Startuje italská Serie A 2022/2023, titul obhajuje AC Milán (1/2)

11.08.2022, 20:26, aktualizováno 11.08.2022, 20:26
Previews
Již tento víkend se na plné obrátky rozjede italská Serie A. Titul šampiona bude obhajovat AC Milán, zatímco zpátky na vrchol se pokusí vystoupat Inter nebo Juventus. Velkými ambicemi se netají ani posílený AS Řím či jeho městský rival Lazio a pozadu nechtějí zůstat ani v Neapoli, Bergamu a Florencii.

V roce 1899 Herbert Kilpin prohlásil: "Budeme tým plný ďáblů. Našimi barvami bude červená a černá. Červená jako rudý oheň a černá jako strach, který budeme vzbuzovat v našich soupeřích." To jsou slova prvního kapitána AC Milán a jednoho ze zakládajících členů. Minulý ročník patřil těmto "ďáblům" a AC Milán dokázal převzít štafetu po městském rivalovi. Na mistrovské Scudetto čekal dlouhých 11 let! Milánské Scudetto přitáhlo k týmu další fanoušky a znovu v nich roznítilo nadšení ze hry. Na začátku srpna se jen dva kluby mohly pochlubit tím, že v předprodeji permanentek překročily metu 40 tisíc. Inter a AC. Třetím v závěsu je AS (36 tisíc prodaných permanentek), zatímco čtvrtý Juventus s pátým Laziem se tak tak dostaly přes 20 tisíc.

AC Milán vstříc obhajobě

AC Milán čeká velmi složitý úkol - obhájit mistrovský titul se mu podařilo naposledy v 90. letech, tehdy dokonce získal tři tituly v řadě, ale později už to ani jednou nedokázal. Letos v létě navíc ukončil jedenáctileté čekání a takhle dlouhou dobu už nechce dopustit.

Kádr Rossoneri příliš změn nedoznal. Pokračuje trenér Stefano Pioli stejně jako nestárnoucí Zlatan Ibrahimović. Hvězdnému Švédovi bude v říjnu už 41 let. Podzimní část soutěže se ho pro zranění kolene nebude týkat, a tak se čekalo, co vedení přivede za nová jména. Milánští fanoušci ale prožili rozpačité léto. Mnozí očekávali větší investice do kádru, zvláště když z města módy odešli do Španělska Castillejo (Valencia) a Kessié (Barcelona), zatímco kapitán Romagnoli zamířil zdarma do Lazia. Klubové vedení se sice rozhodlo kádr vhodně doplnit, ovšem žádné divoké "mercato" se nekonalo. Od září totiž čeká AC další změna vlastníka a slavné značky se chopí společnost RedBird. Není proto moc divu, že stávající vlastník Elliott poskytl jen omezené finanční prostředky.

Nejvýraznějšími posilami jsou Belgičané - útočník Divock Origi či talentovaný záložník Charles De Ketelaere. V případě 21letého De Ketelaereho šlo o rekordní přestup v rámci Belgie a samozřejmě jsou do něho vkládány velké naděje. Stejně jako do Francouze Yacine Adliho, který bývá přirovnáván k Zinédinu Zidanovi. Adli má za sebou povedenou přípravu a bude zajímavé ho sledovat. Pro dvojici ředitelů Maldini - Massara mají příchody mladých talentů smysl. Definitivními hráči AC se pak stali Alessandro Florenzi a Junior Messias. Základní osa zůstává stejná - Maignan v brance, v obraně Calabria, Tomori, Theo Hernández, záložní řadu piluje Tonali a v útoku střílí branky Leao s Giroudem. O portugalské křídlo byl velký zájem a panovaly obavy, že město módy opustí. Obavy se k radosti fanoušků nakonec nenaplnily.

Od příchodu Stefana Pioliho výkony AC rostly a nejen Tifosi věří, že porostou i v následující sezoně. Pioli má na zisku posledního titulu obrovskou zásluhu a dalo by se říci, že s omezenými možnostmi se mu povedl malý zázrak.

AC Milán bude cílit na obhajobu, ale především na postup do vyřazovací fáze Ligy mistrů. Loňská konfrontace s Liverpoolem, Atléticem a Portem nevyzněla vůbec dobře a Rossoneri obsadili ve skupině poslední místo. Coby italský mistr budou při losu základních skupin v prvním koši, a tak je reálná šance, že se podobné skupině smrti vyhnou. Postup do osmifinále milionářské soutěže bude pro AC Milán prioritou.

Inter Milán

Sesadit Rossoneri z trůnu bude chtít hned několik týmů na čele s městským konkurentem Interem a samozřejmě Juventusem. Inter možná doufal v zopakování super úspěšné sezony pod Antoniem Contem, ale změny v kádru byly příliš výrazné na to, aby Nerazzurri dokázali svůj úspěch zopakovat. Byly to pořádné nervy a nakonec uniklo Scudetto Interu jen o pouhé dva body! Přitom se po celou sezonu držel v těsném závěsu za AC. Ani suverénně nejlepší útok, který dal dohromady úctyhodných 84 branek, mu nestačil.

Ani v blížícím se ročníku by Interu neměly góly chybět. Dodávat je bude Romelu Lukaku. Muž, který se stal nejdřív hrdinou, aby odcházel rozkmotřen s většinou fanoušků zpět do Chelsea. Ani další šance Premier League ale k definitivní osobní spáse Lukaka nevedla a belgický hroťák pochopil, že musí zpět. Pro návrat na stadion Giuseppe Meazzy dělal vše, co bylo v jeho silách a vedení Interu se nakonec po zdlouhavých jednáních povedlo využít strukturálních změn v Chelsea k dojednání transferu. Lukaku doufá, že se i s jeho pomocí Scudetto opět přesune do černomodré části Milána. V rozhovoru pro společnost DAZN před startem ligy uvedl: "Myslím, že jsem se vrátil do silnějšího Interu. Mrzí mě, že jsem odcházel, to byla chyba. Ale o to větší chuť a motivaci teď cítím. Uvnitř jsem natěšený a zdravě naštvaný, abych ukázal, kdo opravdu jsem. Rád bych zase cítil mimořádnou lásku fanoušků. A věřím, že i díky nim můžete Scudetto opět vyhrát."

Duo Marotta - Ausilio soustředilo většinu sil na Lukaka a nechalo si utéct Paula Dybalu, který by pro hru Inzaghiho mohl znamenat obrovský přínos. Klub ale především opustil jeden z nejlepších hráčů loňské sezony, Chorvat Ivan Perišić, který vyslyšel volání svého mentora z Tottenhamu. Inter se soustředil spíš na razantní snížení platů, takže v šatně už prostor nemají Arturo Vidal, Matías Vecino, Andrea Ranocchia nebo Alexis Sánchez.

Prozatím se ale daří odolávat dlouhým námluvám Paris Saint-Germain ohledně Milana Škriniara. Záložní řadu navíc vyztužil Kristjan Asllani, jeden z největších talentů loňské sezony. Záloha však stále až příliš závisela na schopnostech dua Barella - Brozović. I proto si Marotta může gratulovat, že přemluvil k podpisu zkušeného veterána Henrika Mchitarjana. Tomu skončila smlouva v Římě a Mchitarjan již v minulé sezoně ukázal, že umí být velmi platný na mnoha pozicích.

V obraně by se měl občas ukázat mladý pravý bek z Cagliari Raoul Bellanova a oficiálně se už dávno oznámeného transferu dočkal i brankář André Onana, který přichází zdarma po vypršení smlouvy v Ajaxu. Nečeká ho snadný úkol, protože dostat z brány legendu jako je Samir Handanovič, to chce celého muže. Inter opět cílí hodně vysoko a s návratem Lukaka se dá mluvit o favoritovi na titul, ale několik otazníků zůstává. Odchod některé opory stále není vyřešen, otěže hry jsou stále svěřeny jen Brozovićovi s Barellou a uvidíme, nakolik dokáže Inzaghi probudit v Lukakovi "bestii" tak, jak to dokázal Conte.

Juventus

Do boje o titul se bude chtít po dvou nepovedených sezonách zapojit Juventus. Někdejší hegemon a nejúspěšnější tým Itálie co do počtu domácích titulů vstupuje do sezony už bez legendárního stopera Giorgia Chielliniho (Los Angeles FC). Mistr Evropy se rozhodl zakončit kariéru v zámoří a usídlit se na západním pobřeží Spojených států. Chiellini strávil v Juventusu sedmnáct úspěšných sezon. Odchod Chielliniho byl dopředu znám, stejně jako odchod Paula Dybaly, jenž nakonec zakotvil v Římě. Odchodů bylo v kádru čtvrtého týmu uplynulé soutěže více. Další obránce Mathijs De Ligt zamířil do Bayernu, Aaron Ramsey podepsal s Nice a Álvaro Morata se vrátil do Atlética.

Za moře se vypravil i Federico Bernardeschi a klubové vedení se muselo pochopitelně ohlédnout po posilách. Ty největší přišly ze zvučných týmů. Z kádru francouzského mistra PSG přišel zkušený Ángel Di María, zatímco s Manchesteru United se opětovně vrátil Paul Pogba. Jeho první působení v Piemontu bylo velmi úspěšné, nicméně návrat Pogby na Juventus Stadium provází nelichotivá pověst. Pogba platí za problémového hráče, což ukázal nejen v dresu United, ale i ve francouzské reprezentaci. Sami fanoušci doufají v lepší stránky devětadvacetiletého záložníka. Juventus se po dalších posilách nadále shání. Často se skloňují jména jako Depay či Kostić, tak uvidíme, koho se ještě podaří zlákat.

Juventus se bude chtít po dvouleté pauze vrátit na vrchol. V letech 2012 -2020 získal devět titulů v řadě, což se v Itálii nikomu jinému nepodařilo, ale poslední dvě sezony strádal a byl vůbec rád, že si zajistil čtvrté místo a start v Lize mistrů. Po deseti letech navíc nezískal žádnou trofej! Právě posedlost "ušatým" pohárem tak trochu odstavila domácí soutěž na vedlejší kolej, aniž by se podařilo v Lize mistrů triumfovat.

Stará dáma bude spoléhat především na služby Dušana Vlahoviće. Srbský reprezentant stál klubovou kasu 80 milionů eur a na jaře si v černobílém dresu nevedl špatně. Je to právě on, kdo měl nahradit Cristiana Ronalda a společně s Federicem Chiesou vytvořit obávanou útočnou dvojici. Pokud budou oba zdraví, mohlo by to fungovat. Koneckonců ze společného působení ve Fiorentině se znají dobře.

U kormidla nadále zůstává Massimilliano Allegri. Italský stratég se vrátil před minulou sezonou a sám asi nečekal, jaký výkonnostní propad Juventus postihne. Na druhou stranu Allegri má nadále důvěru vedení a kdo jiný by mohl vrátit Juventus na vrchol, než držitel šesti ligových titulů.

AS Řím

Druhého srpna to byly přesně dva roky od podpisu smlouvy a změny vlastníka AS Řím a změnilo se mnohé. Dan Friedkin se synem Ryanem udělali velký kus práce. Friedkin popsal AS jako spícího obra, který skrývá obrovský potenciál a který čeká na probuzení. Po celou tu dobu probíhá v klubu z hlavního města revoluce. Tichá (nejvyšší vedení klubu jen zřídkakdy komunikuje s médii), ale nadmíru efektivní. Za 24 měsíců přinesly snahy rodiny z Texasu trofej, světoznámého trenéra, nové sponzory, několik skvělých hráčů, věčně vyprodaný stadion a především obrovskou vlnu nadšení fanoušků. Jejich investice (čítající momentálně 632,5 milionů eur) sklízí první úspěchy.

Když AS na konci května vyhrálo první edici Konferenční ligy (inkasovalo za ni 19,6 milionů eur), sportovní ředitel Tiago Pinto prohlásil, že to je jen odrazový můstek k vyšším cílům, kterých hodlají Římané postupně dosahovat. A začal dokazovat, že to nejsou jen plané sliby. Jednak se mu podařilo snížit platový rozpočet, ale především znatelně posílil kádr krajana Mourinha.

José Mourinho hraje v přestupech svého týmu zásadní roli, protože velmi často osobně přesvědčuje vytipované hráče o výhodách přesunu do hlavního města. Úspěšně to zvládl s Abrahamem, Patríciem, Matićem a především dvěma velkými jmény. Paulem Dybalou a Georginiem Wijnaldumem. Ještě pár měsíců nazpátek by se zdálo nemožné, aby se Paulo Dybala proháněl na Olimpicu v dresu Římanů, ale přesto je to tak. Všeobecné nadšení se po jeho podpisu změnilo v čirou extázi, kterou Pinto udržuje dalšími dobrými kroky na přestupovém poli.

Podepsat Mile Svilara, Nemanju Matiće, Zekiho Çelika, Paula Dybalu a Georginia Wijnalduma dohromady za sedm milionů eur je hodně povedená bilance. Kromě nich je na cestě i Andrea Belotti, rovněž volný hráč. A navíc to vypadá, že se klubu podaří udržet i nekonzistentního, ale nadmíru talentovaného útočníka Zaniola. Takže kromě Henrika Mchitarjana se povedlo udržet všechny opory z minulé sezony a kádr zkvalitnit, aniž by narostl platový rozpočet.

Jeho kroky schvaluje i jeho dávný předchůdce Walter Sabatini. V Římě velmi populární osobnost s hlubokou znalostí především jihoamerického trhu považuje Vlky za možné překvapení soutěže. "Generální manažer Tiago Pinto je podle mě neskutečně pracovitý a schopný člověk, zvláště na svůj věk. Letošní přestupy zvládá z hlediska poměru ceny a kvality fantasticky. Paulo Dybala je pro mě majstrštyk, který jen potvrzuje, že v Římě to s Ligou mistrů myslí vážně. Vždycky jsem byl a vždycky budu romanista, takže od této sezony si hodně slibuji a těším se na ni. Řím skončí vysoko," dodává.

Otázkou je, jak dlouho bude hráčům trvat, než se sehrají. Pořád platí, že Řím je nevyzpytatelný tým, který dokáže prohrát po vlastních fatálních chybách s těmi nejspodnějšími týmy. Tento faktor, který AS pronásleduje už mnoho sezon, se Mourinhovi zatím nepovedlo úplně odstranit. V minulém ročníku bylo AS gólově závislé na dvojici Abraham - Pellegrini. Dohromady dali v lize 28 branek, ale žádný další hráč nedal v lize ani pět branek. Rezervy v Mourinhově týmu pořád existují. Opatrné řeči o Scudettu, které po městě kolují, zřejmě nejsou na místě. Ale pokud by se AS ani v nadcházejícím ročníku nekvalifikovalo do Ligy mistrů, bylo by to fatální selhání. Teď už José Mourinho nemá žádné výmluvy.

SS Lazio

Těch měl naopak ještě nedávno hned několik jeho městský rival. Maurizio Sarri si oprávněně postěžoval, že mu vedení neposkytlo takové posily, jaké chtěl a pro svou hru potřeboval, ač mu je slíbilo dodat. V posledních týdnech proto sportovní ředitel Igli Tare nelení a získává hráče vhodné do Sarriho koncepce.

A právě trenér Maurizio Sarri by měl být tím hlavním motorem celého týmu. Žurnalista sportovní redakce listu La Repubblica Paolo Condò na jeho adresu nedávno uvedl: "Sarri je oproti minulému roku mnohem víc ve středu dění. Akvizice, které Lazio přivídá, dávají pro jeho styl hry smysl a vedení mu vychází vstříc. Pokud má mít Sarri úspěch, pak potřebuje typologicky vhodné hráče a také léto na intenzivní přípravu. To mu minulý rok dopřáno nebylo. Pořád mi ale chybí nějaké hvězdné jméno, které by spustilo v tifosi vlnu nadšení."

Lazio čeká na ligový titul už od roku 2000, v Lize mistrů minulou sezonu nehrálo a nezahraje si ji ani tentokrát. Čeká ho opět Evropská liga, v níž minule skončilo v předkole o osmifinále. V létě se o Laziu zas tak moc nemluvilo, což je ale trochu paradox. Právě Lazio patřilo k těm vůbec nejaktivnějším hráčům na přestupové poli. Velkou obměnou prošla zejména defenzivní linie. Zadarmo odešel do Realu Betis Luiz Felipe a pryč po nepovedeném angažmá je i Slovák Denis Vavro. V klubu skončili také brankáři Thomas Strakosha a Pepe Reina, což chvíli nechávalo Maurizia Sarriho úplně bez brankářů.

Igli Tare se ale v polovině července vytasil se zajímavou volbou jedničky, když za 10,5 milionů eur přivedl LaLigou prověřeného Luise Maximiana. Portugalský talent (pořád jen ročník 1999) odchytal výbornou sezonu v provinční Granadě a Sarriho upoutala především jeho kopací technika a rychlost na čáře. Asi největším přestupem je podpis hráče po vypršení kontraktu. Jedná se o někdejšího kapitána AC Milán Alessia Romagnoliho. Ten sice hrával svého času i za konkurenční AS Řím, ale jeho srdce patřilo vždy Biancocelesti.

Otěže v záloze po odchodu Lucase Leivy bude mít nově na starosti mladý Brazilec ze Šachtaru Doněck Marcos Antônio, který Lazio vyšel na 7,5 milionů. Aby si mohl na novou ligu zvyknout pomalu, tak se Taremu povedlo připojit k týmu (opět zadarmo) ještě velezkušeného veterána Matíase Vecina, který se stal v Interu nepotřebným. Vecina si osobně vyžádal Sarri, který ho koučoval už v sezoně 2014/2015 v Empoli. Obranu navíc vyztuží i dvojice mladých talentů Nicolò Casale (Hellas) a Mario Gila (béčko Realu Madrid).

Otázkou je, zda se Laziu povede udržet Sergeje Milinkoviće-Saviće a zda sežene náhradu za Luise Alberta, který má namířeno do Sevilly. Dá se čekat odchod (fanoušky) nechtěného stopera Acerbiho a příchod útočníka, který by se spokojil s místem dvojky za Immobilem. Vedat Muriqi, který měl tuhle roli plnit, selhal a nakonec může být rád, že se Lazio dohodlo s Mallorcou.

Neapol

Sen o titulu nadále žijí v Neapoli, byť po letním zemětřesení se šance přeci jenom zmenšily. Pod Vesuvem neudrželi stopera Kalidoua Koulibalyho (Chelsea), střelce Driese Mertense (Galatasaray) ani ikonického Lorenza Insigneho (Toronto FC). Zatímco s odchodem Insigneho byli fanoušci smířeni, ztráty Koulibalyho a Mertense v plánu nebyly.

Partenopei, byť s omezenými prostředky, přivedli několik jmen, aby tak zacelili díru po odchozích hráčích. Z Fenerbahce přišel Kim Min-jae, z Brightonu Leo Østigård, z Getafe Mathías Olivera či z gruzínského Dinama Batumi talentovaný Khvicha Kvaratskhelia.

Pro Luciana Spallettiho bude důležité nové akvizice rychle adaptovat, protože jedině tak budou mít Partenopei šanci bojovat o nejvyšší příčky, což je jistě přání kontroverzního šéfa klubu Aurelia De Laurentise. Ten na sebe nedávno strhl pozornost výrokem, že Neapol nebude kupovat hráče, kteří se nevzdají možnosti hrát na Africkém poháru národů, čímž africký kontinent pořádně pobouřil. Nebyla to jediná aféra v táboře napolitánů. Trenér Luciano Spalletti musel při jednom z červencových tréninků poslat domů Victora Osimhena, který měl konflikt s Østigårdem. Zdá se, že atmosféra je pod Vesuvem poněkud zvláštní.

Neapol loni dlouho pronásledovala oba milánské kluby, ovšem v závěru ročníku odpadla a nakonec skončila na třetím místě. Po předchozím pátém umístění to je určitě úspěch, navíc se na stadionu Diega Armanda Maradony zase bude hrát Liga mistrů a i tady mají Neapolští velké ambice.

Spalletti se bude i přes všechny výše zmíněné neduhy spoléhat především na služby Victora Osimhena, jenž v minulém ročníku nasázel osmnáct branek. Stále teprve třiadvacetiletý Nigérijec by mohl vytvořit slušný tandem s nově příchozím Kvaratskheliou, jenž v přípravě uchvátil nejednoho fanouška Partenopei.

Atalanta

Bez evropských pohárů bude v letošní sezoně Atalanta Bergamo a to vůbec poprvé pod trenérem Gianem Pierem Gasperinim. Server football-italia.net se prorocky táže, zdali se nejedná o konec jedné velké éry?

To ukáže následující sezona. Gasperini má nadále důvěru vedení a Atalanta se samozřejmě bude chtít vrátit na pohárové příčky. Loňské osmé místo je sice zklamáním, ale je nutné si uvědomit, jak velký kus cesty Bergamaschi ušli. Nesmí se zapomínat ani na úspěchy v pohárové Evropě, třeba loni dokráčela Atalanta do čtvrtfinále Evropské ligy a jako jeden z mála italských celků bojovala v Evropě i na jaře.

Gasperini bude pracovat prakticky s totožným kádrem a znovu se podařilo přivést některá zajímavá jména. Ademola Lookman z Lipska či Éderson ze Salernitany sice nejsou prvotřídní hvězdy, ale pod Gasperinim se jimi klidně mohou stát. Obranu vyztuží turecký stoper Merih Demiral, který přichází z Juventusu za 20 milionů eur. Největší ztrátou je asi odchod německého obránce Robina Gosense (Inter), jinak je se podařilo udržet obávanou ofenzívu, tvořenou Duvánem Zapatou a Luisem Murielem.

Absence evropských pohárů by mohla být pro Orobici v jistém slova smyslu výhodou. Gasperini se může plně koncentrovat na jednu, popřípadě dvě soutěže (Coppa Italia) a třeba konečně získá cennou trofej. Vždyť Atalanta čeká na zisk trofeje od začátku šedesátých let minulého století. V předminulé sezoně byla blízko, když ve finále Italského poháru nakonec podlehla Interu Milán.

Fiorentina

Za černého koně soutěže by mohla být považována Fiorentina. Svěřenci trenéra Vincenza Italiana si díky sedmému místu zajistili Evropskou konferenční ligu a to i přesto, že klub prodal největší hvězdu Dušana Vlahoviće do Juventusu. O postup do skupiny EKL se Fiorentina utká s lepším z dvojice FK Čukarički - FC Twente a případný nepostup by byl velkým zklamáním.

Boj na vícero frontách v sobě skrývá náročný úkol, ale Fiorentina chce být úspěšná jak na domácí scéně, tak i v Evropě a kádr se tomu snažila přizpůsobit. Přichází Dodo (Šachtar Doněck) a Luka Jović (Real Madrid). Srbský útočník, který se neprosadil v kádru vítěze Ligy mistrů by měl nahradit Vlahoviće. Po jeho odchodu sice Fiorentina nehrála špatně, ale absence tolika branek by přeci jen byl problém. Kádr naopak opustil záložník Lucas Torreira.

Viola hraje expanzivní a atraktivní fotbal, avšak musí se vyvarovat výkonnostním výkyvům. S těmi měla koneckonců problémy už loni, ale udržení trenéra Italiana by mělo výpadky odstranit.

"Pokud jde o náš tým, je silnější než v sezoně 2021/2022. Uvidíme ale, co se stane na hřišti, protože na papíře máme partu skvělých hráčů. Hodně věříme tomu, co děláme a identitě, kterou Italiano tvoří. Jsme přesvědčeni, že můžeme mít skvělou sezonu," nechal se slyšet generální manažer Joe Barone.

Autor: Ondřej Pražák, Ondřej Linhart

Komentáře (142)

Přidat komentář
Lech

Roma Scudetto

Reagovat
LesyJePan

Impossible. Ale v boji o top 4 im verím.

Reagovat
Pospovič

taky si myslím

Reagovat
smazaný uživatel

To už víc věřím Monze

Reagovat
danko10

S.O.B, pls

Reagovat
Largo

Daje Roma!

Reagovat
smazaný uživatel

Nedá

Reagovat
Largo

?

Reagovat
Sforza

Reagovat
wiggum

Kde to vázne s tím Belottim? Jenom čekám, až ho někdo vyfoukne a bude to vyřešené.

Reagovat
Largo

Ceka se na prodej jednoho z dvojice Felix - Somurodov. Ale zatim je vsichni chteji jen na hostovani max s opci, coz Pinto nechce.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám jen, že Juventus nebude jak herně tak vysledkove jako minulou sezónu

Reagovat
stuff

Tu by som fakt bol konkretnejsi

Reagovat
ED91

Nič tomu nenasvedčuje

Reagovat
smazaný uživatel

Belotti měl jít do AC ,ti brzy zjistí, že jim chybí hroťák, ale hodně se těším na začátek

Reagovat
smazaný uživatel

Článek o sezone a v diskusi samý Říman

Reagovat
smazaný uživatel

protože teď ještě mohou snít

Reagovat
LesyJePan

Majú veľké oči

Reagovat
danko10

A to sa tu nesmie.

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím, jestli Zaniolo s Dybalou odehrajou spolu 10 zápasů, že to bude moc. Spíš se budou střídat na marodce

Reagovat
danko10

S.O.B, pls

Reagovat
Largo

To jsi vydedukoval podle ceho?

Reagovat
LesyJePan

Ok, možno nie tu ale celkovo v Taliansku je to taky ošiaľ. ROMA SCUDETTO titulky atď

Reagovat
smazaný uživatel

Emoce a sny jsou v pořádku, sterilní sever to má jinak.

Uvědomujeme si realitu. Nejsou tady úplně nové tváře, spíš to tak vyšlo, že najednou jen my, přestože procentuálně je nás tu menšina.

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Inter!

Reagovat
Tomanatura

Letos to bude dle meho strasne slaba sezona. AC vubec neposililo a podle me uz tu formu z lonska tezko udrzi. Inter bude bez Perisice polovicni, peipravu maji hroznou. Snad vsechny tymy az na Romu a Juventus spis oslabily, to bude v Evrope tezky vybuch.

Reagovat
Kapřík

Ještě Lazio, pokud nepustí SMS, docela posílilo. A zajímavá bude Monza.

Reagovat
Largo

A Fiorentina

Reagovat
Kapřík

Reagovat
Shevchenko

Tak ofenzívu jsme posilnili dost, hlavně že zůstal Leao. Snad ještě někdo přijde do defenzívy.

Reagovat
Kaka14

Reagovat
Largo

Myslim, ze minimalne jeden stoper a jeden stredni zaloznik prijdou…

Reagovat
Shevchenko

Zas tak optimistický nejsem stačilo by mi aby přišel nějaký univerzál

Reagovat
Largo

Já myslím, že to dopadne. Tipuju Onyedicku a Dialla na hostování z PSG.

Reagovat
Forza_Inter

treti rok bez zastupcu v 1/4 finale LM

Reagovat
smazaný uživatel

To asi ano

Reagovat
10

Perišić bude citelný oslabení, to si ne všichni uvědomujou. Teď bude mít Inter zásadní problém v tý předfinální fázi, překonávat zataženou obranu. V Itálii tyhle hráči dělají obrovský rozdíl, stačí se podívat na Cuadrada a Leaa. Inter to teď má imho dost na sílu.

AC má širší kádr, pojedou na vlně Scudetta, kostra zůstala až na Kessieho stejná, kde k oslabení dojde, protože Bakayoko-Pobega jsou o úroveň níž, ať už hrál Kessie v jakýkoliv formě. Ale i tak zůstávají pro mě favoritem.

Reagovat
10

Jinak na Evropu jsem taky zvědav, třeba se to po letech, kdy jsme věřili v dobrý výsledky a skončilo to provarem, otočí

Reagovat
Kaka14

Už by to chcelo, nech nejaký tím zo Séria A postúpi čo najďalej v LM

Reagovat
Largo

Bakayoko podle me nezustane a koupi nekoho kvalitniho. Jako Kessieho, kdyz do AC prichazel.

Reagovat
10

o někom se mluví?

Reagovat
GEGE

Frattesi největší favorit je teď Onyedika...

Reagovat
Largo

Ruce pryč, cizáci!

Reagovat
GEGE

No chance to je jen taková novinářská pohádka...

Reagovat
Largo

Taky myslím. Zvlášť při tom, jak nesmyslně vysoký částky chce Sassuolo za svý hráče.

Reagovat
10

ten mi k vám do systému moc nesedí teda

Reagovat
GEGE

Já si ho vedle Tonaliho/Bennacera dokážu představit

Reagovat
Largo

Sambi Lokonga z Arsenalu, Onyedika z Mydtjillandu.

Reagovat
BaggioRoberto

Krasne shrnuti. Stredni zaloznik jeste musi prijit, protoze Tonali a Bennacer spolu odehraji tak 10 zapasu.

Reagovat
danko10

AC sice prislo o Kessieho, ale ak je naozaj De Ketelaere take delo, ake na neho idu referencie, tak budu mat na desiatke konecne fotbalistu a nie Diaza, ktoremu vysiel jeden zapas z piatich. Za predpokladu, ze to tak bude, bude to obrovsky prinos aj pre takeho Leaa, ktory by mohol este viac vyrast. Origi ma potencial dat v Taliansku z lavice 10+ golov. Navrat Kjaera je obrovska posila uz len preto, aka je osobnost. Adli je obrovsky prislub, z toho mala, co som videl. Navyse maju, oproti vlanajsku, skusenost s CL. No a v neposlednom rade - v taliansku sa to ich scudetto povazuje viac za zlyhanie Interu, nez ich priamy uspech, takze by nemuseli byt pod klasickym tlakom na obhajobu.

Reagovat
10

Reagovat
Eldarion

+ zdravý Rebic. Tej zálohy sa trošku bojím a či ostane/neostane Bakayoko. Bennacer aj Tonali sú kvalita, ale z toho sme ťažili minulý rok keď nehral jeden z nich, tak tam bol ďalší kvalitný hráč a to Kessie. Častokrát nám práve stred držal zápas.

Reagovat
danko10

Do konca mercata zostavaju dva tyzdne. Zaloznik, podla mna, este pride.

Reagovat
Largo

Plus jsem zvědavej na Pobegu, minulá sezona mu vyšla. Jen ta obrana mi nepřijde moc solidní.

Reagovat
GEGE

Pod Juricem měl víc volnosti a často hrával i o něco výš... teď těch několik minut co jsem ho viděl v přípravě tak působil dost dřevácky a nejistě....

Reagovat
Largo

Novej tým, potřebuje čas. Potenciál má.

Reagovat
Forza_Inter

ocakavam vyrovnany boj o LM viacerych teamov , nevyspytatelny Neapol a s prehladom zachranenu Monzu ako jedineho novacika

Reagovat
Forza_Inter

a my sa budeme strasne trapit.

Reagovat
Truffaldino

Pro mě jste pořád největší favorit na to protrápit se k titulu.

Reagovat
johan14

AS a celý Rím sú v očakávaní. Bude skvelé sledovať čo z toho bude. S Josém nikdy nuda nebola, už sa na tú jazdu teším, nech dopadne hocijako, to nadšenie v Ríme je strhujúce.

Reagovat
Largo

Reagovat
teenz

Reagovat
EXoRcIsT

Reagovat
Eldarion

Tak ako som mal očakávania pred minulou sezónou, tento rok to je skôr rozpačité, snáď len AS prekvapilo a som na nich celkom zvedavý, hlavne na Josého. Minulý rok mi predikcia celkom vyšla, uvidíme čo teraz.

1. AC

2. Juve

3. Inter

4. AS Roma

Reagovat
Dejwa

Já se teda těším dost a očekávám vyrovnanej boj na čele. Inter zatím kádr podržel, Milán by na tom taky měl být jak loni a byl bych fakt překvapenej, kdyby se do toho po posílení nepřidal Juventus a Roma. K tomu nevyzpytatelná Neapol a klidně může začít šlapat Lazio, Sarri druhej rok... Atalantu a Fiorentinu bych taky neodepisoval, všechny tyhle týmy se podle mě můžou navzájem obírat jak nic.

Zajímavý bude sledovat Monzu, jak to bude fungovat na hřišti, jména mají slušný. Velkej propad čekám od Verony, snad od tama stihne vypadnout Barák.

Padáka tipuju na Cremonese, Lecce a Salerno.

Jinak fakt moc přeju Josému, aby mu ta započatá práce vyšla a stal se nesmrtelným v dalším italským městě. Našlápnuto má skvěle a za všechnu radost a aktuální naději musí AS vděčit hlavně jemu. Jinak by ty velký jména nepřišly, on prostě ví a pořád umí, fakt předpokládám boj o titul.

Tak ať vyhraje ten nejlepší.

FORZA INTER!

Reagovat
Rox

Vážně skvělý přestupák od AC, díky žebráci RedBird. Gabbia nemůže odejít na hostování, protože bychom měli jen tři stopery, křídlo žádný nepřišlo, náhrada za Kessieho taky ne. Tenhle kádr je pro LM nedostatečnej a opravdu je mi líto Pioliho a Maldiniho. Hráči na trhu byli a nebyli by za žádný přemrštěný ceny. Tahle sezóna mohla být pro AC klíčová, ale přijde jedno, dvě zranění a jsme zase nahraní.

Reagovat
Shevchenko

Vždyť na křídle můžou zahrát jak Origi, tak De Ketelaere.

Reagovat
Rox

Křídlo tolik nehoří, ale stoper a defenzivní záložník je naprostá nutnost. Zraní se Tonali a jsme nahraný. S naší smůlou na marodku se může stát, že za chvíli uvidíme na stoperu Kruniče. Místo Origiho bych taky viděl radši Belottiho. Origi za tři roky odehrál stejně nebo ještě míň jak Giroud u nás poslední sezónu a nevím co od něj čekat. Navíc ani neabsolvoval přípravu a bůhví v jaký bude fyzický kondici. Celkově je kádr úzkej. Nesmí se zranit Tomori, Theo, Leao ani Tonali.

Reagovat
BaggioRoberto

Kridla jsou ok, ale to neplati o stredu zalohy, tam jsme kvalitou na dvou lidech, kvantitou na 4 a pri zraneni jsme v hajzlu. A vsichni vime jak casto byva Bennacer 100% fit. To samy na stoperu mi tam chybi jeden stopwr do rotace za Romagnoliho. A uplne klidnej bych byl, kdyby jsme meli za Thea lepsi backup nez Ballo Toure.

Reagovat
CubONE

RedBird este stale nie je vlastnikom, dokoncuje sa to v septembri, nemoze sa clovek divit, ze Elliott do toho teraz velmi nechce investovat.

Ktori hraci boli na trhu a neboli predrazeni?

Reagovat
Largo

Renato Sanches, Leandro Paredes, Lucas Torreira, ti všichni se dali pořídit za (v dnešní době) smysluplný peníz a zálohu by zvedli. Nikola Vlašić, Isco, Marcos Senesi. Botman byl v jednu chvíli blízko, Belotti zdarma a tak by se dalo pokračovat.

Reagovat
Shevchenko

Bohužel se nezvládlo načasovat prodloužení Maldiniho a Massary, i kvůli tomu nám to s tou dvojici z Lille nevyšlo, ale tak Botman skočil po vábení Newcastlu a Sanches evidentně celou dobu chtěl do PSG. Jako vyjít tahle dvojka ještě, tak je to boží mercato, škoda.

Reagovat
1899-1995

Kdyby došel Botman, už by nezbyly finance na CDK. Největší provar je ten Sanchés, za 15 mil.€ se v dnešní době takhle kvalitní hráč shání těžko.

Reagovat
Shevchenko

A toho Belottiho, že se vůbec nezkusil, nechápu už pár let.

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Eichel

Reagovat
Eldarion

Reagovat
BaggioRoberto

Sorry ale jestli neprijde stredni zaloznik a stoper, tak to smrdi pruserem. A nemluvim o zadnych hvězdách, ale o solidnich backupech. Bakayouko mel davno odtahnout.

Reagovat
Kaka14

Ono RedBird to ešte neprebral, stále je predaj v procese, kde súčasný vlastník ostane s menšinovým podielom …. Takze môžme byt radi aspoň za takéto prestupy toto leto ….. tak hádam sa to potom vylepší, keď to úplne prevezma

Reagovat
Agnelli

Nemám od nás žádné očekávání, obrana je slabší jak loni, záloha bez Pogby +- nastejno. Útok by mohl být lepší. Z toho mě vychází že to lepší sezóna jak loni nebude. Ale prognózy je jedna věc realita druhá. Spokojím se s umístěním v top 4.

Reagovat
danko10

Tazko vynasat nejake predpoklady, ked mercato konci az na konci augusta a z pohladu Rima staci relativne malo na to, aby sa vyhlad do sezony razantne zmenil.

Kader ma momentalne hlbku, kriticke posty su zdvojene, po dlhych rokoch je na supiske relevantny kreativny element, ako aj hromada skusenosti s vitazstvami v tazkych zapasoch a inymi futbalovymi kulturami. Gini s Maticom snad odsunu Cristanteho do pozicie prveho lavickara do zalohy, co je pozicia, v ktorej bude imho konecne prospesny a aspon ciastocne zo seba zhodi tu deku sustavneho privalu obcas az prehnanej nenavisti fanusikov. Paulito by mal odbremenit Pellegriniho od stretavania sa s loptou v hernych situaciach, ktorych riesenie vysoko prevysuje limity jeho hernej inteligencie a sucasne tvorit hru v prospech Zaniola, ktory by konecne nemusel kazdy zapas behat s dvoma ludmi na chrbte smerom k pravej rohovej zastavke. Zeki zalepil jedine miesto v zostave, kde bola naozaj diera.

Stale mame na stoperoch Smallinga, dvoch idiotov, ktori nas budu aj v tejto sezone stat vela bodov a Kumbullu, u ktoreho stale naivne dufam v zazrak, ale uz ma fakt najvyssi cas vytiahnut si hlavu z riti. Trosku som dufal, ze by takeho Ibaneza mohol chytit niekto z Anglicka za typicky nezmyselne peniaze (aspon tretinu Cucurellu) a vzniklo by miesto pre Acarbiho, alebo ekvivalent v podobe kohokolvek, kto pri futbale rozmysla. No, ale ked som cital o vozickarovi Baillym, tak som si ho radsej schoval naspat do nohavic a zacal sa tvarit, ze som len hladal vo vrecku zapalovac. Svilar prisiel robit dvojku po Fuzatovi. Tam sa fakt neda urobit nic moc, aby to bolo horsie. Aj tak dufam, ze Patricio vydrzi zdravy.

Smerom von je to stale zatazene magickymi trejdmi Monchiho a Petrachiho. Chvalabohu sa podarilo priamo spenazit aspon Jordsa, ktory si evidentne neporozumel s Joseho futbalom a po dvoch solidnych sezonach totalne implodoval. Ostatni Villarovia, Kluiverti, Diawarovia a podobny odpad, o ktorom Mourinho rozpraval na zaciatku minulej sezony, ako o dedicstve z cias, kedy si agenti chodili do Rima prat spinavu bielizen, tu s nami bude pri najlepsom rotovat po nezmyselnych hostovackach az do trpkeho konca kontraktov.

Stale zostava otvorenych par veci. Dohoda s Belottim stoji a pada na Somurodovovi. Ja osobne z toho mam strasne nervy a chcem, aby siel uzbek doprdele za akukolvek cenu, lebo Galla mam moc rad a vidiet ho v Rime by bola ceresnicka na torte solidneho mercata. Na druhu stranu chapem Pintovu snahu Somurodova bud spenazit, alebo si ho hold nechat ako druheho utocnika, pretoze sa s nim splachlo 18 milionov a vybral si ho sam Mourinho. Trochu blbe je, ze ten isty Mourinho ho nechal vlani tri mesiace sediet, bez ohladu na to, ze Tammy mal obdobie, kedy si naozaj potreboval sadnut. Ak sa to stane aj v tejto sezone, sance na dobre umiestnenie sa dost znizia, pretoze tie goly budu znova chybat. Ak nie, verim, ze Eldor si to odohra (fun fact - v minulej sezone mal lepsie statistiky, nez Zaniolo, lol). Potom je tu potencialny odchod Zaniola, ktory je imho stale v hre a hoci ja sa radim k nepopularnej mensine, ktora by ho rada spenazila, v tejto faze pripravy by to asi narobilo spustu skody a vynulovalo tu dynamiku, ktora sa medzi fab four vybudovala. Imho naozaj dost zalezi na tom, ako tieto dve veci dopadnu. S uzavretym kadrom a Belottim ako vice-Abrahamom by bola CL nutnost. Ten kader ma konecne po rokoch aj hlbku na lavici. Ak sa upecie last minute trejd Zaniola a zostane Somurodov, ktoreho Mourinho zabetonuje na lavici, mohla by z toho byt aj typicka Rimska shitshow.

Uvidime, uvidime. Je tu nadej aj obrovska neistota. Na nejaky odhad si trufnem, az sa zatvori mercato a odohraju sa aspon tri kola. Dovtedy je Rim Schrodingerova macka.

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Emmett Brown

Z toho Belottiho začínam byť nervózny, dosť by ma naštvalo, keby to padlo.

Reagovat
Largo

Jakoze to ted nevypada moc dobre.

Reagovat
Francesco Totti AS

Aspoň jeden rok bych chtěl vidět Zaniola v tomto Římě s Dybalou, Abrahamem a dalšíma.

Eldora bych poslal max hostovat

Kdoví jak to bude příští rok s Abrahamem, jestli ho Chelsea nekoupí za těch 80.Pak by byl Belotti jednička a Eldor backup.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se prodá Tammy za 80, Friedkin 100% zainvestuji do nového hrota, jakože největší nákup v historii klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybyste jako úplně nezaujatému fanouškovy italského fotbalu měli poradit:

a) Nejautentičtější stadion - s nejvíce prazvláštní, divokou italskou atmosférou. Něco co člověka nadchne.

b) Zápas, který na takovém stadionu se může odehrát - např. místní derby, rivalita, super fanoušci na obou stranách.

Reagovat
Largo

Olimpico v Římě a derby Roma - Lazio, jednoznačně.

Reagovat
smazaný uživatel

a) Neapol, která ale oslabila, takže tam bych nejel, pro mě San Siro nebo Olimpico v Řím. Teď pod Mourinhem bude na AS skvělá atmosféra.

b) Inter-AC, AS-Lazio

Reagovat
Forza_Inter

ak chceš naozaj zazit taliansku kulturu na stadione, chod na Serie B na juhu Talianska. Hrozny futbal, mala navstevnost ale ludia na stadion donesu co chcu, hulia, bliakaju, gestikuluju, vyvaleni cez 2 stolicky, fajcia atd. Bol som napr na Lecce vs Alessandria.

ak si neni takyto psychopat, tak by som asi odporucil stihnut San Siro kym ho nezburaju. Rimske derby takisto.

Pro tip: Janovske derby, bohuzial to sa tuto sezonu neda kedze FCJ zostupil.

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně i na první ligu, Salernitana.

Reagovat
Pipo123

Čakal som viac od prestupov, Juve začalo dobre, ale nejak sa zasekli, od AC som čakal podstatne viac, ešte keď budú hrať LM ktorá im zoberie veľa síl. Najlepšie mercato asi AS. Ale celkovo som čakal od klubov viac

Reagovat
Largo

Já jsem rozhodně víc čekal od Atalanty, ta mě zatím vyloženě zklamala. AC taky může ještě přidat, my sháníme stopera a Belottiho. A taky Turínu trvalo, než se rozjel.

Reagovat
Pipo123

Ešte Fiorentina spravila dobré prestupy, ale tá TOP6 do toho moc neinvestovala, skôr všetko prestupy za lacné peniaze či podpisy zadarmo. Teda až na Bremera čo bola pálka

Reagovat
smazaný uživatel

U nás řada otazníků. Jak se Gosensovi podaří nahradit Perišiče, Lukaku zpět v akci, alespoň ta záloha s obranou (stopery) drží pospolu a nedošlo k výrazným změnám. Věřím, že budeme útočit na Scudetto, jsem zvědavý na AC a ještě víc na Juventus. Fiorentina sympatický mercato a velký Mourinhovi jak pozvedl ŘÍM a tím i celý italský fotbal. Ty jména jsou víc než zajímavý.

Nějaká predikce: boj do posledního kola

1: Inter 2. Juventus 3. AC 4. možná to AS

Reagovat
Pipo123

Juventus

Inter

Neapol

AC

AS

Lazio

Reagovat
BaggioRoberto

Pipo Neapol prisla o Mertense, Insigneho a Koulibaliho a najednou skonci pred nama. To je sileny.

Reagovat
Pipo123

Získali zaujímavé mladé posily, myslím že si to sadne, Mertens už nehrával tak často, podľa mňa bude veľmi chýbať Koulibaly, ale inak mi príde že majú fajn team a kvalitného trénera. Nemyslím si že až tak moc oslabili, robia dobrú prestavbu

Reagovat
Kaka14

Pipo, ty si aj minuly rok typoval že AC bude 5., keď si dobre pamätám Tak hádam to dopadne zase rovnako

Reagovat
Kaka14

Sorry teraz si nás dal 4.

Reagovat
Pipo123

Tak kto vás tak netipoval? Vy ste mali neskutočnú sezónu

Reagovat
Kaka14

To sme mali aj pred tym pod Piolim, keď sme skončili 2.

Reagovat
BaggioRoberto

Tak jasne ze prisli sikovni mladici, ale jr to otaznik a potrva to. Za me je Neapol ted v prestavbe, kdy proste skoncila jedna velka era, asi druha nejuspesnejsi v hiatorii klubu. Nerikam, ze se nejak hodne propadnou, ale aby skoncili lip nez v preschozich dvou sezonach, kdy pul roku vypadali jako kandidat na boj o scudetto, tak tomu neverim ani omylem. Oni a Atalanta maji pred sebou tezkou sezonu. U AC navic titulem nic nekonci, tam je mlady tym, vsichhni jedou na obrovske vlne euforie a rodine atmosfery a fotbalem se beskitecne bavi, tam to do tretiho mista bude opet.

Reagovat
Shevchenko

Tip smíchaný s přáním:

1. AC

2. AS

3. Atalanta

4. Juventus

5. Inter

6. Neapol

7. Lazio

_______

18. Spezia

19. Lecce

20. Cremonese

Reagovat
10

přání:

Juventus

AS

AC

Atalanta

střízlivý odhad:

AC

Inter

AS

Juventus

Reagovat
10

zapomněl jsem na sestupující, tam bych si přál Inter, ideálně už v průběhu sezony za finanční machinace a rovnou do Serie C

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby se náhodou stalo, sepsal bys mi okénko s postřehy jak to vypadá v nižší soutěži? Abych věděl, co zhruba čekat, přeci jen to stále máte v živé paměti.

Reagovat
10

au, napsal bych něco o úrovni humoru odpovídající klubu, ale ty seš ještě ten z normálnějších, Doni

Reagovat
zurix_new

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
el Principito

Reagovat
Antijuve

Reagovat
M11

4. ?

Reagovat
10

3. - 4.

už jen za to, že půjdeme do sezony s LB Sandrem a De Scigliem si nic jinýho ani nezasloužíme...

Reagovat
Pipo123

Neapol výrazně usiluje o Giacoma Raspadoriho, její poslední nabídka činila 30 milionů eur plus dalších 5 milionů v bonusech. Sassuolu se však nabídka nepozdává a požaduje ještě zvýšení. (football-italia.net)

Šašoulu jebe? Zase nech ho nezabudnú predať do PL

Reagovat
10

Sassuolo má ceník jako když si jdeš koupit točenou zmrzlinu, chceš černýho, bílýho, nebo křížence, každej stojí 40m

Reagovat
Pipo123

Reagovat
BaggioRoberto

To ano, ale zase je rozdíl, když si dáš malou zmrzlinu a nebo velkou. Takže Raspadori by měl být podatatně levnější než Scamacca.

Reagovat
danko10

Pre toto leto sa urobili na Scamaccovi. Nemaju dovod dalej predavat, pokial im niekto neponukne nezmysel. U Raspadoriho je sanca, ze pojde v tom Dionisiho posahanom futbale este hore a o rok ho predaju bud do Juve za 60, alebo ked to nepojde, to co za neho ponuka Neapol, v klude da nejaka Aston Villa.

Reagovat
Pipo123

To hej, len my tie ceny prídu hrozné vysoké, zrovna hráči Šašoula mi nepríde ako TOP talenty svetovej úrovne aby za nich chceli také prachy, ale jo je tu nejaký trh a evidentne o nich je záujem a tie kluby do toho pôjdu, minimálne v tej PL sa niekto najde kto im dá ďalších 40 mega

Reagovat
BaggioRoberto

Tak hraji za repre, podileli se na zisku zlata z Eura, to jim proste dava ten punc lihne supertalentu, i kdyz to tak byt nemusi.

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně začíná po okresu a F:L nejlepší liga světa.

Titul snad Inter, pokud ne, tak AS.

Sestup Monza.

Reagovat
Panini Calciatore

Mne to vychadza na boj o scudetto aky tu este nebol, vidim 5-6-7 timov na velmi podobnej urovni, neverim ze niekto uleti do trhaku.

Zalezat bude na vytazenosti hracov v europoharoch, na MS v Katare + samozrejme zranenia klucovych hracov. Tym ze sa liga na takmer 2 mesiace prerusi, mozeme tu mat taky zvlastny efekt ako keby 2 sezon v jednej co bude zaujimave.

Moj tip:

1 Inter

2 Juventus

3 Roma

4 Lazio

5 Milan

6 Napoli

7 Viola

18 Empoli

19 Lecce

20 Cremona

Capocannoniere: Ciro (Laz)

Reagovat
PISTOLERO

No z mercata mám rozporuplné pocity. Za mě je fajn že se Lukaku vrátil a věřím že naváže na předešlé výkony. Příchody Asllaniho a Bellanovy za ty peníze taky dobrý. Hlavně Asllani vypadá hodně slušně Mkhitaryan místo Vidala za mě ideální náhrada. Co se týče odchodů tak jsme se zbavili Vecina, Vidala, Sancheze, Pinamontiho a podobných nepotřebných hráčů kde ušetříme aspoň co se týče platů. Největší průser je odchod Perišiče, kde nevěřím že Gosens ho dokáže plnohodnotně nahradit (zranění) a jiná alternativa moc neexistuje. Ta levá strana se obavám že nás bude stát scudetto. O provarech v podobě Dybaly a Bremera se už nemá cenu ani bavit Snad se podaří udržet Milana, protože bez něj by to bylo velký špatný. Už teď nám chybí jeden stoper místo žabáka (asi nakonec Acerbi)

Hlavně ať už to začne!

FORZA INTER !!!

Reagovat
BaggioRoberto

Tip:

1. ACM

2. Inter

3. Juventus

4. Roma

5.Lazio

Strelec: Vlahovic

Reagovat
smazaný uživatel

Od Allegriho nemůže být nejlepší střelec

Reagovat
wiggum

Co ten Belotti? Někde se píše, že podepsal předsmlouvu, jinde že dal ultimátum do úterý a pak začne přehodnocovat už i další nabídky.

Reagovat
10

Ten počet mladých Italů, co odchází do zahraničí začíná být docela alarmující a svědčí to o mnohém, rozhodně to není pozitivní signál. Nepamatuju si, že by jich někdy odešla byť jen třeba desetina.

Pellegrini, Udogie, Lucca, Viti, Scammacca, Casadei má taky odejít, nedivil bych se odchodu Zaniola...

Soudruhům se ten dekret klasicky moc povedl, teď radši všichni vezmou ojetý cizince, než dát šanci domácím hráčům, který se proti nim stávají drahý...

Reagovat
danko10

Reagovat
smazaný uživatel

Odchází také proto, že kluby nemají/potřebují peníze a zahraničí ty mladé přeplatí.

Casadei kam? Nemůže ho čornout nikdo v Itálii jako my Zaniola? Ten byl taky naceněn kolem 8, když se měnil s Radjou.

Lucca je divný případ, už (s nadsázkou) je mu 21, ani v B neměl nijak zázračnou sezonu, kdyby nebyl veliký, možná se o něm ani neví úplně. Jasně v Ajaxu dá góly a oni hose ziskem střelí někam, kde vyhoří, ale Lucu Toniho v něm úplně nevidím, třeba taky dozraje později, tito vysocí borci mívají Kollerovský příběh :) Ale z toho odchodu bych vědu nedělal.

Udogieho je hrozná škoda, ale on e prostě evropský typ hráče, už měl být v Juventusu v základu, Zambrotta šel do Juve ve 22. Nebo tlačit na Gosense v Interu..

Z Vitiho taky nemusí nic být a Scammaca by do zahraničí pláchnul dříve či později, neměl s tím problém v 16.

Ale je pravda, že tím dekretem se do Itálie natáhnou tři čtyři jména na sklonku kariéry, občas někdo v dobrém věku, spousta bordelu, které je pak těžké udat a úroveň ligy to nezvedlo.

Reagovat
10

Casadei by měl jít do Chelsea.

S Luccou souhlasím, to byl risk, ale za ty peníze ho Sassuolo s penězma za Scamu mělo zkusit.

Udogie a Viti jsou největší chyby italských týmů, to by se dřív nestalo, aby si takový hráče ty top kluby nechali ujít, zvlášť toho prvního, když vidíš, co hraje nalevo v Juve nebo Interu (Gosens s dost nejistou tělesnou schránkou).

Bohužel jen naivní jedinec si může nemyslet, že tohle je jen začátek a to vykupování nabere ještě větší obrátky, když teď mladý hráče z Itálie vykupují i Nice, Rennes, nebo Wolfsburg.

Reagovat
Nuno čomes

My bychom na toho Udogieho ani nemeli

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
pistacik11

Tak hlavne nie sú peniaze, platy problém nebudú, len skôr prestupove čiastky.

Reagovat
cresposuper

Aj u nas je to jeden krok vpred a potom dva vzad. Asllani a Bellanova su fajn, ale potom Espositovi po dobrej sezone nedame sancu v acku (aj ked by kludne mohol byt treti utocnik) a Casadeia predame.

Reagovat
Forza_Inter

Udogie, Viti a Casadei ma serú, inak ani nie

Reagovat
smazaný uživatel

Ndombele to Napoli? ADL nechce platit, jsem zvědavý, na kolik utáhnout Tottenham aby mu dopláceli.

Takže Spal bude zase trávit noci v tréninkovém centru jako s Radjou? Pokud by ho donutil makat, Ruize nahradí skvěle..

Reagovat
LesyJePan

Nechápem prečo po ňom nejde AC.

Reagovat
LesyJePan

- AC a Inter boj o Scudetto do posledných kôl

- Juve a AS si v pohode zabezpečia 3. a 4. miesto

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele