Dortmund má první lednovou posilu, z Unionu koupil Ryersona

17.01.2023, 18:37
Aktuality
Julian Ryerson (© AFP)

Julian Ryerson před čtyřmi a půl roky přestupoval z domovského Vikingu do Unionu Berlín a nyní se stěhuje znovu. Norský obránce je novou posilou Borussie Dortmund, ve Vestfálsku prošel zdravotní prohlídkou a podepsal smlouvu...

BVB za patnáctinásobného norského reprezentanta zaplatilo pět milionů eur, jeho služby si zajistilo do června 2026.

"Odchod z Unionu Berlín pro mě není snadný, tomuto speciálnímu klubu hodně dlužím, stejně jako jeho zaměstnancům a fanouškům. Na své působení v Unionu mám spoustu nádherných vzpomínek," prohlásil.

"Teď se těším na novou kapitolu v Borussii Dortmund a rád bych BVB pomohl k dosažení jeho cílů v 1. Bundeslize, Lize mistrů a DFB-Pokalu. Jako protihráč jsem si už vyzkoušel atmosféru v Signal Iduna Parku, udělala na mě dojem a nyní se těším, že budu mít tyhle fanoušky za svými zády," dodal.

25letý Ryerson v německé nejvyšší soutěži zatím stihl 79 zápasů a Unionu hned dvakrát pomohl do evropských pohárů. V Dortmundu by mohl okamžitě naskočit do základní sestavy, jeho konkurent na pravém okraji obrany Thomas Meunier si totiž poranil lýtko a čeká ho několikatýdenní pauza.

Autor: Tomáš Pavlík / bvb.de

Komentáře (19)

Přidat komentář
Rudnevs

Za 5 miliónov dosť slabé odstupné pre Union. Smutné pre nich, odchádza jeden z dôležitých hráčov.

Navyše kvôli tomu zrejme ostáva Skarke, takže Schalke sa musí poobzerať inde. Snáď príde do GE aspoň ten Hauge alebo Frey.

Reagovat
Witcher

Jaj jak by chtěli miliony zase.Dobre že nejsou na špici kaspari

Reagovat
Eichel

Ešteže BVB nevykupuje ligu ako Bayern... Oh wait

Reagovat
FC Porto FC

Ty vole je to borec z Unionu za 5 Mega...

Reagovat
Bakary3

Tak samozřejmě, že nepretahnou z bayernu kimmicha

Reagovat
Rudnevs

O to viac to nasere, ked ide skrz lacnu vykupku, Union z toho skoro nic nema a po navrate hracov po zraneniach bude aj tak robit back upa.

Reagovat
Remt

Ale to by bylo stylový

Reagovat
Remt

Mimochodem Suleho přetáhli

Reagovat
Bakary3

Já vím, a hummelse a Rodeho

Ale pointa byla asi jasná - každý vybírá kluby v hierarchii pod sebou, jako všude jinde

Reagovat
Remt

Ted me napadlo jak jsi to napsal ze Arsenal "vykradl" City o Jesuse a Zincenka, a ted jim (prozatim) uspesne utika v honbe pred titulem

Reagovat
Bakary3

Jojo, City nevěděli, co v nich maji

Reagovat
Remt

Melo tam byt spis v honbe ZA titulem kdyz to ted ctu

Reagovat
Eichel

Je to kľúčový hráč tímu, ktorý je momentálne v tabuľke nad BVB a za výkupku, ktorá je neprimerane nízka za takého hráča. Je to dobrý biznis od BVB, mne to nijak nevadí, len mi príde komické, keď po každom nákupe Bayernu sa tu plače ako vykupujú ligu a podobne.. pritom BVB to robí ešte vo vačšej miere len to nik akoby nechcel vidieť.

Reagovat
M0rb1D4S

BVB vykupuje primárně střed až spodek ligy. Bayern často přetahuje klíčové hráče právě BVB nebo RBL. V tom je docela podstatný rozdíl.

Reagovat
vladino10

Wtf? Sule - Bayern

Brandt - leverkusen

Toprak - leverkusen

Hummels - Bayern

Dahoud - gladbach

Schulz - hoffenheim

Hazard - gladbach

Rode - bayern

Ako sorry, ale toto všetko možno až na ten hoffe sú popredné kluby bl s ktorými Dortmund bojuje o miestenku v LM

Ty spodek ligy

Reagovat
Ranoth

Bayern vykupuje len konkurenciu o titul

Reagovat
Dirtyfoxx420

BVB, Lipsko nebo Leverkusen umí pracovat s nadějnýma hráčema, hlavně jim dávají prostor, to Bayern neumí a hlavně jim nedávají minutáž, tak že si radši počkají a vykoupí už hotového hráče za vyšší sumu. Je to hnus? Asi ne, je to obchod a zaplatí si to. Navíc to dělají šechny TOP kluby, ve všech státech, jen v německu je to nejvíc rozšířený pojem.

Reagovat
Eichel

BVB vykupuje konkurenciu v boji o LM...

Reagovat
Rich

Fanoušci Bayernu, UPDATE: Yann Sommer se stěhuje do Mnichova, dnes ještě večer by měl přicestovat do Mnichova a zítra projít lékařskou prohlídkou. Přestup by měl zahrnovat částku 8 milionů a dalších 1,5 milionu na bonusech.

Co myslíte? Je Sommer ideální náhradou za Neuera? Pokud jde o mě, tak jsem radši, že bude v bráně Sommer, než Ulreich, který tedy nic moc už...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele