Tah, který budí pozornost. Slavia se zbavuje talentu, Usor míří hostovat s opcí do Lince

18.01.2023, 10:24
Aktuality

S nečekanou zprávou přispěchala z portugalského soustředění pražská Slavia. Její křídelník Moses Usor (20), autor šesti podzimních branek, míří na hostování s opcí do rakouského LASKu Linec. Nigerijský talent, který byl považován za budoucnost "sešívaných" přitom ještě v pátek nastoupil do přípravného duelu proti Servette Ženeva.

Do Slavie přišel v zimě 2022 a celou jarní část strávil v "béčku", kterému šesti góly a třemi asistencemi v devíti zápasech pomohl k postupu do druhé ligy. Rezerva "sešívaných" mu však byla málo. Usor si svou dynamikou, průbojností a především skvělým driblinkem řekl o místo v týmu trenéra Jindřicha Trpišovského. A na podzim zaujal. Vstřelil šest branek, z toho dvě veledůležité v bojích o Evropskou konferenční ligu. Dalšího prostoru už se mu však ve Slavii s velkou pravděpodobností nedostane.

"Moses je určitě zajímavý hráč, který se bude ještě vyvíjet. Sezonu dobře začal, ale konec podzimu už mu tolik nevyšel," řekl pro klubový web trenér Slavie Jindřich Trpišovský a vzápětí vysvětlil, proč klub Nigerijce uvolnil na hostování s opcí do rakouského Lince: "Ve fotbale je všechno proměnlivé, nám se momentálně hrozně líbí Matěj Jurásek, který naznačil potenciál. Pokud se Matějovi vše sejde a bude zdravý, může mít dobré jaro. Typologicky jsou si s Mosesem a třeba i Ewertonem podobní, jeden druhému pak bere minutáž. Křídel máme nyní dost. Navíc musíme myslet i na pravidlo, že v české lize může nastoupit do utkání omezený počet cizinců mimo Evropskou unii."

Usora tak minimálně v této sezoně ve slávistickém dresu už neuvidíme. Jestli jej oblékne v té následující, ukáže čas. Jedno je však jisté, aktuálně třetí nejlepší střelec "sešívaných" se už v kádru pražského klubu nepotká s krajanem Peterem Olayinkou, který po sezoně zamíří do Crvené Zvezdy Bělehrad.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (319)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele