Světové talenty: Radoslaw Majewski

24.02.2010, 12:30
Aktuality
Radoslaw Majewski sice není žádný mimořádný mladíček, který by už v dorosteneckém věku udivoval všechny okolo, přesto se z něj klube nadějný záložník. Do velkého fotbalu nakouknul poměrně nedávno, přesto je o něm nejen v Polsku hodně slyšet.

V létě se vydal 23letý záložník na své první zahraniční angažmá. Největší zájem projevoval a zajímavou smlouvu předložil druholigový anglický Nottingham Forest. Ten navíc o Majewského usiloval už několik měsíců dříve, a tak vedení klubu bylo z přestupu nadšeno, podobně jako samotný hráč.

Majewski totiž vycítil, že angažmá v Polonii Varšava by mu už nemělo příliš co dát. Fanoušky však poměrně zaskočilo, že si vybral pouze klub z druhé nejvyšší soutěže. Bezpochyby je Majewski velmi ambiciózní playmaker, který má šanci udělat díru do světa. Častokrát si ale zbytečně vytvoří problémy kvůli své komplikované povaze.

Poláci jej však i přes veškeré kontroverze berou a vidím v něm jednu z možných opor reprezentace. Už nyní se pyšní šesti starty za seniorský nároďák, a jelikož z něj roste skutečně komplexní záložník, zcela jistě budou přibývat i v následujícím období.

V létě se dá opět očekávat, že bude na přestupovém poli o Majewského velký zájem. Vše ale záleží na rozhodnutí Nottinghamu, který vlastní předkupní právo a byl by zřejmě sám proti sobě, kdyby se jej nerozhodnul využít a získat jej na trvalo. Pokud to totiž neudělá právě on, zcela jistě nabídne smlouvu Majewskému někdo jiný.

Co říká pozorovatel...

Zdá se, že je skutečně jen otázkou času, kdy se rozhodne zkusit štěstí v Premier League. S Nottinghamem si nyní užívá boje na čele Championship a určitě věří, že na City Ground ukáže své mimořádné kvality na té nejvyšší úrovni.

Střela: 8 z 10
Přihrávka: 8 z 10
Bránění: 7 z 10
Rychlost: 7 z 10
Hlavičkování: 6 z 10
Předvídaní hry: 8 z 10
Nynější schopnosti: 7 z 10
Potenciální schopnosti: 10 z 10


Celkové hodnocení pozorovatele: 61/80

41-50 - Zaslouží si pozornost
51-60 - Velká naděje
61-70 - Je na dobré cestě na vrchol
71-80 - Současná extratřída


Vizitka

Jméno: Radoslaw Majewski.
Datum narození: 15. prosince 1986
Místo narození: Pruszkow, Polsko.
Výška: 170 cm.
Váha: 66 kg.
Pozice: Záložník.
Klub: Nottingham Forest (Na hostování z Polonie Varšava).
Nynější cena: 2 milióny liber.
Potenciální cena: 10 miliónů liber.

Autor: Tomáš Honajzer / skysports.com

Komentáře (34)

Přidat komentář
smazaný uživatel

86 ? To už je trošku starší talent

Reagovat
miky10

tak pořád mu je jen 23, ale je pravda, že úplnej talent to neni no (jak píšou v článku, kdyby sis ho přečet )

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem si článek samozřejmě přečetl, jen mi prostě přijde na talenta moc "starý"

Reagovat
smazaný uživatel

normalni fotbalista

Reagovat
herbage

Nj, to už může být rovnou příští díl Denílson a další Lucas

Reagovat
smazaný uživatel

Lucas ale není ani mladý ani talent

Reagovat
Tomanatura

Vyhral cenu nejlpsiho hrace Brazilske ligy...Kdysi davno...

Reagovat
tomasinho

Vyhrál no, tuším za rok 2006, nebo 2007. Do LFC přišel v létě 07 s vizitkou talentu a kapitána btrazilské dvacítky na MS a co se z něho vyklubalo.

Reagovat
fantomas

I Denílson kapitánoval brazilský 21 nebo 20.

Reagovat
herbage

Tak furt mladší než Majewski

Reagovat
smazaný uživatel

O necelý dva měsíce, odvaz.

Reagovat
smazaný uživatel

sak uvidime jak dopadne......ale tak ja si myslel,ze talenti jsou do 20 let

Reagovat
smazaný uživatel

Já ho viděl párkrát za Notts a byl mimořádně dobrej. Ronaldo of the Championship.

Reagovat
smazaný uživatel

Za Notts nikdy nehrál ani hrát nebude.

Reagovat
tomasinho

Reagovat
tomasinho

Co jsem měl možnost ho letos vivět a i podle toho, co jsem četl, se jeví velmi dobře, táhne ofenzivu, nedivil bych se, kdyby si ho DAvies chtěl nechat i po ukončení hostování. Jak se píše v článku, byl by hlupák, kdyby nevyužil předkupní právo.

Reagovat
soukup

PL bude snad hrát příští sezónu s Nottinghamem

Reagovat
smazaný uživatel

Bojím se, že by to pro ně byl větší skok, než jsou schopní unést...

Reagovat
soukup

myslím, že by si dokázali dokoupit pár slušných hráčů. O Burnley sem si myslel, že budou jasně poslední, že to pro ně taky bude moc velkej skok a drží se i když po odchodu Coyla už v jejich záchranu nevěřím

Reagovat
smazaný uživatel

Abych vysvětlil to kolem Forest: Oni mají věkovej průměr sestavy kolem 23 let, jejich předseda Nigel Doughty hodně dbá na koncepční práci, proto taky Forest vede manažer Davies, protože jejich filozofie je podobná a zdá se, že jsou naladěni na stejnou vlnu. Vzhledem k tomu, jak úzkej a nezkušenej kádr mají, museli by do klubu dotáhnout posily, aby měli šanci tu PL udržet. Jenže předseda Doughty o tom nechce vůbec slyšet, protože na Angličany nemá peníze a odmítá nakupovat hráče ze zahraničí, kteří by si nevytvořili žádnej vztah v klubu. Sám Doughty chce, aby klub ještě aspon rok hrál Championship, nechtějí si narušit tu koncepci. Jsem sám zvědavej, jak to letos vyřeší

Burnley moc přeju záchranu, jejich problém je, že jsou nejchudším týmem ligy a ta penězma prolezlá konkurence je dřív nebo později ušlape. Nejlíp placení hráči Clarets mají skoro stejný platy, jako dorostenci v Chelsea. Bohužel, i když mají moc sympatickej kádr včetně manažera, příští rok by už asi neměli lize co nabídnout...

Reagovat
tomasinho

Reagovat
soukup

tak sestavu Forest znám z hráčů co hrajou většinou v základní sestavě mají zkušenosti jen McKenna a Earnshaw i když ten toho zas tolik odehráno taky nemá, jinak sou to pravda všecko hráči pod 25 let. Nadruhou stranu když jsou schopni dát 1.8M za Guntera, 2.6M za Earnshawa, 1M za McGoldricka, tak na tom peněžně nebudou tak zle aby nemohli koupit pár dobrých hráčů, kdyby náhodou fakt postoupili a koupí 3 zkušenějších hráčů by si tu koncepci taky nerozbili, vono by jim stejně nic jinýho ani nezbylo

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže i tak by museli dát na přestupy nějakých 10 milionů, aby mohli posílit a pokusit se udržet nahoře. PL je strašně předimenzovaná, podívej se třeba na kluby jako Birmingham, Sunderland, Stoke.. Kdybys fanouškům těch týmů řekl před 4 rokama, kolik jejich tým bude muset utratit v PL, poslali by tě do blázince

Reagovat
soukup

no asi i víc než 10M, ale tak voni to nějak vyřeší mě by to zase přišlo jako škoda, kdyby jim to letos nevyšlo, protože v tak vyrovnané a těžké soutěži jako Championship by jim taky mohlo trvat několik dalších let než by znovu hráli na špičce...

Reagovat
smazaný uživatel

No to je samozřejmě jasný

Reagovat
smazaný uživatel

86 je trošku moc

Reagovat
smazaný uživatel

Majewski?Stary poliak z druhej anglanskej ligy ani som o nom nepocul a vraj talent

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, tak podle zdejších znalců asi taky dorůstám do věku kdy bych se měl cítit stár..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Teoreticky ak hras futbal,urcite sa nezaradujes k talentom,uznaj sam

Reagovat
smazaný uživatel

Márty už právě kopačky pověsil na hřebík, na fotbal už je moc starej.

Reagovat
smazaný uživatel

ved hento je uplna NULA

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, no. Každej hráč se prostě nenarodí pro to, aby ho v šestnácti koupila třeba Chelsea. Fotbal není o velkoklubech nebo aspoň nejen o nich. Strašně moc fanoušků angl. fotbalu ti pochválí Championship a EPL nic dobrýho neřekne.

Úplná nula určitě není, prosadil se v sutěži, která rozhodně není jednoduchá. odívej se, jak si hvězdy Betisu vedou v Segunda Division a hned budeš mít měřítko. A navíc - "nuly" z Alcorcónu nebo Realu Union dokázali vyřadit Real Madrid v poháru ve dvou zápsech, zvládli i odvety.

Reagovat
Bakary3

Hezky řečeno, pro toho blba až škoda..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele