Souhrn kvalifikace o postup na MS 2018 - sobota 7.10.

07.10.2017, 19:54, aktualizováno 07.10.2017, 22:40
Komentáře a souhrny
Švýcarsko deklasovalo Maďarsko a drží se o tři body před Portugalskem. Švédsko rozstřílelo Lucembursko, na což Francie odpověděla hubenou výhrou v Bulharsku. Nizozemci jsou navzdory výhře v Bělorusku téměř jistě ze hry o baráž venku. Belgie si zvládnutou přestřelkou v Bosně a Hercegovině potvrdila už tak jistou první příčku...
Skupina A

Bělorusko - Nizozemsko 1:3

07.10.2017 20:45

Góly: 55. Maksim Valadzko - 24. Davy Pröpper, 84. Arjen Robben (pen.), 90+3. Memphis Depay

Přestože nizozemský národní tým splnil proti Bělorusku roli favorita a zvítězil v Borisově 3:1, radost z tohoto triumfu mají příznivci Oranjes pramalou. Tým Dicka Advocaata totiž nadále zůstává až na třetím místě skupiny A s tříbodovou ztrátou na druhé Švédsko, s nímž se sice utká v závěrečném úterním klání, jenže seveřané mají k dobru i obrovský dvanáctigólový náskok ve skóre, které je při rovnosti bodů rozhodující.

Nizozemci s vědomím osmigólové výhry Švédů nad Lucemburskem potřebovali k udržení naděje na postup nutně v Bělorusku zvítězit hodně vysokým rozdílem a po třiadvaceti minutách hry k tomu učinili první krok. Těsně předtím orazítkoval Vincent Janssen povedenou ranou z hranice šestnáctky břevno, ovšem jeho spoluhráči se dostali k odraženému míči a pokračovali v ofenzivním snažení. To korunoval Ryan Babel centrem na zadní tyč k nohám Arjena Robbena, jenž sklepl z prvního doteku míč Davymu Pröpperovi a záložník Brightonu bez váhání prostřelil brankáře Chernika.

Také ve zbytku první půle měli více ze hry Oranjes, ale střely Vilheny s Janssenem si na běloruského gólmana nepřišly, a tak se o přestávce odcházelo do kabin za pouze jednobrankového vedení hostí. A po změně stran bylo pro Nizozemce ještě hůře, neboť Bělorusko do druhé půle vyrukovalo s podstatně lepším výkonem. Balanovichovu střelu ještě stačil brankář Cillessen vyrazit na roh, ovšem v pětapadesáté minutě byl již gólman Barcelony překonán. Balanovich tentokrát místo zakončení našel v lepší pozici Maksima Volodjka, jehož parádní přízemní rána zapadla přesně k tyči.

Až pět minut před vypršením základní hrací doby se svěřenci Dicka Advocaata dočkali opětovného zisku vedení, když rozhodčí Michael Oliver posoudil zákrok Nikolaie Signeviche při bránění rohového kopu jako provinění proti pravidlům a nařídil pokutový kop, který Arjen Robben bezpečně proměnil.

V třetí minutě nastavení pak ještě stihl upravit skóre tvrdou ranou z přímého kopu střídající Memphis Depay. Konečný stav 3:1 je přesto pro Nizozemce zklamáním, neboť jejich šance na účast v baráži spočívá ve stěží představitelné demolici Švédska v závěrečném zápase skupiny. Seveřané totiž mají rozdíl skóre lepší o celých dvanáct branek.

Více informací k zápasu

Bulharsko - Francie 0:1

07.10.2017 20:45

Góly: 3. Blaise Matuidi

Výkon francouzské reprezentace v předposledním zápase skupiny A proti Bulharsku zůstal značně za očekáváním, přesto si ale země galského kohouta za umolousané vítězství 1:0 odváží ze Sofie všechny tři body. O jediný gól utkání se v samém úvodu hry postaral Blaise Matuidi, jehož trefa jako by hráče v modrém ukolébala k nevýraznému výkonu, který však Bulhaři nedokázali řádně potrestat.

Po šokující remíze na domácí půdě s Lucemburskem sáhl Didier Deschamps do francouzské sestavy a proti Bulharsku na trávník vyběhlo útočné trio Mbappé-Lacazette-Griezmann. Hosté na nic nečekali a od zahajovacího výkopu se pustili do ofenzivního nátlaku, který se jim takřka okamžitě vyplatil. Hned v třetí minutě totiž Griezmann sklepl míč Blaisi Matuidimu a záložník italského Juventusu navzdory ostrému úhlu parádní křižnou ranou překonal brankáře Ilieva a poslal Francii do vedení.

Od brzkého průlomu skóre si však Francouzi žádné větší šance nevytvářeli a stabilitě zálohy nepřidalo ani brzké střídání N’Gola Kantého, jenž si podle všeho přivodil svalové zranění. Po pětatřiceti minutách tak naopak scházelo málo k tomu, aby v poločase platilo vyrovnané skóre 1:1, neboť Hugo Lloris střelu Nedeleva vyrazil pouze před sebe, a tak se k dorážce z bezprostřední blízkosti dostal Georgi Kostadinov. Francouzský gólman ovšem toto zaváhání napravil a mrštným zákrokem udržel svůj tým ve vedení.

Ani po změně stran francouzská hra vůbec neodpovídala tomu, jak kvalitní výkony podávají hráči v modrém na klubové úrovni, a Bulhaři oprávněně cítili šanci na překvapivé vyrovnání. Výsledkem byl nepříliš záživný boj ve středu hřiště bez jakýchkoli brankových příležitostech na obou stranách. Jakožto ideální příklad poslouží nadějný francouzský protiútok do otevřené obrany soupeře, který skončil marnou snahou střídajícího Oliviera Girouda podržet míč u rohového praporku.

To nejdůležitější však Francouzi na každý pád zvládli, z Bulharska si odvážejí tři body a v závěrečném zápase skupiny A jim stačí k přímému postupu nepřipustit jakékoli selhání na domácí půdě proti Bělorusku.

Více informací k zápasu

Švédsko - Lucembursko 8:0

07.10.2017 18:00

Góly: 10. Andreas Granqvist (pen.), 18. Marcus Berg, 37. Marcus Berg, 54. Marcus Berg, 60. Mikael Lustig, 67. Andreas Granqvist (pen.), 71. Marcus Berg, 76. Ola Toivonen

Švédsko dnes doma opravdu bavilo své fanoušky a potvrdilo, že je nejlépe střílejícím týmem skupiny A, protože nastřílelo osm gólů! Jeho obětí se stalo Lucembursko, které nebude dobře vzpomínat především na střelce Marcuse Berga, autora čtyř branek. Švédsko tak udrželo náskok před třetím Nizozemskem, hosté jsou nadále poslední.

Tak tohle byla velká paráda. Švédsko doma předvedlo parádní ofenzivní sehranost, o kterou se od úvodu starala esa jako Claesson, Larsson, Johansson, Forsberg, Toivonen nebo samozřejmě Berg. Gólové hody v Solně začaly už v desáté minutě poté, co se domácí mohli radovat ze zahrávání penalty. Pokutový kop si vzal na starosti obránce Krasnodaru Andreas Granqvist a jeho zkušenosti projevily přesnou ranou - 1:0.

Brankář Jonathan Joubert určitě už dobře věděl, že dnes to nebude vůbec snadné utkání. To se potvrzovalo i kvůli jeho obraně, která působila nesměle a chaoticky. O osm minut později se obránci opět jen nechápavě dívali na rychlou kombinaci domácích. Na konci byl Marcus Berg, který zpracoval míč před malým vápnem a poté prostřelil brankáře Jouberta.

Ola Toivonen se ocitl ve velké šanci, když hlavou překonal Jouberta, jenže jeden z jeho spoluhráčů do hlavičky mířící do brány vložil svou přehnanou aktivitu a gól nemohl platit, neboť stál v ofsajdu. Brankář Joubert se opravdu snažil a zdálo se, že další únik Berga zastavil. Jenže Berg se dostal k dorážce a zatímco obránci jeho pohyb nestíhali, on hlavou poslal balon do sítě - 3:0.

Pro první poločas to bylo vše a domácí si řekli, že již svého soupeře nebudou v úvodní půli více mučit. Počkali si až do té druhé, kterou odstartoval Forsbergův pokus jen do míst, kam se natáhl Joubert. Hosté trochu překvapivě málem snížili na 3:1, když se Rodrigues dostal k ráně z hranice vápna. Naneštěstí ale v obrovské šanci minul!

Neminul však na opačné straně Marcus Berg, který se z pravé strany z pohledu brankáře dostal až do pokutového území a když nebyl příliš obtěžován soupeřovými obránci, vypálil do protipohybu vyběhnuvšího brankáře Jouberta - 4:0.

Pátý úder přidal po hodině hry hlavičkující Mikael Lustig a o sedm minut později kopali domácí hráči další pokutový kop! Opět se k němu postavil již jednou úspěšný střelec Andreas Granqvist a opět brankáře Jouberta pokořil!

Za dalších pět minut brankář Joubert opět lovil míč ze své sítě a opět mohl ironicky děkovat své obraně. Ani dva hráči nedokázali vyskočit na prudký centr ze strany tak jako Marcos Berg, který si tak dnes připsal již svůj 4. gól! Branku číslo osm měl na starosti Ola Toivonen. Střídající Krafth poslal nadýchaný centr na levou stranu a Toivonen jej z voleje poslal k tyči - 8:0 pro domácí!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Francie962116:520
2.Švédsko961226:719
3.Nizozemsko951319:1216
4.Bulharsko940513:1812
5.Bělorusko91265:195
6.Lucembursko91267:255
Skupina B

Andorra - Portugalsko 0:2

07.10.2017 20:45

Góly: 63. Cristiano Ronaldo, 86. André Silva

Téměř celý zápas vzdoroval fotbalový trpaslík úřadujícím evropským šampionům a i když na body dle očekávání nedosáhl, nedal nic zadarmo. Portugalsko se v zápase s Andorrou definitivně uklidnilo až druhou brankou, vstřelenou čtyři minuty před koncem.

Andorra versus Portugalsko, to měla být jednoznačná záležitost ve prospěch evropských šampionů. Kdo ale čekal, že Ronaldo a spol. trpaslíka rozcupují, ošklivě se mýlil. Hosté zvítězili na Estadi Nacional jen 2:0 a navíc se o výsledek báli až do samotného konce.

Pochopitelně Portugalci měli po celý zápas drtivou převahu a ve všech statistikách snad s výjimkou faulů naprosto dominovali. První poločas Portugalci zahazovali co mohli, ale nutno také pochválit brankáře Gómese, který odehrál parádní utkání. Pochytal toho spoustu, nicméně v 62. minutě už musel lovit ze sítě. Centr Joaa Maria se dostal až k Ronaldovi, který zblízka Gómese prostřelil. Andorra tedy držela s Portugalskem více jak hodinu nerozhodný stav a to lze určitě považovat za velký úspěch.

Navíc Portugalci dál zahazovali šance a drtivou územní převahu vůbec nedokázali zužitkovat. Andorra byla ve hře o body až do 86. minuty, kdy z pohledu Portugalců definitivně rozhodl útočník AC Milán André Silva. Danilo vrátil Ronaldův centr na zadní tyč, kde André Silva gólové dílo dokonal. Portugalsko sice nijak nepřesvědčilo, ale důležité je, že splnilo povinnost a Andorru porazilo.

Více informací k zápasu

Švýcarsko - Maďarsko 5:2

07.10.2017 20:45

Góly: 18. Granit Xhaka, 20. Fabian Frei, 43. Steven Zuber, 49. Steven Zuber, 83. Stephan Lichtsteiner - 58. Richard Guzmics, 88. Roland Ugrai

Ani předposlední zápasy kvalifikační skupiny B nepřinesly rozuzlení boje o první místo. Stejně jako Portugalci v Andoře totiž dokázali potvrdit výtečnou fazonu i hráči Švýcarska, kteří v Basileji rozprášili Maďarsko skoro jako u Világoše v poměru 5:2. Do klíčového boje o kvalifikaci na mistrovství světa pojedou hráči země helvétského kříže do Portugalska, kde jim k přímému postupu postačí i remíza.

Lepší vstup do zápasu si Švýcaři snad ani nemohli přát. V osmnácté minutě totiž maďarská brankář Gulácsi katastrofálně nezvládl zpracování zpětného pasu Guzmicse, které korunoval zoufalým podklouznutím, čehož využil napadající Granit Xhaka a vstřelil jeden z nejjednodušších gólů kariéry. Tím navíc maďarská smůla v defenzivě neskončila a hned po dvou minutách od Xhakovy trefy zdvojnásobil vedení Švýcarska Fabian Frei, jehož kroucenou ránu z úhlu tečoval ve skluzu jeden z bránících hráčů a Gulácsi jen bezmocně přihlížel, jak střela s nezvyklou trajektorií zapadá za jeho záda na zadní tyč.

Domácí tak byli rázem na koni a z potenciálně obtížného utkání se stala procházka růžovým sadem. Hráčům v červeném navíc nescházela chuť nadále útočit a Peter Gulácsi se měl stále co ohánět. Na ránu Shaqiriho ještě maďarský brankář stačil, ovšem dvě minuty před koncem první půle se Shaqiri zhostil role nahrávače a vybídl k zakončení Stevena Zubera, jenž se přízemní ranou nemýlil.

Také po změně stran se měli diváci v Basileji na co koukat, neboť hned v 49. minutě upravil průběžné skóre na drtivých 4:0 opět Zuber. Na jeho povedené zakončení z dvaceti metrů si sice Gulácsi sáhl, jenže cestě míče pod břevno i tak nezabránil. Teprve pak se ke slovu dostali i hosté, kteří krátce před odehranou hodinou zápasu alespoň kosmeticky upravili skóre zásluhou Guzmicse z dorážky po rohovém kopu.

Zábavné utkání pokračovalo gólovou přestřelkou až do samého konce, kdy si v závěrečné desetiminutovce ještě oba celky připsaly po jednom zásahu. Nejprve nekompromisní křižnou ranou skóroval domácí kapitán Stephan Lichtsteiner a minutu před vypršením základní hrací doby stanovil konečný stav 5:2 Roland Ugrai, jemuž nešikovným zákrokem ve snaze lapit centr namazal brankář Sommer.

Švýcarsko tak dokázalo zvítězit i v devátém kvalifikačním zápase a nadále kraluje skupině B, přesto mu jistota účasti na ruském šampionátu pořád uniká. Vše rozhodne až poslední úterní duel na půdě mistrů Evropy z Portugalska, kteří mohou v případě vítězství ukořistit první místo pro sebe a Švýcary odsoudit k nevyzpytatelné baráži.

Více informací k zápasu

Faerské ostrovy - Lotyšsko 0:0

07.10.2017 18:00

Góly: -

Souboj Faerských ostrovů s Lotyšskem branku nenabídl, přestože šancí bylo k vidění mnoho. Výsledek 0:0 tak jako tak nic zásadního neřeší.

Rozhodně nešlo o zápas dvou fotbalových velikánů, Faerské ostrovy patří k tradičním trpaslíkům kvalifikace a také Lotyšsko patří dlouhodobě k outsiderům. Jejich vzájemné utkání z loňského roku ovládli trochu překvapivě ostrované 2:0 a také dnes si brousili zuby na tříbodový zisk.

Jako první měli velkou příležitost právě domácí, ale po centru Vatnhammara hlavičkoval Edmundsson jen do tyče. O chvíli později byl stejný hráč znovu u balónu, obrana Lotyššů ho nedokázala zastavit a střelu mířící do šibenice musel skvělý zákrokem vytáhnout golman Gorkšs. Ve 36. minutě se zase probil hostující obranou Sorensen a Hanssonovu střelu musel blokovat Laizans. Faerské ostrovy byli o něco lepším týmem, Lotyšsko si dokázalo vytvořit jen jednu nadějnou příležitost, kterou ale Šabala poslal mimo tyče, takže Nielsen nemusel ani zasahovat.

Také ve druhém poločase byl dostatek gólových příležitostí. Nejprve Edmundsson podruhé v zápase orazítkoval tyč lotyšské brány a na druhé straně zastavil Kluškinsův pokus Nielsen. Z následného rohového kopu pak hosté nedokázali vůbec zahrozit.

Faerské ostrovy se nechtěly s bezbrankovým výsledkem smířit a v závěru svého soupeře pořádně přimáčkly. Čtyři minuty před koncem netrefil ideálně placírku Sorensen a v nastavení těsně minul branku smolař utkání Jóan Símun Edmundsson, když o kousek netrefil branku. Utkání v Torshavnu tak branku nenabídlo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Švýcarsko990023:527
2.Portugalsko980130:424
3.Maďarsko931513:1410
4.Faerské ostrovy92344:159
5.Lotyšsko91173:184
6.Andorra91172:194
Skupina H

Kypr - Řecko 1:2

07.10.2017 20:45

Góly: 18. Pieros Sotiriou - 24. Konstantinos Mitroglou, 26. Alexandros Tziolis

Druhé místo ve skupině H a takřka jistou baráž mají Řekové, kteří zvládli těžký zápas na Kypru a velké poděkování určitě posílají do Belgie, protože právě výhra Rudých ďáblů v Bosně byla naprosto zásadní. Kypřané sice brzy vedli, ale Řekové dokázali nepříznivý vývoj velice rychle zvrátit a otočit.

Postupová matematika byla ve skupině H jasně daná. Z prvního místa na šampionát v Rusku postupovala Belgie a druhou pozici měla v držení Bosna a Hercegovina. Až třetí v závěsu bylo Řecko, které tak potřebovalo utkání na Kypru stoprocentně zvládnout a navíc doufat v pomoc Belgie a právě ta se dostavila.

Pro samotné Řeky nezačalo utkání zrovna optimálně, nabuzení Kypřané se chtěli vytáhnout a v 18. minutě se dokonce dostali do vedení. Pieros Sotiriou obdržel přesně načasovanou kolmici za obranu a gólmana Karnezise nadvakrát překonal. Jenomže ve 24.minutě domácí chybovali v rozehrávce, čehož Řekové okamžitě využili a obávaný kanonýr Mitroglou se nádherně obtočil kolem svého strážce a zavěsil. Hned za další dvě minuty Řekové dokonali obrat, když si na rohový kop seběhl Tziolis a hlavou dal na 2:1. Hosté mohli ještě v prvním poločase vedení navýšit, ale nebezpečnou přihrávku na Fortounise zastavil Katelaris.

Zatímco alespoň v úvodu byli Kypřané vyrovnaným soupeřem, ve druhém dějství zcela odpadli a je vůbec zázrakem, že Řecko nevstřelilo další gól. Šancí na to mělo spoustu. Mitroglou pálil z dobré pozice do boční sítě a Fortounis zase pro změnu do tyče. S blížícím se koncem už Řekové nikam nespěchali a svůj náskok si střežili jako oko v hlavě. A výsledek 2:1 skutečně ubránili, což v kombinaci s belgickou výhrou v Bosně spustilo euforii. Řekům totiž před závěrečným kolem patří druhé místo, navíc poslední kolo hrají doma se slaboučkým Gibraltarem.

Více informací k zápasu

Bosna a Hercegovina - Belgie 3:4

07.10.2017 18:00

Góly: 30. Haris Medunjanin, 39. Edin Višća, 82. Dario Dumić - 4. Thomas Meunier, 59. Michy Batshuayi, 68. Jan Vertonghen, 83. Yannick Carrasco

Bosna a Hercegovina doma nezvládla duel s Belgií a dost možná ji to bude stát účast na světovém šampionátu. V hodně atraktvním duelu sice do kabin po první půli odcházeli spokojenější domácí, jenže ve druhém poločase se vícekrát prosadila Belgie a tři body si bere domů ona.

Další z mnoha dnešních duelů, které nabídly množství branek, se odehrál na stadionu Grbavica v Sarajevu, kde svou kariéru začínal slavný Edin Džeko. Ten se dnes hodně toužil prosadit, ale obránci Belgie jej velm dobře strážili. Možná i díky tomu se Belgii povedlo vyhrát a odsoudit domácí ke ztrátě. Ta by mohla mít fatální následky, neboť Řekové svůj duel vyhráli a posouvají se na druhou příčku právě místo Bosny.

Od prvních chvil vládla na půdě soupeře belgická jedenáctka. Už ve 4. minutě se dostal k balonu Eden Hazard, protančil s ním do pokutového území a poslal zpětnou nahrávku pod sebe. Tam totiž viděl nabíhajícího beka Thomase Meuniera, který zamířil a s pomocí teče dostal balon do sítě!

Domácí se v tu chvíli semkli a probrali, což vedlo k jejich většímu napadání. Především Edin Džeko byl hodně často v podobné pozici a obránci Belgie si jej museli velmi hlídat. Právě obrana Belgičanů byla tím, co zastavovalo jinak povedené a rychlé akce domácích. Po pětadvaceti minutách Visca při vhazování přihrál na Medunjanina, který se dostal s míčem blíže k vápnu a vypálil do šibenice. Nakonec se však rána stočila těsně vedle!

Po půlhodině se zranil Marouane Fellaini, takže do hry byl vyslál mladý záložník Leander Dendoncker. Mnoho štěstí ale svému týmu nepřinesl, neboť o pouhou minutu později podnikli domácí rychlý útok. Míč směřoval na Edina Džeka, který se s ním dostal do vápna a přihrál i přes dva obránce na zadní tyč. Tam si naběhl nikým nehlídaný Haris Medunjanin a jeho úloha byla vskutku velmi snadná - 1:1.

Belgičané se zkoušeli prosadit dalším z mnoha centrů, jenže Carrasco tentokrát našel před dotírajícím Basthuayiem jen ruce brankáře Begoviće! A právě Begović byl na začátku další gólové akce. Zkušený brankář vyslal dlouhý míč do hloubi pole a obránce Jan Vertonghen míč netrefil. Naopak při pokusu o výskok upadl a s balonem u nohy pelášil vpřed Edin Višća. Tomu pak stačilo jen najít skulinu mezi nohama brankáře Courtoise - 2:1.

V tuhle chvíli propuklo na stadionu obrovské nadšení, protože výhra nad favorizovanou Belgií by byla neskutečně cenná. Jenže to nebylo tak snadné. Ještě do konce poločasu se málem prosadili Michy Batshuayi s obráncem Thomasem Vermaelenem, ale ani jeho dorážka na Begoviće neplatila. Do druhé půle už byl vyslán mladík Tielemans a jeho práce se začala brzy projevovat.

Meunier skvěle nacentroval do pokutového území, kde se zjevil Michy Batshuyai a hlavičkoval těsně vedle. Zvýšená aktivita hostí se projevila pár minut po změně stran. Carrasco se parádně dostal do vápna, obhodil si protihráče a vypálil. Jeho ránu ještě Begović kryl, ale už neměl na dorážku Batshuayie. Mladého útočníka nikdo nehlídal - 2:2.

Naděje domácích se začaly ztrácet o dalších deset minut pozdějc. Belgie secvičeným signálem od De Bruyneho pokračovala na Carrasca. Ten z první hledal na zadní tyči Jana Vertonghena, který se nemýlil! O chvíli později Batshuayi ztroskotal na vynikajícím zákroku Begoviće a Bosna poté srovnala!

Osm minut před koncem se po rohovém kopu tvrdou hlavičkou prosadil Dario Dumić a vypadalo to na remízu. Jenže pouhou minutu. Pak se totiž k balonu dostal Thomas Meunier a nádherným lobem poslal balon za obranu na Yannicka Carrasca. Tomu se povedlo propálit brankáře Begoviće a zajistit Belgii tři body!

Více informací k zápasu

Gibraltar - Estonsko 0:6

07.10.2017 18:00

Góly: 10. Siim Luts, 30. Mattias Käit, 38. Sergej Zenjov, 52. Joonas Tamm, 65. Joonas Tamm, 77. Joonas Tamm

Jasného favorita v podobě hostujícího celku mělo utkání Gibraltaru s Estonskem. To se ukazovalo od samého úvodu střetnutí - už v desáté minutě rozehrál Vassiljev roh přímo na Siima Lutse a ten hlavičkou poslal míč do sítě - Estonci vedli 1:0.

O dvacet minut později pak hosté přidali i druhou branku, když se ve vápně prosadil Mattias Kait. Ve třicáté osmé minutě pak na poločasové skóre 3:0 upravil Sergej Zenjov a nebylo pochyb o tom, že se Estonci odnesou ze zápasu tři body.

Přesto se jim však ještě ve druhé půli podařilo skóre několikrát navýšit. Na 4:0 nejprve v padesáté druhé minutě zvyšoval Joonas Tamm, když prostřelil bezmocného gólmana Gibraltaru. Stejný hráč se prosadil i v minutě šedesáté páté, kdy ho ve vápně skvěle našel Ilja Antonov.

Závěrečný pátý úder pak Estonci Gibraltarcům uštědřili třináct minut před koncem základní hrací doby. Celá akce začala u Ragnara Klavana - kapitán estonského mužstva a obránce LFC sklepl míč pro Joonas Tamma a ten třetím gólem v utkání rozhodl o konečném skóre zápasu - Estonci Gibraltar rozdrtili 6:0 a připsali si povinné tři body proti slabému mužstvu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Belgie981039:625
2.Řecko944113:616
3.Bosna a Hercegovina942322:1214
4.Estonsko932412:1711
5.Kypr93159:1410
6.Gibraltar90093:430

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (115)

Přidat komentář
veikko

Švédové to Nizozemcům dobře hodili, ti teď budou muset jet na výhru tak o deset gólů nad Bělorusy.

Reagovat
blaugrana

Budú radi, ak vôbec vyhrajú.

Reagovat
johnik

Vždyť v případě výhry budou mít frantíci stejně o bod víc.....

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

YFC

Reagovat
Liquid

Může vůbec ještě Bosna jít do baráže, teď měla černýho petra a prohrála, když Slováci porazí Maltu a Skotové plichtí, tak v případě výhry Bosny nad Estonsku a zároveň kdyby skončila 2. skončí pod Slováky ne?

Reagovat
samson192

skôr Gréci ako Bosna

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Mönchengladbach

Takže s bosenskou prohrou je tak na 80 %, že Slováci baráž dají, ne? Skoti ve Slovinsku nevyhrajou.

Reagovat
Mihi

Nie, Gréci nemôžu vyhrať na Cypre.

Reagovat
Mönchengladbach

Jo aha, toho jsem si nevšiml...

Reagovat
veikko

Ještě je šance, že Chorvati remizujou na Ukrajině, ne? Ale tam by to bylo o skóre a nevím, jaké je porovnání.

Reagovat
Mihi

ano Chorváti remíza alebo Wales remíza

Reagovat
Minister

Tak už nám zostali len tieto možnosti.

Reagovat
fenixLFC

greci nie su schopni vyhrat na cypre od 83...

Reagovat
Mihi

veď tam vyhrali

Reagovat
fenixLFC

mas pocit ze to je vyhra?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi ano, ale každopádně v ní vypadnou. Letos je na těch druhých místech strašně moc silných týmů...

Reagovat
vladino10

Ktovie no, ono s Anglickom napr sme prehrali 1:2, lenže my sme s nimi hrali futbal..doslova futbal, žiadny betón, otvoreny futbal a bol to relatívne vyrovnaný zápas..a v podstate aj so škotskom sme vydržali hrať o desiatich do 60. minúty vyrovnanú partiu a futbal bez betónu..

Hlavne to vystrelenie lobotku nás posunulo o hodný kus vyššie, ten chalan vyzerá byť fakt geniálny, takisto skriniar sa zlepšuje zápas od zápasu..Hamšík momentálne nemá ktovieaku formu, ale ak by sa do nej dostal, tak by som určite nehádzal flintu do žita, mali by sme na to (ak by sme si nehodili sami poleno pod nohy nejakým hlúpym blikancom) urobiť nejaké prekvapenie..

Takisto začal hrávať aj duda v herthe, takže by sme sa konečne mohli zbaviť weissa v základe (bohužiaľ, ma na to byť členom repre, ale vybral si inú cestu a začína to byť na ňom už vidno..)

Ten káder je momentálne snáď najnaslapanejsi za posledné roky (ktovie ako na tom budeme do budúcej kvalifikácie s obranou- Ďurica ma 35, Škrtel 32, Pekarik 30, hubocan 32, na prípadne euro k tomu treba prirátať ďalšie dva roky), momentálne sa nám tam stretli skuseni hráči na ktorých ešte až tak nevidno pokles vplyvom veku a zároveň mladé talenty..takže silu na nejaké prekvapenie si myslím mame- o to väčšia škoda je, že sa do tej baraze zrejme nedostaneme preto, že sme si to pokašľali sami- skrtelova červená v prvom zápase proti Anglicku, makova extrémne hlúpa červená proti škótsku a prekaucovany prvý zápas proti slovincom- v základe s pauschekmi, hrosovskymi a durismi..

Reagovat
smazaný uživatel

Andorra

Reagovat
smazaný uživatel

Maroko zatiaľ hrá dobre Ak by im vyšli oba zvyšné zápasy, v Rusku by sme mali doslova severoafrickú inváziu, Tunisko, Egypt, Maroko

Reagovat
sk333

A to ešte Alžírsko sklamalo. Najväčšie šance z Afriky na MS bude mať asi Nigéria.

Reagovat
Liquid

mě mrzí ta Uganda kua a zřejmě i Burkina Faso smůla...i Doktoři z Konga

Reagovat
smazaný uživatel

No Uganda nie je tímom, ktorý by patril na MS, solídny africký betón a výsledky 0:0, 1:0, 0:1 ma naozaj nikdy nefascinovali. Burkina sklamala, rovnako ako Kongo, ktoré o všetko prišlo v dvojminútovke zápasu s Tuniskom. Nakoniec podľa mňa na MS bude dôstojné a podľa možností najsilnejšie africké zastúpenie, Tunisko, Nigéria, Maroko, Senegal, Egypt.

Reagovat
Liquid

Senegalu to nepřeju za to jakože opakování prohranýho zápasu, navíc jsou to plašani viz posledně jako favoriti na ACN a vyhořeli, po MS kdy Alžírsko trápilo vítězné Němce daleko víc než ostatní celky je pro mě velký zklamání, jak se propadli, to samé Ghana byla stálicí, osobně bych tam radši černou afriku než ty ze severu, Egypt tam měl být před 7 lety a ne teď....

Reagovat
smazaný uživatel

senegalci a ghanani hrali v plny palbe?

Reagovat
smazaný uživatel

Švédsko rozhodně 8:0 Lucembursko neporazilo.

Reagovat
veikko

Reagovat
fantomas

? To je narážka na Advocaatovo prohlášení?

Reagovat
F.Torres

Ronaldo neskutečně, přišel, gol dal, druhý měl obrovský podíl Tedka 2:0 dát švajcary

Reagovat
patas92

Fakt neskutečný

Reagovat
F.Torres

tak nebýt jeho, tak nebylo o co hrát, takhle jim dal opět naději jako už několikrát

Reagovat
smazaný uživatel

Na rozdíl od žebráčka

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem myslel, že rozhoduje v případě rovnosti bodů skóre....

Reagovat
F.Torres

tyjo, máš právdu, žil jsem v domnění, že to je na základě vzájemnýho zápasu

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Portugalsko jenom dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Ghana dá dve regulárne góly a Ronaldo z ofsajdu no ktorý bol uznaný no Ronaldov dp*

Reagovat
Benfica

to nebol ofside tú loptu nadvihol andorran

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TrueCommunist

Reagovat
20fredy20
Reagovat
Detektiv

King!!! The Beast!!! Saviour of portugal!! One and only!!! No words, just G.O.A.T. !!!

Reagovat
Gazdo

Akoze koza?

Reagovat
vanGomm

No a zrovna tento případ ve skupině dává důvod,bud,aby v případě rovnosti bodů alespoň raději rozhodovali vzájemné zápasy.Ovšem vůbec nejlepší by bylo,kdyby kval.skupiny byly po 4 týmech a aucajdři hráli předkola,tak jako to je třeba v LM.V závěrečných zápasech by pak nedocházelo k podobným fraškám jako je 0:8 pamatuji i 0:12,nebo 1:12.Ve skupinách by každý místo 10 zápasů odehrál pouze 6,takže se mimo jiné ušetří termíny.

Reagovat
smazaný uživatel

To by bola diskriminácia krajín ako Kosovo, Giblraltar či San Marino! A navyše by to zvýšilo šance kvalifikovať sa nežiadúcim ako sú Rumunsko Holandsko či Slovensko, Slovinsko a bla bla bla..

Reagovat
vanGomm

V takové LM to funguje celkem dobře a nikdo si s těch co musejí hrát předkola na diškrimináciu nestěžuje.Věřím,že už je to pouze otázkou času,kdy je k tomu okolnosti donutí a týmy tipu San Marina,Gibraltaru atp. budou hrát předkola.Tak jako zrušili přáteláky,tak dojde i na tohle.Všem to po všech stránkách prospěje.A pokud jde o tu tvou zmíňovanou trojici,tak když budou mít potřebnou výkonost a skončí ve skupině na 1.místě,tak si postup na MS zaslouží.Počet týmů 6,nebo 4 ve skupinách na to nemá vliv.Jsem vítěz skupiny hraji na MS.

Reagovat
20fredy20

Dufam ze Svedi vypadnu v barazi, vsak aj Dostovi neuznali regulerny gol vo svedsku v 90min.

Reagovat
junglist

sakra to se dalo krásně vsadit, všechno vyšlo jak mělo a ty lotyše bych tam nedal

Reagovat
Ángel di María 22

Hraje se na vzajemny zapasy nebo na skore?

Reagovat
smazaný uživatel

Skóre.

Reagovat
Ángel di María 22

Dobry, takze Portugalci jakakoliv vyhra. To bude dobrej match.

Reagovat
F.Torres

Portugalsko - Švýcarsko, Ukrajina - Chorvatsko, Wales - Irsko a Slovinsko-Skotsko

Reagovat
Coutinho10

rysujou se zajimavy zapasy + Recko celkem prekvapeni, ze Bosna bude asi mimo baraz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
El Campeon

Reagovat
vanGomm

Skore,takže o postupu na MS vlastně mnohdy "rozhodují"týmy jako Gibraltar.San Marino,Andora,Lucembursko atp.

Reagovat
Ángel di María 22

Tak rozhodujou.. Vsechny tymy maji moznost jim nastrilet hodne golu, kdyz to nedokazou, jejich smula.

Reagovat
vanGomm

To jistě,že tu možnost nastřílet hodně gólů mají všichni.Tento argument se dal čekat Jenže ve výhodě jsou ty co s nima hrajou v posledním,nebo v předposledním kole.Ty pak přesně vědí o kolik "potřebují" na postup vyhrát,když taková situace nastane.Příkladů z minulosti se najde dost.Pomohlo by,jak jsem napsal výše.Kvalifikační skupiny pouze po 4 týmech s tím,že by nejlepších 27 šlo přímo do 9 skupin.Tedy 3 do každé.A o těch 9 míst by si to ti ostatní rozdali v předkolech.Tedy podobně jak to funguje v LM.Jasně pokud bude rozhodovat celkové skore,tak ani ve skupinách o 4 týmech toto nelze v posledním kole vyloučit,ale ta možnost se zde výrazně minimalizuje.Jinak v podobných případech mě při rovnosti bodů příjde spravedlivější vzájemný zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalifikace se hraje dva roky takze celkove skore ma milionkrat vetsi vypovidajici hodnotu nez nejake dva vzajemne zapasy

Reagovat
smazaný uživatel

To je vzdy relativni.

Skore se da nahnat proti slabsi soupere a behem tech 2 let, i slaby tymy maji lepsi a horsi formy.

Kdyz chytnes slabsi tymy v horsim rozpolozeni, tak dostanou 4,5 i vice golu

Svedsko dneska 8:0

Vzajemne zapasy maji vetsi hodnotu pro me. Je to prima srovnani 2 tymu. A nehraje se hned ale ty vzajemne zapasy jsou take rozdelene v prubehu 2 let.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
vanGomm

Mě jen překvapuje,že se zde pravidla liší někde platí celkové skore a jinde zase vzájemné zápasy.Ty tvrdíš,že celkové skore má 1 000 000x větší vypovídající hodnotu.No mě zase příjde absurdí,aby tým nepostoupi jenom proto,že dal npř.Gibraltaru místo 18:0 pouze 17:0.Myšleno samozřejmě v součtu obou zápasů.Je to ale věc názoru.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
smazaný uživatel

Král Rozhodl pyrenejské derby a za 3 dny dovede Portugalsko z těžké skupiny na šamponát.

Reagovat
madridcan

Verim tiez, ale bude to tazke

Reagovat
Mönchengladbach

Skupina, ve které má Švýcarsko bilanci 9-0-0, zase tak těžká imho nebude.

Reagovat
RealC.F.

obdobná sračka tady byla řečena i české skupině a jasné baraží

Reagovat
smazaný uživatel

Fandit muzes, ale tezka skupina to fakt neni

Reagovat
smazaný uživatel

Vy fakt žijete ve vlastním světě.

Reagovat
smazaný uživatel

Když vy se na to tak snadno chytáte.

Reagovat
ADM

Skutočne pyrenejské derby je Andorra - Gibraltar

Reagovat
El Campeon

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť to je skupina o dvou týmech??

Reagovat
Trand

Reagovat
stas87

OT:

Pozeram Leafs-Rangers. Nie uplne od zaciatku, tak cca od polky tretiny a co stvara obrana New Yorku, tak to je naprosta komedia a ubohost. Ale nie je to len o obrane, pretoze domaci nie su u vsetkeho o krok, ale rovno o dva. Dost dobre sa na ich hokej pozera, maju konecne aj lepsiu obranu oproti minulosti ale v utoku je to parada. Navyse ziskali Calvina z Vegas a aj letos na drate si vybrali vyborne. Na to, ze boli 9 rokov bez PO a vlastne uplne k smiechu a superi si ku nim pravidelne jazdili pre body, tak im tie volby v dratu v buducnu podla mna prinesu minimale finale konferencie.

Reagovat
smazaný uživatel

u toronta je potreba se prestat smat jako tomu bylo predtim. lamoriello svejma krokama (celkove) dava zatim zapomenout haterum ktery ho pasovali na senilniho obstarozniho dedecka na odpis. ovsem si myslim ze letos budou maple leafs radi za playoff jako takovy. vsechno totiz nejde hned. kazdopadne bude vic nez zajimavy sledovat to kombo matthews nylander at uz co se tyka formy nebo rotovani sestavy (kdyz je rozdeli) . jeste vyvazit druhou petku a maj da se rict na cokliv. ale teda velky zklamani je alespon pro me podepsani marleaua jeste k tomu za takovy ukrojeni platovyho stropu.

Reagovat
El Campeon

Marleau se ještě může vyplatit(a zatim nezačal vůbec zle),má v lajně skvělého Kadriho a Komarov by se společně s těmito hráči mohl zlepšit a jít v sezoně nad 40 bodů.druhá lajna se mi zdá možná i slabší,než třetí,ale tak oni maj všichni hráči podobné icetimy,takže tam asi to pořadí nehraje takový rozdíl a Babcock to rovnoměrně rotuje.trošku zklamáním je pro mě zatim Connor Brown,kterej se propadl až do 4.lajny,hodně zvědavej sem na Hymana,jak si letos povede

Reagovat
stas87

Sak teraz sa im uz nikto nesmeje, pretoze posbierali na draftoch hracov a bola by fakt hanba, ak by sa aj nadalej placali na spodku NHL. Ale osem rokov boli k smiechu, na prelomu roku mohli casto odpisat sezonu a sustredit sa na dalsiu bol fakt. Prave hrac ako Marelau im chybal, pretoze v tom utoku je malo skusenych hracov. A v obrane maju len Phaneufa myslim. Sudis Marleaua prils skoro.

Reagovat
Liquid

čili když jde tak o to skóre, tak Slováci jsou stále silně motivovaní nastřílet Maltě co nejvíc gólů aby v případě remízi Chorvatů byli před nima, samozřejmě když Skotové nevyhrajou ve Slovinsku

Reagovat
Liquid

beru zpět, Maltu si umáznou, takže je jedno zdali jim daj 1-0 nebo 10-0

Reagovat
C-M@ster

Ovečkin je docela zvíře, co?

Reagovat
blaugrana

V zakladnej casti. V PO sa meni na krotke koťátko.

Reagovat
patas92

Ten jeho čtvrtý gol dneska

Reagovat
El Campeon

„jeho “

vyrovnání Minnesoty

Reagovat
smazaný uživatel

Ten prvni gol naprosto unreal. Silenost.

Reagovat
El Campeon

Reagovat
El Campeon

Reagovat
smazaný uživatel

Po Lidströmovi a Haškovi 3. nejlepší Evropan historie NHL. Jen by ještě potřeboval ten SC, ale tam to s Washingtonem moc nadějně nevidím.

Reagovat
smazaný uživatel

Okej, chytim se a zeptam se. Jagr?

Reagovat
smazaný uživatel

A x dalsich samozrejme.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
El Campeon

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší hokejista historie. Tedy až po Peteru Bondrovi.

Reagovat
eder

Zvíře ano, hokejista ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Bosna - Belgie, krásný zápas na ošklivém trávníku

Reagovat
JM

Jo, tak ono rozhoduje skóre, tak tohle Portugalsko musí dát.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

10:28 Mário Fernandes debutoval za Rusko

Mário Fernandes se během zápasu s Jižní Koreou dostal na plac a stal se tak prvním naturalizovaným hráčem do pole, který kdy nastoupil za Rusko. Pravý bek CSKA Moskva přitom má na kontě i jeden start za brazilskou reprezentaci

Jak je to mozne?

Reagovat
smazaný uživatel

Má už tak 4 roky ruské občanství.

Reagovat
smazaný uživatel

O to nejde, ale jak muze nastoupit za rusko, kdyz uz ma start za brazilii?

Reagovat
Tigerinho

protože hrál jen přátelák...

Jones zvládl dokonce tři zápasy a pak přešel...

https://en.wikipedia.org/wiki/Jermaine_Jones

Reagovat
Tigerinho

a když jsme u toho Ruska, tak i ...

https://en.wikipedia.org/wiki/Roman_Neust%C3%A4dter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Je v Rusku dlouho, má ruské občanství, cítí se být Rus, navíc vycítil šanci, že se v Ruské reprezentaci prosadí více než v Brazilské

Reagovat
hefy

Ten start za Brazíli byl přátelák.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele