Sparta může při losu EL dostat AEK Atény, Plzeň zase Spartak Moskva

04.08.2019, 16:07
Aktuality
Pražská Sparta může při pondělním losu závěrečného 4. předkola Evropské ligy ve švýcarském Nyonu dostat AEK Atény, Plzni hrozí Spartak Moskva a Mladé Boleslavi FC Turín. Rozhodlo o tom zúžení týmů do skupin, které zveřejnila UEFA.

Sparta, Plzeň i Mladá Boleslav se dozví jen dvojici, z níž vzejde případný soupeř v rozhodujícím dvojutkání o postup do základní skupiny. Všechny tři české celky v kvalifikaci Evropské ligy ještě čeká stejně jako jejich potenciální protivníky 3. předkolo. Sparta narazí na turecký Trabzonpor, Plzeň na belgické Antverpy a Boleslav pak na FCSB, bývalou Steauu Bukurešť.

UEFA rozdělila 26 dvojic pro 4. předkolo hlavní nemistrovské části Evropské ligy tří skupin. Všechny tři české týmy budou nasazené - Sparta a Plzeň coby druhý a třetí tým s nejvyšším koeficientem, Mladá Boleslav pak převezme pozici svého soupeře ve 3. předkole.

Sparta byla před pondělním losem zařazená do druhé skupiny a dostane tak jednu ze čtyř dvojic. Papírově nejsilnějším týmem by zřejmě bylo AEK Atény, které se utká s rumunskou Craiovou. Letenští by si rovněž mohli zopakovat souboj s izraelskou Beer Ševou, kterou před třemi lety porazili v základní skupině 1:0 venku a 2:0 doma. Zbylými dvěma dvojicemi jsou Rijeka/Aberdeen a CSKA Sofia/Luhansk.

Mladá Boleslav byla zařazená do první skupiny a nejtěžším soupeřem by pro ni v případě postupu přes FCSB byl zřejmě FC Turín, který čeká souboj s běloruským Soligorskem. Silná je také dvojice Midtjylland/Glasgow Rangers, další variantami jsou Ventspils/Guimaraes a Austria Vídeň/Apollon Limassol.

Plzeň figuruje v poslední třetí skupině, do které UEFA jako do jediné umístila deset dvojic. Viktorii by v případě postupu přes Antverpy hrozilo hned několik těžkých soupeřů - Spartak Moskva, Štrasburk či Alkmaar. Naopak hratelnější by byla dvojice Neftči Baku/Jehuda Tel Aviv.

V pondělí se ve švýcarském Nyonu bude losovat také závěrečné 4. předkolo Ligy mistrů a v osudí bude český šampion Slavia Praha. Červenobílí dostanou jednu ze čtyř nasazených dvojic, které ještě čeká 3. předkolo.

Papírově nejtěžší je duo PAOK Soluň s bývalým slávistou Miroslavem Stochem a Ajax Amsterodam, který v minulé sezoně došel až do semifinále Ligy mistrů. Složitý úkol by Pražany čekal i proti Celticu Glasgow. Na úkor Kodaně, kterou čeká Crvena zvezda Bělehrad, vloni červenobílí po výhře 1:0 venku a remíze 0:0 doma postoupili ze skupiny Evropské ligy. Čtvrtou možností je dvojice Dinamo Záhřeb a Ferencváros Budapešť.

Možní soupeři M. Boleslavi:
FC Turín/Soligorsk (Běl.), Ventspils (Lot.)/Guimaraes (Portug.), Austria Vídeň/Apollon Limassol, Midtjylland (Dán.)/Glasgow Rangers.

Možní soupeři Sparty:
Craiova (Rum.)/AEK Atény, Rijeka/Aberdeen, CSKA Sofia/Luhansk (Ukr.), Norrköping/Hapoel Beer Ševa.

Možní soupeři Plzně:
Thun (Švýc.)/Spartak Moskva, Molde (Nor.)/Aris Soluň, Lokomotiv Plovdiv (Bulh.)/Štrasburk, Mariupol (Ukr.)/Alkmaar (Niz.), Neftči Baku/Jehuda Tel Aviv.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (63)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tvl ta Bolka by to mohla dát s takovouhle do EL tam prakticky jenom turín a rangers by mohl bejt problém. Sparta to samé tam jenom ta první dvojka, a poslední dvojka by mohl bejt problém. Nejtěžší to má za mě plzeň

Reagovat
BaggioRoberto

To by ale museli postoupit ze 3. předkola.

Reagovat
cink

Chceš říct že by byli favoriti proti Guimares, Austrii, Apollonu nebo Middtjylandu? Uvedomujes si že to je Boleslav ne Plzeň?

Reagovat
Stannis Baratheon

Austria by byl slabší soupeř než Ordabasy. Portugalské týmy jako Guimaraes, Nacional.... jsou takové nemastné, neslané a klidně by je taky se štěstím mohla vyšoupnout. Mydtjylland mě povedené dva roky v Evropě, ale jinak je to klasický dánský klub, který by neměl nahánět našim klubům strach.

Se všema z nich by to bylo 50 na 50, s Austrií by byla favorit Boleslav.

Reagovat
smazaný uživatel

ještě aby vůbec austrie postoupila dále přes Limassol

Reagovat
Selänne

Reagovat
Rudnevs

Klasický dánsky klub. Midtjylland je veľmi dobrý, však si o nich niečo prečítaj a zistíš, ako tam k futbalu pristupujú.

Inak, Austria je teraz dosť v riti, dostali trojku i do nováčika WSG Swarowski Tirol a od Lasku. Sú predposlední, horšia je len Admira o skóre.

Reagovat
Stannis Baratheon

Ano, o Austrii to vím, proto píšu, že by přes ní Bolka přejít klidně mohla. Mydtjylland by určitě nutnou stopku taky znamenat nemusel.

Reagovat
Stannis Baratheon

Myslím samozřejmě Midtjlylland

Reagovat
smazaný uživatel

já někde píši, že by byly favoriti píšu, že by to mohla dát právě reálněji s austrii apod. než právě s turínem nebo rangers.

Reagovat
kylo ren

Takže letos to bude jen na slavii

Reagovat
Y.N.W.A

na Slavii v EL, vidím to podobně.... jestli Slávka postoupí do LM, tak budeme mít letos 2.000 a víc nic (5 za předkola, 4 za účast v LM, 1 za základní část)

Reagovat
dontcallmeandre

Záleží samozřejmě na skupině, ale já Slavii věřím, že by byla schopná porazit v pohárech kde koho, 2 vítězství a remíza ve skupině mi přijde úplně reálná.Ale samožřejmě může vychytat nějako uskupinu smrti, a je po ptákách.

Ale obecně věřím, že Trpišovský časuje formu až na 4 předkolo a hlavně základní část, před startem sezony o tom i mluvil, že začátek ligy bude trochu risk... tak uvidíme.

Reagovat
Y.N.W.A

bylo by to hezký, nemožný to není

Reagovat
16Dave

Uvidíme jestli FCSB podcení Boleslav

Reagovat
smazaný uživatel

spíš aby se Bolka z toho nepos---- FCSB už není co bejvávalo navíc bolku může jenom nakopnout, že to prolomily, a postoupily aspoň o trošku výše, a ne hned neskončily někde v Albánii

Reagovat
dinss

Snad udělá Bolka FCSB a dostane nějakej easy los. Pro Spartu bude důležitý to neposrat s Turkama a my se do skupiny prostě dostat musíme.

Reagovat
smazaný uživatel

máte to nejtěžší ze všech

Reagovat
dinss

Vůbec...

Reagovat
ratusek

poslední předkolo lehčí enž to třetí

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš bolku to souhlasím i ta sparta vlastně taky

Reagovat
smazaný uživatel

Na papíře to vždycky vypadá trošku jinak než na hřišti...

Reagovat
Rarášek

Yazici do Lille, pojď mi

Reagovat
Stannis Baratheon

Ano prosím. To bych snad i jel.

Reagovat
Theft90

Sparta si myslím, že to dá, Bolka vůbec a Plzeň 50/50.

Reagovat
mayday

Sparta vyskučí už s Trabzonem si myslím.

Reagovat
smazaný uživatel

taky si myslím snad aspoň vyhrajou doma ať nějaké body do koeficientu

Reagovat
Theft90

Já jim věřím, ikdyž si osobně mysím, že Trabzonspor je lepší než všechny ty týmy, které můžou vyfasovat.

Reagovat
mayday

No, i když teď jsem mrkl na soupisku a před rokem dvěma to opticky vypadalo lepší teda ten Trabzon. Teď už tam vyloženě tolik cizinců není a ty Turky neznám. Dobří budou určitě, ale po losu jsem dával Spartě tak 20 %, teď to vidím trošku optimističtěji.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem myslel, že Sparta končí, když tady tolik lidí psalo, jak je Trabzon nehratelnej. Když jsem viděl jejich soupisku, tak to tipuju 60/40 pro Spartu.

Reagovat
mayday

Já to vidím 50 na 50, jednoznačnýho favorita nevidím. Druhá věc je, že člověk prostě nezná ty Turky, co tam hrají, ale budou to asi fotbalisti slušní.

Sparta ale má šance slušný, nehratelný to není, ale mám trošku strach, že se zase zeserou nějak, přece jen Štětina, Hanousek a další, to je na Evropu málo.

Reagovat
Liquid

bude sranda Sparta i Bolka dostanou lehčího soupeře v tom playoff kole než mají teď a samozřejmě to oba podělají už teď

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

zajímavé, že v článku chybí info, že by Sparta mohla zažít další švédskou noční můru a to po vypadnutí s Göteborgem, Malmö a Häckenem by se mohla postavit Norköppingu

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

...a že by nakonec mohla to švédské prokletí zlomit, tak jsi to mysle, viď?...

Reagovat
Liquid

i to se může stát

Reagovat
Losinho

Všichni konec

Reagovat
fsada

Plzeň to 3.předkolo prostě musí dát. Sparta může jen překvapit ve 3.předkole. A Boleslav tý nevěřím, že 3. předkolo zvládnou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Sparta by mohla dostat Rumuny nebo Švédy. Na ty umí

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo Srby.

Reagovat
BaggioRoberto

Stejnak Spartě vylosujou AEK Atény a ve čtvrtek to bude doma s Turkama 1:1 před prázdným stadionem. Už ty losy nekomentuju. Ten užší výběr UEFY, to jak vybíraji? Dostat Trabzonspor jako nenasazenej to je fakt vtip.

Reagovat
Papra

trabzonspor proste nema body protoze uhrali hovno. Zijou jen z koeficientu Turecka.

Reagovat
smazaný uživatel

Slavie má smůlu bude se bude zase plavat v EL to nemůže už nikoho bavit

Reagovat
vanGomm

Tak oni ještě nepřelezli přes 3.kolo a už je zajímá to 4. Klidně se může stát,že si tu EL zahraje pouze Slavia.Ta ji má totiž jistou Pokud by se tam ještě někdo z našich týmů přece jen dostal,tak za součastného stavu by to bylo překvapení.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Selänne

Reagovat
Y.N.W.A

Plzeň 50/50, Spartě nevěřím už teď (protože si nevěří ona sama, i přes všechny ty plky "my jsme Sparta"), Bolka nemá kvalitu zvládnout další dvě předkola.... rád se budu mýlit

Reagovat
smazaný uživatel

Tak 4. kolo nás zajímá proto, že to je článek o jeho vylosování. Jinak samozřejmě každý ví, že tam ještě nikdo nejsme.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
hraca

Bolka neprojde přes FCSB, Sparta přes Trabzonspor, Plzeň přes Antverpy. Zbytečný článek. Stačila expresska

Reagovat
verv

zbytečnej člověk, stačil kondom

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
naheCZ

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

Ty jsi hňup

Reagovat
Y.N.W.A

no možný to je, snad se někdo hecne ale

Reagovat
Liquid

tak pojď Celticu

Reagovat
ratusek

Prej shovívavý los

Reagovat
Stannis Baratheon

Ararat-Armenia (ARM) or Saburtalo (GEO)

v

Dudelange (LUX) or Kalju (EST)

To nové rozdělení předkol EL je fakt komedie, dostane se tam každý srandaklub, jako loni Dudelange nebo Trnava.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele