Sturm je správný krok, nepochybuje Jaroš. Liverpool ho stále sleduje

19.03., 17:25
Aktuality
Vítězslav Jaroš (© SK Sturm Graz)

Dalo mu práci, než si našel nové angažmá a mohl opustit Liverpool. Premiérová nominace do reprezentace je však pro Vítězslava Jaroše dalším potvrzením, že hostování ve Sturmu Graz bylo krokem správným směrem. Dvaadvacetiletý brankář je neustále pod dohledem slavného anglického klubu. Od pondělka sbírá první nováčkovské dojmy v národním týmu, který se pod vedením nového trenéra Ivana Haška sešel před přípravnými zápasy v Norsku a s Arménií.

Nominace ho příjemně překvapila, určité náznaky měl již předem. "Byl jsem v kontaktu s (trenérem brankářů) Radkem Černým, jezdili se koukat na mé zápasy. Věděl jsem, že v širším okruhu jsem, za nominaci jsem samozřejmě moc rád," uvedl Jaroš na tiskové konferenci po úterním tréninku.

Zařadil se mezi pět noviců, kterých se týkají nováčkovské rituály. "Člověk si stoupne do kruhu a představí se. Ještě jsme ale nebyli všichni, některé z nás to teprve čeká. Nervozita před prvním srazem je vždycky, přicházíte do nového. Já navíc v Česku nikdy nechytal, pro mě je to tedy ještě o to víc jiné než pro ostatní. Ale parta je skvělá, věřím, že všichni bez problémů zapadnou," popsal rodák z Příbrami.

Jeho nový tým minulý týden vypadl v osmifinále Evropské konferenční ligy s Lille, v nejvyšší rakouské soutěži je Sturm druhý dva body za Salcburkem. "Jsem spokojený, na začátku sezony jsem nechytal. Byl jsem v Liverpoolu a něco se nepovedlo, nenašlo se adekvátní hostování. Pak až v lednu, do týmu, kde mám garantované minuty, hrajeme poháry a o titul," řekl Jaroš.

Má za sebou již tři hostování na ostrovech, mimo ně se vydal poprvé. "V zahraničí i střední Evropě je těžké najít hostování bez opce. Teď se povedlo na půl roku, v plánu bylo delší dobu. Je to správný krok, otevřel mi dveře i do reprezentace. Navíc s Liverpoolem jsem nadále v kontaktu. Po každém zápase si voláme s trenérem brankářů, pořád mě sledují. Prý se jim to líbí," poukázal gólman, o němž se spekulovalo v souvislosti s možným příchodem do Slavie. "Osobně úplně nevím, jak blízko pro mě byla. Řešila to moje agentura, nechci šířit nějaké fámy."

Zatím je pro něj stále zásadní, jaké je jeho postavení v brankářské hierarchii Liverpoolu. "Nevím, jak na tom jsem teď, ale řekli mi, že bude dobré odejít a začít chytat. Uvidí se, co bude v létě, kdo tam zůstane. Je skvělé trénovat s Alissonem, což je světová špička. Teď proti Spartě všichni viděli i Kellehera, když chytne formu, taky gól nedostane."

Až z novin zjistil, že po sezoně Anfield z vlastního rozhodnutí opustí úspěšný trenér Jürgen Klopp. "Pro všechny je to šok. Má smlouvu ještě na čtyři roky, málokdy to trenér v této situaci ukončí sám. Uvidíme, co bude po jeho odchodu."

Jaroš se v reprezentaci sešel s dalším bývalým gólmanem reprezentace do 21 let Matějem Kovářem. Oba se vydali na Britské ostrovy již v mládežnickém věku. "Určitě bych takový krok všem doporučil. Když vám nevyjde, můžete říct, že jste to aspoň zkusili. A když jo, dveře pak máte otevřené skoro všude," řekl s myšlenkou na případný reprezentační debut. "Kdybych se aspoň na chvíli dostal na hřiště, byl by to splněný sen... Kdo by nechtěl, ale vše záleží na trenérovi, musíme se mu ukázat i na tréninku." Jedničkou nejspíš bude zkušený Jindřich Staněk.

Autor: ČTK

Komentáře (57)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Po tom hostování v St. Pats jsem myslel, že se hned posune do lepší ligy, kde bude dělat jedničku, měl jsem ho za lepšího gólmana než Kováře, ale přišlo chybné rozhodnutí v podobě Notts County, kde nechytal, ve Stockportu to stejné.. teď zase dlouho nechytal a stejně je dostatečně dobrý na to, aby dělal jedničku ve Sturmu. Má před sebou ještě hodně zajímavou kariéru

Reagovat
O.Giroud

jednotka je zranená

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš mi šlo o zjištění, že úplně v pohodě má na to, aby tam dělal jedničku. Kdyby se jim jednička nezranila, tak tam pravděpodobně ani nejde a dost možná by zůstal v U23 Liverpoolu do konce sezony.

Reagovat
O.Giroud

ja som len rad ako fanúšik LFC, len aby niekoho potom neprekvapilo že prišiel o miesto. Ale neviem dokedy je ich brankár mimo, či ešte stihne sezónu alebo nie

Reagovat
smazaný uživatel

Scherpen je do konce sezony mimo. Čili garantovaná minutáž pro Jaroše a snad si vychytá nějaké dlouhodobější angažmá.

Reagovat
Uwe háže buly

Teď navíc koukám že je taky na hostování, pro změnu z Brightonu.

Reagovat
O.Giroud

No ak je do konca sezóny tak není o čom.

Reagovat
dave30

Vzhledem k tomu že jednička je zraněná zřejmě do konce sezóny a navíc je tam také na hostování, tak o místo asi jen tak nepřijde...

Reagovat
smetos

A stejne jede na repre misto Hladkeho, ci Letacka

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť je to správně.

Reagovat
veikko

Když už zmínit někoho relevantního, tak Jedličku.

Reagovat
smazaný uživatel

Jedlička je možná solidní gólman, ale zároveň lidský odpad, který v opilosti bije těhotnou přítelkyni.

Reagovat
RadekVonCZE

Wtf

Reagovat
poz3n

?

Reagovat
icefish

?

Reagovat
icefish

Možná bys to mohl rozvést včetně zdrojů, jinak jsi tady vypustil dost hnusnou pomluvu…

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
veikko

Pokud zdroje nemá, tak možná tuším, s kým je holka těhotná...

Reagovat
smazaný uživatel

No ve zkratce - říká to sama ta jeho holka svým kamarádkám, následně se to přes několik dalších dostane k mojí babě a jsme doma.

Reagovat
Salfovic

Takže tutovka

Reagovat
Blasphemer

Tos mohl rovnou napsat, že sis to vymyslel.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Sosi

Reagovat
Keboto

Reagovat
Uwe háže buly

To je skoro na žalobu

Reagovat
Freedo

Reagovat
Marisic

no ty bláho, bejt Jedličkou a nebejt to pravda, tak prostě s mladou zajdu na fízlárnu a podám trestní oznámení, tydle kecy na netu budou furt stejná špína dokaď se dotyčný nezačnou bránit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
St. Pauli

Smazany uzivateli, only1neco, je dobre, ze si za tim svym plivancem stojis.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Mr.Mike

Na repre by jel bez manzelky tak kde je problem?

Reagovat
ratusek

kdo to byl? Nějaký nový nick?

Reagovat
Perzifláž

to je jedno, na čísle 158 už si s ním budou vědět rady

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
oli9

Reagovat
Uwe háže buly

Tak to je snad jasné.

Reagovat
JeséRodriguez

Ještě aby ne...

Reagovat
kattos

Hladký nemá smysl jako trojka a dvojice na euro Kovář/Staněk je pro Haška asi už jasná, Letáček by asi mohl taky.

Paradoxně nejlépe na tom je ted Jedlička podle všeho co říkal Hašek na tiskovce že mu v nominaci "chybí"

Jenže tu nominaci asi zavřel před tím zápasem v KL

Reagovat
kattos

No lepší golman není, myslela si to repre U21, myslela si to Sparta a Kovář to zatím prokazuje kariérou

Každopádně Jaroš vypadá jako někdo kdo by taky mohl mít na top ligu

Reagovat
Salfovic

Jakou kariérou? Zatím se mu povedla jedna sezona ve Spartě.

Reagovat
kattos

A Jaroš?

Kovář už má CZ titul jako jednička, oproti Jarošovi. Porovnávam jen první větu

Reagovat
Kiwi-21

Jo jenže Kovář je taky o něco starší a nebýt té sezóny ve Spartě tak má odchytáno ještě méně jak Jaroš a ten teď bojuje o titul v Rakousku + jarní fázi pohárů si zachytal

Reagovat
kattos

A nebýt té sezoně, no, ale ona je

Reagovat
Uwe háže buly

Tak o tu letošní sezónu je taky napřed.

Reagovat
Salfovic

V čem jako, že dělá v Leverkusenu dvojku? A co jsem ho občas viděl, tak moc jistě nepůsobil. Ani by mě nepřekvapilo, kdyby už ve ČF EL nechytal.

Reagovat
kattos

No dělat dvojku vítězi bundesligy s tím že mu trenér na dvojku docela i věří, ano

Během 2 let vyhraje jako jednička CZ titul a pak jako dvojka bundesligu

Reagovat
Moshe Dajan

Štěstí, náhoda, luck...

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Uwe háže buly

No tak minimálně má o 11 zápasů v takovém klubu víc, než Jaroš. Ten se teprve musí prosadit v horším klubu natolik, aby udělal takový přestup. Takže jo, je prostě napřed.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Klobouk dolu agenture, ktera mu sehnala tu hostovacku ve Sturmu. Hraje o titul v rakousky lize a zaroven si zachytal i v evropskych poharech

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
Kucka

Bylo na čase potom, co ho zazdili v Notts a Stockportu.

Reagovat
Uwe háže buly

Tak jako je kurva úspěch, že ho do celkem slušnýho klubu prosadili. Čekal bych po těch výbuších angažmá někde ve druhý skotský.

Reagovat
oli9

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Witcher

Fuuu už 22let

Reagovat
veikko

U brankáře je to pořád věk, kdy se o něm může mluvit jako o talentu. Je to nejméně vděčný post, co se týče prosazení. Je dobře, že se může ve Sturmu ukázat, že chytat umí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele