Tipy Luďka Zelenky

07.12.2012, 09:38
Tipy a analýzy
Je před námi druhý prosincový víkend a s ním již předposlední díl rubriky Tipy osobnosti v tomto kalendářním roce. Tentokrát tipuje expert a bývalý fotbalista Luděk Zelenka. Proti němu se postaví vítěz čtenářské tipovačky s přezdívkou Hiko. Pro čtenáře jsme samozřejmě přichystali nový tříkolový cyklus tipovací soutěže.

EVERTON - TOTTENHAM
LUDĚK ZELENKA: Domácí jsou remízovým králem soutěže, z 15 zápasů jich osm dotáhli k bodu. Letos v Goodison Parku ještě neprohráli a určitě se stejnou motivací půjdou i do souboje s konkurentem na pohárová umístění. Kohouti jsou zatím o tři body a dvě příčky v tabulce výš a stačila by jim i remíza! Zajímavostí je, že ve vzájemných duelech nevyhrávají hosté, naposledy se to povedlo Evertonu v roce 2008!
Tip: 0
Hiko: Jelikož jsem v těch víceméně úspěšných třech kolech tipovačky zvítězil hlavně díky taktice "první dobrá", budu v ní pokračovat i nyní. Dám tedy na první dojem, který potom zkusím určitým způsobem rozvést.
Tady mi vyšší síly naznačují, že kohouti neodjedou z Liverpoolu s prázdnou. Tottenham minule bezpečně zvítězil na Fulhamu, Everton bude ale tvrdší oříšek, spíš se přikláním k remíze, ovšem nechávám si otevřená vrátka pro případný další tříbodový lup Tottenhamu.
Tip: 02
MANCHESTER CITY - MANCHESTER UNITED
LUDĚK ZELENKA: Šlágr Premier League se odehraje v Manchesteru a svede v derby zápase prvního s druhým. United zatím vedou o tři body před Citizens a momentálně jsou asi v lepší formě i podle vystoupení obou týmů v LM. Z loňska si hosté určitě pamatují ligový výprask od City 1:6 a budou mít velkou motivaci jim to vrátit, i proto, že jim City na poslední chvíli vyfouklo i titul!
Tip: 2
Hiko: Očekávané derby, bitva o samotné čelo Premier League, jeden z největších taháků víkendového menu. Občas se stane, že se velký zápas otočí v nudnou podívanou, proč by se to nemohlo stát i teď? Zkusím tipnout upracovaný výkon obou, nudu na hřišti a remízu s maximálně dvěma góly. Ale rád se ve své předpovědi budu mýlit.
Tip: 0
OSASUNA - VALENCIA
LUDĚK ZELENKA: Domácí zatím zažívají bídnou sezónu a jsou jen bod nad sestupovou pozicí, takže do každého domácího zápasu jdou s jasným úkolem zvítězit. I Valencia se trápí, i když je na tom o fous (5 bodů) lépe!
Tip: 1
Hiko: Tady zkusím štěstí s čistou jedničkou. Valencia je letos venku zoufalá, její dva vstřelené góly ze sedmi duelů hovoří za vše. Domácí umějí na svém stadionu často ubránit čisté konto, proti Valencii si mohou tuto disciplínu zdokonalit a statistiku ještě vylepšit. Osasuna tedy využije tápajících hostů a promění duel v "drtivé" vítězství 1:0.
Tip: 1
AS ŘÍM - FIORENTINA
LUDĚK ZELENKA: Hosté rozjeli sezónu velmi dobře a drží se na čtvrté příčce na dostřel těm nejlepším, to domácí svěřenci trenéra Zemana se na úvod trápili a do hry o poháry se dostali až díky třem výhrám v řadě v posledních zápasech a já čekám, že svou úspěšnou šňůru prodlouží!
Tip: 1
Hiko: Z tohoto souboje z čela italské nejvyšší soutěže sálá jednička. AS se rozjíždějí a na svém dalším soupeři si smlsnou. Tomuto předpokladu nahrává také statistika posledních vzájemných duelů hraných ve Věčném městě. Pět mačů, čtyřikrát úspěšnější AS, skóre 9:5, proč tedy nezkusit sázku na úspěch domácích?
Tip: 1
INTER MILÁN - NEAPOL
LUDĚK ZELENKA: Šlágr Serie A svede druhý a třetí tým. Inter je po bídném loňském roce nažhaven na úspěch a v lize se mu daří. Neapol je na tom podobně, navíc stejně jako Inter hraje úspěšně Evropskou ligu. Rozhodne domácí prostředí na San Siru!
Tip: 1
Hiko: Další slibný souboj v nabídce víkendového fotbalu. Tady popravdě váhám, na kterou stranu se přiklonit. Síla značky "Inter" mě láká k jedničce, ovšem třináct branek hostujících borců z pěti posledních ligových duelů taky má svou přitažlivost. Vybírám zlatou střední cestu s berličkou podpírající stranu Interu, přeci doma je doma.
Tip: 10
STUTTGART - SCHALKE 04
LUDĚK ZELENKA: Domácí se pomaleji rozjížděli, ale v poslední době chytli fazónu a stoupají tabulkou. Schalke naopak v úvodu drželo krok s Bayernem, ale jakoby ho těžké zápasy v LM, kde postoupil ze skupiny, stály důležité body v Bundeslize, a proto kleslo na současnou čtvrtou pozici.
Tip: 0
Hiko: Abych se přiznal, tady docela tápu. Nejdřív si musím pomoci statistikou vzájemných duelů, kde se až na mizivé výjimky daří domácímu týmu. Této nápovědy se rád chytnu, VfB se tedy budou radovat po výhře 2:1 a dotáhnou se bodově na svého rivala.
Tip: 1
SAINT-ÉTIENNE - LYON
LUDĚK ZELENKA: Lyon po delší odmlce opět vévodí francouzské lize a spolu se Spartou postoupil i z té Evropské do další fáze. To domácí jsou asi největším příjemným překvapením soutěže, už 10 zápasů neprohráli a ze třetího místa ztrácí na Lyon jen 5 bodů.
Tip: 0
Hiko: Lokální derby vyhrají hosté, St. Étienne doma přece nemůžou popáté v řadě zvítězit. Lyon v zápase v Marseille před nedávnem ukázal, že se umí proti silným týmům vytáhnout, tady to jen potvrdí. Cítím z tohoto duelu dvojku.
Tip: 2
ZENIT PETROHRAD - ANŽI MACHAČKALA
LUDĚK ZELENKA: Šlágr ruské ligy svede dva nejbohatší celky soutěže. Zenit zatím ztrácí na třetím místě tři body právě na Anži. Spekuluje se, že v Petrohradu skončí kanonýr Hulk a v kabině to neklape. Anži s nejlépe placeným fotbalistou planety, Eto’em, vyhrává v Rusku i na evropské scéně a v zápase je podle mého favorit.
Tip: 2
Hiko: Souboj těžkých vah, po němž bych docela rád viděl slavící Zenit. Jako fanoušek se slabostí pro portugalský fotbal tedy preferuji Bruno Alvese, Hulka či Axela Witsela před Mbarkem Boussoufou, Samuelem Eto’em či Lacinou Traorém. Zkusím čistou jedničku, na zápas se rád podívám, čekám totiž pěkný fotbal, pokud to ovšem počasí dovolí.
Tip: 1


Startuje další cyklus čtenářské tipovačky, to znamená, že se začíná opět od nuly. Tato soutěž má tři kola, výsledky z nich se poté sečtou a celkový vítěz dostane šanci hájit barvy EuroFotbalu proti některé z osobností. Pravidla jsou jednoduchá. Do uzávěrky, která v tomto kole je v sobotu 8. 12. v 15:30 (v čase začátku prvního tipovaného zápasu), zde zadejte své tipy na jednotlivé zápasy. Hodnocení tipů poté bude stejné jako v případě redaktora a osobnosti - za správný "ostrý" tip (tedy 1, 0 nebo 2) je jeden bod, za správný dvojtip (10 nebo 02) je půl bodu. Po víkendu tipy od všech čtenářů vyhodnotíme a společně s výsledky tipovačky osobnosti zveřejníme také průběžnou tabulku čtenářské soutěže.

Autor: David Křížka

Komentáře (47)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tazke kolo

Reagovat
smazaný uživatel

To je hnus tohle kolo. Zlatá česká liga, tam jsem si byl aspoň trochu jistý

Reagovat
smazaný uživatel

Hnus a já mám ze sedmi sedm bodů

Reagovat
georgeo

22200012 ale klidně to může dopadnout naprosto obráceně

Reagovat
smazaný uživatel

Takže místo remízy by bylo co?

Reagovat
georgeo

kontumace

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit vs.Anži. Luděk Zelenka: Anži ...je favorit - tip 1. Je to překlep nebo jsem já tupoun?

Reagovat
oli9

nejsi taky to nechápu

Reagovat
smazaný uživatel

no tak si Luděk spletl domácí a hosty no z textu je zřejmé, že by dal 2

Reagovat
Ronaldo.com

tak favorit asi je ale třeba si ludek myslí že Zenit se semkne a vyhraje ale je fakt že je to docela divně napsaný a vyplývá z toho že chce dát jasnou 2

Reagovat
smazaný uživatel

to bude zase kolo, snad alespoň překonám své obvyklé 2 body

Reagovat
Marv

Everton 0, Manchester 1, Saint-Étienne 1, VfB Stuttgart 0

Zenit 2, Osasuna 2, AS 1, Inter 0

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně zajímavej člověk ten Zelenka, když sem ho viděl jako hráče tak sem měl pocit,že kdyby nehrál tak je u lopaty, ale když sem ho pak viděl v televizi musel sem změnit názor

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tobě se ty jeho kecy v TV líbí?

Reagovat
smazaný uživatel

No stoprocentně lepší než Drobný

Reagovat
smazaný uživatel

Líbí se mi, že to neodflákl dvěma větami, jako někteří "slavní" tipéři, ale pěkně to popsal. Za to zaslouží

Reagovat
fantomas

Hiko Za Portugalskooo..

Reagovat
salami

samý dvojky...

Reagovat
smazaný uživatel

10,2,02,0,2,0,2,1 uvidíme :o)

Reagovat
smazaný uživatel

10,2,02,0,2,0,2,1 uvidíme :o)

Reagovat
smazaný uživatel

má 6remíz a1a2Valencie

Reagovat
smazaný uživatel

prosba pro adminy: dávejte první kola lehká, já mám vždy bod nebo dva a vim, že o slušné umístění mohu soutěžiz až za 3 týdny

Reagovat
smazaný uživatel

Všechno remízy

Reagovat
miky10

Hiko sympaťák.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
Il Architetto

00000000

Reagovat
lojzah

to už je lepší 1000000, aspoň to vypadá jako výše výhry

Reagovat
smazaný uživatel

toto je dost ťažke kolo

Reagovat
Biozdenda

podle mě AS bohužel na Fiore nemá. Bohužel, protože jejich fotbal se sleduje skvěle. Jen prostě nesmí hrát proti soupeři se systémem, což Fiore je.

Reagovat
Le Gunner

Tady mám nějak podezřele moc dvojek..

Reagovat
FUnk

2,2,2,2,2,2,1,2 to zase bude bida

Reagovat
smazaný uživatel

Já tam mám dvojky jen tři.

Reagovat
FUnk

taky pocitam s dvema body hlavne ale at vyhraje spurs a AS zbytek mi je ukradeny

Reagovat
HorajzmAmmann

před tím samé 1. a z toho asi 6. bodů trak teď dám pro jistotu samé 0.

Reagovat
PetersCZ

2,2,2,0,1,2,1,2. A zase 2 - 3 body...

Reagovat
niflheim

Aj karamba

Reagovat
smazaný uživatel

1, 02, 02, 2, 1, 02, 1, 1 ... nestihl jsem si tipnout :) takto to vidím

Reagovat
smazaný uživatel

První zápas, první bod. Tohle kolo to vidim na osmičku.

Reagovat
alegre

3 ze 3

Reagovat
smazaný uživatel

Taky, taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,1 bodík už je tam,za AS Řím

Reagovat
risk je zisk

zatím 5

Reagovat
smazaný uživatel

tak pět

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,2 bodíky jsou tam za oba italské zápasy

Reagovat
smazaný uživatel

5 bodů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele