Thauvin opět na odchodu z Marseille? Údajně ho láká Itálie

28.03.2019, 14:41
Aktuality
Olympique Marseille neprožívá povedenou sezonu a další špatnou zprávou by se mohl stát odchod jednoho z klíčových hráčů. Na změnu dresu pomýšlí Florian Thauvin, ofenzivní francouzský reprezentant by podle posledních zpráv rád okusil italskou nejvyšší soutěž...

Stále teprve šestadvacetiletý fotbalista s velkým fotbalem začínal v Grenoblu a za Marseille hraje v kariéře už poněkolikáté. V roce 2013 přišel na přestup z Bastie, následně na jih Francie hned dvakrát zamířil na hostování z Newcastlu United a před necelými dvěma roky z Anglie odešel definitivně - Olympique za něho tehdy zaplatil jedenáct milionů eur a tato investice se mu vyplatila.

Thauvin dal loni v Ligue 1 dvaadvacet branek, v probíhajícím ligovém ročníku se trefil třináctkrát a patří mezi opory OM. Slavný klub zůstává ve hře o Ligu mistrů, ze čtvrté příčky tabulky ztrácí na třetí Lyon šest bodů. Jinak ovšem Marseille spokojena být nemůže, s jedním bodem shořela v základní skupině Evropské ligy a hned na úvod ukončila své působení v obou domácích pohárech.

Thauvin má v Marseille smlouvu ještě na dva roky a o jeho služby se zajímají Bayern Mnichov a AC Milán. Větší šanci by mohl mít italský celek, podle deníku L'Equipe totiž fotbalista preferuje angažmá v Serii A.

Autor: Tomáš Pavlík / sport-express.ru

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kdybychom prodali Undera, za 30 by byl dobrý, ale stojí nejspíš mnohem víc.

Reagovat
TheMally11

jen prodejte hráče který něco hraje

Reagovat
Rarášek

Se vší úctou k AS Cengiz musí jít výš.

Reagovat
smazaný uživatel

Se vší úctou k tobě, kolik jsi viděl jeho zápasů?

Reagovat
Rarášek

Kolem dvaceti určitě, proč?

Reagovat
smazaný uživatel

Co jsi u něho kromě gólů a etos překvapivě i asistencí viděl na úroveň jeho současného klubu? Máš pocit, že AS přerostl..? Viděl jsi všechna ta nesmyslná řešení, ztracené míče, rezervy v práci pro tým, hru tělem atd..?

Jestli půjde, tak proto, že je poptávka po gólových křídlech, ne proto, že by klub přerostl. Pořád mmá ve své hře spoustu rezerv, řekl bych víc než těch pozitiv.

Reagovat
Rarášek

Samozřejmě, že má ještě na čem pracovat. Ale technikou a rychlostí je to jednoznačně hráč do velkoklubu. Z mojeho pohledu jediná věc, která ho limituje, je síla v osobních soubojích. To je poměrně velkej nedostatek, na druhou stranu se dá snadno zlepšit. Řešení situací se samozřejmě zlepšuje zkušenostma .. A čistě teoreticky větší zkušenosti nasbíráš po boku větších hráčů ve větším týmu.

Říkám, nic proti AS, je to můj nejoblíbenější klub v Itálii, ale Cengiz je podle mě připravenej na posun o krok dál.

Možná jsem trochu zaujatej, já ho fakt úplně žeru.

Reagovat
smazaný uživatel

Potenciál má obrovský, ale v dnešním fotbale už to na Robbena hrát nemůže, musí být komplexnější. Ani v Bayernu, ani v Man City - což jsou nejzmiňovanější zájemci, by zatím moc nehrál, a to i navzdory tomu, že Bayern do budoucna jen Gnabryho a Comana.

Reagovat
Rarášek

Zrovna v Bayernu by si podle mě zahrál až až ..

Reagovat
smazaný uživatel

Půl roku by seděl nebo se hledal. Pak si to asi sedlo, což si ale Bayern může dovolit.

Jestli neuděláme LM, je jasné, že jde. Jinak by mohl klidně ještě rok zůstat a stát se lídrem, cecna mu nespadne a zájem o něj by byl ještě větší, je mu teprve 21.

Reagovat
Rarášek

Podle mě by svým stylem zapadl do Bayernu hned, záleželo by jak by si dokázal udržet výkony, nějákou konzistenci.

Neříkám, že by byla chyba, kdyby zůstal .. Jen bych rád viděl, jak by si poradil s další výzvou, za mě je připravenej.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok

Reagovat
smazaný uživatel

Při dnešních cenách má cenu tak cca 70 Mega ale očekávám jeho prodej kolem 55 mega.

On je zrovna velmi zajimavý hráč co se týče psychiky , o kterým si myslím že je přesně tam kde má být. Třeba mě překvapí, ale čekám že když přestoupí do většího klubu tak že mu to minimalně dost dlouhou nepujde, a tehdy už možna okolí dojde trpelivost.

Chápu, jestli ho bude chtít Bayern a týmy tohoto kalibru.

Ale nevím jestli v týmu jako AC nebo Inter či Římě splní to co doufá. (Podle mě být duležitou postavou TOP velkoklubu, která mu přinese místo v základu repre.)

Reagovat
Seydou Doumbia

Těžko říct jak se to v reprezentaci bude vyvíjet. Ono záleží na tom zda to bude kůn trenéra a nebo ne. Pokud ne může si v SA dávat i třicet branek za sezonu a nebude hrát. Když tam věčně smrdí v reprezentaci Giroud na úkor Lacy, Ben Yeddera, Pley nebo Hallera. Do jeho systému se Giroud hodí, ale kdo tam bude až na to nebude mít? Dá tam Griezmanna nebo Mbappého a uvolní se místo pro hráče na křídlo a nebo už využije jednoho z těchto hrotáku? Při paramatrech těch výše zmíněných útočníku bych se ani nedivil, kdyby tam byl Haller, který preferuje podobný styl hry jako Giroud.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono se mluví o tom, že Giroud, který skončí za nedlouho (nejpozdeji za 2 roky v případě že mu to bude sypat v nejakem klubu). Tak, že se trochu zmení systém a Mbappé zaujme místo na hrotu jako jednička. V tom případě ma Thauvin jako pravé křídlo docela šanci i na základ jestliže by někde sázel desítky golu a byl hvezda. Jestli však Mbappé bude hrát i v budoucích letech primárně pravé křídlo v repre tak si nekopne no matter what.

Thauvin, opakuju možná mě překvapí, ale on podle mě na velkoklub který hraje pravidelně vyřazovačky v LM asi nemá. On nemá takovou tu sílu co mužeš videt na hřišti, kdy vidíš že se i nejakemu top týmu nedaří ale pořád má toho nebezpečného world class ofenzivního hrače. Thauvin je super hráč ale ne top. A jeho neviditelnost v top zápasech a schopnost přejít přes lepší beky je prostě na nervy i v Marseille. (plus ted je z formy a poslední zápasy neudělal ani jeden uspěšný dribling(!) ani přes 40 letyho Jalleta ani přes naprosto tehdy z formy čerstvyho Kurzawu).

Reagovat
Seydou Doumbia

Nebyl si to náhodou ty, kdo psal že má na to hrát v top světovém klubu? Pletu si tě s někým a nebo se tak zhoršil? Chudák Laca, Yedder a útočníci tohoto kalibru. Pokud už chce dát Mbappého na hrot tak to typologicky už mohl na tom hrotu být jeden s těch dvou hrotáků. Pro Thauvina by to mohla být výhra, uvidíme jak se ukáže po případném přestupu Maximin, který by shodou okolností mohl taky skončit v SA. V té francouzské reprezentaci to je ted brutálně nabité. Klidně jak Thavuin bude za 2 roky klálovat SA tak příjde nějaký nový mladý hráč a bude po příchodu Mbappého na hrot hrát křídlo právě on.

Hodně mě zajímá i to jak se to vyvine v reprezentaci s Ndombélém. Pochybuji že bude hrát s Kantém, ale přes něj se taky nedostane. Je moc velký luxus, aby jeden z nich nehrál? A nebo je moc velký luxus aby hráli oba? Jeden z nich by se musel naučit hrát více do ofenzívy něco jako Matuidi. Ndombélé se o to v Lyonu často snaží, ale jeho střely jsou na úrovní stopera i když chce střílet jako Pogba.

Reagovat
juninho8

No podľa toho čo hráva teraz Kanté v Chelsea tak to môže byť práve on, kto pôjde o líniu vyššie. Aj keď to je podľa mňa Sarriho stupidita. Posunúť hráča ktorý je na tej pozícií najlepší na svete o líniu vyššie len preto, aby namiesto neho hral podľa mňa priemerák Jorginho. Každopádne stred zálohy, Kanté, Ndombelé a Pogba by mohol fungovať. Pred nimi mega útočné trio Mbappé, Griezmann a hroťák ( najskôr protežovaný Giroud)

Reagovat
smazaný uživatel

Psal jsem to já Minulou sezonu. Když jsem byl v hypu, typek mel nejlepsi statistiky ze všech francouzských hračů v TOP 5 ligách, a byl jsem nasranej že angličtí komentátoři furt označujou za premier league flop, když hral pul roku v newcastlu kterej sestoupil. Ale jsem fanoušek Marseille tam se ty nálady vůči hráčům mění poměrně intenzivně. Ted ho například chci pryč, ale přitom když se dívám jak hraje (i dneska proti Angers) tak já bych za něho nedal ani 20 mega.

S formou v repre jakou má Pogba a Kanté, to na Ndombelého dlouho nevidím, protože myslím že Deschamps si tohle rozestavení s Griezmannem a Giroudem nechá. V budoucnu netuším, ale nepřijde mi že Ndombelé bude v brzké době (i po případném přestupu výš) hrát základ repre, v rámci širšího kádru ho tam očekávám, jako dalšího záložníka místo Nzonziho nebo někoho takového. Ale možná by našel místo v nějakém 4 3 2 1 jak popisuje dole juninho.

Reagovat
FC Porto FC

AC Milán by se hodil

Reagovat
smazaný uživatel

Pešiu ligu dáš hochu ,na Anglicko to nebolo ale séria A by mu mohla sadnúť

Reagovat
REPLIKATOR

na lepší ligu nemá

Reagovat
smazaný uživatel

To vás v Neapoli ti chodci tak přehrávali? Co je potom Liverpool? Vozíčkáři?

Reagovat
smazaný uživatel

To sa stalo raz zo 4 alebo 5 zápasov s Neapolom za posledné roky aj to sme hrali na pol plynu

Reagovat
smazaný uživatel

Tady ten váš půl plyn nebo šetření na ligu mě fakt baví

Takhle - nemyslím si, že Serie A je úplně na úrovni nebo lepší jak PL, ale zároveň mezi soutěžemi není takový rozdíl, jaký dělají fandové PL. Zároveň je ostudou klubů z Anglie, že při jejich rozpočtech, nákupech a příjmech nekralují pohárům podobně jako letos častěji ale jen jednou za 10 let ...

Reagovat
smazaný uživatel

S tou ostudou naprosto souhlasím..tyhle rozpočty mít kluby v Serii A, tak trofejí je určitě daleko víc..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele