Tipy Luďka Zelenky

09.12.2011, 10:27
Tipy a analýzy
Do dvanáctého dílu rubriky Tipy osobnosti jsme pozvali fotbalového experta a bývalého hráče Luďka Zelenku. Jeho soupeřem bude redaktor EuroFotbalu Petr Vaněček. Pro čtenáře je připravené druhé kolo tipovací soutěže.

CHELSEA - MANCHESTER CITY
LUDĚK ZELENKA: Blues se po příchodu nového trenéra poněkud trápí, v lize prohrál už čtyřikrát a z toho třikrát se soupeři z "velké čtyřky". Navíc si až v posledním kole zajistil postup do vyřazovacích bojů LM, což vypovídá o jejich momentální pohodě. Hráči jako Lampard, Torres, Malouda, Kalou, Anelka vysedávají pouze na lavičce náhradníků. To svěřenci kouče Manciniho konečně začínají naplňovat touhy bohatých majitelů a v tuto chvíli Premier league vévodí a na Chelsea mají náskok 10 bodů. Útočné trio Džeko, Aguero, Balottelli drtí soupeřovi obrany a ve 14 zápasech dali už 48 gólů. V LM ale Citizens zůstali za očekáváním a velmi překvapivě neproklouzli do vyřazovacích bojů. Očekávám proto vyrovnaný souboj, ve kterém budou domácí tahat za kratší konec provazu a nakonec budou rádi za plichtu 1:1.
Tip: 0
Petr Vaněček: Oba milionářské celky v týdnu své zápasy Ligy mistrů zvládly, jen domácí ale postoupili dále. Na mysl se tudíž vkrádá myšlenka, že by neočekávaně brzký konec v této soutěži mohl na hostech zanechat negativní stopy, na druhou stranu Premier League je něco jiného a zdejší rozpoložení obou týmů mluví jasnou řečí.
Tip: 2
STOKE CITY - TOTTENHAM
LUDĚK ZELENKA: Stoke mělo dobrý vstup do soutěže, ale postupně se propadá tabulkou níže a teď drží slušnou osmou příčku. V posledním kole dokonce vyhráli v Liverpoolu s Evertonem 1:0 a to jim určitě přidá na sebevědomí. Narazí však na soupeře, který má fazónu jako hrom. První dvě ligová kola sice kohouti v Manchesteru (City, United) prohráli, ale od té doby pouze jednou remizovali, jinak všechno vyhráli a zaslouženě okupují 3. příčku. Myslím že svou formu potvrdí i ve Stoke a zvítězí. Můj tip: 0:1.
Tip: 2
Petr Vaněček: Střetnutí anglických zástupců v Evropské lize, kde domácí postupují a hosté takřka jistě končí. Budu se ale držet stejné šablony i zde, navíc ligová forma Kohoutů je ohromující a domnívám se, že si na Britannia Stadium připíší sedmé vítězství v řadě.
Tip: 2
ESPANYOL BARCELONA - ATLÉTIKO MADRID
LUDĚK ZELENKA: Katalánský klub je v krizi a po dobrém startu si v posledních pěti zápasech připsal jen 2 body a tabulkou padá dolů. Atletico zase hraje výrazně lépe v domácím prostředí než na hřištích soupeřů a proto to bude duel o získání sebevědomí. Navíc se tohle katalánsko - španělský souboj hraje ve stínu El Clasica. Můj tip: 2:1.
Tip: 1
Petr Vaněček: Espanyol se v poslední době trápí, forma a výsledky Atlética jsou zase zcela nevyzpytatelné. Poslední dva vzájemné zápasy skončily plichtou, která mi i protentokrát připadá jako neschůdnější varianta.
Tip: 0
REAL MADRID - FC BARCELONA
LUDĚK ZELENKA: Asi nejsledovanější zápas víkendu uvidí diváci v Madridu na stadionu Santiaga Bernabeu. Lídr soutěže, který ztratil pouhých pět bodů vyzve úřadujícího mistra a podle mnohých nejlepší klubový tým světa. Aktuální forma mluví trochu pro Real, ale na to se v derby nehraje. Barca předvedla překvapivě několik zaváhání a ztrácí na Real 3 body, což dlouho nepamatuje. Není to z její strany taková exhibice jako v minulých letech. V jednotlivých týmech jsou jasnými střeleckými tahouny a lídry Messi a Ronaldo. A dá se říci, že to bude právě jejich souboj. Očekávám vyhrocený souboj plný emocí, ve kterém půjde, hlavně v úvodu, fotbal trochu do ústraní. Můj tip: 2:2.
Tip: 0
Petr Vaněček: Přání je otcem myšlenky. Věřím Josému...
Tip: 1
AS ŘÍM - JUVENTUS
LUDĚK ZELENKA: Další souboj velikánů v italské Sérii A. Zatímco Juventus vévodí celé lize a jako jediný ještě neprohrál, římské AS se trápí a potácí se v šedém průměru. Přestože se týmu z hlavního města vůbec nedaří, vedení klubu vyslovilo podporu trenéru Enriquemu, což je výrazný signál i pro celý tým. Juve šlape jako za dob Pavla Nedvěda, přestože za pohybu tvoří zcela nový tým, kde prim hraje osa Buffon, Pirlo, Vučinič. Vyhecovaný zápas ale moc šancí nepřinese a vidím to spíše na boj, který rozhodne jediná branka. Můj tip: 0:1.
Tip: 2
Petr Vaněček: Starý dobrý Juventus je zpět, na druhé straně Římané se pod Enriquem stále tak nějak hledají a těžko říct, zda se někdy najdou. Všechny body urve Stará dáma.
Tip: 2
STUTTGART - BAYERN MNICHOV
LUDĚK ZELENKA: Domácí se po slibném začátku propadávají tabulkou a zatím vůbec nenaplňují představy majitelů ani trenéra Labbadii. Navíc v tradičně vyhecovaném a sledovaném zápase vyzvou současného lídra soutěže z Bavorska. Bayern má již dvě kola před koncem základní části LM jistý postup ze skupiny, a tak se může v klidu soustředit na konec roku v Bundeslize. Hlavně mají ve svém středu kanonýra k pohledání - Mario Goméz má zatím ve 22 zápasech neuvěřitelný průměr gól na zápas. Hosté podle mého budou mít v zápase navrch a prosadí se i střelecky. Můj tip: 1:3
Tip: 2
Petr Vaněček: Těžko v tuto chvíli, v noci ze středy na čtvrtek, soudit, jak bude vypadat hostující sestava, kterou poznamenala chřipka. Bayern ale v bundeslize chytil ztracenou slinu a na Neckarstadionu se mu v posledních letech daří. Švábové zažívají relativně solidní sezónu, ale na rivala stačit nebudou.
Tip: 2
HERTHA - SCHALKE 04
LUDĚK ZELENKA: Domácí vyzvou odvěkého rivala a nejsou zrovna v záviděníhodné situaci. Od konce října v Bundeslize nevyhráli a k tomu mají se Schalke strašidelnou bilanci (posledních pět let nedokázali tým z Gelsenkirchneru porazit). Naopak Schalke je ve formě jak v lize tak v Evropské lize, kde jdou suverénně za postupem a mohou být příštím soupeřem Viktorie Plzeň. Tým táhne hlavně kanonýr Huntelaar, který dal ve 23 soutěžních zápasech už 20 gólů! Můj tip 2:3.
Tip: 2
Petr Vaněček: Něco mi říká, že v pátek večer na Olympiastadionu branku neuvidíme a druhá Stará dáma z této palety zápasů tak zkompletuje svoji sadu remíz. Na druhou stranu nechtějte po Herthanerovi objektivitu a už vůbec ne v utkání s rivalem, které určitě bude dost vyhecované. Jednoho ušmudlaného tam Lasogga dorve.
Tip: 1
MARSEILLE - BORDEAUX
LUDĚK ZELENKA: Duely těchto soupeřů jsou tradičně velmi vyrovnané a mírně navrch má Olympique, který navíc na poslední chvíli postoupil do vyřazovací části Ligy Mistrů, když otočil zápas v Dortmundu z 0:2 na 3:2. V ligue 1 se po sérii tří výher v řadě vyhoupl na osmé místo. To Bordeaux je na tom ještě hůř a v sezóně bez pohárových zápasů se mu nedaří ani v lize. V posledním kole sice pomohl Jarda Plašil nejrychlejším gólem v soutěži k výhře 2:0 s Nancy, ale i tak to stačí pouze na podprůměrnou 12. Pozici. V zápase ale očekávám překvapivý průběh, domácí budou ještě trochu slavit šťastný postup v LM a prohrají. Můj tip: 1:2.
Tip: 2
Petr Vaněček: Marseille se v úterý poštěstilo otočit průběh utkání v Dortmundu a postoupit do osmifinále Ligy mistrů, vzhledem k tomu ale čekám menší uspokojení a polevení. Bordeaux se navíc zřejmě vyhrabalo z nejhoršího, v duelu dvou mistrů z posledních tří let se tak zrodí remíza.
Tip: 0


Pokračuje svým druhým kolem také čtenářská tipovačka. Tato soutěž má tři kola, výsledky z nich se poté sečtou a celkový vítěz dostane šanci hájit barvy EuroFotbalu proti některé z osobností. Pravidla jsou jednoduchá. Do uzávěrky, která v tomto kole je v sobotu 10. 12. v 18:30 (v čase začátku prvního tipovaného zápasu), zde zadejte své tipy na jednotlivé zápasy. Hodnocení tipů poté bude stejné jako v případě redaktora a osobnosti - za správný "ostrý" tip (tedy 1, 0 nebo 2) je jeden bod, za správný dvojtip (10 nebo 02) je půl bodu. Po víkendu tipy od všech čtenářů vyhodnotíme a společně s výsledky tipovačky osobnosti zveřejníme také průběžnou tabulku čtenářské soutěže.

Vzhledem k tomu, že mezi osmi vybranými zápasy je i bundesligový zápas Hertha - Schalke 04, který se hraje již v pátek. Aby měli čtenáři dostatek času na tipování, tak jsme pro ně vybrali jiný zápas ze stejné soutěže Hannover - Leverkusen. Děkujeme za pochopení.

Autor: David Křížka

Komentáře (94)

Přidat komentář
kiwwi

3x2, 3xX, 2x1

Reagovat
smazaný uživatel

H96 - Leverkunsen 0

VfB - Bayern 2

Ol.Marseille - Bordeaux 1

Chelsea - City 02

Stoke - Spurs 0

R.Madrid - Barca 1

Es. - Atl. Madrid 0

ASR - Juve 2

Reagovat
pavel.fotbal

Hannover-Leverkusen 1:2

Stuttgart-Bayern 1:3

Marseille-Bordeaux 1:1

Chelsea-Manchester City 4:2

Stoke-Tottenham 2:2

Real-Barcelona 3:4

Espanyol-Atletico 2:0

AS Řím-Juventus 2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Stoke- Spurs jinak s ničím asi nesouhlas

Reagovat
smazaný uživatel

*se vším nesouhlas

Reagovat
Marv

Hannover-Leverkusen 1:1

Stuttgart-Bayern 1:2

Marseille-Bordeaux 1:0

Chelsea-Manchester City 1:4

Stoke-Tottenham 2:0

Real-Barcelona 4:1

Espanyol-Atletico 0:0

AS Řím-Juventus 2:2

Reagovat
k0udy

6x dvojka

Reagovat
fantomas

Ty vole, Zelenka...jak se rozepsal!

Reagovat
Biozdenda

tak určitě

Reagovat
smazaný uživatel

Hannover-Leverkusen 2

Stuttgart-Bayern 2

Marseille-Bordeaux 0

Chelsea-Manchester City 10

Stoke-Tottenham 2

Real-Barcelona 10

Espanyol-Atletico 2

AS Řím-Juventus 0

Reagovat
cookies

Lůďa obrovský sympaťák Už jen kvůli tomu, jak se tady krásně rozepsal a zanalyzoval to A taky je to jmenovec a těch moc není

Reagovat
j_mrazik

Kterej je ten Vaněček?

Reagovat
smazaný uživatel

Arne

Reagovat
j_mrazik

Nebuď confused. Já to nevěděl, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdyt je to celebrita

Reagovat
j_mrazik
Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem to nasel

Reagovat
smazaný uživatel

Coz neni zadny prekvapeni Chtel jsem rict, ze me taky napadlo to hledat

Reagovat
smazaný uživatel

jejda,malíř obrazů

Reagovat
smazaný uživatel

4-2-2

Reagovat
prevadec spojitosti

spravne je to 4-4-2

Reagovat
vocasisko

samý 2

Reagovat
smazaný uživatel

Arne do toho

Reagovat
adalbertus

víc než 3body nebudu mít,nevěřím

Reagovat
smazaný uživatel

11221221 a nula bodů je na dosah.

Reagovat
cepinzcegamy

tipuju, že získám 0-8 bodů

Reagovat
madridcan

Staci mi aj jeden bod a to za vyhru Realu

Reagovat
Marv

Reagovat
Filip12

Real + Mourinho = Mystické spojení ♥

Reagovat
tlaci

já tam vydím hodně remíz: 0, 02, 1, 0, 2, 0, 0, 2

Reagovat
stas87

arne,hertha remizuje

Reagovat
Filip12

Pojďme Baleťáci zatačíme si s Barcou takovej tanec že ty jejich mladíci nebudou nikdy chít na taneční

Reagovat
Marv

Petr Vaněček vyhraje 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Hannover 96 - Bayer Leverkusen-0

VfB Stuttgart - Bayern Mnichov-2

Olympique Marseille - Girondins Bordeaux-1

Chelsea FC - Manchester City-0

Stoke City - Tottenham Hotspur-2

Real Madrid - FC Barcelona-1

Espanyol Barcelona - Atlético Madrid-0

AS Řím - Juventus FC-0

Reagovat
REPLIKATOR

Po tomhle kole půjdu do čela

Reagovat
Biozdenda

já tak do prdele

Reagovat
C-M@ster

Lůůůůůděěěěk Zelenkáááá to je pěkna panenka.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to nácek.

Reagovat
Didier Drogba

no a?

Reagovat
smazaný uživatel

Máš rád nácky, černoušku?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi proti vsem jejich nazorum?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš neonacisty a jim podobný?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdes to vzal?

Reagovat
smazaný uživatel

Když hrál v Brně, tak se nechal vyfotit s jedním chuligánem z JKG. No a na znamení přátelství si vyměnili dres a triko. Chuligán měl dres Brna, Luděk Zelenka tričko s nápisem Blood and Honour. Vyšel o tom i článek v Reflexu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je spíš ťuňta a ne nácek.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, v reakci na komentář Frankieho to píšu. Je to blbec. Přitom, když je ve studiu Ligy mistrů, tak je vidět, že v té hlavě něco má. O to víc je to smutný, že se do toho hadru oblékl.

Reagovat
smazaný uživatel

Každý občas šlápne vedle, někdo je přitom bohužel vidět víc. Ale rozhodně bych ho za to náckem nenazýval.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, nevýhoda psaného projevu: Můžeš si to vyložit jinak. Nebral jsem ho jako ideologického nácka, ale jako oděvního .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem se jednou, když mi byly tak dva roky a všechno jsem prozkoumával, nechal vyfotit u dveří s matčinou bundou a lodičkama. Jsem oděvní žena?

Reagovat
smazaný uživatel

Zelenkovi snad nebyly dva roky, ne ?

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, ještě jinak. Nedávno jsem se nechal vyfotit v dámské bundě v parku. Jsem oděvní dáma?

Reagovat
smazaný uživatel

V případě, že bych tě neznal, tak bych si minimálně položil otázku: Proč si to oblékl?

Reagovat
smazaný uživatel

Recese, potěšení druhého člověka.

Reagovat
smazaný uživatel

Ve tvém případě bych to jako recesi bral. Ale oblékat si tričko propagující neonacistickou organizaci, která snad i nabádá k terorismu a vraždění, to moc recese není.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě tam je potěšení toho druhého člověka (toho chuligána)...

Kromě toho, bylo z toho trička opravdu poznat, že se jedná o tričko propagující neonacismus?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš, jestli tam byl třeba hákový kříž? To ne. Ale Blood and Honour není až tak neznámá organizace, aby jí obyčejně člověk nemohl znát (navíc JKG jsou docela známí svým neonacismem). Jinak z designu trička si lze odvodit, co tričko propaguje. Tak to bylo, že tomu náckovi chtěl udělat radost, ale oblékat si kvůli tomu tohle...

Reagovat
smazaný uživatel

Já třeba žádnou takovou organizaci neznám a ani jsem o ní neslyšel.. Podle mě je to hodně neznámá věc

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Neznalost vysvětluje, ale neomlouvá.

Reagovat
smazaný uživatel

Normálně ho bral jako fanouška.. Těžko mu můžeš nějak vyčítat, že nezná nějakou skupinu.. To se měl zeptat, jestli náhodou to není nacistická organizace?

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych se třeba zeptal, co to má za tričko, ve kterém se budu fotit.

Reagovat
stas87

lebo clovek by mal vedet co nosi a co propaguje

Reagovat
smazaný uživatel

Člověka, který s tímhle není obeznámený prostě nenapadne, že je to nějaký úchylácký tričko..

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, krásně si to maluješ, jen aby sis to obhájil.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si nic nemaluju. Říkám jen, jak to cítím.

Reagovat
soukup

je fakt, že nápis Blood and Honour by ve mě vyvolal trochu podezření i když taky tu organizaci neznám

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jasně.. Ale nemáte trochu vysoký nároky? Vždyť je to fotbalista.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná. No každopádně z toho zpětně asi neměl radost a dneska už nejspíš ví, co to bylo za tričko. Bohužel nevzpomínám si, jestli došlo z jeho strany na nějaké vyjádření k té fotce a článku v Reflexu.

Reagovat
smazaný uživatel

já jo,krev a čest je slavná organizace

Reagovat
smazaný uživatel

na Nacka ma aspon slusny psanny projev

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on to není nácek v pravém slova smyslu. Spíš hlupák, který neví, s kým a v čem se fotí.

Reagovat
smazaný uživatel

dělat z lidí něco, co nejsou je dnes dost oblíbená činost, vidím...

Reagovat
smazaný uživatel

Milujeme když se vlní, jeho vlasy kadeřavý!

Reagovat
santini

v dnešnom ťahu boli vyžrebované tieto čísla: 0 2 1 0 0 1 1 0 dodatkové číslo: 8 bodov

Reagovat
santini

Hannover - Leverkusen 2:2

Stuttgart - Bayern 1:2

Marseille - Bordeaux 2:0

Chelsea - City 1:1

Stoke - Tottenham 0:0

Real - Barcelona 3:2

Espanyol - Atletico 1:0

AS - Juve 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Já tohohle týpana nesnáším.Vždy když je pozvaný do studia jako "expert" tak do všech hráčů valí jak by to správně měli udělat a jak by a co měl pískat sudí.Si pomalu hraje na Boha nebo co.Ten kdyby dělal to co teďka říká,tak by asi hrál v Barce.Blb...

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl od toho daleko.

Reagovat
Xavi

Jistě.

Reagovat
Losinho

To by snad (spolu)komentátor měl dělat, nebo ne? Říká svůj názor...

Reagovat
forma

Reagovat
božský John

Spolukomentátor je vubec zbytečnej si myslim ...aspon u nás

Reagovat
smazaný uživatel

Minimálně na ES ne.

Reagovat
božský John

Jo, na ES josu dobrý, ale na čétéčku to je hruza

Reagovat
Losinho

Asi jo, třeba na MS mi vůbec nechyběl, kromě zápasu, kde komentoval Kalous.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže to co mele on bych svedl i já.Hráč špatně přihraje spoluhráči a on říká,jak by to měl udělat správně.Mele víc jak komentátor a uplně brečím smíchy když se sejde s Čapounem.To je nej dvojka na ČT.Jediný kdo tam stojí za poslechnutí je Drobný a Lípa.Ostatní ať se jdou vycpat nebo ať si poslechnou komentáře od kolegů ze SkySports,tam jsou někde jinde jak tady.

Reagovat
smazaný uživatel

Lípa? Ten vtípek neznám.

Reagovat
cubinho

Drobný a Lípa???!

Nejhorší spolukomentátorská dvojka pod sluncem.

Reagovat
Hafna

ani jedna jednička :)

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Luďka a jeho góly za Zbrojovku.

Reagovat
kmotor corleone

raz som ho videl v telke s klobukom a cudoval som sa, ako sa The Edge dostal do čt.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda,moh jsem mít 4 body,kdybych natipoval stejně jako v tiplize,že MC prohrajou,já hňup tady dal remízu a tak mám jen 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nemůže začít nová tipovačka,hned jak skončí předešlé kolo?Proč se na to vždycky dlouhé dny čeká?

Reagovat
smazaný uživatel

a potom sem tam na to zabudnem, a vyzerá to tak že som vynechal 2 kola kua.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele