Souhrn zimních přestupů týmů Gambrinus ligy 1/3

16.02.2009, 17:34, aktualizováno 17.02.2009, 12:56
Komentáře a souhrny
Zaujalo nás
Přinášíme vám první díl naší krátké série, během které zmapujeme veškeré počínání fotbalových klubů Gambrinus ligy na přestupním poli. V dnešním díle jsme se zaměřili na pět nejhorších klubů dle podzimní tabulky.

TESCOMA ZLÍN

Největší posila: Příchod Richarda Dostálka do zlínské kabiny by měl být pro tým velkým oživením. Tento pětatřicetiletý záložník začínal svou ligovou kariéru v Brně. Byl označován jako velký talent, který měl občas problém svůj um prodat. Po přestupu do Slavie na podzim roku 2002 se dokonce podíval do reprezentačního mužstva a s jeho kariérou to vypadalo velmi nadějně. Ovšem následně přišlo nevydařené angažmá v Kazani, a tak se přes Slovácko, třetiligové německé Aue a divizní Líšeň dostal až do Zlína.

Další příchody: Rýdel (host. Olomouc), Trubila (Most).

Nejcitelnější ztráta: I když to podle počtu jmen, která figurují v kolonce odchodů, vypadá, že zlínští v zimě výrazně oslabili, není tomu tak. Základní kostra týmu zůstala pospolu a vedení týmu se podařilo udržet v podstatě celý kádr pohromadě. Nalijme si ale čistého vína, zlínská hra byla na podzim chvílemi opravdu špatná, a tak není divu, že o hráče ze Zlína mezi ostatními kluby žádná rvačka nebyla.

Další odchody: Kóňa (uk. host. Sparta), Penner, Vrtělka, Baranyai, Malár (všichni Břeclav), Kraus (propuštěn).

VIKTORIA ŽIŽKOV

Největší posila: Dorazila na Žižkov ze severočeských Teplic a nese jméno Jiří Sabou, který nastupuje na pozici defenzivního záložníka a vyznačuje se dobrou hrou ve vzduchu a nesmírnou pracovitostí. Velkou výhodou pro kouče Ščastného je možnost nasadit pětatřicetiletého odchovance berounského fotbalu i v obraně. Sabou nastoupil v jarní části ke čtrnácti zápasům, ve kterých se mu povedlo jednou skórovat. Působení "pod vysílačem" pro něj nebude nic nového, neboť tu hrál celkem pět let a tým opustil po jeho sestupu do druhé ligy.

Další příchody: Pospíšil (host. St. Truiden), Hottek (Žižkov B), Straka (Antalyaspor), Vaculík (Plzeň), Corea (Hlavice).

Nejcitelnější ztráta: Jednoznačně odchod Marcela Šťastného na hostování do slovenské Nitry. Tento důrazný obránce dokáže hrát velmi dobře pravou i levou nohou. Na podzim si zahrál ve čtrnácti zápasech a nejlépe se prezentoval v derby s Bohemians, kdy vstřelil svůj jediný gól v této sezóně. Vyrůstal právě na stadionu "pod vysílačem" a během své kariéry oblékl dres Žižkova, Pardubic a nyní ho čeká premiéra v Nitře.

Další odchody: Hruška (Příbram), Bukač (H.Králové), Labant (Nitra).

SK KLADNO

Největší posila: Kladno si do bojů o záchranu přivádí dva zkušené hráče. Prvním je navrátilec Tomáš Klinka, který se po více než čtyřech letech znovu stěhuje do středočeského týmu. Mezitím si vyzkoušel německou a slovenskou ligu a do Kladna přichází s jasným cílem - díky své rychlosti pozvednout druhý nejhorší útok. Dalším příchozím staronovým hráčem je obránce Pavel Drsek. Kladenský rodák se dokázal prosadit v Bundeslize, kde odehrál 51 zápasů, dalších 179 si připsal za starty o soutěž níž. Po nezdárných námluvách se Spartou se mu ovšem nedařilo v řeckém Panionisu, a tak se po lednové přípravě u týmu upsal Kladnu. V týmu má nahradit odcházejícího kapitána Lukáše Killara.

Další příchody: Bartek (host. Bohemians 1905).

Nejcitelnější ztráta: Za svým snem šel podzimní kapitán Lukáš Killar. Po několikaletém působení ve středočeském klubu kývl na nabídku devátého celku polské ligy, Polonie Bytom. Vůdce defenzivy navíc odchází zadarmo. V zimě mu totiž skončila na Kladně smlouva a novou již nepodepsal. Při veledůležitém vstupu do jarní části by mohl jeho odchod znamenat nemalé komplikace. Na podzim totiž chyběl v jediném zápasu, když si odpykával trest za žluté karty. Ve zbývajících patnácti zápasech odehrál vždy celých devadesát minut. Kapitánskou pásku tak převezme záložník Ondřej Szabo.

Další odchody: Herzán (uk. host. Spezia), Kabele (host. Vlašim), Smutný (uk. host. Brno), Jurkič (uk. host. Olomouc).

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Největší posila: Poté, co sešlo z plánovaného přestupu Iva Táborského z Mladé Boleslavi, se dá za největší posilu pokládat navrátilec z hostování Václav Mrkvička. Ten odehrál první polovinu sezóny ve druholigovém Mostu a určitě nezklamal. Vsítil totiž čtyři branky a společně s Fraňkem se stal nejlepším podzimním střelcem klubu. Právě čtyřikrát se podařilo Mrkvičkovi skórovat i v minulé sezóně za Budějovice, kdy patřil do základní sestavy. Letos ovšem nemá nic jistého, a tak si do konce přestupového okna hledal nové angažmá. Kdo ví, jestli se tedy tato posila vůbec projeví.

Další příchody: Mrva (Bröndby Kodaň), Klavík (Slavia).

Nejcitelnější ztráta: Trenér Tobiáš si nenechal uniknout žádnou ze svých opor. Spokojen po podzimní části si chválil i pozici remízového krále, kdy se několikrát podařilo jeho svěřencům získat bod až v samém závěru. Kapitán Horejš zase kvitoval zlepšenou atmosféru po výměně trenéra. Jakákoliv obměna týmu se tu absolutně neprojevila, a tak se dají očekávat další vyrovnané zápasy, ovšem bez větší divácké atraktivity.

Další odchody: Kovařík (uk. host. Slavia), Ondráček (host. Čáslav), Šmíd (host. Dukla Praha).

1.FK PŘÍBRAM

Největší posila: Jako náhrada za Mišůna přišel na hostování do Příbrami plzeňský Zdeněk Šmejkal. Dvacetiletý odchovanec Sparty se dostal až do B-týmu, odkud si ho v roce 2007 vytáhl právě západočeský klub. V minulém roce nakoukl do jedenácti ligových zápasů, avšak letos na podzim odehrál pouhých 81 minut, když byl u domácí porážky od Ostravy. Není žádným tajemstvím, že Šmejkal umí velice dobře zaútočit po křídle a "kanón" Huňa by tak mohl mít na jaře ještě vydatnější podporu ze zadních řad.

Další příchody: Hruška (host. Žižkov), Brožík (host. Plzeň).

Nejcitelnější ztráta: Bezpochyby odchod talentovaného Milana Mišůna do Celticu Glasgow. Osmnáctiletá naděje pod trenérem Moralesem dorostla ve velmi perspektivního obránce, a tak není divu, že po něm "hrábl" nějaký zahraniční tým. Otázkou zůstává, jak moc se střelec jednoho podzimního gólu ve Skotsku uplatní. Tak jako všichni totiž potřebuje hrát a pokud by neměl delší dobu nastupovat, mohl by se stát dalším promarněným talentem českého fotbalu.

Další odchody: Michalík (host. Lučenec), Tomašák (uk. host. Ostrava), Slavík (uk. host. Tepice), Bakongolia (host. Zlaté Moravce).

Autor: Filip Horký, Michal Havlický, Josef Gvoždiak

Komentáře (44)

Přidat komentář
smazaný uživatel

nejvíce posílila příbram všichni kdo přišli do příbramy jsou: Hruška,Brožík,Šmejkal,Assami Nordine,Cafu a Bratr Tavarese

Reagovat
smazaný uživatel

O tom se nikde nepsalo že by přišli zahraniční hráči do příbrami.Ale nic neobvyklého když mají tak skvělého trenéra Morálese!Víš něco o těch třech Assami Nordinne,Cafu a Tavares?Odkud přišli a tak?

Reagovat
smazaný uživatel

Nordine je stoper, který přišel POUZE na zkoušku z Istres (Ligue 2) a odehrál za Příbram jedno utkání během soustředění na Kypru. Myslím, že si ho ale Příbram nakonec nenechala. Každopádně, zajímalo by mě odkud má CFC takové informace, zvláště když ani klubové stránky o jeho příchodu nic nepíší.

Reagovat
smazaný uživatel

jo přišel pouze na testy ale zalíbil se uvidí s epodle platu ale spíš by měl přijít ale jako sory 100% to neni no

Reagovat
smazaný uživatel

tak nordine byl včera s baníkem na lavičce

Reagovat
smazaný uživatel

nepsalo ale je to tak no bližší info mam jen o nordinem: http://www.racingstub.com/page.php?page=joueur&id=638

a o tom cafuovi že to je pravda ti můžu ukázat úryvek z toho jak se hrál platan cup tam dal za béčko příbramy hatrick:

Příbram B - Strakonice

Favoritem zápasu byla Příbram což také potvrdila. Hned v desáté minutě prostřelil brankáře Strakonic Brazilec Cafu - 1:0. O šest minut později přidal druhou branku Semedo - 2:0. Třetí zásah do sítě Strakonic obstaral tři minuty před koncem poločasu opět Cafu - 3:0. Po poločase to se Strakonicemi nevypadalo vůbec dobře. Ve druhé půli se nic nezměnilo a fotbalisté od Otavy se museli bránit velmi nebezpečnému soupeři. Po patnácti minutách druhé půle zvýšil na 4:0 Doležal a o deset minut později završil svůj hattrick Brazilec Cafu - 5:0. Paradoxně za tohoto stavu se fotbalisté Strakonic vzchopili a na 5:1 snižoval Benedikt. Konečnou podobu výsledku dal dvě minuty před koncem Hanzlík 5:2.

Reagovat
smazaný uživatel

bratr tavarese tezko, bud bratranec, ktery byl v CR na testech, nebo bratr belaida, ktery je ale ve sparte..

Reagovat
smazaný uživatel

belaid to neni a jestli bratranec helet no nevim na forum příbramy píše jeden z vedení že bratr

Reagovat
fantomas

Jeho bratranci jsou bráchové Fatyové, a ani jeden z nich do Příbrami určitě nepřestoupil, si troufám tvrdit.

Reagovat
smazaný uživatel

ne ne nejvice posilila Viktorka......pavol straka a pospisil

Reagovat
smazaný uživatel

Uz se tesim az zacne liga... zase budu vydelat na sazkach 0:0 a under, juchů

Reagovat
smazaný uživatel

tak to jsi asi na podzim dost silne prodelal, co?

Reagovat
smazaný uživatel

prodelas vzdycky Spis jsem narazel na tu hruzostrasnost GL

Reagovat
fabec1222

Mate tam chybu.Dostalek prestoupil do Slavie v roce 1998 a ne v roce 2002

Reagovat
georgeo

nejspíš je to myšleno tak, že přestoupil do slavie a na podzim roku 2000 se dostal do reprezentace

Reagovat
smazaný uživatel

tak to o Budějkách moc přesný není =) Mrkvička neuspěl v Písku a teď je v béčku a nepředpokládá se, že by si měl zahrát ani za béčko...Jinak to není Ondráček, ale Ondrášek Dynamo v zimě nakupovalo prej nadějný hráče, tak uvidíme, jak to s nima dopadne

Reagovat
smazaný uživatel

proč by si neměl zahrát? když se mu v mostu dařilo? vím, že si hledal angažmá..

Reagovat
smazaný uživatel

protože ho v Dynamu nechtějí, zahraje si maximálně za bego, když už teď nemá kam přestoupit...

Reagovat
smazaný uživatel

tak od toho je tam zase ta poslední věta ale stejnak si myslim, že by v budějkách byl co platnej ... i když je to pro mě po zlínu jasně nejnesympatičtější tým

Reagovat
smazaný uživatel

hele já mam říkat co??? v Budějkách sem vyrost, za Dynamo hrál, tak mě to nějak nutí fandit Dynamu...aspoň pasivně...a sám nejsem nadšenej hrou, je to bída... ale furt věřim v lepší zítřky =) btw. Mrkev nakonec skončila v divizních Strakonicích...

Reagovat
smazaný uživatel

a to jenom možná, pač z bega teď vyhazovali i ročníky 86

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rád za tvůj komentář,neboť mám možnost tě seznámit s podmínkami v tuzemsku. O víkendu jsem malém udělal díru do zdi, když jsem všechny "přidělené" týmy psal, protože v Česku neexistuje jediná oficiální databáze přestupů a všech dalších potřebných údajů. Když se podíváš na EF statistky přestupů, transfermarkt.de, ofiko stránky jednotlivých klubů, idnes.cz a ještě další (už si to vše napamatuju) tak zjistíš, že se neliší jenom kluby mezi sebou obchodující, ale také jména hráčů, jejich věk a tak

Reagovat
smazaný uživatel

Veškeré díry ve zdi vyrobené v souvislosti s aktivitou pro EF opravím zdarma za předpokladu, že se tam najde něco k žrádlu. Jinak potvrzuji, soupisky se občas hodně rozcházejí. Ale není to jen u nás. Nejvíc mě vytáčí, když na webu není ani nějaký datum, ke kterému by to teoreticky mělo být aktuální.

Reagovat
Kapřík

Tak to mažu pro krumpáč a něco dobrýho do Jednoty...

Reagovat
božský John

Fildo,kdybys potřeboval cokoli s Jablonce,dej vědět...

Reagovat
$dolar$

Z Plzne zase muzes dat vedet mne

Reagovat
smazaný uživatel

chápu tě, já bych nebyl schopnej popsat skoro vůbec českou ligu, maximálně tak Budějky a Slávku =) a sběr informací v celorepublikovým měřítku je dost problematickej, pač bys jednak musel znát detailně prostředí toho týmu a nebo se v tom prostředí nějak pohybovat...a to moc nejde...proto si myslim, že by každý město mělo mít svýho informátora, krerej by napomáhal prezentaci toho týmu pro celorepublikovou fotbalovou společnost...

Reagovat
smazaný uživatel

A z FC Chvojkovice mě

Reagovat
kalla

Klinka byl v Kladně už před sezónou a na konci minulé takže tam máte chybku...

Reagovat
smazaný uživatel

v dubnu 08 přišel do kladna a v srpnu 08 už byl v trnavě ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Totenham nakoupil vic

Reagovat
smazaný uživatel

V TipLize jsem tě dostal, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Tescoma Zlin

Richard Dostalek muze tymu pomoct urcite tymu svou zkusenosti. Neni to zadny namysleny hrac, ktery by chtel ukazovat, jak je skvely. Tymu pomuze hlavne svou zkusenosti. Jsem zvedavy, zda se ukaze i Trubila, ktery tvrdi, ze si sve goly setri na Ligu. Je velka skoda, ze Kraus tak neskutecne stagnoval, pak samozrejme klub reagoval adekvatne. Stejne tak se zbavil hracu, kteri nejsou vykonnostne tak dobri. Doufam, ze Zlin se v lize udrzi, i kdyz tomu prilis neverim.

Viktoria Zizkov

Skusim vynechat svou ostravskou nenavist k prazakum a vsemu okolo cech. Jiri Sabou i Michal Pospisil tym velice posili. Pospisil mel v Hearts obdobi, kdy byl hvezdou, skoda, ze jeho cas uz je davno pryc. Bohuzel si myslim, ze z teto petky Zizkov posilil nejlepe. Pravdepodobne se zachrani.

SK Kladno

Kdybych mel rict tym, kteremu jednozacne preji sestup, tak je to Kladno. Tento tym pro ligu nema absolutne zadny prinos. Zakladna fanousku je bidna, stadion je bidny a vse korunuji hraci, kteri tomuto cirkusu nasadili korunku. Kladno nema v lize co delat, proto je to pro mne jisty sestupujici. Ztrata Killara bude rozhodujici. Kezby na jeho pozici postoupila Opava

Ceske Budejovice

Od Ceskych Budejovic opravdu nevim, co mam ocekavat. Boje o pohary to nebudou, ale starosti se sestupem je asi taky necekaji, takze kolem 12. mista by s klidem v dusi skoncit mohli. Posilou je urcite Pavel Tobias, ktery prostredi zna skvele.

FK Pribram

Jeste pred sezonou me tento tym neskutecne stval, jeho navrat do ligy mi radost vubec nedelal, ale musim rict, ze Morales vnesl do tohoto tymu neco zvlastniho, co ceskou ligu hned necim prekvapi, necim fascinuje. Diky nemu je liga prece jen o neco zvlastnejsi, coz je jenom a jenom dobre. Pred sezonou bych je pasoval na sestupujici, ted verim v jejich boje o prvni polovinu tabulky. Ke Kladnu se podle meho prida tym, ktery bude v druhem pokracovani tohoto serialu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně za Kladno:

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Uz se tesim na Dostalka . Takvyho hrace byla skoda v divizni Lisni.

Reagovat
smazaný uživatel

No, Zlínu herně muže pomoc, jestli nerozvrátí kabinu.

Reagovat
smazaný uživatel

Zlín je na tom herně tak že jim pomůže i slabší vítr ve vlasech

Reagovat
smazaný uživatel

Kamoš s ním hrál za Líšeň a tvrdil,že je to super borec.Tak nevím !!

Reagovat
smazaný uživatel

Pro někoho, kdo hraje za Líšeň, to super borec jistě je.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná i SuperMan...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele