Tipy Luďka Zelenky

24.05.2013, 15:16
Tipy a analýzy
A je tu poslední díl naší rubriky Tipy osobnosti v letošní fotbalové sezoně. V něm tipuje fotbalový expert a bývalý fotbalista Luděk Zelenka. Jeho protějškem bude šéfredaktor EuroFotbalu Petr Starý. Pro čtenáře jsme závěrečné třetí kolo tipovací soutěže.

DORTMUND - BAYERN (finále LM).
LUDĚK ZELENKA: Německé finále Ligy mistrů slibuje zajímavou podívanou. Oba týmy jsou velmi ofenzivně laděny, což slibuje slušnou gólovou nadílku. Bayern má za sebou úspěšnou sezónu a já věřím, že ani Dortmund nebude schopen zastavit rozjetý vlak. Vsadil bych na 3 a více branek a vítězství Bayernu.
Tip: 2
Petr Starý: V Německu od dob Kollera s Rosickým mam rád Dortmund, takže bych měl mít i ve finále LM jasno o tom, komu budu fandit. Ale Bayernu, ačkoliv jsem ho nikdy neměl rád, snad ani nejde ten úspěch nepřát, po takové sezóně, kdy zválcoval všude a všechny a korunu tomu nasadil vypráskáním Barcelony v semifinále. Proto mi nebude tolik vadit, když vyhrají Bavoři. A myslím, že vyhrají.
Tip: 2
PLZEŇ - LIBEREC
LUDĚK ZELENKA: Plzeň má titul na dosah, stačí jí zisk 2 bodů ze 2 utkání. Naproti tomu Liberec je nejlepším týmem jara, který je v laufu a od 16.3. vítězí v lize doma i venku. Vzhledem k taktické vyzrálosti domácích a formě hostí bych si vsadil na remízu. Utkání bude od domácích vedené hodně takticky, což povede k minimu šancí a padne 2 a méně branek.
Tip: 0
Petr Starý: Viktorka se ve středu dost výrazně přiblížila titulu a doma s Libercem může slavit. Potřebuje dva body a spoléhat se na poslední kolo v Hradci, kterému stále ještě může jít o přežití, by mohlo být ošidné. Slovan je ale nejlepší tým jara a rozhodně se nedá lacino, navíc také má o co hrát, potřebuje bod k jistotě pohárové třetí příčky. Hodně těžký zápas na tipování, sázkovky momentálně vypisují na Plzeň kurz kolem 1.6, což je podle mě podhodnocené, ale i tak myslím, body i titul zůstanou doma.
Tip: 1
TEPLICE - SPARTA
LUDĚK ZELENKA: Sparťané jsou v těžké situaci, ani 6 bodů jim k titulu nemusí stačit. Navíc v Brně působili dost frustrovaně, což vyvrcholilo červenou kartou pro jejich nejlepšího střelce Lafatu. Ten se připojil k vykartovanému Kweukemu. Na straně domácích disciplinárka omilostnila Litzingiho, který nakonec může proti Spartě nastoupit a přiložit ruku k dílu v boji o záchranu. Zápas bude bezpochyby vyrovnaný, ale Sparta by měla potvrdit svou kvalitu a zvítězit.
Tip: 2
Petr Starý: Sparta musí. Jenže to se říkalo i před Brnem a jak to dopadlo. Severočeši jsou navíc v úplně stejné situaci, v jaké byla Zbrojovka, potřebují vyhrát k jistotě záchrany. Ale myslím, že Sparta tentokrát uspěje, i když jí to nakonec už nepomůže.
Tip: 2
LILLE - ST.ETIENNE
LUDĚK ZELENKA: Lille mají se svým soupeřem dlouhodobě pozitivní bilanci. V domácích zápasech pak pravidelně vítězí. Tento zápas je ovšem velmi specifický díky postavení v tabulce. Prakticky jde oběma týmům o všechno v rámci bojů o pohárovou Evropu. Zápas bude o jednom, možná dvou gólech. Vsadil bych tedy 2 a méně branek a neprohru domácích, kteří to budou mít velmi těžké proti bránícímu soupeři.
Tip: 10
Petr Starý: Poslední kolo a přímý souboj o pohárovou Evropu. Oba celky patří k remízovým králům, ale dělba bodů by tentokrát mohla znamenat smůlu pro oba, protože v tabulce za nimi ještě na svou šanci číhá Nice. Bude to asi těsné, ale rozhodne domácí prostředí.
Tip: 1
REAL SOCIEDAD - REAL MADRID
LUDĚK ZELENKA: Domácí stále hrají o čtvrté místo v tabulce, ale tentokrát je čeká přetěžký soupeř. Real stále patří ke špičce v Primera División a svým soupeřům to dává značně pocítit. Real Sociedad hraje na svém stadionu velmi ofenzivně, proto věřím, že padne 3 a více branek. Končící trenér Montanier by se rád rozloučil s domácím stadionem výhrou, přesto myslím, že po 90ti minutách bude šťastnějším jeho protějšek Mourinho - pro opatrnější sázkaře doporučuji neprohru hostí, avšak pro mě je to jasná 2.
Tip: 2
Petr Starý: Baskové prožívají skvělou sezónu, hrají o Ligu mistrů a situaci mají ve svých rukách. Ale taky podstatně těžší los, než Valencie, která čeká na jejich zaváhání. A to podle mě přijde už teď, v předposledním kole. Real Madrid je pořád Real Madrid, i když už mu o nic nejde. V San Sebastianu vyhraje.
Tip: 2
AS ŘÍM - LAZIO ŘÍM
LUDĚK ZELENKA: Římské derby ve finále poháru je sázkařským oříškem. Oba celky disponují kvalitním kádrem a hrají ve slušné formě. Dle mého se taktikou svázané utkání rozhodně až v nastavené době, proto vsázím 0 a 2 a méně branek.
Tip: 0
Petr Starý: Římské derby ve finále poháru, ideální tečka za sezónou v Itálii. Navíc když oba týmy skončily v lize za pohárovými pozicemi, takže se kromě samotné trofeje hraje i o místenku v základní skupině Evropské ligy. Základní hrací doba nerozhodne.
Tip: 0
CRYSTAL PALACE - WATFORD (finále playoff Championship)
LUDĚK ZELENKA: Watford, který přišel o přímý postup až v posledním kole s Leedsem, se v posledních dnech proslavil svým bláznivým postupem přes Leicester. V týmu panuje silný duch a přesvědčení o osudovém postupu. Navíc má kvalitní kádr a ve Wembley se bude tlačit dopředu. Naopak Palace prožili tragický závěr sezóny a jejich postupový zápas proti Brightonu bych hodnotil spíše jako výstřel do tmy. Pro mě je to jasná 2.
Tip: 2
Petr Starý: Vrátí se do Premier League Crystal Palace po devíti, nebo Watford po šesti letech? Sázkovky mírně favorizují Watford, pro ten hovoří i lepší výsledky v základní části a také letošní vzájemné zápasy. Já ho asi budu favorizovat taky.
Tip: 2
KAISERSLAUTERN - HOFFENHEIM (baráž o Bundesligu)
LUDĚK ZELENKA: První utkání v Hoffenheimu bylo vyrovnané, hosté byli dokonce aktivnější, přesto podlehli 1:3. Hoffenheim byl spíše šťastnějším, než lepším mužstvem. Před domácím publikem Kaiserslautern určitě zvýší ještě obrátky, nic pro něj není ztraceno. A pokud zlepší koncovku, může reálně pomýšlet na postup do Bundesligy. Já vsadím 1.
Tip: 1
Petr Starý: Kaiserslautern pořád nějak vidím jako tradičního účastníka Bundesligy, i když už jím dlouho není. Naopak Hoffenheim, ať se na mě jeho fanoušci nezlobí, stále je umělým klubem, které moc nemusím. Je tak jasné, koho bych radši viděl na podzim v Bundeslize, ale po prvním zápase to vypadá, že mě rudí ďáblové moc nepotěší. Přesto v odvetě věřím v jejich výhru.
Tip: 1


Závěrečným třetím kolem pokračuje tipovačka vás, čtenářů. Pravidla jsou jednoduchá. Do uzávěrky, která v tomto kole je v sobotu 25.5. v 20:45 (v čase začátku prvního tipovaného zápasu) zde zadejte své tipy na jednotlivé zápasy. Hodnocení tipů poté bude stejné, jako v případě redaktora a osobnosti - za správný "ostrý" tip (tedy 1, 0 nebo 2) je jeden bod, za správný dvojtip (10 nebo 02) je půl bodu. Po víkendu tipy od všech čtenářů vyhodnotíme a společně s výsledky souboje redaktora s osobností zveřejníme také konečnou tabulku čtenářské soutěže a s ním i šťastlivce, který si příště zatipuje s některou známou tváří.

Autor: David Křížka

Komentáře (58)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2, 0, 2, 0, 2, 0, 2, 1

Reagovat
smazaný uživatel

Petr Starý je asi PJ,že?

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej tip, mas bod do tipovacky

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

dík.

Reagovat
smazaný uživatel

petr stary ma vyjadrovani na urovni

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"Já ho asi budu favorizovat taky." zabil

Reagovat
smazaný uživatel

nebo rozsahlejsi perlicka s "pointou" v zaveru "Naopak Hoffenheim, ať se na mě jeho fanoušci nezlobí, stále je umělým klubem, které moc nemusím. Je tak jasné, koho bych radši viděl na podzim v Bundeslize, ale po prvním zápase to vypadá, že mě rudí ďáblové moc nepotěší. Přesto v odvetě věřím v jejich výhru."

Reagovat
smazaný uživatel

Takoví jako on by to neměli dělat. Neprofesionální přístup. Totálně

Reagovat
PJ

Reagovat
smazaný uživatel

Hm smutná odpověď. Hodná tvoji osoby. Ale bohužel no.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja myslím, že někdo jako ty je ten nejposlednější člověk na světě kdo muže někoho soudit, urážet a vysmivat se někomu.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč na mě reaguje takový hňup jako ty? Nechápu....

Reagovat
smazaný uživatel

Nedivim se

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi tě líto

Reagovat
smazaný uživatel

To říká ten ktery je tu vsem pro smich?

Reagovat
PJ

Nechápu, co si na svůj příspěvek čekal za odpověď. Co se ti na tipech zdá neprofesionální? Jak vypadaji profesionální tipy? A vůbec, kdo řiká, že tady ty tipy maji bejt profesionální?

Reagovat
smazaný uživatel

vůbec si mě nepochopil. Nešlo o tipy,ale ........ seru na to.

Reagovat
PJ

Aha, takže opět totéž. Opět jen nekonkrétní a na tvých mylných doměnkách založenej výkřik do tmy. Pokud se nepletu, tak posledně jsme se dohodli, že se ozveš až budeš mít nějakou konkrétní připomínku.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele žádný výkřik do tmy,ale nemám náladu se s tebou hádat o tom jak se tady ukazuješ a komentuješ . Je spousta věcí co děláš dost špatně,ale to samozřejmě nebudeš chtít slyšet a budeš se zuby nehty bránit. A na toto nemám náladu. Jsi fanda MU a dáváš to hodně najevo = chyba,mažeš/nemažeš komenty= chyba atd atd.... = neprofesionální přístup. A dál končím na toto téma.

Reagovat
PJ

"Je spousta věcí co děláš dost špatně, ale to samozřejmě nebudeš chtít slyšet a budeš se zuby nehty bránit." - pokud budu přesvědčenej o tom, že to dost špatně nedělam, tak se pochopitelně bránit budu. Vůbec mě neznáš, samozřejmě ani já nejsem bezchybnej a věř tomu, že jsem schopnej chyby uznat, když mě přesvědčíš o tom, že to chyby opravdu jsou.

"Jsi fanda MU a dáváš to hodně najevo = chyba" - zaprvý si nemyslim, že bych to dával nějak hodně najevo, zadruhý nevim proč by to měla bejt chyba, dokud fakt, komu fandim, nijak neovlivňuje moje rozhodování a chování v roli admina. A já si myslim, že neovlivňuje. Pokud si myslíš, že jo, pak mi to dokaž - dokud nedokážeš, pak jsou tyhle debaty opravdu k ničemu, protože ty nepřesvědčíš mě, že dělam chybu a já nepřesvědčim tebe, že nemáš pravdu.

"mažeš/nemažeš komenty= chyba" - tomu moc nerozumim... Pokud to myslíš tak, že v některých diskusích se maže a v jiných ne, pak věz, že já tady nejsem zaměstnanej jako admin, kterej by měl fulltime dohlížet na všechny diskuse. Občas cíleně procházim diskuse, kde by se mohl objevit problém, občas procházim diskue, který mě zajímaji. Takže pokud mě považuješ za člověka, kterej nemá na práci nic jinýho, než hlídat diskuse, pak chápu, že se ti zdá přístup neprofesionální. Ale tak to neni. Hlídání diskusí je jen hodně okrajová činnost, takže logicky neni dokonalá, ale pořád lepší okrajová, než žádná.

Reagovat
Shevchenko

A ještě ke všemu je to sparťan

Reagovat
smazaný uživatel

No ty vole..... Tak to je jasné.

Reagovat
PJ

Jo, Sparťan kterej napůl konvertoval k Plzni... A teď do mě

Reagovat
smazaný uživatel

Ále kašlu na to. Proč taky Bráno fanouškovskou terminologií - Nenávidím vše co se týče Sparty.... ale znám jednoho co je super chlap,ale zku.vený sparťan

Reagovat
smazaný uživatel

v tom pripade opsal vsechny tip od zelenky, jen u plzne se odvazal a mysli ze bude treba lepsi

Reagovat
PJ

jasně

Reagovat
smazaný uživatel

Samé zajímavé zápasy

Reagovat
REPLIKATOR

Brutálně těžký kolo.

Reagovat
havrys99

Bez dvojky

Reagovat
REPLIKATOR

Já dal hned čtyři

Reagovat
Marv

Já nemám nic jinýho

Reagovat
smazaný uživatel

To tam nemáte aktuálnější fotku Luďka ?

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
Masi
Reagovat
centos

Wallpaper Luděk Zelenka

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

goo.gl/R4ZUG

Reagovat
C-M@ster

Luděk se holí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
risk je zisk

Slovan to naschval prohraje ;) A Plzen bude slavit 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

taky si myslím. Tam věřím,že Plzeň vyhraje,Tepláky neprohrajou,Slovácko se rozdělí s Baníkem. Prostě GL.

Reagovat
Mönchengladbach

Aneb když hraje na jaře Plzeň s Libercem, domácí tým bere po utkání titul - loni se založila tradice!

Reagovat
smazaný uživatel

každé jaro hraje Plzeň s Libercem a loni titul nebrala

Reagovat
kmotor corleone

The Edge.

Reagovat
smazaný uživatel

zajímávý zápasi

Reagovat
smazaný uživatel

Nehceš sy procvyčit čežtinu

Reagovat
Aldeano

Kdo tipnul 1 u finále LM? Jinak tipovačka mi bude přes léto chybět...

Reagovat
smazaný uživatel

Já a to hlavně podle sympatií.

Reagovat
Ritchie

taky tak

Reagovat
Carlos Juan Pablo

králíček i chobotnička s mističkama taky

Reagovat
salami

já, stejně mi o nic nejde, když mám z předchozích 2 kol 2 body, musim riskovat a dávat opačný tipy než většina, abych ten náskok stáhnul

Reagovat
smazaný uživatel

Typický expert ze studia co neumí pravidla...

Reagovat
smazaný uživatel

Super, zacina Brazilska liga, leto nebude tak nudne.

Reagovat
smazaný uživatel

bez Neymara co?

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal se neda sazet Uz nejakou chvili jedu s probets.cz a spokojenost...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele