Tah, který budí pozornost. Slavia se zbavuje talentu, Usor míří hostovat s opcí do Lince

18.01.2023, 10:24
Aktuality

S nečekanou zprávou přispěchala z portugalského soustředění pražská Slavia. Její křídelník Moses Usor (20), autor šesti podzimních branek, míří na hostování s opcí do rakouského LASKu Linec. Nigerijský talent, který byl považován za budoucnost "sešívaných" přitom ještě v pátek nastoupil do přípravného duelu proti Servette Ženeva.

Do Slavie přišel v zimě 2022 a celou jarní část strávil v "béčku", kterému šesti góly a třemi asistencemi v devíti zápasech pomohl k postupu do druhé ligy. Rezerva "sešívaných" mu však byla málo. Usor si svou dynamikou, průbojností a především skvělým driblinkem řekl o místo v týmu trenéra Jindřicha Trpišovského. A na podzim zaujal. Vstřelil šest branek, z toho dvě veledůležité v bojích o Evropskou konferenční ligu. Dalšího prostoru už se mu však ve Slavii s velkou pravděpodobností nedostane.

"Moses je určitě zajímavý hráč, který se bude ještě vyvíjet. Sezonu dobře začal, ale konec podzimu už mu tolik nevyšel," řekl pro klubový web trenér Slavie Jindřich Trpišovský a vzápětí vysvětlil, proč klub Nigerijce uvolnil na hostování s opcí do rakouského Lince: "Ve fotbale je všechno proměnlivé, nám se momentálně hrozně líbí Matěj Jurásek, který naznačil potenciál. Pokud se Matějovi vše sejde a bude zdravý, může mít dobré jaro. Typologicky jsou si s Mosesem a třeba i Ewertonem podobní, jeden druhému pak bere minutáž. Křídel máme nyní dost. Navíc musíme myslet i na pravidlo, že v české lize může nastoupit do utkání omezený počet cizinců mimo Evropskou unii."

Usora tak minimálně v této sezoně ve slávistickém dresu už neuvidíme. Jestli jej oblékne v té následující, ukáže čas. Jedno je však jisté, aktuálně třetí nejlepší střelec "sešívaných" se už v kádru pražského klubu nepotká s krajanem Peterem Olayinkou, který po sezoně zamíří do Crvené Zvezdy Bělehrad.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (319)

Přidat komentář
luismiksak

Linz > Slavia ???

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli ta opce není aspoň 5 milionů éček, tak teda tenhle krok absolutně nechápu a Jindra si to může zdůvodňovat jak chce. Strašně zvláštní od Slavie.

Reagovat
Greny

To Linz v životě nedá za hráče.

Reagovat
dontcallmeandre

Bych čekal spíš tak 2-3M€ + procenta z dalšího prodeje, a přišlo by mi to fajn, za hráče, který tu byl půl roku a náklady na něj byly do 0,5M€ . Lepší, než ho strčit na hostování do jablonce.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten kluk přišel z béčka a hned patřil mezi nejlepší ve Slavii, odehrál sice jen 1200 minut, ale stihl 6 gólů a 2 asistence. Potenciál má velký a stačilo ho nechat více hrát a někdo by těch 4-5 mega nabídnul. Pochopil bych hostování bez opce, aby měl minutáž a pak se vrátil do Slavie silnější, ale tohle je prostě zvláštní krok.

Reagovat
KingMaster13

Ale hlavně v jakých zápasech válel? Panathinaikos, Rakow.....proto mi to přijde hrozná škoda

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Neyjrayx

přesně v kterých on "válel" u týmů které byli schopni hrát otevřenější fotbal, nicméně když se podíváš na ligovou účast tak dal gol, Pardubicim, teplicicm a jablonci, což je spodek ligy, jediné co on měl "potenciální" byla jeho levačka a klička do prostřed hřiště při které skoro vždy pálil, nepřijde mi že to tak potencionální, ještě když jsme vypadli v evropě, vesměs se mu povedl jen Srpen..

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
romeo351

4-5 mega. To jsou zas pohádky . On hrával, ale evidentně něco bylo špatně

Reagovat
smazaný uživatel

Evidentně nevíš, každý kdo se ve Slavii trošku chytil, nakonec odešel za dobré peníze, pokud se nezranil jako třeba Provod. Jen za poslední 3 roky:

Deli 2.5

Zmrhal 3.75

Stanciu 4

Musa 4.25

Ngadeu 4.5

Kuchta 5

Zima 5.9

Coufal 6

Sor 6.5

Bah 8

Sima 8

Král 12

Souček 4.5 hostování a následný přestup dalších 16.2

Nezkoušej mi tvrdit, že jeden z nejlepších hráčů Slavie na podzim, jeden z nejlepších střelců, 20 let, Afričan, by nešel v dnešní době za 4-5 mega.

Reagovat
KingMaster13

Pracovat s ním tak by šel minimálně za to co Sor.

Reagovat
romeo351

Tak to pozor, to jsme neporozuměli… tohle zpochybňovat nebudu a nemůžu. Slávie prodávat umí. Za 10 dobrých zápasů se z české ligy opravdu ale za takovou sumu chodit nebude (Sima byl uplně jinde, Sor je spíše vyjímka potvrzující pravidlo)

Reagovat
pingla

Reagovat
Bucky

Když řekneš A, musíš říct B. Jak rychle vyletěl, tak taky rychle zhasnul. V druhé půlce podzimu patřil k nejhorším hráčům Slavie. Myslím, že tohle je poučení ze situace se Simou - pokud vidí stejné vzorce v jeho chování, tak asi tuší, že oni z něj už víc nevymáčknou a teď ho můžou střelit s pěkným ziskem a třeba nějakým sell-on bonusem, kdyby se přeci jen chytil.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť ho Jindra prakticky nestavěl ty vole Když ho dáš na 20 minut proti Teplákům co brání v 10 lidech kolem šestnáctky, tak se má prosadit?

Reagovat
jackinho10

A kdo v lize proti Slavii nebrani v 10 lidech kolem sestnactky?

Reagovat
El-Pistolero-68

Sparta!

Reagovat
Bucky

Reagovat
AnthonyR

Karviná

Reagovat
Mr.Mike

Ta nebranila vubec posledni derby

Reagovat
Mr.Mike

*sparta

Reagovat
Bucky

Od posledního bodu (v jakékoli soutěži) odehrál 700 minut, šance dostával dost hlavně v Evropě. Základ třeba dvakrát proti Kluži nebo proti Sivassporu, proti Balkani dostal poločas, podruhé nějakých 30 minut. Nehrál jen zápas, kde stál kvůli kartám. Je pak logické, že v lize chodil spíš ze střídačky. A když třeba i ze střídačky dokázal nasbírat stovky minut a jako rychlejší a techničtější hráč naopak mohl těžit z toho, že chodil do zápasů, které nejsou 0:0 a soupeř musel útočit, byl unavený, nestačilo mu betonovat, to nejsou úplně špatné podmínky pro to, aby něco předvedl. Je to přesný opak oproti tomu, co jsi psal ty. Jurásek dostával šancí míň a očividně i tak vedení přesvědčil, že má větší potenciál.

Reagovat
didosh

Reagovat
romeo351

Reagovat
Greny

Už jsem to tu psal během podzimu Usora, realizaci zatavil on neměl pauzu v létě mezi sezónama, dohrál baráž za béčko Slavie a druhej den hned příprava, soustředění, předkola atd. Bylo jasný že to fyzicky hráč ve dvaceti letech nemůže zvládnout

Reagovat
Rezan

přesně, hlava mi to nebere

Reagovat
bartes

Linec takové peníze vůbec nedává. Opce bude kolem 1 mil., tohle je Linec ochotný dát. Možná navíc nějaké % z dalšího prodeje.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
dontcallmeandre

to by mě překvapilo. Myslím, že ta opce bude vyšší, Kdyby to byl nákup hned, tak možná, ale když ho mají možnost si rok zkusit, tak bych čekal víc. Vlastně by mě nepřekvapil scénář, kdyby opce byla ještě výrazně vyšší, třeba někde kole 4M €, a Linec třeba nečeká, že ji uplatní..

Reagovat
bartes

jak bylo řečeno, Usor je hráč budoucnosti. Když se s ním bude dobře pracovat, tak ho Linec může dál střelit za 5-10 mega. A nejspíš proto do toho šli. A teď se to tak prostě kupuje. Že jde hráč na rok na hostovačku a pokud se osvědčí, tak přestup. Nevěřím, že by ho Linec bral na hostovačku jen proto, aby ho rozehrál Slávii nebo aby teď zalepil nějakou díru za absence.

Reagovat
KingMaster13

Hlavně Linec je přesně ten prototyp týmu který ví naprosto přesně co dělá, takže si tam nastavili určitě podmínky, že v něj věří, možná ta opce bude pro jejich relace celkem vysoká (kolem těch 2 milionů eur) ale ve finále se jim to brutálně vyplatí

Reagovat
bartes

všechno hraje pro ně. Pokud se Usor prosadí jako že je tam asi větší pravděpodobnost než ve Slávce, tak ho koupí a za 2 roky ho za těch 10 střelí někam dál na západ. Protože on je fakt dobrý, jen je mu 20 a potřebuje se celkově srovnat.

Reagovat
KingMaster13

Asi tak, hlavně ukázal že umí hrát skvěle na evropské úrovni a jako přeci jen Rakousko k tomu má blíž než ten náš soubojovej hnus

Reagovat
romeo351

No nevim. Spíš blbost to nezkusit (taky tipuju opci kolem 1,5 mega). On se může vyplatit, i kdyby ho nakonec nekoupili. Celkově mi příjde, že tam museli být jakýsi spory v týmu - vyletěl jak kometa, kvalita evidentní a pak náraz, pád, útlum

Reagovat
KingMaster13

Pokud by tomu tak bylo tak je to spíš na zamyšlení z naší strany, protože by to byl kolikátý případ za poslední roky, kdy perspektivní dobrý hráč se znelíbil a musel být "odstraněn"

Reagovat
bartes

tak to by si měli najmout doslova tým psychologů a pár psychiatrů, protože ta lavička v čele s Houšteckým je dokonalá na nějaký psychologický rozbor. Na druhou stranu jim ti "nevhodně" chovající se hráči začínají rychle přibývat.

Reagovat
KingMaster13

To prostě není náhoda

Reagovat
bartes

dohromady mě to přijde, že to byli všechno mladí kluci, kteří měli obrovský potenciál, věděli sami, jak ho využít, ale realizák s nimi neuměl pracovat, protože jak hráč, tak realizák měl jinou představu o hře. A tak ho realizák cpal na pozici, kterou ten hráč nehraje nebo dokonce neumí, automaticky nastal útlum a prodal se jako problémový.

Dá se to pozorovat nově u Usora, dříve i Filly, u Sora, Talovjerov atd, kteří by mohli být mnohem platnější, kdyby se s nimi lépe pracovalo po nějaké mentální stránce.

Reagovat
KingMaster13

+ Samek, hypoteticky Kuchta (ale tam se jich zastanu zase, protože s ním pracovat je fakt hodně náročné a víceméně to za tu dobu zvládli dobře), Musa

Reagovat
bartes

díky za doplnění, v podstatě se bavíme možná o celé 11 fakt nadějných kluků, kteří ten fotbal fakt umí. Že je stačilo jen poslouchat, napasovat na ně nějaký kompletní režim, tzn. od tréninku až po systém, aby se naplno využil potenciál a mohli mít hodně muziky za málo peněz.

Reagovat
Losinho

U Sora to byl problém i po zdravotní stránce.

Reagovat
KingMaster13

U Sora bylo problém hlavně zdraví.

Reagovat
romeo351

To bych zas netvrdil. Byť vaše lavička na palici je. Jako by se mu spíše (a není první) nechtělo makat - liga je těm klukům často u prdele a jen Evropa. Ale ty trenéři mají co ztratit

Reagovat
bartes

tak ono to souvisí jedno s druhým. Ze Slávie odchází spousta mladých velmi nadějných kluků. Ze začátku má radost z fotbalu, tak hraje, co umí. Viz třeba Sor, Usor. Pak na tebe nastoupí nějaký člen realizáku, vůbec neřeší, co se ti povedlo, že jsi dal průnikovku nebo gól, ale začne tě doslova sprostě jebat kvůli nějaké kravině. Např. kvůli tomu, že jsi špatně stál pozičně.

Ty pak zapomeneš hrát fotbal, soustředíš se na tu poziční hru, ale vůbec nemáš z té hry radost a tvoje hra jde do kopru. Přestanou tě tím pádem stavět, zapadneš do šedivého průměru a už se vezeš.

Všimni si, že tohle postihuje výhradně mladé hráče. Starší hráči jako např. Holeš se s tím srovnali a pak jsou tam protekčáci typu Standa Tecl.

Reagovat
Freedo

A ty máš nějaké informace zevnitř klubu, nebo tady klasicky vaříš z vody jako vždycky? Jak už se tu víckrát zmínilo, tak u Sora byl problém hlavně zdravotní, podívej se na to, kolik toho odehrál. Odchod Usora mě taky štve, ale nevím, jestli bych to sváděl na realizák.

Reagovat
bartes

a ty klasicky nesleduješ veřejně dostupné informace a chování realizáku nebo se nedíváš, kolik převážně mladých hráčů opravdu odchází? Nebo si myslíš, že realizák jsou hodní strejdové, kteří hráče poplácávají jen po ramenou a říkají, že příště to určitě bude lepší?

Btw. nauč se rozpoznávat souvislosti, což ti evidentně chybí. Bylo napsáno, že těch hráčů je mnoho a ty se zaměříš na Sora, u kterého se ti to hodí kvůli zranění.

Reagovat
Freedo

Zmínil jsi Sora a Usora a já nevím, koho ještě těmi houfy mladých hráčů, kteří odcházejí, myslíš. Někteří jako Matoušek či Beran se neprosadili a to je zcela normální. Jinak na přestup mě nikdo v poslední době nenapadá, na Červa máme zpětný odkup.

Konkurence je velká, ale realizák mi přijde spravedlivej a pokud kluci makají a zaslouží si hrát, tak se prosadí. Pokud to soudíš podle chování Řeháka a Houšťy v zápasech, tak je to těžký.

Reagovat
smazaný uživatel

Alijagič, Samek, Usor například

Reagovat
Freedo

Alijagič se nedokázal prosadit ani v Boleslavi, kvalitou byl druholigovej. Chtěl odejít do Olympiakosu a naivně si myslel, že tam bude hrát. Kdo by mu bránil v odchodu?

Samek měl dobrej start, ale vypadl ze základu a byly tam zprávy, že se realizáku úplně nelíbilo jeho chování. Ale šel za 2 mega euro do Serie A, takže dobrej přestup na to, že u nás by moc nehrál.

Můžeme spekulovat, nakolik tyhle domnělý spory jsou kvůli realizáku a nakolik kvůli hráčům. Ale nepřijde mi, že by jich bylo zase tolik, otevřít hubu si mohli Kuchta, Samek a možná Usor. V hodně klubech se to ani nedostane ven, ale my jsme pod drobnohledem.

Reagovat
Freedo

*v Liberci

Reagovat
bartes

Sor, Usor, Filla, Talovjerov, Kuchta, Alijagič, Musa, Matoušek, Beran, Samek - jen tohle máš 10 nespokojených hráčů, o kterých se mluvilo jako o talentech a kteří odešli nebo hrají úplně jiné / jiným stylem pozice, než na které mají dispozice. Kromě Matouška to je 9 hráčů za poslední cca 2 roky. To máš cca 5 mladých hráčů za sezónu jen proto, že jsou pravděpodobně nějaké neshody mezi nimi a realizákem. Což je docela dost.

A to nepočítám nesmyslné stavění Tecla na hrot, Schranze někam na beka a opomíjení Lingra, který alternuje se Standou.

Reagovat
Freedo

Tak si to pojďme rozebrat, 4/10 odešli za dost výhodných podmínek pro klub - Kuchta, Musa, Sor, Samek. Beran, Matoušek se neprosadili, ne každý mladý hráč se povede. Alijagič prošel juniorkou a nebyla to velká investice, na ligu neměl. Maks a Fila hostujou a pořád se můžou prosadit.

A odkud čerpáš informace, že všichni byli nespokojení a měli neshody s realizákem? U Kuchty se o tom psalo, o Samkovi částečně taky, ale o zbytku nic nevím, že by tam byly nějaké konflikty. Máš nějaké důkazy?

Reagovat
bartes

btw. kdyby aspoň ve Slávii byla nějaká velká konkurence, ale ani to tam není. Ti hráči jsou vesměs stejně kvalitní v té základní 11, ne - li horší. Viz např. neustálé cpaní Tecla do základu. A teď stažení van Burena.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani nevím, že byl Alijagič v Boleslavi, spíš si pamatuju Liberec. Plus teda mu bylo v tu dobu 18 a že je zajímavej ukazoval ve FNL. Kvalitou nevím jestli byl na FNL nebo na 1. ligu, tak naskautovanýho ho jako ty z Boleslavi nemám. Na druhou stranu mi přijde, jako docela normální situace, že se 18 letej kluk hned neprosadí v lize a v normálním klubu je tadle situace řešena krapet líp. Samek šel za hezký peníze v užší perspektivě, v tý širší jsou 2 mega eur za 18 letýho kluka, který se má zlepšovat a na kterým se má pracovat samozřejmě málo. Plus teda Slavie má každoroční problém s plněním soupisky UEFA odchovanci i ti maj jistou hodnotu navíc.

Ano, u všech realizák evidentně pustil do světa něco o špatném přístupu případně aroganci, jen těch hráčů začíná být docela dost, tak si člověk říká, jestli není zakopaný pes jinde. Výmluva na drobnohled je pitomost, Sparta, Plzeň i Baník jsou na tom podobně. U Slavie to zjevně vynáší ven úmyslně ten realizák, aby se zbavil odpovědnosti, že Slavii opouští další kvalitní mladý hráč.

Reagovat
Freedo

Potom jsem se opravil na Liberec, ale ty jsi se stejně potřeboval něčeho chytit, jak koukám. Neprosadil se tam a pamatuju si vyjádření tehdejšího kouče, teď nevím, kdo to byl, že ještě na ligu není zralej. Ani v tom Řecku nehraje.

Máš dobrej point s odchovanci, jinak Samka zase taková škoda za mě nebyla.

"u všech realizák evidentně pustil do světa něco o špatném přístupu případně aroganci, " - u všech těch deseti, co bartes zmiňuje? Máš na to nějaký důkazy, protože já si to pamatuju jen o Samkovi a Kuchtovi. Sorry, ale ještě jste to nedoložil ani jeden a pořád se jen odvoláváte na nějaká údajná prohlášení realizáku.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, tu opravu jsem přehlíd, pardon. Přišlo mi to docela úsměvný a samozřejmě jsem se potřeboval něčeho chytit, protože jsi v této diskusi pod drobnohledem.

Žádnýho hráče škoda evidentně pro tebe není, máš jasno hned . Opakuju, byli to 18 letý kluci, ne 22 letý vyhořelý talenti. Asi si nepamatuješ, jak vypadal Souček ještě ve 20, největší dřevo druhý ligy onehdy. Že nehraje 18 letej kluk ve velkoklubu typu Olympiakosu je opravdu šok, stejně tak, že mu nevyšlo jedno hostování v Liberci, co měl tenkrát vepředu docela přetlak je určitě diskvalifikační předpoklad v jeho věku nad ním zanevřít jako nad někým kdo na ligu prostě nemá . Samek asi stejnej případ, pro mě ho teda škoda je, český kluby by si měly svý odchovance piplat trochu jinak.

Ne, u všech co jsem zmiňoval (Usor, Samek, Alijagič, Kuchtu vůbec neřeším), vždy se v novinách objeví jako odůvodnění přestupu něco na ten způsob. Vidím stejnej princip, tak jsem ho pojmenoval. Tady nejsme v občanským nebo trestním právu, důkaz ve formě výslechu svědka případně listiny logicky nemám. Prostě používám logiku a drby který mám ze Slavie. Jestlis čekal notářsky ověřený potvrzení od Tvrdíka, tak bohužel nemůžu sloužit.

Reagovat
Freedo

Já jsem čekal, že třeba pošleš aspoň link na to, kde to říkají, když už dění ve Slavii tak pozorně sleduješ. Ale je fajn vidět, že i Sparťani o nás mají takový zájem. Já právě takové věci v novinách nečtu a nestačím se divit, jak zlej náš realizák je. Když něco v diskuzi napíšeš, tak by sis to měl umět obhájit.

Prostě používám logiku a drby který mám ze Slavie. - drby máš odkud? máš tam kontakty?

Ano, bylo jim 18 a chtěli odejít z klubu. Na základ v našem áčku neměli a nehráli by tolik, kolik by chtěli. Kde je problém? To se děje i v jiných klubech, viz. třeba Pogba. Ale tohle jsou 2 kluci a vy z toho děláte, že každej rok odchází nespokojených 5 hráčů, vždyť to je úplný nesmysl.

Reagovat
smazaný uživatel

Se mi líbí, jak lidi co maj potřebu hájit managment svýho klubu vždycky v debatách ad hominem uhnou tím, že ten kdo s nima diskutuje vlastně fandí někomu jinýmu a tak asi nemá právo na názor k tomu nebo co ho to vlastně zajímá. Taková spolehlivá známka tuposti, neumim si představit, že bych takhle odpálkovával lidi, co kritizujou Spartu hah.

Počkej link na to, že pustili médiím informaci, že mají špatnej přístup? To asi nedodám z logiky věci. Ale teď se třeba rozebírala Usorova povaha ve sportu v posledním článku o přestupu, Podroužek o tom mluvil i v zajíci, https://www.ruik.cz/kauza-alijagic-nemel-hlavu-nastavenou-na-to-aby-se-popral-o-misto-zni-ze-slavie-co-hrac-rika-o-novem-klubu/ tady odkaz na Ruik podle kterýho dělal Alijagič v Liberci problémy. Samka si pamatuješ sám. Já psal o 3, tady máš 3, není zač.

Ano, fotbalová Praha je malá, takže znám pár lidí v pražských klubech, nic mimořádnýho, plus logicky drby ve stylu kamarádův kamarád.

Nesmysl je tvůj přístup, že vlastně nikoho není škoda a nikdo na to nemá. Vím, že odejít chtěl Alijagič, ale i s tím jde pracovat, Slavie rozhodně nepouští hráče jen na základě toho, že chtěj. U toho zbytku bych si tak jistej nebyl.

Já z toho nedělám nic, obecně mi přijde strategie Slavie od příchodu Bílka dost divná, už jsem to tu párkrát psal. Letos přilítly první vlaštovky ve formě ztráty titulu a krachu v Evropě. Uvidíme co dál, Trpišovský je skvělý trenér, tak to možná ještě vyberou.

Reagovat
Freedo

A kde píšu, že nemáš právo na názor? Ty budeš velký simpleton.

Tak uvidíme, jestli to řeknou i o Usorovi. Ale i kdyby ano, tak co to dokazuje? Že byli ti hráči vyštvaní realizačním týmem? To asi těžko. Pravda bude někde napůl. Uznávám, že s některými hráči by se mohlo pracovat s větším citem. Na druhou stranu, konkurence je velká a ne každý má na to žaludek, když může odejít někam, kde bude hrát, byť v horším klubu.

Pokud Alijagič neměl nastavenou hlavu na to, aby bojoval o místo v áčku, tak to znamená špatný přístup ze strany trenérů?

Ano, napsal jsem, že Samka zase taková škoda nebyla, protože jsem ho sledoval každej zápas a i když vypadal zajímavě na míči, tak byl na svůj věk hodně pomalej, což je v moderním fotbale velkej limit. Je škoda, vidět odchovance odcházet, ale není to taková tragédie. To stejný Alijagič. Nejvíc mi vadí Usor.

Reagovat
smazaný uživatel

Já nikde nepíšu, že mi píšeš, že nemám právo na názor, když už budem tak puntičkářský, to slovo asi tam mělo svůj význam. Jen sem se snažil porozumět myšlenkovejm pochodům lidí, co když nemaj co napsat, tak úplně ooc uhnou od tématu a začnou probírat cizí fanouškovský preference. Kdybys aspoň zmínil, že mám rád ještě tu Viktorku Žižkov, Slavie je nejen pod drobnohledem fanoušků Sparty ale i Viktorky Žižkov by znělo líp.

Tak o Usorovi to už v médiích prolítlo, to jsem snad psal ne? Já nepíšu jen o tom, že toho hráče poblijou napřímo, píšu i o tom, že o něm pustěj informaci o nějakým neprofesionálním jednání médiím.

No, to o Alijagičově nastavení hlavy je informace, kterou prezentoval Bílek, nemusí být nutně pravda. Sám Denis pak řekl, že se do Řecka logicky těší (neslyšel jsem ještě hráče říct, že přestupuje do díry žeo). Práce trenérů je špatná v tom, že se jim to prostě děje opakovaně a že jsou hloupě netrpěliví. Dneska Podroužek s Vackem mluvili i o kauze Kuchta v Zajícovi a zmínili tam, že jednání slavistického realizáku ke Kuchtovi bylo v mnohým za hranou společenské přijatelnosti, to jen tak jako zajímavost mimochodem. Sám si přiznal, že "pravda bude někde napůl" a že by se s těmi talenty mohlo pracovat s větším citem. To byla cca většina mýho pointu, kterej sem se ti snažil předat, jen já v tom asi vidím větší problém než ty, což je ale samozřejmě simpletonský uvažování. Ten zbytek toho pointu o pouštění negativních zpráv o zvláštních odchodech do médií už sem ti poslal odkaz, respektive Samka sis pamatoval sám.

Ještě něco?

Reagovat
Freedo

Tak já jsem do diskuze vstoupil s reakcí na to, že dle bartese ze Slavie každej rok odchází 5 nespokojenejch mladejch hráčů. Nakonec jsme ten seznam deseti hráčů zredukovali na 3 v horizontu dvou let, o kterejch se to z rozličnejch důvodů asi dá prohlásit. Takže za mě spokojenost.

To za mě není nijak alarmující číslo, navíc ti kluci odejdou i za dobrý peníze, když už nic jinýho. Což je velkej rozdíl oproti éře Jarolíma, s kterou to tu někdo srovnával, tehdy ale ti mladíci mizeli zadarmo a pak se uchytili jinde v Česku. My je střílíme rovnou do ciziny a pořád je tam slušný výdělek, i když by to teoreticky v budoucnu mohlo být ještě víc, kdyby zůstali.

A kdybych si měl vybrat mezi klubem, kde panuje tvrdá, ale spravedlivá ruka a když si otevřeš hubu na kouče, tak jdeš od valu a klubem, kde si frajírci dělají, co chtějí, tak asi mám jasno. Do zákulisí nicméně nevidím, nemám tolik kámošů v pražské fotbalové scéně, s kterými chodím na pivo, takže mi možná něco uniká a hlavně nečerpám z Vacína a Podroužka.

Už asi nic, hrozně jsi mi to natřel

Reagovat
bartes

Když to vezmeš z druhé strany. Sis sám potvrdil s jistotou, že jsou minimálně 3, kde to bylo vyhrocené natolik, že byli odejiti. V podstatě jen tohle dává jistotu toho, že se tam něco špatného děje a že těch hráčů je mnohem více. Jen to neřeší rvačkou, jak se psalo u Alijagiče. Jak jsi správně poznamenal, během posledních 2 let. Pokud se ti tato fluktuace zamlouvá, prosím. Podle mě to naznačuje obrovskou neschopnost klubu začlenit mladíky a je to začátek úpadku Slávie, protože ty prodeje za pár mega rozhodně nepokryjí náklady na to množství dalších hráčů a jejich velmi vysoké výplaty.

Reagovat
smazaný uživatel

tyjo my mu to možná i postupně vysvětlíme

Reagovat
smazaný uživatel

Tvrdá a spravedlivá ruka je ok. Problém je, když ta tvrdá ruka spravedlivá není a hráči jsou dělení na skupinky, kdy některým projde skoro všechno a některým vůbec nic. A tohle info ohledně slávistického realizáku jde z víc zdrojů než jen od Vacka s Podroužkem.

Reagovat
Freedo

A není to přirozený, že hráči, kteří jsou v klubu 10 let mají jinou pozici než kluci, co čerstvě přišli z juniorky? Samozřejmě jsou určitý prohřešky, který by se neměly tolerovat nikomu, ale pokud jde čistě o jednání ze strany realizáku, tak mi to přijde normální a myslím, že je to tak všude.

Reagovat
bartes

přesně jak píše RM1999. A to s ním vesměs nesouhlasím. Jsou tam skupinky a konkrétní hráči, kterým projde všechno. Za všechny je do očí bijící Tecl. Ten tam nemá 5 let co dělat, maximálně nosit balóny na tréninky. Přesto hraje a hraje poměrně hodně. Ostatní útočníci jsou minimálně tak dobří jako on, jen je třeba jim ten hrot / útočnou fázi trochu přizpůsobit.

Konkrétně Usor působil jako zjevení až se nakonec přestal stavět. Je třeba v tom hledat příčinu. Stejně tak Schranz na beku nebo Lingr točící se s Teclem. Stejně tak mohli nějak zapojit Fillu, kterému moc prostor nedali. A místo toho, aby odstřelili neschopného Tecla, tak odstřelili všechny ostatní útočníky, včetně Jurečky, Krmenčíka, Musy, Kuchty a dalších.....a to se bavíme jen o 1 postu.

Reagovat
smazaný uživatel

tak já nemám odpovědnost, za to co píše Bartes a ani nemám odpovědnost za to co píšou jiní přirovnáníma k Jarolímovi.

Sám jsem přišel s těmi 3 u kterých jsem si docela jistý, že to klub nevyřešil správně. Tys začal nesmyslnou hádku o tom komu vlastně fandím a od stolu si šmahem řekl, že na to vlastně neměli a žádná škoda. Tendle přístup mi přišel chybnej a nakonec si sám uznal, že se mělo s těma hráčema pracovat líp. Jestli tě to dělá spokojeným, budiž. Já v tom zacházení s mladými hráči prostě vidím akorát větší problém než ty, to je všechno. Že je to lepší než za Jarolíma ti klidně podepíšu, ale ta laťka je dost nízko. Zbytečně to hrotíš svým ublíženectvím.

Stejně tak, že uvedu jen jako příklad Vacka a Podroužka a ty máš hned potřebu to zesměšnit že z nich "čerpám", přitom jsem je výslovně uváděl jen jako zajímavost ke Kuchtovi. Jsou to novináři, vidí do toho dobře, řekli zajímavou věc ke Kuchtovi, můžeš s tím souhlasit/nesouhlasit, já třeba slyšel jak hnusný věci ke Kuchtovi tak k přístupu Slavie, ale nemusím ty informace šmahem ponižovat na základě toho, jak se mi hodí do krámu. To je totiž docela simpletonský.

Mým cílem nebylo ti to "natřít", ale vysvětlit pár věcí na kterých se holt neshodneme, jak jsem k nim došel, proč si to myslím atd. Ty si nicméně pleteš debatu (kde opravdu nejde o nějaký extrémní natírání) a hádku, kde strašně musíš vyhrát. Snad sis tím vykompenzoval cos potřeboval

Reagovat
verv

Reagovat
Freedo

Kdo je tady ublížený? Jen zmíním Spartu, ještě nijak ofenzivně a hned to musíš psát do třech příspěvků, jak jsi z toho hotovej. Konfrontačně jsi začal už od začátku diskuze, a nakonec příspěvky končíš slovy "ještě něco? ". Ale já z toho mám legraci, proto ti taky odpovídám. Zvažoval jsem už víckrát, že to ukončíme, protože je to ztráta času, ale nemám v práci co dělat a bavíš mě.

Pokud jde o ty mladíky, tak jeden mladý odejde a další může hrát místo něho. Nebojím se, že bychom měli nedostatek talentů. Takže to neberu nijak tragicky, navíc se nám Samek i Usor zaplatili. Určitě bych podle toho nehodnotil směřování celýho klubu. Podle bartese, s kterým si tak notuješ, jsme už dávno měli zkrachovat. Zajímalo by mě, co bude říkat, až zase letos budem brát titul a možná i double. Pokud bychom nevyhráli ligu, tak uznám, že se musí něco změnit, ale to si řekneme až v červnu. Víc už asi nemá cenu se o tom bavit, protože jeden druhého nepřesvědčíme. Za mě pár odchodů mladých není katastrofa.

Reagovat
smazaný uživatel

No ty seš ublíženej docela zjevně, od začátku píšeš blbosti jak je Slavie pod drobnohledem, na Podroužka a Vacka reaguješ zesměšňujícím a ironizujícím způsobem, stejně tak tu Spartu si vytáh úplně z ničeho (zmiňuju to počtvrtý, třeba ti konečně dojde význam argumentačního faulu). Mi to je docela jedno, jen prostě jediný co umíš je místo nějakejch argumentů útočit ad hominem a bereš diskusi jako hádku, kterou nutně musíš vyhrát. Pak napíšeš jak z toho máš srandu (říká reálně každej kdo si splete diskusi s hádkou xd, trochu originality by to chtělo), přitom v posledních 3 příspěvcích se prostě akorát snažíš rozmělnit můj původní point o tom, že se se 3 taxativně vyjmenovanýma mladíkama blbě pracovalo, cožs pak i přiznal a druhej point že o těch klucích pak pustí do médií zprávu o blbým přístupu, což sem ti taky odůvodnil. Ještě mi furt předhazuješ příspěvky někoho jinýho a mluvíš za něj ve stylu, že si tendle myslí, že Slavie měla dávno zkrachovat a já se teda asi pletu když mluvím o špatný práci s mladýma hráčema. Teď ooc zas začneš kecat o tom jak budete brát v létě titul. Hele klidně ho berte, furt máte nejlepšího trenéra v lize, můj point to nemění, což třeba jednou zvládneš pochopit až si párkrát přečteš co jsem psal a nebudeš mít rudo před očima, že se ti někdo navezl do posvátný krávy.

Jediný co jsem tak konfrontačního udělal bylo, že jsem si udělal srandu z toho, že hodnotíš hráče podle nepovedenýho hostování a ještě spleteš klub, kde na hostování byl. Nevšim jsem si tý opravy a tak jsem se za to omluvil. Ještě něco ani nebylo konfrontační, spíš sem nějak odůvodnil svůj názor a jestli k tomu máš ještě něco souvisejícího (tím nemyslím jak Slavie vyhraje všechno, jak se nudíš v práci, z čeho máš legraci a s kým nechodíš na pivo) tak klidně můžeš doplnit

Reagovat
Freedo

Ono je to těžký, když svůj argument stavíš na 3 případech za 2 roky a dokážeš to okomentovat slovy "těch hráčů začíná být docela dost" a "Práce trenérů je špatná v tom, že se jim to prostě děje opakovaně a že jsou hloupě netrpěliví." Za mě tohle není alarmující číslo a o tom se celou dobu bavíme. Uznat, že s některými hráči asi mohli pracovat líp, mi problém nedělá, ale nemám zákulisní informace.

Přijde mi, že ty si nedokážeš představit, že chyba může být i na straně hráče a vždy tam vidíš jako hlavního viníka realizační klub. Přitom vždycky je to nějakej vztah, kterej ovlivňujou obě strany. Jak bys jinak vysvětlil, že jsou tam hráči, kteří vycházejí s realizákem v pohodě. Pokud by se neuměli k hráčům chovat, tak by měli problém se všemi, ne? Přitom v klubu je hodně kluků, co mají s realizákem vztah na výbornou.

Chápal bych ještě argument, že neumějí pracovat s problémovými hráči, protože každej má psychiku jinou, ale to už je hodně složitý říct, kdo za ty výsledný problémy potom může. Tam už nejde jen o vztah s realizákem, ale taky s ostatními hráči. S Usorem by třeba mohli pracovat trpělivěji, ale psalo se, že měl problémy i s dalšími hráči a nezapadal dobře do kabiny. Necháš si takového hráče jen kvůli potenciálu, i když negativně ovlivňuje klima v klubu?

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jsi napsal reálný protiargumenty, evidentně to tak těžký není.

Já zmínil ty 3, protože si jsem docela jistej u nich, že tam Slavia udělala chybu. Nestalo se tak za 2 roky, Samek i Alijagič odešli todle léto, Usor tudle zimu. Reálně se bavíme o 3 přestupech docela velkých talentů, kteří měli v budoucnu Slavii táhnout, za 2 přestupový období, půlrok až rok. To už docela alarmující je. Zvlášť když jde o odchovance, který maj pro klub prostě vyšší hodnotu než normální hráči.

Ano, ta netrpělivost trenérů konkrétně je v tomdle vidět, se všema se mělo pracovat déle, stejně jako bylo podivné koupení Talovierova, půlrok ve Slavii na cdm, pak odlifrování do Liberce kde hrál stopera, načež návrat do Slavie opětovný. Talovierova jsem nezmiňoval, protože nemám informace o sporech s ním a vedením/realizákem, ale tu netrpělivost na něm jde vidět taky. Do týdle kategorie pak spadají i zvláštní zacházení s Madsenem, ten dostal 12 zápasů v lize a určitě ukázal, že v něm něco je, přesto ho Slavie se ztrátou obratem prodala.

Já ani nějak extra nehledám viníka tbh, mezilidský vztahy jsou málokdy černobílý. Na druhou stranu když se pohádá 18 letej kluk s bandou čtyřicátníků tak je docela logický přísnějc posuzovat ty starší, ty mohli prokázat trochu víc empatie. Samozřejmě že budou hráči se kterýma vychází realizák výborně, když je staví, tak proč by si proti nim otvírali hubu. Ale trenéři by měli umět pracovat i s hráči, který zrovna takovou automaticky silnou pozici nemají, povzbuzovat je atd. Ne nad nima hned zlomit hůl.

A pak je tam ta druhá věc co mi vadí a tos teď i napsal k tomu Usorovi. Ve chvíli když hráč ve zlým odejde, tak se objeví zaručený informace v médiích, jak špatně vycházel s ostatníma, jak byl línej, jak byl takovej a makovej. Některý věci prostě patří do kabiny a Slavie když chce, tak dokáže tydle věci udržet uvnitř. Přijde mi to prostě i nefér k těm hráčům, že je takhle přímo/nepřímo natřou. Zas příklad mimo, ale o Kuchtovi třeba řekli, jak nedorazil na smluvenou schůzku s nemocným Tvrdíkem a podobně. Kuchta to popírá a prostě se mluví o tom nevhodným chování realizáku. Ale kdo to vynes první tydle spory a stížnosti na zrušenou schůzku, no byl to slavistickej realizák, Kuchta až teď reagoval a reagoval poměrně mírně. A teď jasně, nemáš rád Kuchtu, já ho taky nemám rád upřímně, ale tady se taky nezachovali zrovna férově.

Reagovat
Freedo

"Reálně se bavíme o 3 přestupech docela velkých talentů, kteří měli v budoucnu Slavii táhnout" - nevím, jestli jsme to takhle u Alijagiče brali, že to bude budoucí tahoun, spíš jsme si říkali, že pokud se chytne jeden z tý Vlašimi, tak to bude fajn, ještě tam byl Višínský. U Samka byl ten hype jednu dobu velkej, i když, jak už jsem zmiňoval, tak rychlostní nedostatky u něj byly vidět už tehdy. Usor taky jednu dobu vyletěl jako kometa, ale odchovanec to opravdu není, vždyť u nás byl jen rok a je mu 20. I ten Samek je odchovanec hodně hraničně, do klubu přišel v 15 a odešel v 18.

Já ale vidím, že tam jsou další šikovní kluci, co můžou zaujmout jejich místo. Kdybychom tam neměli nikoho, tak tu alarmující bude. Ale jak už jsem tu v diskuzi psal, tak Matěj Jurásek může být hodně dobrej. Na DM se v Liberci rozehrávají Valenta a Červ.

To, že jsme si stáhli Makse z hostovačky je vzhledem k podzimním patáliím se stopery naprosto logický. Museli tam i občas zaskakovat hráči ze zálohy, protože tam neměl kdo hrát. Taky v tu dobu ještě nebylo jasný, že dojde Ogbu a i vedení s tím úplně podle vyjádření nepočítalo. Madsen byl zajímavej hráč, ale taky mi přišel pomalej a nějak moc mi nechybí.

Souhlasím s tím, že by tyhle věci měly zůstávat spíše v kabině. To určitě. Tahle komunikace směrem ven se nám delší dobu nedaří. S Kuchtou ale nevím, jak to bylo, takže to nemůžu moc komentovat. Je to tvrzení proti tvrzení, akorát souhlas, že to klub nemusel takto zhrzeně vynášet ven.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele u Alijagiče se taky musí brát to před Vlašimí, on byl nadstandardní už v mládežnických kategoriích, plus měl docela výhodu, že vyrost a vyspěl rychlejc, trošku podobný jako Hložek. Co se týká odchovance, tak tam jsem to bral z pohledu definice UEFA pro účely zapsání na soupisku do pohárů, jestli to nezměnili, tak odchovanec je ten kdo odehraje v klubu od 15 do 21 let alespoň 3 sezony včetně mládeže, to by Samek i Alijagič počítám splňovali, Samek logicky kdyby neodešel, možná i Usor by to stíhal.

To Talovierovo stažení z hostování jako záplata na stopera zní logicky, ale v přípravě hrál zas cdm a na stopera Slavie přivedla Ogbu, o kterým vím, že ho skautovali už dlouho a věřím, že bude bomba. Je pravda, že s tím vedení nepočítalo stoprocentně teda.

Je logický, že Slavie má hodně dalších zajímavejch mladejch, má přece jenom obrovskou spádovou oblast a hodně do mládeže investovala, to by k velkýmu klubu mělo patřit.

Například s Červem to vyřešili dobře, místo vláčení po hostováních ho prodali a nechali si předkupku. Červ se mi obecně hodně líbí. Naopak Valentu málem zas stáhli z hostování jen aby ho viděli, což teda sám hráč odmítl. Jurásek měl zajímavý momenty, ale musí už konečně hrát pravidelně, i když to občas bude třeba s výkyvy. Jestli bude hrát na jaře základ, tak i Slavii "odpustím" toho Usora.

Reagovat
smazaný uživatel

jo a s tím Kuchtou, já taky nesoudím. Jen jsem přesně narážel na to "zhrzený" vynášení tědle věcí ven

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
dontcallmeandre

Mimochodem, v tomhle přestupáku dali za Lubičiče 2,9M€ (taky původně hostování s opcí)takže i LASK takové peníze dává.

Dává to smysl, rakousko má teď dobrý koeficient, dva týmy jdou do LM, z toho jeden přímo, takže mají proč investovat.

Reagovat
Greny

Jojo píšu to vedle ale je to jeden takový přestup za x let

Reagovat
Selänne

Není. Bowing přišel z Kodaně za 2 miliony euro. Hojlund za podobnou částku rok zpátky. Toho taky obratem střelili za 17 milionů do Atalanty. Peníze tam mají. Teď budou otevírat i nový stadion pro skoro 17 tisíc lidí, takže peníze tam mají. Stejně jako mají velké plány do budoucna.

https://www.youtube.com/watch?v=xOYJeeFjfSM&ab_channel=LASKOfficial

Reagovat
hraca

Když se podíváš na rekordní příchody Linze, tak oni víc než milion € za přestupy nedávají. Teď se švihli přes kapsu s Ljubičičem za 2,9 mega €, ale to si museli hodně dobře spočítat. Za Usora víc než 3 mega € Slavie nedostane, ale ty procenta z dalšího prodeje by měla mít nastavené vysoko.

Reagovat
Axelrose

Ale poslat ho na hostování bez opce, ne?

S opcí, to je jako by jim ho rovnou dali.

Reagovat
Losinho

2 mega euro a vysoký procenta

Reagovat
Mr.Mike

Me se libil vic jak Sor.. A potencialne je pro me i hodnetnejsi. Sor je extremne rychlej, ale jinak me extra nepresvedcil. Usor mi prijde vic komplexni

Reagovat
Frank Lampard 8

odešel Sor, tak musí i Usor? Jinou logiku v tom nevidím

Reagovat
Kluivert9

A vrátí se jako třetí vývojová fáze - Soriano

Reagovat
Fernando_Torres

Nebo po vzoru Digimonů - Megasor

Reagovat
gunner123

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo po vzoru Bureše - Protosor

Reagovat
dontcallmeandre

Jo, to bude asi častější scénář. Slavia bude improtovat kluky z afriky, a rychle je otáčet a posílat dál. Dává to smysl, hlavně když na jaře nehrají poháry.

Reagovat
PalibrkUros

Zřejmě počešťující čistka

Reagovat
Greny

Tohle hostování absolutně nechápu... Nedává mi to žádný smysl.. ještě mě napadá jedna věc ale je to asi blbost... Nezmění Slavie rozestavení? Že by hráli 3-5-2 pak by prostor pro něj byl minimální

Reagovat
naheCZ

Však jako důvod byl označen, že počítá na jeho post víc s mladým Juráskem, takže tím by to být asi nemělo.

Reagovat
romeo351

Ale to rozestavení by dávalo smysl

Reagovat
Greny

To je jediný co mě napadá stáhli si i Talovierova přišel Ogbu... Je tam ještě Santos, Píšou , Kacaraba..

Na wingbacky by měli Juraska, Masopusta, Pecha a Douderu, Oscara ideální hráči na ten post

Ewertona by mohli hrát ve středu jako nejofenzivnějšího středního záložníka a útok Tecl, Jurečka, Olayinka, Jurásek klidně plus furt shání útočníka dalsiho

Reagovat
Greny

Píšou = Ousou to mě nějak mobil automaticky opravil

Reagovat
romeo351

No tak takhle bych to nebral: nedivil bych se u Talovierova ještě odchodu. Byl bych rád, kdyby se Trpiš naučil pracovat se Santosem - protože zatím velký špatný. Olayinka teda zůstává? Ewertona by nový post probral. A beztak by zůstal pak van Buren

Reagovat
Greny

Jo a ještě je tam ten Lingr ten by mohl hrát taky v útoku nebo jako ten nejvíce ofenzivní ve trojce..

Klidně bych to viděl takhle

Kolář - Ousou, Ogbu, Santos - Doudera, Holeš, Provod, Lingr, Jurasek - Jurečka, MvB(místo pro Tecla) za mě by to za pokus stalo

Reagovat
romeo351

A Schranz na beka jako pojistka taky. Ať zůstane červenobílej svět v rovnováze

Reagovat
John Obi Mikel

Tak v přípravě se to zatím nezkoušelo

Reagovat
salami

To jsem si myslel uz v lete a nedopadlo to, podle me to teda nehrozi ani ted v zime, necekam, ze bychom v pulce sezony a v rozjetym boji o titul sahli k takhle pomerne zasadni zmene, ale mozna se to v par zapasech vyzkousi.

Reagovat
RadekVonCZE

Co se to tam děje Snad ví co dělaj

Reagovat
Greny

Za chvíli to dle mě přiběhne řešit a vysvětlovat Tvrdík na Twitter tak jsem zvědav co z něj vypadne

Reagovat
Kang & Kodos

Tak teď už aspoň budou prachy na Nica, že jo? Že jo???

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
krupa1919

Tak todle nechápu

Reagovat
Kostomlat

jaká je výše té opce? Nevíte někdo? Za mě by to mělo být aspoň milion Euro.

Reagovat
Freedo

I to by bylo málo. Když vezmeme v potaz Usorův potenciál.

Reagovat
romeo351

Očekávaný krok od Usora - už ani prosadit se v podřadné lize se těm klukům z Afriky nechce

Reagovat
Greny

Každopádně to bude zajímavý toho pustí do Belgie, toho do Rakouska ale Lingra chtějí udržet, ten pokud chce jít tak neprodlouží smlouvu a půjde v létě za ještě méně nebo za rok za minimum

Reagovat
Black Jagir

Takové dělo jen do Lince?

Reagovat
Agnelli

V SKS se to rozpadá jak domeček z karet a jestli si myslí že to s těma Juráskama ukopou tak potom jsou to blázni.

Reagovat
Kuchta

Šílená píčovina

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle nedopadne dobře, kdyby přišlo aspoň nějaký dělo, ale ne, my začneme jaro opět s Teclem

Reagovat
KingMaster13

Jedině že by ten Síííí se nějak vyvinul ale stejně by seděl

Reagovat
Greny

Ale toho už máš v Teplicích

Reagovat
KingMaster13

vlastně jo Se Standou na věčný časy

Reagovat
Greny

Tam se popere on a Fila o minutáz ten krok taky nechápu sorry

Reagovat
KingMaster13

Však se podívej na komentáře tady Tenhle krok nechápe z našeho tábora nikdo

Reagovat
Greny

Reagovat
Greny

Hlavně pokud neuděláte titul tak to bude na vedení brutální tlak

Reagovat
smazaný uživatel

Další absolutně nepochopitelnej krok od Slavie. Říkaj, že tím chtějí dát více prostoru Juráskovi, ale ten může hrát napravo a Usor zleva i na CAM, odchází jim Olayinka, Ewerton zatím nic moc, Douděra dobrej max na ligu, ne opravdu přehršel křídel nemají jak to vysvětlují. Navíc tak nějak automaticky počítají, že se Usor prosadí v Linzi a ten ho koupí, ale to není vůbec garantovaný, co když ne a pak se jim vrátí mladý hráč, co seděl celý jaro na lavičce. Spíš to svědčí o tom, že Slavie nemá s hráči vůbec žádnou trpělivost a to je docela smutný.

Reagovat
KingMaster13

To co jsme dělali brilantně 3 roky zpátky tak jsme totálně zazdili. Mě přijde že ten náš realizák hrozně zlenivěl a už se jim nechce s těmi hráči tak pracovat.

Reagovat
Imos

Já myslím, že mu ty úspěchy vlezly do hlavy a myslí si, že každý jeho experiment vyjde stejně dobře jako mu vyšel dřív a už nemá úplně rozum, všechny tyhle pokusy Talovjerov na DZ, Schranz na beku, neuvěřitelná rotace

Reagovat
Kostomlat

nemají trpělivost...mám strach o našeho odchovance Dana Filu. Radši dají Tecla.

U toho Usora je ještě možné, že měl nějaké blbé kecy na Trpiše a potřebovali ho odklidit z kádru. Jinak to moc smysl nedává, nota bene s opicí.

Reagovat
Freedo

Vidím to úplně stejně. Tam musel být nějaký konflikt. Jinak si to nedovedu vysvětlit, proč by šel hostovat do ciziny s opcí. Pokud bychom si ho chtěli rozehrát, tak není nic jednoduššího, než ho poslat hostovat bez opce v rámci naší ligy a určitě by měl větší šanci na základ než v Linci.

Reagovat
smazaný uživatel

jop, taky mě to napadlo, že tam byl nějaký konflikt

Reagovat
AnthonyR

Se řekne, Fila, Usor...mladý pušky, dynamika, potenciál... ale Standa je kluk do kabiny a ty kilometry! Uměl ten Usor vůbec hrát s realizákem lízanej mariáš? Kolik toho naběhal Fila kolem šestnáctky????? Standa si tohle zkušeně pohlídá

Reagovat
Losinho

Usor zleva určitě ne.. asi se spoléhá na Ewertona s tím, že to tam kdyžtak dokope Olej a v létě se bude hledat nový řešení.

Taky je možná levá strana Jurásek a Oscar.. oba zahrajou i křídlo, můžou hodně rotovat.

Reagovat
Kucka

Četl jsem nejdřív do Liberce, ale stejně wtf.

Reagovat
fabec1222

Kurz na Plzeň na výhru v lize zadarmo Kdo nedává, okrádá sebe i svou rodinu

Reagovat
KingMaster13

Tak jako tohle nás nějak pro jarní část neoslabuje (malinko), klíčový hráč to nebyl ale tam jde o ten obrovskej potenciál v něm Tohle prostě zdravý klub neudělá

Reagovat
Remt

Osobne bych rekl ze za prve mel potencial a za druhe to Slavii oslabuje

Reagovat
KingMaster13

Oslabuje o možnosti, nicméně hra na něm nestála ale jako oslabení to považovat můžeme ale tak snad chápeme co jsem tím chtěl říci

Reagovat
smazaný uživatel

Spolu s Lingrem jediný hráč vaší zálohy, který umí vystřelit. Ve hře klíčový hráč určitě nebyl, ale i tak je to oslabení jako kráva.

Reagovat
KingMaster13

Jak říkám největší oslabení je to z hlediska diverzity toho týmu. Víš co, zápas který jsi potřeboval zlomit a nedaří se ti....tak Usor vyzkouší nějakou střelu a ta tam padne no To teď nebude

Reagovat
PlackaSKS

Ewerton, provod, Ševčík neumí vystřelit?

Reagovat
smazaný uživatel

Umí, na úrovni průměru ligy. Ševčík se kdysi dvakrát ukopl proti Chelsea, tak má pověst střelce, ale jeho statistiky jsou na ofenzivního záložníka v týmu, který většinu času útočí, tragické.

Reagovat
PlackaSKS

Ševčíka beru, provod nebo ewerton nejsou střelecky průměr ligy..

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň půjde taky dolů, dej tam Spartu za pár korun a v létě můžeš na dovolenou na Bora Bora.

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
bartes

7 bodů není nereálných a za ten kurz je to fakt Bora Bora za pár Kč.

Reagovat
RadekVonCZE

Jo to já věřím, jen to přirovnání je dobrý

Reagovat
Kluivert9

A přitom ho stačilo poslat na hostování do Liberce bez opce...

Reagovat
KingMaster13

No v Liberci už to s těma hostovačkama taky není žádná sláva Dřív nám ty hráče zlepšovali výrazněji

Reagovat
Miguel19

Jindra z něj udělal dělo, tak jde o dům dál

Reagovat
Kostomlat

Slavia na mě působí, že je teď těžké přestavbě, ale začíná se z toho stávat malinko chaos.

Reagovat
Greny

Ještě když zde bude hodně Slávistů, co ten Syrovátka? Konci dobrovolně nebo je to jak se ozývá ze zákulisí, že tam něco pojebal (jde o finance)

Reagovat
Kang & Kodos

To upřesnění v jeho případě fakt nebylo nutný

Reagovat
John Obi Mikel

Vůbec nechápu.

Reagovat
Losinho

Hodně zvláštní.. druhou půlku podzimu měl dost špatnou, to věčný sólování mi vadilo, ale je mladej, mělo by se s ním pracovat..

Snad to aspoň znamená víc prostoru pro Matěje Juráska a od léta možná i pro Višinskýho.

Reagovat
Imos

Višinskýho je škoda u vás takhle brzo, by ho Trpiš akorát zabil

Reagovat
r.mrazik

pustit nadejnyho dvacetiletyho kluku do Lince...to je tedy majstrstyk

Reagovat
KingMaster13

Zatímco vaši odchovanci končí v Sandhausenu a na Ibize A teď fakt nepočítám Hložka, to je výjimka

Reagovat
r.mrazik

ano, 25 a 28 let je stejny jako 20 u Usora...tyvoe...

Reagovat
KingMaster13

Ale 20 jim bylo Jste je předrželi no

Reagovat
Greny

Jo jenže oni nemají strategii vychovávat a prodávat.. Křetínskýmu je to zatím úplně jedno

Reagovat
KingMaster13

Jakoby jo, jasný ale každý klub by měl nějak trochu ekonomicky fungovat Nicméně byl to spíš jen takový malý rýpanec

Reagovat
Ahoso Widaho

Každej klub zjevně ne. Sparta nemusí, dokud to Křetínský je ochoten dotovat.

Reagovat
Mr.Mike

To neni pravda.. Zrovna Rosicky chce jit cestou mladych..s tim ze se budou po par letech v acku prodavat do zahranici

Reagovat
KapitanCrow

jenže těm není 20 let s výjímkou Hložka. Ale vážně ta opce musí být opravdu vysoká, nebo to nedává smysl.

Reagovat
verv

Pulkrab mohl jít i do slavie, ale vybral si místo ní Sandhausen

Reagovat
KapitanCrow

Kde, ale leští lavičku za půl roku má odehráno 572minut

Reagovat
verv

No a? Pointa byla, že se směje že hráč skončil v Sandhausenu, ale i tak to byla pro něj lepší volba než jít do slavie.

Reagovat
Losinho

Věděl že větší šanci prosadit se než přes Tecla by měl i v Realu

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Freedo

Reagovat
verv

sice taky sedí, ale v CV to bude vypadat líp, než že se neprosadil přes Tecla

Reagovat
Bex5

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Salfovic

Tak Benzema je pořád zraněnej a nikoho jiného nemají, takže ano.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
AnthonyR

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Jolly Roger

Jarolímovina.

Reagovat
noustres

Působí to na mě jako "tržiště".

Reagovat
Lemond Laws

S opcí?

Mi neřikejte, že to je kvůli tomu, že je cizinec a mají tam Juráska.

Vždyť ten Usor je naprosto parádní hráč a je mu 20!! (snad teda). Jeho správná drzost a sebevědomí je přesně to, co chybí našim hráčům. A to že se mu něco nepovede, nebo občas nezvolí ideální řešení je za to daň. Postupem času a zkušenostmi by se to minimalizovalo.

Tohle řešení opravdu nechápu..

Reagovat
Lukáš_6

Velice zvláštní

Reagovat
smazaný uživatel

Ten sešup Slavie je ještě rychlejší, než jsem čekal.

Reagovat
jackinho10

Skvely obchod at se mu dari a jde v budoucnu nekam za 10mil eur

Reagovat
luismiksak

A ještě hostování do konce tohoto roku 31. 12. 2023... to musel vymyslet opravdový obchodník

Reagovat
luismiksak

A samozřejmě opce k tomu jako bonus

Reagovat
salami

Ja tam teda mnozstvi kvalitnich kridel fakt nevidim, podle me mame jedno kvalitni kridlo a to je Olayinka, u kteryho se jedna, jestli neodejde uz ted a jeho motivace na jaro by byla pri nejmensim s otaznikem. Jurasek ma ke konzistentnimu tahounovi aspiranta na titul dost daleko. Ewerton zatim nepredvedl v podstate nic, Schranz za me na kridle taky slabej i kdyz aspon golovej, Masopust vecne zranenej, za me je to spis velkej problem a slabina sestavy nez pretlak. Usor samozrejme taky nebyl jistota a jasnej zaklad, ale za me z nich ukazoval nejvetsi potencial, byt vyhrady k jeho vykonum jsem mel taky.

Reagovat
KingMaster13

Naprostý souhlas, hlavně už se nedozvíme jak by vypadal Usor po odpočinku a fakt plné druhé přípravě s týmem, kdy by tam zapadl ještě víc

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
NataženýTříslo

Tak se mluví o 2M EUR + nějaké to zajímavé procento.

Reagovat
Coutinho10
Reagovat
Igner Farnsworth

Jestli z toho ve výsledku bude třeba 4m euro tak ho poslat i s mašlí. Za hráče, kterej tudy jenom procházel to je dost peněz a v podstatě ho ani nepotřebujeme, máme to vím nahradit.

Reagovat
luismiksak

Jestli z toho budou 4mega Euro, tak dejme tomu. Stejně bych ale víc uvažoval o odchodu nebo hostování Santose, prodal bych Oscara a tlačil bych na zimní odchod Olayinky, kterej by aspoň ušetril náklad na plat. Usor proste měl zůstat. Ale jasný, do kabiny nevidím a jeho manažerovi do talíře taky ne...

Reagovat
Rizek

Nedochází Slávii prachy? Poslední tahy mi přijdou zvláštní a nepromyšlený.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá to na návrat do roku 2010, i ta cesta je podobná. Shromažďování desítek neprodejných průměráků pod smlouvou je dřív nebo později muselo dohnat.

Reagovat
10

podle mě nemusíš bejt úplně datovej vědec, aby sis dokázal dát dohromady ty zprávy o čínských penězích v evropským fotbale, resp. o jejich totálním exodu z Evropy za poslední 2-3 roky

včera byl třeba v Gazzettě článek o Interu a jeho sponzorech z Číny, kdy před covidem získávali z Číny od sponzorů až 100m ročně, minulou sezonu už to bylo jen 15m

na Číně stojí celá luftJardova existence, takže ten se dřív oběsí, než by něco přiznal, ale dovedu si představit, že jsou bez podobných prodejů v totální prdeli

Reagovat
10

a to ještě nikdo neví, kolik z těch peněz (nejen) do Interu doopravdy přiteklo

Reagovat
Rizek

Reagovat
Rizek

Působí to tak, že prodávají, co má ruce a nohy (a nutně to nepotřebují).

Tak já bych se nezlobil, kdyby se konečně vrátili, kam patří, ale překvapuje mě, že jestli tyhle problémy mají, tak to do médií neprolíná. Takový Sport si Spartu podává za téměř všechno, ale Slávii kritizují velmi opatrně. To už musí být opravdu bota.

Reagovat
Bex5

Jeste rekni, ze patri tam, kam podle vas patri Viktorka Plzen

Ale jo, neco mi na tom uz nejakou dobu nesedi. Ale porad jeste dokazou udelat dobrej kauf ... treba Jurasek za me fakt vybornej.

Reagovat
smazaný uživatel

Tam ne, Plzeň patří do 2. ligy, Slavia na 2. místo. Ale s tím, jak to teď vedou, se na to 2. místo nedokážou dostat ani po pádu Plzně do 2. ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bex5

Finally

Reagovat
AnthonyR

Dopadne to jako s ČSA, Luftjarda to rozbombí a Šimáně to přijde zachránit.

Reagovat
Byleth

Nechápu

Reagovat
Salfovic

V Edenu to začíná vypadat, jako kdysi na trhu v Louisianě.

Reagovat
RickNash

Usor na hostovačku s opcí kolem 2M E, na Lingra přišla nabídka za 3M E, Olayinka odchází zadarmo...

Na to, že má ten klub výdaje na kádr jak blázen, a má je platit právě z prodejů, to jsou hodně malý sumy.

Reagovat
Imos

zrovna u těhle hráčů to tak nějak sedí, ten Usor možná, za Lingra víc jak 6M E nedostanete, bych potahal Panathinaikos o mega dvě navíc a za 5M bych ho pustil

Reagovat
El-Pistolero-68

Slavia Praha může i ve druhé polovině sezony využívat služeb Stanislava Tecla, jenž mohl zamířit na první zahraniční angažmá, rozhodl se však zůstat v Edenu. Zájem o 32letého útočníka projevil rezervní tým Bayernu Mnichov a nejmenovaný klub z Číny. Tecl má po ukončení kariéry ve Slavii pokračovat v jiné pozici. (idnes.cz/fotbal)

Tohle se tu asi někde už řešilo, ale WTF? K čemu ho chtěl rezervní tým Bayernu?

Reagovat
kilobyte

Exemplární případ pro mladé, jak se to opravdu nemá dělat.

Reagovat
Cotton

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pingla

co jak se nemá dělat? je to jeden z nejúspěšnějších hráčů v historii české ligy, pořád je mu teprve 32 sice na slávii nemá, ale obecně tragéd fakt není

Reagovat
guzman

Reagovat
kilobyte

Hrotový útočník, který odehrál 10 sezón v top klubech v české lize a přesto se nedostane do klubu ligových kanonýrů. A to strávil celou kariéru v Česku. Myslím, že takhle neproduktivního hroťáka bys dalšího nenašel. A nedivil bych se kdyby ta jeho šňůra bez gólů v evropských pohárech byla rekordní.

Reagovat
pingla

gólů má málu, to ano, ale proč ho tedy ze slávie už dávno nevyhodili? nebo vlastně, proč je jejich letos nejlepší ligový střelec? sice přetlak v útoku opravdu nemají, ale pořád tam mohli posunout třeba Olayinku

Reagovat
kilobyte

Ze stejného důvodu proč odešel Škoda a neprosadil se Musa. Trpiše a spol. vice zajímá pocef naběhaných kilometrů než zabijácký instinkt. A to je i důvod proč má nejvíce gólů ve Slavii. Dostane plno šancí a když přijede do Edenu odevzdaný soupeř, tak dá i nějaké góly.

Pamatuješ si jeho poslední gól v evropských pohárech?

Reagovat
Papra

pamatuju si jak nám vystřílel postup přes Neapol

Reagovat
Mass

Nj ale zdaleka neodehrál všechny zápasy. Choupo-Moting taky nemá sto gólů a přesto je v Bayernu.

Co je těžký pochopit na tom, že potřebuješ pár spolehlivých hráčů na lavičku, kteří poctivě trénují a nereptají, když nehrají základ?

Reagovat
kilobyte

Co je na Teclovi spolehlivého? Že dokáže spálit několik tutovek na zápas? Navíc on u vás není spolehlivý hráč na lavičku, ale hráč, který se neustále zkouší v základu.

Reagovat
Papra

v EL za plzeň má 4 góly v 8 zápasech a i v lize v tý době pálil dost spolehlivě (a to nepočítám jeho statistiky z Jihalvy a Jablonce). Až ve Slavii se jim nějak podařilo ho z*urvit...

Reagovat
smazaný uživatel

Nezkurvili ho, jen z něj vyrobili skvělého defenzivního útočníka. Kdyby hrál NHL, je žhavý kandidát na Selke Trophy.

Reagovat
Papra

Reagovat
gocii

Hmm…Švancara

Reagovat
Cotton

Hrál skoro pořád o záchranu. To se góly dávají hůř než Standovi, kterej má asi 6 titulů.

Reagovat
Euphael

Reagovat
Selänne

Reagovat
KingMaster13

K utužování dobrých vztahů v kabině

Reagovat
Bex5

Tecl: Gut?

Hrac 1: Gut.

Tecl Gut?

Hrac 2: Gut.

Tecl ...

Reagovat
Greny

Drobný tam dělá trenéra, chtěl ho tam k mladochum

Reagovat
kilobyte

Je pravda, že Tecl by mohl učit brankáře vyrážet nohama.

Reagovat
Marv

A taky jim pořádně zvednout sebevědomí..

Reagovat
Cotton

na pozici kustoda

Reagovat
Fernando_Torres

Nějakou funkci tam má Drobný, takže čistě ze známosti

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Hasan Šáš

Již jsem se lekl, že do Slávie míří Tah z Levrkůznu.

Reagovat
meno

"...momentálně hrozně líbí Matěj Jurásek, který naznačil potenciál. Pokud se Matějovi vše sejde a bude zdravý, může mít dobré jaro. Typologicky jsou si s Mosesem a třeba i Ewertonem podobní, jeden druhému pak bere minutáž."

Tak já nevím, proč by to nemohlo být Jurásek, Ewe, Usor?

Reagovat
meno

Přestupová politika mi přijde divná poslední rok, dva a teď už je to fakt padlý na hlavu. Jasně nevidím dovnitř klubu, třeba si Usor myslí, že je víc než klub, ale tohle smrdí :(

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
mistr129

Reagovat
John Obi Mikel

Na jednu stranu chápu, že chtěj typologicky různé, ale zrovna tyhle 3 bych si určitě chtěl v mužstvu nechat a vykašlat se na Hronka.

Reagovat
Mass

Hronek si asi nebude stěžovat, pokud bude na lavičce.

Reagovat
Mass

Protože to bude Jurásek, Lingr, Ewe.

Reagovat
Spalovač šancí

Dobrý odchod

Reagovat
vetrnik

vzdycky stejny vyvoj: Slavia ma mladeho nadejneho hrace s kterym se musi jeste hodne pracovat, tolerovat jeho chyby a prirozeny vykyvy ve forme, ale jak se mu prestane darit, tak skonci na lavicce nebo v Liberci. Za par tydnu se objevi zprava, ze v hraci je nejaka charakterni chyba, coz je skvela vymluva k tomu, aby se ho rychle zbavili. Tohle je uz 15. priklad za posledni 2-3 roky. Vzdycky je chyba v hraci, nikdy v Trpisovi

a pak se vsichni divi, jak to dela Dinamo Zagreb. Gvardiol delal obrovske stupidni chyby, jeho chyba primo stala klub postupu do LM proti Ferencvarosi, ale v klubu rekli, ze se pokracuje dal a bude hrad i nadale, je to soucast hracskeho rozvoje. A takhle s kazdym mladym hracem. Trpisovsky by ho nejdriv poslal hostovat do Liberce a dneska by Gvardiol hral v Hradci

Reagovat
AnthonyR

Zmrhala jsme si takhle pěstovali tak dlouho, až nakonec skončil ve Slovanu Bratislava.

Reagovat
kilobyte

Zmrhala jste prodávali na výkonnostním stropu, u něj už nebyl prostor pro zlepšení. To u Samka, Alijagiče a Usora neplatí.

Reagovat
Mass

Zato vy máte megatalentů plný béčko

Reagovat
kilobyte

Možná, ale taky nemáme problém složit soupisku pro evropské poháry (teda když je zrovna hrajeme ).

Reagovat
Sosi

Hodne pod stropem, ale na ceste dolu...

Reagovat
Bobřík1

Obdobně Čonka, Nitrianský, Hrubeš, Sodoma, Fotr apod.

Reagovat
Imos

A Dostál s Mikym

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

úplně přesný. Nejvíc mě baví slavisti, který pak o těch hráčích zpětně začnou říkat, že na to stejnak neměli atd. Přitom Samkovi a Alijagičovi bylo v tý době 18, většina hráčů v tom věku na ligu nemá. Fakt neskutečný, pak zas budou bulet, že maj UEFA soupisku úzkou, protože nejsou odchovanci a na lavičce v nejdůležitějších evropských zápasech podzimu budou dorostenci

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
Simas92

1 Mudryk >>> 100 Usorů

Takže pokud je tam opce vyšší než 1M Euro, tak super prodej pro Slavii. Jednoduchá logika.

Reagovat
kilobyte

Myslím, že jednoho Mudryka by v klidu porazili 3 Usoři.

Reagovat
smazaný uživatel

I jeden třínohý Usor.

Reagovat
kilobyte

Třínohý Usor je v podstatě normální Usor.

Reagovat
Losinho

Naše vířivka approves.

Reagovat
Freedo

Reagovat
Selänne

Reagovat
Coutinho10

no jako je pravda, že šel hodně dolů a v posledních měsících to dost zazdíval, pálil mimo jako Ewerton, ale pořád je mladej, ikdyž asi už byl přečtenej...když vyletěl, tak jsem si teda nepředstavoval, že za něj dostaneme jenom 2 mil. euro a to ještě ani nemusíme....jestli si neudržíme výkonost i tam, tak nám ho vrátěj

na druhou stranu rozumím trenéry, že chtějí spíš pracovat s jinýma hráčema, takže tuto nabídku vzali, ikdyž není úplně výhodná a spíš dává smysl pro hráče než pro klub

Reagovat
Coutinho10

*neudrží výkonnost

Reagovat
romeo351

Reagovat
Nuno čomes

Spis potřebujete prachy.

Reagovat
Coutinho10

tak každej milion eur se hodí ...spíš si myslím, že s ním nechtějí spolupracovat, takže vzali hned první nabídku, která na něj přišla a nechtěli riskovat, že když to odmítnou, že tady zůstane na jaro

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia rozjela nový styl "černoch na půl roku a pryč ním"? Šíma, Sor, Úsor...podezřelé.

Reagovat
kilobyte

Obchod s černým masem?

Reagovat
smazaný uživatel

Takže chudák Ogbu to má taky za pár. Do šesti měsíců bude poslán do Eupenu/Trnavy/Norimberku.

Reagovat
milan78

slavie jde opravdu jinou cestou, zajimavé hráče začne posílat hostovat do rakouska, ligu zkvalitní a bude pro ni velkododavatelem

Reagovat
mario23

Hodně malá částka a 20% z dalšího prodeje taky nic moc. Tohle je trochu fail Slavie. Očividně se ho chtěli zbavit nebo se jim přestal hodit. Že by moc cizinců v týmu?

Reagovat
smazaný uživatel

to máš ze sportu? Kolik že tam byla ta opce?

Reagovat
Coutinho10

obojí, přestal se hodit a moc cizinců....bylo to dost narvaný i na podzim + přišel ještě Ogbu, odešel Sor, teď Usor, takže aspoň o jednoho hráče méně a to Sy se asi pak vrátí, jestli se prosadí, takže to dává smysl, ikdyž nabídka není taková

Reagovat
John Obi Mikel
Reagovat
kilobyte

Kdyby odcházel kvůli tomu, že máte moc hráčů mimo EU, tak by šel hostovat jen na půl roku bez opce.

Podobně předčasné prodávání mladých hráčů a nakupování všeho, co má nohy, jsme u Slavie už jednou viděli. Teď jste v lepší pozici, ale jestli to u vás nikdo nezačne krotit, tak by to mohlo dopadnout podobně.

Reagovat
Mass

Vždycky mě dojme, jak to se Slávií myslíš dobře.

Reagovat
kilobyte

Nemyslím si, že to se Slavii myslím dobře. Prostě mi ta dedukce, že odchází kvůli hodně hráčů mimo EU, přijde chybná. Navíc když jsem psal po příchodu Ogba, že by mohla mít Slavia problém s cizinci, tak mi slávisti vysvětlovali, že se vlastně v týmu nic nezměnilo a že nemáte moc hráčů mimo EU.

Prakticky mi je jedno, co ve Slavii budete dělat. Hlavně se ale udržte na úrovni ať zase nehrajete o záchranu a nemusíme vás zachraňovat s charitou (jako s Delim).

Reagovat
Rothbard

On je novější verze značky autobusů SOR?

Reagovat
Bakary3

Tohle je už fakt vrchol.

Mladej šikovnej hráč, perfektní s míčem pod tlakem, skvělá levačka, co gól, to vingl.

Tady vidím potenciál ho prodat, kdyby se trošku zadařilo v pohárech, za třeba 8m eur +, a oni se ho zbavi jak nějakýho supaka...

To je fakt marný tohle... Škoda slov...

Reagovat
Salfovic

Já to beru jako další důkaz toho, že začalo Trpišovi slušně jebat. A od odchodu Nezmara, si může dělat co chce.

Reagovat
noustres

Oni nepotřebovali někoho, kdo jim bude překážet v jejich snech. Problém je, že Nezmar věděl jak to skloubit a uměl být při zemi. Jenže silnější pes mr.á. Neochotou mu naslouchat si dle mého hodně ublížili. Ale to je loňský sníh.

Reagovat
John Obi Mikel

Taky mi bude chybět

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
Mass

Jenže ono se v pohárech nedařilo, i díky Usorovi.

Reagovat
Bakary3

Ne, v pohárech se nedařilo díky trpisove tvrdohlavosti a špatný skladbě týmu.

Ne kvůli výkonům 20 letyho kluka, který i tak, když nastoupil, jasně ukazoval, že je s mladým Juraskem z ofenzivních hráčů nejrozdilovejsi a nejnepredvidatelnejsi, ikdyz se mu zatím věci nedařilo dotahovat do konce a být efektivní.

Světe div se, to se mladým hráčům přeci nestává...

Takových hráčů je v naší lize jak šafránu a tohle je ukázkový příklad našeho špatnýho zacházení s níma

Reagovat
Mass

Ta rozdílovost byla v tom, že neměl ani bod nebo že ztratil tolik balonů při nesmyslném zadrbávání?

Vidíš v Usorovi víc, než v něm bylo. Píšeš, že takových hráčů je jako šafránu a přitom Jurásek je možná lepší. Je třeba to vidět reálně, že by si Usor na jaře moc nezahrál, tak proč ho držet?

Jestli v Linci zahvězdí, tak se ti omluvim, ale moc tomu nevěřim.

Reagovat
bartes

už tady někdo psal, že hrál za B a hned další den příprava za A a další poločas za A. Takže ho tím utavili.

I kdyby to Usor flákal, tak není náhoda, že více jak polovina těch kluků kolem 20 let má problém s přechodem do A mužstva. A určitě to neflákali všichni.

Reagovat
Losinho

Pomohl nás gólama dostat přes Řeky i Poláky.

Reagovat
KingMaster13

Nebýt jeho tak jsme žádnou skupinu nehráli

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Nuno čomes

Draze nakupovat a levně prodávat?

Reagovat
Mass

Tak zrovna Usor nic nestál.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
vceradnesazitra

Tak přecejenom už mu táhne na 40, tak se ho zbavili v pravý moment

Reagovat
Mass

Twl tady se dělá z hráče, co měl na podzim v lize 2+1 a v EKLu 0+0 (tam byl s tim množstvim zadrbaných balonů fakt marný) hotovej megatalent, kterej měla Slavia prodat aspoň za 5M€. Víc než ty 2M za Usora nejspíš nikdo nenabízel.

Prostě si vyhodnotili, že Matěj Jurásek je lepší volba, což si taky myslim. Navíc zatim na pravym křídle/podhrotu v přípravě taky hraje Jurečka.

Usor nic nestál a odchází po roce za 2M€, to bych jako fail neviděl.

Reagovat
Bakary3

Individuálně je skvělej, to si říkej co chceš.

A že nic nestal a pustí ho hluboko pod cenou jeho potenciálu, tak je to v pohodě?

Vždyť je směšný, za jaký peníze ho pouští a za lingra, který nemá pro západní kluby ani zdaleka tak zajímavý atributy, by chtěli minimálně 100.

Tohle je prostě od Slavie úplná debilita.

Reagovat
Mass

Jaký potenciál, kde ho vidíš? Byl by až trojka (ne-li čtyřka) na svý pozici a to se mu prostě nelíbilo tak odchází. Na úkor koho by měl hrát? Jak víš koho západní kluby chtějí a kolik nabízejí?

Lingr má hlavně zajímavý atributy pro Slavii, jasnej člen základu, možná to byl na podzim nejlepší hráč. Což se o Usorovi říct nedá. I když se pákrát pěkně trefil do vinglu.

Kdyby byl Usor jasnej člen základu (jako třeba ten Lingr), tak sem taky rozčílený. Ale v základu byl v EKLu a tam se mu prostě tolik nedařilo a to Slavia nehrála proti nijak věhlasným týmům.

Prostě si vyhodnotili, že by nedostával čas, když Slavia nehraje poháry. Taky bych byl radši, kdyby šel hostovat bez opce, ale třeba to nechtěl sám hráč.

Reagovat
Bakary3

Ten potenciál vidím jednoduše, je mu 20, na nejvyšší úrovni hraje chvíli, tedy prostoru pro zlepšení spoustu.

Pak fotbalový kvality - na první pohled vidíš, že vyniká ve věcech, který nemají všichni - kvalita s míčem, schopnost obejít hráče, kvalitní střela, primak, překvapivý řešení.

A zaostává ve věcech, kde se to zlepšení dá velmi pravděpodobně očekávat - rozhodování, hledání vhodný pozice na hřišti, určitě i chování při bránění.

Opustím srovnání s Lingrem, to je pro tohle vlákno asi nepodstatný...

Já tam ten potenciál vidím, stačí nehodnotit jen podle čísel - on i Ronaldo v MU čísla neměl zezacatku, ikdyz všichni viděli, že individuálně je skvělej...

A ještě dodám - hráče jako on (SOR, pech...) Neváhá Slavia pořizovat za částky, který se včetně procent z dalšího prodeje šplhají k 50m, a za to teď skoro chtějí nechat usora odejít.

To je pro mě prostě promarneny obchod... Argument, že přišel za nic, moc neberu.

Reagovat
KingMaster13

Pod toto se podepisuji

Reagovat
Simas92

Je to jednoduche, Slavia nema penize. Proto se jim 2m hodi. Konec pribehu.

Reagovat
salami

Ani ne, 2,5 jsme nabizeli za Yeboaha, kterej neprosel zdravotni prohlidkou, navic jak Usor souvisi s nedostatkem penez, kdyz ho posilame na hostovani s udajne pomerne nizkou opci? Kdybych se orientoval na prachy, tak Usora necham hrat cely jaro a v lete ho zkusim streli rovnou. Tady je spis problem, ze Trpisovsky a jeho tym proste neumej pracovat s individualitama a resej to jedinym zpusobem a to je okamzity zbaveni se hrace.

Reagovat
Nuno čomes

Ono to hostování taky nebude zadarmo, tak že by pak byla ještě opce za 2 mega a procenta, to si nemyslím.

Reagovat
Mass

Tak to prý podle Tvrdíka je. Vysoká procenta, poplatek za hostování a opce. Za hráče, kterej by se na jaře možná ani nepodíval na hřiště.

Reagovat
John Obi Mikel

No jsem zvědav, kolik prostoru dostane Jurásek. Na podzim mu moc nevěřil.

Jurečka je na křídle poloviční oproti hrotu.

A Usor se sice ve skupině EKL neprosadil, ale bez něj bychom nepostoupili ani tam.

Reagovat
KingMaster13

Ve finále zjistí v létě, že těch křídel mají málo a budou muset dotáhnout někoho a Jurásek stejně půjde hostovat

Reagovat
Losinho

Taky to nevidím jako nějakou tragédii, ale myslím, že dva mega euro (navíc nejistý) za ten risk úplně nestojí. Radši bych s ním dál pracoval a rozvíjel ho, což by se tak nějak s mladejma klukama dělat mělo, že jo

Každopádně - pokud místo něj fakt dostane minutáž Jurásek, tak jsem s tím ok. Pokud tam tyvole bude lítat Masopust, Schranz, nebo nedejbože Jurečka, tak je tu budu pičovat jak nikdy.

Reagovat
KingMaster13

Já si myslím že na těch křídlech to budou prostě točit a nikdo tam nebude stabilní vysloveně. Na levo si myslím že vyždímou Olayinku, popřípadě možná i Oscara tam budou hrát a ta druhá tam to bude nějak Douděra (protože Schranz půjde na beka ), Masopust, Ewerton a možná malou minutáž na koncích zápasů dostane Jurásek no

Jinak u Usora byla obrovská šance ho prodat jako Sora, ono ke konci mu došel dech i z toho důvodu že v létě prakticky neměl žádný odpočinek a že tu druhou přípravu pod Trpišákem by se zase posunul. Jsem toho názoru že příští podzim v pohárech by se ukázal a šel by za hezké peníze. Takhle sice peníze z něj máme ale.....je tam to ale

Reagovat
Losinho

Ewerton určitě spíš vlevo, vpravo je ten přetlak větší.

Reagovat
Greny

A Lingr zůstává ? Jakože 80 mega plus případne bonusy je asi maximum co za něj můžete dostat

Reagovat
Losinho

To už by asi brali jako moc velký oslabení vzhledem k jarní části.

Reagovat
KingMaster13

U Lingra určitě sehrálo roli aby se ten kádr už tolik neoslaboval. Přeci jen on na hru nemá až takový vliv ale jako ty jeho statistiky jsou brutální.

Reagovat
Kaspar

Nguyen do Vietnamu? Jak to tam muze byt s penezma ze tam pujde?

Reagovat
Simas92

Tipuji ze si o dost polepsi.

Pokud je tam brany za hrace z Evropy a sel do jednoho z nejlepsich tymu (jakoze asi jo kdyz pred par dny porazili mistra 4:0), tak bych to tipoval na vyssi nabidku nez co dostane v Cesku mimo top3.

Navic tam nejspis bude brzy pro fanousky velkou hvezdou (protoze je z Evropy a napul Vietnamec). Navic uz ho planuji stavet v narodaku jako 1cku.

Netvrdim ze dostane takovy nesmysl jako Cools z Jablonce dostal nedavno v Thajsku (protoze je v JV Asii oblibeny, napul Malajsiec), ale urcite to bude daleko vetsi ranec nez nekde na Morave kde chytal doted.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele