Světové talenty: Christian Eriksen

19.03.2010, 19:11
Aktuality
Zaujalo nás
Christian Eriksen se na prvoligové scéně objevil z nenadání. Ještě na podzim o něm slyšel jen málokdo, v jarních zápasech Ajaxu Amsterdam už několikrát ale ukázal, že se může stát hvězdou budoucnosti.

Rok 2010 začal pro Eriksena skutečně brilantně. V lednu si připsal první start v Eredivisii a už o několik týdnů později se pyšnil pozvánkou do seniorského národního týmu Dánska.

Eriksen odmala ukazoval mimořádné nadání a velkou píli. S fotbalem sice začal v rodném Middlefartu, poměrně brzy však odešel rozvíjet své fotbalové schopnosti do Odense, kde zaujal dánské trenéry, kteří jej pravidelně povolávali do nejrůznějších reprezentačních mládežnických výběrů.

A právě v národním dresu si jej poprvé všimly evropské celky. Nejvíce na Eriksenovi oceňovaly jeho technické schopnosti. V roce 2008 s konkrétní nabídkou přišla například Barcelona, ale také třeba Chelsea. Jenže nakonec se trochu překvapivě radoval o poznání méně úspěšnější Ajax, který se však může chlubit excelentní výchovou mladých fotbalistů.

Eriksenův krok se následně ukázal jako správný. V nizozemském velkoklubu rostl zápas od zápasu a po zásluze se velmi brzy probojoval do prvního týmu. Trenér Martin Jol si jej oblíbil a je zřejmě jen otázkou času, kdy se bude moci pyšnit stálým místem v základní sestavě. Už v současnosti ale dostává dostatek prostoru a předvádí solidní výkony.

Jeho potenciál je skutečně obrovský. Míč dokáže napálit stejně dobře jak pravou, tak i levou nohou, což z něj dělá skutečně žádané zboží. Střel z dálky se také rozhodně nebojí, jakékoliv zakončení je naopak Eriksenovou silnou stránkou. Už nyní jej skoro všichni považují za největší talent od dob bratrů Laudrupových.

Co říká pozorovatel...

Obrovský, skutečně obrovský talent, a tak není vůbec překvapující, že jej neustále sleduje Barcelona, ale i Arsenal. S postupem času se bude v Ajaxu pravděpodobně stále vyvíjet. Má před sebou velkou budoucnost.

Střela: 8 z 10
Přihrávka: 8 z 10
Bránění: 5 z 10
Rychlost: 6 z 10
Hlavičkování: 5 z 10
Předvídaní hry: 8 z 10
Nynější schopnosti: 6 z 10
Potenciální schopnosti: 9 z 10


Celkové hodnocení pozorovatele: 55/80

41-50 - Zaslouží si pozornost
51-60 - Velká naděje
61-70 - Je na dobré cestě na vrchol
71-80 - Současná extratřída


Vizitka

Jméno: Christian Eriksen.
Datum narození: 14. února 1992
Místo narození: Middlefart, Dánsko.
Výška: 175 cm.
Váha: 68 kg.
Pozice: Záložník.
Klub: Ajax Amsterdam
Nynější cena: 3 milióny liber.
Potenciální cena: 12 miliónů liber.

Autor: Tomáš Honajzer / skysports.com

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Podle popisu schopností hraje podobně jako Sneijder? Ví někdo?

Reagovat
Messi14

Sneijder? Nee...Zase tak skvělý centry a přehled o hře nemá, i když je dost dobrej...Tipově by spíš vystihoval Gerrarda nebo Lamparda...prostě se s míčem nemaže...

Reagovat
smazaný uživatel

ok, díky

Reagovat
smazaný uživatel

Řekl bych, že si nikdy neviděl hrát, protože on se Sneijderovi podobá asi nejvíc - střela, technika, přehled

Reagovat
Messi14

Sneijder bude až vyroste do ještě větších rozměrů než teď....Sneijder je úplně jiný eso než Lampard nebo Gerrard, to jsou shooteři ze stř. vzdálenosti, neříkam, že Sneijder neni, ale dokáže vymyslet přenádherný přihrávky nebo actions viz duel s Chelsea...Eriksen se zatím snaží spíš zakončovat a jde mu to. Ale až do toho dá ještě o něco víc, tak pak se bude podobat Sneijderovi ale má k tomu už hodně blízko

Reagovat
M0rb1D4S

Aha... a to Lampard ani Gerrard neumí, vymyslet nečekanou a nádhernou přihrávku nebo přenést hru centrem na milimetr přesně..

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc nelze posuzovat Wesleyho dle 1 utkání, díváš se vůbec na Seria A? S Chelsea famózní, ale v lize se občas dost trápí...

Reagovat
smazaný uživatel

o přihrávkách Wesleyho bych se moc nevyjadřoval..

Reagovat
smazaný uživatel

tak se nevyjadřuj...

Reagovat
Yanek

Pěkný, pěkný....

Reagovat
smazaný uživatel

je to borec a bude ještě mnohem větší!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle je opravdu světový talent

Reagovat
smazaný uživatel

danska se rysuje skvela generace-lumb, agger, kjaer, eriksen, bendtner (kdyz ho wenger nauci davat goly).

Reagovat
Messi14

Bendtnera? Joke týdne Pokud bude hrát tak jako v lize a bude zahazovat naprosto všechny 100% tutovky tak brzo z Arsenalu půjde pryč...

Njn, ta česká Nedvěd, Poborský, Koller, Šmicer, a další už jsou pryč, takovou sestavu už česko nikdy dohromady nedá

Reagovat
smazaný uživatel

taky tam mas v zavorce, ze jedine kdyz ho wenger nauci davat goly...

Reagovat
SunFells

Mno jo, poserme se, že proti Burnley nedal 4-5 tutovek, vždyť už je to úplný 21-letý dědek, takový Drogba v jeho letech už oslňoval celou Evropu že?

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc má jen 6 gólů ve čtyřech zápasech nebo kolik... to bych dal i já se zavázanýma očima...

Reagovat
Messi14

Kolik bys dal ty je úplně jedno, tady jde o to, že jestli nezačne hrát v klidu, či co mu v tom bránilo, tak i sám wenger řikal, že poletí...To že dal hattrick, nic neznamená, bez skvělý podpory od zálohy by to nedokázal, navíc, už to byla jeho povinnost, aby si zahránil místo v arsenalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale bez skvělé podpory zálohy by nic nedokázal žádný útočník na světě.Fotbal je totiž týmová hra a individuální úspěch z velké části závisí na úspěchu týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

tak já jsem nikdy Wengera nepostřehl, že by nějakému jeho hráči vyhrožoval, že "jestli nezačne hrát líp, tak poletí". Tohle opravdu není jeho zvykem. On naopak na veřejnosti všem svým hráčům naprosto důvěřuje. Argument, že útočník by toho bez zálohy udělal méně je snad logický a vztahuje se na všechny útočníky (jak už psal vanj). Vím, že když má útočník šancí v jednom zápase tolik, že by se z toho najedla snad celá Afrika a ani jednu nevyužije, tak sklidí kritiku. Na druhou stranu pokud jeho Hat-trick nic neznamená, tenhle smolný zápas také ne. Bendtner je platný i bez gólů, samozřejmě góly se od něho čekají, ale on do hry přináší nové aspekty. Zkrátka herně se u nás zvedl o 200%. A nesmíme zapomenout, že je mu jen 21, já se nebojím, že by se nezklidnil.

Reagovat
Messi14

No tak je samozřejmý, že útok bez zálohy většinou nic nedokáže, ale tak najdou se i výjimky, např Messi, viz Barca vs Stuttgart, kdy dokáže vstřelit gól po sólu z půlky, ale to je jedno, Messi je úplně někdo jinej a o trochu starší. Wenger byl celkem naštvanej když na tiskovce probírali Bendtnera, je pravda, že to neřek přímo, ale řekl, že Arsenal stojí pouze o dobré hráče, přičemž zmínil, že jestli to zahazování Bendtnerovi vydrží, tak že nejspíš bude nabídnut na transfer. Sice je pravda, že se ho pak i zastal, ale tak je to jejich věc. Já se tu nechci hádat o Bendtnerovi, pouze říkám, to co řekli jiní...

Reagovat
Godwinson

Randrup, Sarič

Reagovat
smazaný uživatel

Spousta hráčů tady má potenciální schopnosti 10 z 10,tento obrovský talent s velkou budoucností má jen 9

Reagovat
smazaný uživatel

otázka je jak se svým potenciálem naloží, Šimák kdyby nechlastal hrál tam co dneska Rosický

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda.Ale Šimák si vybral sám.

Reagovat
Bakary3

To hodnocení pozorovaele je vždycky moc vtipný, víc nekonkrétní už bejt nemůže

Reagovat
smazaný uživatel

Šimák je amatér já bych sázel na V.Kadlece,toho z Anderlechtu,a třeba i nákýho z gambáče(Hloušek ,Chramosta)

Reagovat
smazaný uživatel

a kde nic tu nic

Reagovat
smazaný uživatel

páni, co jsem tu psal před 8 lety nechápu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele