Thorgan Hazard si řekl o odchod z Dortmundu, bude hostovat v PSV

31.01.2023, 22:19
Aktuality
Thorgan Hazard (© AFP)

PSV ještě stihlo během posledního dne přestupového období přivést druhou zimní posilu. Po Fábiovi Silvovi nyní oznámilo transfer dalšího jména pro ofenzivu, a to křídelníka Thorgana Hazarda. Ten do Eredivisie dorazil na hostování do konce sezóny z Dortmundu. V Borussii se v poslední době nesetkával s potřebnou herní vytížeností, rozhodl se tedy pro dočasný přesun.

Ačkoli se zjevily zprávy, že eindhovenský celek by mohl hráče odkoupit na základě opce na konci sezóny, tato možnost prý není ve hře. Zaplatí jen 500 tisíc eur za výpůjčku, pokryje též kompletně Belgičanův plat. "S PSV budu hrát všechny soutěže, včetně ligy, domácího poháru i Evropské ligy. Už se těším na velké zápasy,” uvedl devětadvacetiletý belgický reprezentant.

Situace v eindhovenském klubu by po odchodech dvou útočných pilířů Codyho Gakpa a také Noniho Maduekeho nemusela být tak tristní. "Thorgan je všestranným hráčem, může hrát na několika postech. Má mnoho mezinárodních zkušeností," těšilo Marcela Brandse, výkonného ředitele Boeren, který pevně věří, že utvořené díry v sestavě se nakonec podaří dobře zalepit.

Hazard působí v Dortmundu od roku 2019, o dva roky později s ním vyhrál Německý pohár. Smlouvu má v Severním Porýní-Vestfálsku do června roku 2024, v tomto ročníku ale odehrál jediný kompletní bundesligový zápas. Německý klub mimochodem uvedl na svém webu, že bronzový medailista z mistrovství světa 2018 si o šanci vyzkoušet si angažmá jinde řekl sám.

Autor: Patrik Sandev / vi.nl, bvbbuzz.com, psv.nl, ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
XXXJ10

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele