PSV konečně hlásí posilu do útoku. Jaký bude přínos dvacetiletého Silvy?

26.01.2023, 11:50
Aktuality
Fábio Silva (© AFP)

PSV během zimního přestupového okna ztratilo dva důležité prvky ofenzívy. Přišlo nejprve nejen o levého křídelníka Codyho Gakpa, ale také o jeho protějšek Noniho Maduekeho. Jestli tyhle odchody rozhodně potěšily klubové pokladníky, pak ne trenéra Ruuda van Nistelrooye. Ten bude muset urychleně vytřískat maximum z Fábia Silvy, jenž dorazil z Wolverhamptonu.

Eindhovenský klub měl tuto sezónu rozehranou moc dobře, v Eredivisie směle pokukoval po sesazení Ajaxu z trůnu. Jenže poté, co klíčoví členové útočné fáze odešli do Premier League, se evidentně nezdá býti úplně v pohodě. Na ligové frontě neporazil po skončení mistrovství světa v Kataru rotterdamskou Spartu ani Fortunu, pouze těsně srazil Vitesse. Nevábné výkony pak podtrhla prohra na půdě Emmenu ve vloženém kole, jehož jedinou prioritou je záchrana.

Především je důležité zmínit, že za celých devadesát minut se Boeren neuměli střelecky ani jednou posadit. Defenzíva výběru z Drentska přitom bezpochyby nepatří k těm nejpevnějším v Eredivisie. Ano, celkem si za Gakpův a Maduekeův transfer PSV vydělalo na 80 miliónů eur. Je však otázkou, jak velké oběti tyhle ztráty přinesou. A zda se tak dosavadní slušně se vyvíjející ročník nezmění jenom v šedý průměr, tedy boj o konečná druhá, třetí, čtvrtá místa.

Sám van Nistelrooy už vyjádřil velké obavy v té době, když se v zákulisí dotahoval přesun Maduekeho. Někteří hovoří, že PSV není na přestupovém trhu dostatečně aktivní, že mnoho případných posil, lidově řečeno, zaspí. Například v případě Viktora Cyhankova, jehož si do svých řad nakonec stáhla španělská Girona. Záložník Dynama Kyjev si sice nárokoval vyšší platové podmínky, na druhou stranu by PSV na Ukrajinu, odkud se poté Cyhankov stěhoval na Pyrenejský poloostrov, neposílalo velkou sumu. Smlouvu měl totiž jen do konce sezóny.

V hledáčku mělo PSV taktéž Arnauta Danjumu z Villarrealu nebo Kamaldeena Sulemanu z Rennes, jenže ani tito hráči do Nizozemska nezamíří. Nakonec se tak po dlouhých týdnech upachtila aspoň dohoda ohledně Fábia Silvy. Wolverhampton ho vyslal na půlroční hostování, předtím portugalský forvard působil v Anderlechtu, kde byla výpůjčka předčasně ukončena.

A jestliže belgický celek letos prožívá mizernou sezónu na domácí scéně, Silvovy výkony se v podstatě vůbec neslučovaly s atmosférou bruselského klubu. Nastřílel celkem deset branek ve třiceti zápasech ve všech soutěžích. Je ovšem otázkou, jestli teprve dvacetiletý Portugalec zvládne mít na bedrech takovou tíhu, že právě on má zastoupit přínos Gakpa a Maduekeho.

Sám Silva se na novou výzvu těší. "Mladí hráči zde dostávají čas na rozvoj svých dovedností. Jsem si jistý, že se mohu dost naučit od Ruuda van Nistelrooye, který byl jedním z nejlepších útočníků všech dob,” vyseknul poklonu. "Fábio je všestranný, může hrát na různých pozicích. Jsme tak rádi, že rozšířil naše možnosti,” byl spokojený Marcel Brands, výkonný ředitel PSV.

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsbene.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
jk

Jackson failnul medical v Bournemouthu tak chtějí Zaniola. To by bylo fakt epické vyvrcholení toho Conteho ročního snažení dohodnout se s Římem

Reagovat
FUnk

pujde do AC

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Tvl, keď som na úvodnej stránke zmerčil tú fotku k článku, tak som si v prvom momente pomyslel, že je to upútavka na najbližší galavečer UFC

Reagovat
kissak

UFC už netáhne tohle je nový sport:

https://twitter.com/i/status/1616101814830505985

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Bohužiaľ tatko mi po mojom poslednom internetovom vyčínaní dal zablokovať prístup na sociálne siete, takže vidím prd...

Reagovat
Jordi Alba

Buď rád, furt si mohl dopadnout tak, jako ty co jsou na videu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Len sa nepo... tebe sa nikdy nestalo, že si uletel?

Reagovat
Kucka

To není na tebe, to citronuju ten "sport" na videu.

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Oki

Reagovat
John Obi Mikel

Už jsem myslel, že se tady hádají dva spoluhráči ze slovenské reprezentace.

Reagovat
FUnk

Reagovat
Mass

Reagovat
kissak

UFC už netáhne tohle je nový sport:

https://twitter.com/i/status/1616101814830505985

Reagovat
kissak

pardon reakce výše

Reagovat
REPLIKATOR

retardi předtím a ještě větší retardi po tom

Reagovat
XXXJ10

Co to tady melete???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele