Teplice posílil stoper Heidenreich z Bergama

01.08.2020, 09:29
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (80)

Přidat komentář
Hector17

Snad se prosadí. Kvalitní stopery naše reprezentace potřebuje.

Reagovat
Moribundus

Souhlas, ale nejdříve se bude muset dostat do základu Teplic. Pak Bergamo a pak možná ...... I když u nás je všechno možné!

Reagovat
smazaný uživatel

Zapomněl jsi dodat, že je potřebujeme hlavně proto, že vinou Součka se na naší branku bude valit jeden útok za druhým i v zápasech s Andorrou nebo San Marinem.

Reagovat
Hector17

Nevím proč furt zmiňujete Součka Každá diskuze je tu o něm

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
Elliasson

Reagovat
ratusek

Reagovat
dinss

Pro něj super hostování. V Teplicích na stoperu nebude mít konkurenci.

Reagovat
Witcher

Někdo nekupuje v Karviné někdo v Sérii A

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám v mrdku, jinak do Brna. . . . .

Reagovat
mesyas

Proč ti mladici chodi do zahranici, zbytecne si brzdi karieru

Reagovat
Bosko

Reagovat
db18

Jo, protože v naší lize se to talentama, co dostávají šance, jen hemží.

Reagovat
dinss

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Kucka

Reagovat
shawntee9

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
smazaný uživatel

Letos celkem jo

Reagovat
Bosko

Pokud za to ten talent stojí, tak se prosadí, byť třeba na hostování v menším prvoligovým klubu. Místo toho lezou do zahraničí, do klubu, kde maj podobných nadějných mladých hafo a prosadí se jich jen pár. Pak ve 20 nemá takovej Heidenreich v podstatě žádný zkušenosti s dospělým fotbalem a má Vánoce z toho, že třikrát zahříval lavičku v áčku.

Reagovat
smazaný uživatel

Umí italsky a anglicky, v lize si kopne vždycky...

Reagovat
Spalovač šancí

To se může naučit ve svém volnu ...

Reagovat
Witcher

Viz Vašek Kadlec

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, že podle tebe stačí na to hrát ligu umět dva cizí jazyky. Věděl sem, že fotbalu nerozumíš, ale tohle už je příliš

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
ratusek

když je za talent považovaný i borec, co mu je 25, tak je to těžký

Reagovat
Pablos

Tak talent je talent, to mu je věk jedno. Spíš bych řekl, že je špatný, když se u takových hráčů zmiňuje nadějný nebo talentovaný mladík.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně druhej Macek. Ve davceti se po letech hraní s dětma vracet do Teplic, to fakt nikam ven chodit nemusel

Reagovat
risk je zisk

Pracoval si někdy cizině? Pokud ne, tak to asi zřejmě nikdy nepochopíš.

Reagovat
sajmon10

Tak fotbalove tam dorůstají. Neviděl bych problém v tom, že třeba v 16ti jdou do akademie zahraničního klubu, spíše bych viděl problém v tom, že pak nedostanou šanci v acku. Myslím, že takhle by to mohlo fungovat, že by si je pak takhle nějaký náš klub stáhl aspoň na hostování a dal jim šanci ukázat, že mají na dospělý fotbal..

Reagovat
ACSeRw!n

no proc asi

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
db18

Reagovat
insane

Mluvit o nejakym extra talentu a obrovskym prislibu do budoucnosti, kdyz si ve dvaceti jeste nekopnul v dospelym fotbale, jenom na zaklade toho, ze byl v Italii...

Ale tak stat se muze vsechno, treba to je late bloomer.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mě napadá, kolik hráčů, v poslední co se nakonec prosadilo v zahraničí, hrála pravidelně ligu před dvacátým rokem. Schick ne, ten měl jen pár minutek ve Spartě, Král ne, Souček ne, Vaclík ne, Darida ne... Krejčí? Barák?

Reagovat
dinss

Krejčí? Jakože Láďa? Barák tam šel kolem dvaceti. Jedině Sadílek.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď myslím i naši ligu.

Reagovat
dinss

Jo ták, to sorry....

Reagovat
smazaný uživatel

Sadílek odehrál tak půl roku před dvacátým rokem. Ještě mě napadl Jankto, ale i ten hrál myslím ve dvaceti ještě Sérii B

Reagovat
smazaný uživatel

spíš se na to podívej z té stránky, který z těch kluků, co jako mladý odešli do zahraničí udělal velkou kariéru. Poslední byli kdysi dávno Plašil s Jarolímem. možn se k nim přiřadí po davceti letech Sadílek, ale i to je otázka. Od té doby všichni ty pseudotalenti Twardzikové, Mackové, Maškové, Simičové atd všichni naprosto propadli. Prostě se to vůbec nevyplatí pokud ti nestačí maximálně vymetat průměrné štace jako Papadopulos. Mnohem lepší kariéry dělají hráči, co zůstanou tady a přesoupí už se zkušenostma z dospělého fotbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jankto, Vydra dejme tomu. A na druhé straně propadají talenti i tady. Vypadá to, že být velký náctiletý talent ještě nic neznamená.

Reagovat
risk je zisk

Nic neobvyklého, můžeš být v Česku nejlepší dorostenec, ale když ten nejlepší od nás přestoupí do lepšího klubu, tak musí počítat, ze ten klub bude mít na jeho pozici další 2-3 podobně skvělé hráče a klub jen čeká, který bude mít hlavu na profesionální fotbal.

Tady v tom kroku se láme chleba.

Reagovat
smazaný uživatel

No, ale to porovnáváš zcela dva číselně odlišné vzorky. Těch fotbalistů co odejde i s vidinou, že nikdy nebude hrát dospělí fotbal, ale naučí se jazyk je spousta. Vem si kolik tady v ČR končí s fotbalem mezi 15. a 18 rokem života. A že z těch tisíců fotbalistů v Česku 20 až 30 vylétne je jaksi automatické. Zatímco když odejde v patnácti 20 fotbalistů ven, tak si myslím, že i kdyby z toho vyrostl jenom jeden zajímavý fotbalista, tak je to pěkná bilance.

Reagovat
smazaný uživatel

Ber ten odchod v 15 spíše jako investici, co si mohou dovolit ty majetnější rodiny. Pochybuji, že v těch 15 odchází zrovna ty nejtalentovanější v České republice.

U nás na gymplu šli taky 2 ze 60 lidí z ročníků na vejšku do zahraničí a nebyli ani nejchytřejší, ani nejtalentovanější.

Reagovat
smazaný uživatel

to máš pravdu, ale často se z nich ty nejtalentovanější dělají když odchází. Dostávají prostor v mládežnických repre apod. přitom ty co zůstávají doma kolikrát už pravidelně naskakují do zápasů s dospělými. Třeba Mašek kolikrát vyhrál cenu nejtalentovanějšího maldého hráče a viděl ho v německu vůbec někdo hrát... Simiče hned všichni cpali do repre, přitom skoro nic neodehrál jenom proto že byl v Itálii. Média, agenti z nich dělají bůhví co. Za ty roky bych čekal, že jich třeba aspoň několik bude oporou dospělé repre, ale přitom se dá souhlasit jen s tím Janktem kterého zmiňuje urbis. Že se naučí jazyk a poznají jinou zemi je hezké, ale kdyby zůstali tady aspoň do 20 let tak ta šance, že z nich něco bude je vyšší. Za ty léta už by si toho mohli třeba agenti všimnout.

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda, a vlastně jsi to napsal taky - nejsou to ti nejtalentovanější (mnohdy), takže pro ně lépe, když se naučí alespoň jazyk apod. Protože by se taky mohlo stát, že v devatenácti budou hrát ČFL.

On se dostane do ligy v těch 20 letech stabilně do sestavy v každém ročníku vyloženě jen ta topka talentů.

Ale média a vliv těch rodin dělá svoje.

Podívej se někdy na žáky těch sportovních gymnázií, co rodič to majitel firmy.

Reagovat
smazaný uživatel

V tom je hlavní rozdíl mezi socialistickým sportem a kapitalistickým sportem. Kdysi hráli nejtalentovanější. Dneska hrajou děcka z rodin, co si to můžou alespoň trochu dovolit.

Reagovat
Uwe háže buly

Schick hrál rok v Bohemce ne?

Reagovat
skat

asi nemohl hrát proti spartě, takže 28 zápasů v kuse měl.

Reagovat
Uwe háže buly

On i ten Král měl odehráno přes 2000 minut.

Reagovat
pingla

v mládežnické repre vedle něj Zima vypadal jako úplný nekopa a dneska je ve Slávii

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
insane

Tak ani zrovna tohle bych nebral jako měřítko. Že vedle sebe nějak vypadaj v konfrontaci se stejně starýma hráčema ještě neznamená, že ten na pohled míň talentovanej zrovna právě nemá lepší hlavu na dospělej fotbal. Kolik hráčů v dorostu si dělá ze soupeřů dobrej den a pak jsou rádi za nějakou divizi, protože jde o mnohem víc, než na hřišti 90 minut vypadat jako fotbalista.

Reagovat
pingla

chápu, že měřítko mezi dorostem a mužským fotbalem není úplně moc objektivní, ale Heidenreich mezi svými exceloval, měl přehled, rozehrávku, celkově působil velmi jistým dojmem (v reprezentaci, v klubu nevím). snad se chytí, já mu to přeji

Reagovat
smazaný uživatel

To nic nemění na tom, že Zima je nekopa pořád

Reagovat
pingla

právě proto má u mě Heidenreich daleko větší naděje na to, že se v teplákách vykope

Reagovat
stas87

Naozaj nechápem, v čom je problém keď Slovák alebo Čech vo veku v ktorom on šiel do Bergama. V tom Bergame majú podobných Heidenreichov 4-5 a je len na nom, či sa neposerie z konkurencie a dokáže, že si zaslúži šancu v talianskom pohári či v druhej lige. To, že musí každý deň presvedčiť trénera na tréningu o tom, aby hral je jedine dobre. Pripravuje a formuje ho to do budúcna na to, že nemá a nebude mat iste miesto a vždy pred ním bude posila za väčšie peniaze. Keby ostal tu, tak čo? Hviezda juniorky a mal by presne rovnaký problém ako tam, neurobil by ten krok z mládežníckeho futbalu do ligového. Takýchto talentov bolo..teraz odišiel do Senice nejaký Fotr. Za dve sezóny v juniorke Slavie dal 85 gólov, mal ak nejaký rekord. Teraz je mu 24 a po Varnsdorfe a Vlasimi ide skúšať šťastie na Slovensko. Keď sa hráč nepresadí vonku v seniorskom futbale tak ako v primavere a zvažuje návrat, tak častejšie zoženie v CR alebo na Slovensku angažmán. Napríklad Hromada to takto mal a zahral si za dobre tímy. Už len za tu šancu poznať prostredie špičkovej ligy stojí za vyskúšanie ako to, byt tu hviezda v juniorskom futbale a časom sa placat v prostredku či spodku druhej ligy ako ten Fotr. Vonku si aj nastavia lepšie hlavu ti hráči na spickovy futbal. A ešte to ma jednu výhodu, vonku dospeješ rýchlejšie keď sa musíš starať sám o seba.

Reagovat
Zark

Reagovat
Aldeano

Win-win situace pro obě strany. Teplice získají stopera, který může hned hrát základ, navíc odchovance a Heidenreich si naplno zkusí dospělý fotbal a herního vytížení bude mít dost.

Za mě tedy určitě lepší řešení než hostovačka v Serii B...

Reagovat
Zark

proc je to lepsi nez Serie B?

Reagovat
Stannis Baratheon

Protože Serie B je ještě větší okopávanâ než naše liga.

Reagovat
Zark

Reagovat
meliooo

Česká liga je bez jakýchkoliv pochybností kvalitnější než Serie B.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná první 3 týmy, další 3 týmy by hrály střed a zbytek by se stěží zachránil, si teda myslím já.

Reagovat
Zark

Jen tak nahodím, ne že by to k něčemu tady bylo, ale zkusím to...

Letos postoupili z třetí italské ligy Monza a Reggina. Monza už v zimním přestupáku přivedli Machina z Parmy za 4 miliony eur, nyní z Corinthians z brazilské ligy levéhoj beka za 4 miliony eur, dále Mirka Mariče z Chorvatské ligy za 4,5 miliony eur, Palazziho z Interu za 2 miliony eur, Mottu z Juve za 2,3 mil. a to ještě plánují přivést další hráče. Reggina už loni měla Germana Denise(bývalý útočník Neapole a Atalanty), letos přivedli už Jeremyho Méneze, Kyle Laffertyho a poslední zprávy hovoří o příchodu Adila Ramiho.. Jména, která do česka dotáhla Sparta se Slavií(Danny atd) snad jen jednou a bylo z toho neskutečné haló a zájem u fanoušků se zvedl o 150%.. A to ani nepočítám, kolik hráčů z hostovaček hraje v Serii B z Juve/Interu/AC/Neapole, římských celků/Atalanty atd..

a kolik kvalitních hráčů tam hrálo.. loni ještě Tonali(dnes ho chce ac za 38 mil.), před pár lety Verratti, Dybala, Bellotti, Vázquez, Barella, Sensi a dalších desítky hráčů, kteří mají dnes hodnotu v pohodě přes 30 mega

Reagovat
Rob Roy

Hele to není vůbec pravda. Minulou sezonu jsem kvůli Alešovi Matějů viděl 6 možná i víc zápasů Serie B a věř mi, že to je celkem jízda. To nasazení a rychlost je tam na vysoké úrovni.

Reagovat
Zark

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím. Je dobře, že přichází do Teplic, kde bude mít velké vytížení. Za rok se může slušně vykopat.

Reagovat
smazaný uživatel

Za rok do Slavie.

Reagovat
smazaný uživatel

A za rok a půl ven, jako Král

Reagovat
db18

Kalvacha chce Dynamo Moskva.

Reagovat
dinss

Nepustí ho...nevěřím tomu. Určitě né tam a né po jednom roce v Plzni

Reagovat
db18

Taky doufám, ale asi bude záležet na nabídce. Naštěstí by Kalvach měl být "jen" záložní variantou, když nevyjde Nikola Moro ze Záhřebu.

Reagovat
RadekVonCZE

Chce ho Dynamo Kyjev a ne Moskva

Reagovat
db18

https://www.sport-express.ru/football/rfpl/news/dinamo-proyavlyaet-interes-k-kalvahu-i-moro-1696853/

Tam teda mají tagnuto Dynamo Moskva, navíc o tom informuje ruský web.

Reagovat
RadekVonCZE

Zajímavé, tady na EF píšou o Kyjevu

Reagovat
smazaný uživatel

Chce ho Dynamo, ale Budějce.

Reagovat
Spalovač šancí

Reagovat
Coutinho10

tak na neho jsem hodne zvedavej...uz pred nekolika lety se o nem psalo jako o velkym talentu, ale clovek ho nemel poradne kde videt a vzhledem k tomu, ze si to Atalanta uvedomuje, kdyz ho dava jenom na hostovani, tak to bude asi pravda, tak uvidime, co ukaze

Reagovat
smazaný uživatel

Nebude to mít lehké...teď má jedinečnou šanci ukázat, že na mužský fotbal má..(a nebo nemá - to se ukáže).

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele