Stade Rennes přepisuje historii: Sarr druhou nejdražší posilou

26.07.2017, 18:27
Aktuality
Ismaïla Sarr bude od nadcházející sezóny oblékat dres Stade Rennes. To Métám za 19letého křídelníka poslalo 17 milionů eur a uskutečnilo tím svůj druhý nejdražší transfer ve své klubové historii...

Šestinásobný reprezentant Senegalu se přitom do Francie vydal teprve před rokem, už ve své první sezóně však Métám pomohl pěti ligovými brankami a výrazně na sebe upozornil.

Mladý ofenzivní hráč byl dokonce spojovaný i s Barcelonou, nakonec se však stěhuje do konkurenčního Stade Rennes, které za něho poslalo úctyhodných 17 milionů eur.

Podle francouzských médií si pak může bývalý zaměstnavatel Sarra na případných bonusech přijít až na 33 milionů. "Chci se ve Stade Rennes dostat na vyšší úroveň a následně se posunout do evropského velkoklubu," vysvětlil Sarr svůj krok s přesunem do Bretaně.

Autor: Jiří Vojík / lequipe.fr

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

majú bohatého majiteľa?

Reagovat
Pyroman

Ne, ale mají peníze ze zimních prodejů plus možná ještě pustí Diakhabyho do Monaka, což jim asi zaplatí víc jak polovinu téhle částky.

Reagovat
smazaný uživatel

4. nejbohatsi Francouz. Ale do Rennes moc penez nesype. Sarr je spis investice, novej Ousmanne Dembele.

Reagovat
smazaný uživatel

takze snad do BvB po case

Reagovat
Kang & Kodos

Neserte a vemte si za desetinovou cenu ještě Koubka.

Reagovat
smazaný uživatel

kdo byl nejdrazsi?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

docela kauf v ty dobe dat skoro 20 mega za utocnika co mel pak 858 minut na jedne gol :D

Reagovat
smazaný uživatel

holt ne kazdej brazilec vyjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
h8_sfatto

mnohem lepší hráč než Kyle Walker, a za tak směšnou sumu přepisuje historii

Reagovat
h8_sfatto

kurde to je Malang, špatný doklady na hranicích..

Reagovat
stas87

To asi nebude az tolko hracov, co este rok dozadu kopali v nejakej africkej lige a potom zacali hrat L1 aby zasa po jednej sezone odisli za velke peniaze inam, nie?

Reagovat
Robbie

Jen tak sleduje tu někdo Lafonta ?

Reagovat
Pyroman

Talent hodně slušný, ale TFC je tak zatím jeho maximum podle mě, potřebuje se ještě vyhrát.

Reagovat
Ferguson6

Tak Metz slušne zarobil... Snáď to investuju dobre, aby sa zachránili. Najlepšie do nejakého Slováka.

Reagovat
smazaný uživatel

Příšerný název, čím přepsali dějiny, když je jen druhý nejdražší, pak přepíšou pátým nejdražším a to ještě jen v rámci klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jallet, Souquet a teraz aj Lichsteiner s tym ze na lavo je iba Dalbert, ktory ale mozno odide? Alebo stoper Sarr. To jeden z nich pojde na lavo alebo na stopera ci ako to v Nice zamyslaju..

Reagovat
Israha

K včerejší EL: Jako první soitěžní zápas nové sezony to nebylo nikterak špatné, ale mouchy tam pořád jsou. Zaprvé krajní obránci jsou prostě slabí. Evra dovede solidně bránit i podpořit útok, ale už ne obojí najednou a tutově ne celý zápas, a rozlítaný Sakai je kapitola sama o sobě. Přidají-li se do toho na krajích Payet a Thauvin, kteří se moc nevracejí, jsou ty strany příliš průchodné. Zadruhé byl problém zachytit brejky středem, když se Sanson s Lopezem vytáhnou dopředu a nechají tam Gustava samotného, to je pak jedno přečíslení za druhým. Zatřetí stoperská dvojice je šíleně pomalá. No a Payet s Thauvinem musejí vyladit formu, jsem od nich zvyklý na vyšší standard. Rudiho ještě čeká spousta práce.

Na druhou stranu, posily vypadají dobře. Rami příjemně překvapil - rezolutní, důrazný, vůdčí typ, to přesně chybělo. Gustavo je tutovka, nesmírné zkušenosti, ten střed pole držel obdivuhodně. A Germain mě vysloveně překvapil, jak neuvěřitelně kvalitní byl coby jediný hrot...vždy jsem ho měl spíš za secondary strikera do dvouhrotového systému, ale zavřel mi hubu obdivuhodně. Jako druhý hrot je furt potřeba, ale Germain vypadá, že má na to, hrát základ.

Každopádně 4:2 je slušný, i když ne ideální výsledek. Není ale prostor se ohlížet na dva inkasované góly, prostě je potřeba v Belgii neprohrát a hotovo. Při ambicích klubu nějaké kalkulování s celkovým součtem branek není na místě, ten tým má na to nenechat se od Oostende porazit, hotovo.

Reagovat
Langi

OT: Mammana pry do Zenitu ...jak to prestupni obdobi zaclo dobre, tak tohle je pruser prvni kategorie...takze potrebujeme posilit obranu a odejde spolehlivy Jallet a Mammana, ktery byl loni nejlepsi...a misto toho dovali nejaky Ferland Mendy a tricetiletej stoper z Turecka...nehlede na to ze se rozpadl stred zalohy a top nahrada za Lacu neni...hodne dobre ...my chceme hrat stred tabulky?

Reagovat
smazaný uživatel

Tiez to nechapem. Z hladiska financii Ok. Ale to nema vyznam. Nepotrebujeme predavat. Obranu dvojku chcu postavit na Marcelovi, ale k nemu je potrebny stoper obratny, rychly a technicky, čo u mna Mammana splna a do rotacie Diakhaby a štvorka Morel s tym že Dakhaby by postupne nahradil Marcela, takže z tohto hladiska to nechapem. Mbiwu a Nkouloua sa chcu zbavit, tym padom jeden z nich ostane. Dufam že s Morelom nepočita Genesio do zakladu. Na druhej strane dva kolohnaty v strede obrany? (Marcelo a Diakhaby??). S krajnymi bekmi stebou nesuhlasim. Prava strana super Rafael ofenzivny a Tete trochu viac na istotu a na ľavo Marcal, ktory sa mi v priprave pačil hlavne smerom do predu a Mendy, ktory vyzera všestranne a vyzera sľubne.

Reagovat
smazaný uživatel

Kazdopadne predaj Mammanu sa mi nepaci a Aulas si to tym vyhlasenim na twite posral aj u fanušikov. Kde ma vlastne Genedio oči?

Reagovat
Langi

Nejlepsi je ze ho udajne odstrihl Genesio, kterymu se nezdaly jeho vykony...me prijde ze u nas tu praci delaj bud uplne blby lidi a nebo u toho nikdo nepremejsli...my vime, ze s obranou mame problemy radu let...ale kdyz mame moznost vychovat si stoperskou dvojici Mammana - Diakhaby, tak to po roce zase rozbijeme...Nkoulou s Yangou ted co...asi je blbost aby odesli vsichni tri a nikdo uz neprisel...az bude hrat Diakhaby s Marcelem tak to bude super...dve cerny zirafy, neobratny a slaby na mici...ty kraje nerikam ze se posilili spatne, ale nemyslim si ze bylo takovy zemetreseni potreba...stacil Marcal za Rybuse a bylo by to v pohode...takhle si vem, ze Morel bude hrat s nejvetsi pravdepodobnosti stopera, s tim aktualnim pretlakem na LB...Mendy s Tetem me budou muset jeste hodne presvedcit...stve me ze musel odejit Jallet aby prisel Tete...do budoucna dobry ale nemuselo se to resit letos, navic kdyz Jallet hral porad dobre...dalsi sranda je, ze zaloznik jeste neprisel ani jeden a na hrotu bude asi hrat Diaz a Maolida...proste mi celkove neprijde, ze by ten tym nejak extra posilil

Reagovat
Langi

Navic vzhledem k soucasny forme Fekira se ta zaloha bude dost tocit kolem nej asi...coz znamena zpatky 4-2-3-1

Lopes - Rafael (Tete), Marcelo (Yanga, Nkoulou), Diakhaby (Morel), Marcal (Mendy) - Tousart (Ferri), Darder (Grenier) - Traore (Ghezzal), Fekir (Aouar), Depay (Cornet) - Diaz (Maolida, Del Castillo)

Reagovat
Langi

tak Mammana přestoupil do Zenitu...Nkoulou prý zůstává...u nás to fakt vedou slepci nebo nevim ...já sem fakt zvědavej s čim chceme hrát

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva ja som s toho skoro dostal infarkt ale nie fakt ako Mammanu predat do Zenitu, jedneho s najlepsich hracov minulej sezony? Aulasa som kedysi povazoval za vazeneho cloveka teraz je z neho totalny komediant a ako to vyzera s Yangom nevies?

A treba kupit utocnika, Diaz sice ok ale Maolida, Del Castillo - mohol by si mi ich popisat, vobec nic mi ta dvojka nehovori. no vyzera to ze to boj o titul znova nebude

Reagovat
Langi

Yanga asi půjde pokud ho někdo bude vubec chtit...já mam z toho celkově trochu strach, jelikož nám odešli dva rozdílový hráči, z čehož jeden tvořil často celou hru a druhý dal 35 gólů.

Podle mě útočník už určitě nedorazí ...přišel Traore, který zahraje skoro všechny pozice v útoku a ještě Diaz...takže imho jediná možnost je, že budeme v srpnu jaloví a Aulas se zase vyplaší jako loni, když začal poslední srpna lovit Adebayora...že měl asi přijít někdo kvalitnější spolu s Traorem je věc druhá.

Vzhledem k tomu, jak sme zredukovali střed zálohy se celkem jistě bude hrát 4-2-3-1, kde bude hlavní odpovědnost na Fekirovi, Traorém a Depayovi...což rozhodně nezní špatně i vzhledem k tomu, že by ten útok neměl být závislý jen na gólech jednoho hráče.

Jinak Del Castillo těžko říct, už je mu nějakejch 21...uvidíme jestli dostane šanci v sezóně...Maolida super...výborně technicky a pohybově nadaný hráč...v přípravě se jevil velmi dobře...oproti dřevěnému Cornetovi působil jako zjevení...to je doufám budoucí Lacazette

Reagovat
smazaný uživatel

Yanga je a vzdy bol hrozny traged, ja som sa kedysi chytal za hlavu ako sa tento clovek mohol dostat do AS a odohrat tam skoro 30 (!!!) zapasov v lige za jednu sezonu ale myslim ze na nejaky priemerny klub v L1 by to este bolo (Caen, Guingamp, Strasbourg a pod.)

Traore je super kauf ale, Chelsea moze celkom plakat naviac APN bude od nova v lete a podla mna bude patrit medzi klucovych hracov ofenzivny najblizsie sezony ked sa zdrzi takze to je super

No Fekirovi sa musi zdvihnut forma, pokial by este prislo nejake kvalitne kridlo tak by nemal zaklad,ale to sa asi nestane

Dik za popis no, ked nikto nepride,tak podla toho co pises, trochu sancu by aj dostat mohli.

Reagovat
Pyroman

Zatím přestupák slušně nezvládáte (ne že by ASSE na tom bylo líp, ale tam už jsem se vzdal naděje na nějaké ambice). Přitom kvalitních stoperů je v rámci ligy dost, Thomas, Diop, Bensebaini, Gnagnon... A Genesio vám tam stejně narve Morela.

Reagovat
Langi

Tak Morela klidne, ale to je reseni tak na sezonu a vzhledem k tomu, ze uz se temer ocekava nejaky vyraznejsi uspech v Evrope, tak je to dost o drzku, protoze se vubec nevyresil problem s temi tragedy Yangou a Nkouloem...ve finale se ten Marcelo nechytne a budem mit obranu horsi jak loni

Reagovat
Pyroman

Právě. Peněz máte z prodejů dost, takže si v pohodě můžete dovolit investovat do kvalitního stopera, minimálně z těch jmenovaných v rámci ligy můžete koupit kohokoliv. Odchody ze středu jste taky zatím nenahradili, v útoku budete doufat, že Mariano není druhý Jesé... Předpokládám, že asi někoho ještě přivedete, ale v tuhle chvíli máte kádr tak na boj o EL přinejlepším.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele