu byl známej, jak jim tam luftoval šatny :D

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
ryzskej

8 bodů

Reagovat
Amarino

Komentáře Zelenky jsou tak ubohé...měl by zajít na školení k Pavlovi Novotném.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Chelsea v PES 2015:

Koscienly 84 Dante 84, Cahill 83 Terry 83 :D

Fabregas z 96 za Barcelonu na 82 v Chelsea :-D

Hazard ani v top 50, Courtious menej nez Casillas

toto je slušný hate od KONAMI

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dokonca Fabregas a Barry maju rovnaký overall

Reagovat
REPLIKATOR

PES

Reagovat
smazaný uživatel

pes je parodie na fotbalovou hru

Reagovat
Kokesh

Reagovat
smazaný uživatel

zdroj?

Reagovat
smazaný uživatel

Momodou#

Reagovat
smazaný uživatel

internet omfg...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to kravina, KONAMI ještě žádné ratingy nezveřejnilo

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne ze video top 500 pes 2015 players ma uz kopu videni

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
Bayernista18

Srát na overally, jde o ten pocit a ten je parádní.

Reagovat
smazaný uživatel

PES už je dávno po smrti.

Reagovat
smazaný uživatel

Fabregas měl 96??

Reagovat
smazaný uživatel

přesně to mě překvapilo nejvíc

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Stiksxx

Ani to radši nebudu číst, jak znám Zelenku z ČT

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole raději nemít stadion než aby se jmenoval "Městský stadion"

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně nejlepší rubrika na světě

Reagovat
Fingulka

"Týmy vedené střelci Kolářem a Novákem, druhý jmenovaný byl pro tuto sezonu zapůjčen Boleslavi právě z Viktorky..."

Novák? Opravdu?

Reagovat
bayern987

Strašně dlouhý!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo má ty jeho eseje číst?

Reagovat
Bayernista18

Stuttgart - Leverkusen: Zelenka - Pro opatrnější sázkaře doporučuji tip 10 ...

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt sranda, jak Ludek zacina vzdycky komentatosky .

Reagovat
smazaný uživatel

Zelí je vocas.Všude hrál,každého zná,"expert".Najde se nějaký borec,který ho vyrazí z TV,aby už nekurwil přenosy?

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
smazaný uživatel

Však od toho, že "všechno ví, všechno zná" experta dělá. Nebo snad nemá mít žádný přehled? Umí mluvit, dobře se poslouchá a nekecá kraviny, takže za mě

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
F.Torres

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

No to tezko, kdyz uz 20 let jezdi v lete s redaktorama z ct kempovat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
F.Torres

Reagovat
smazaný uživatel

Samé 0 a 3 body,zatím

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele