Soud zrušil Hellasu Verona trest za údajný rasismus proti Balotellimu

22.11.2019, 13:55
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Někdo tam určitě řvát mohl, ale smutné je, že na to dojíždí i ostatní. Souhlasím s trestem pro šéfa ultras, viz. https://www.theguardian.com/football/2019/nov/05/verona-ban-ultras-leader-over-racist-comments-about-balotelli

Průser bohužel je, že Balotelli by byl schopen z rasismu nařknout i patník, do kterého nacouval

Reagovat
smazaný uživatel

Trestat někoho za názor, že Balotelli nikdy nebude pravý Ital? Kde to proboha jsme? A ještě s tím někdo souhlasí, že má být trestán?

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc dodal: "Také máme v týmu neg*a, který dal gól..."

A co se týče Balotelliho - narodil se v Itálii, vyrostl tam, byl tam vychován a pro reprezentaci Itálie udělal víc, než nějaká tupá pleška. Pro mě za mě, i kdyby byl fialovej, tak je Italem stejně, jako Okamura Čechem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co ti vadí? Že je Balotelli Ital? Nebo Okamura coby Čech? Ve své podstatě jsou na tom oba stejně a argument s babičkou z Moravy neberu.

Reagovat
smazaný uživatel

To je klidně možný, ale pořád je to jen názor. To byste trestal všechny, kdo s vámi nesohlasí?

Reagovat
smazaný uživatel

Nejedná se pouze o názor, za ten se netrestá. Každopádně to nebyl jediný Castelliniho prohřešek. V minulosti zpíval chorály s nacistickou tématikou, tvrdil že jsou tým založený na svastice, obhajoval chvalozpěvy na Hitlera coby de facto "studentskou záležitost", mele o spoustě konspiračních teorií atd. - minimálně to z něj pro mě činí odpad, poněvadž mi vadí extrémismus na obou stranách politického spektra.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, takže ano, trestal byste lidi za názory, se kterými nesouhlasíte, a ještě je nazýváte odpadem. Já bych třeba nezakazoval vstup lidem, co agitují za přijímání migrantů Jsem tolerantnější než vy

Reagovat
smazaný uživatel

Mám problém s ilegální migrací a s lidmi, kteří pro společnost nic nedělají. Nicméně s lidmi, kteří jsou začleněni ve společnosti, odvádějí daně a pouze nečerpají výhody systému, problém nemám. Podpora Hitlera a jeho ideologie pro mě není názor, stejně jako podpora Marxe. Pokud jste troll, gratuluji, měl jste mou pozornost.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde o to, jaké jsou vaše názory, ale zda jste ochoten tolerovat i ty jiné. Já taky nefandím nacismu, přijde mi to strašně hloupé, ale rozhodně bych nezakazoval vstup neonacistům na stadion

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud můžeme pouštět neonacisty na stadiony, tak můžeme pouštět radikální islamisty do Evropy (dle Vašeho názoru je to vlastně v pořádku, protože máme tolerovat všechny a všechno). Efekt bude podobný. Sem tam někdo vinou pyrotechniky přijde o pár končetin, ale pokud tolerujete všechny názory, tak můžeme nechat svět shořet na popel díky lidem, kteří netolerují pravidla vyspělé společnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty mu nefandíš? Ty se tu vždycky ukážeš, jen když je téma rasismus a na jaké straně jsi to už asi psát nemusím. A nemusíš tu lidem vykat, tím se fakt chytřejším a civilizovanějším zdát nebudeš.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, že nefandím nacismu. Zločinné ideologii, co zabila miliony lidí. Jak můžeš něco takovýho vůbec psát?

Já stojím na straně svobody slova. Tyhle kampaně proti rasismu povedou ke zničení národních států. Pak bude jedno, jestli budou České republice žít Češi, Arabové nebo třeba Eskymáci. Protestující budou umlčeni. A jak vypadá soužití různých ras a etnik? Historicky to končí válkou, tisíce mrtvých, obrovské utrpení všech lidí. Se podívej, jak to vypadá ve Francii, Anglii, Švédsku. Tak sorry, že mi to vadí.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale svoboda slova neznamená, že si můžeš vykřikovat cokoliv a kdekoli, aniž by to bylo bez následků.

Tady se rozšířil nešvar “svoboda slova”, to neznamená, že si každý může říkat co chce.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele a ty snad nefandíš českému národáku? Nebo by ti bylo jedno, kdybys byl jediným Čechem v České republice? Nemáš radši Čechy než jiné národy? Nefandíš českým sportovcům?

To všechno je svým způsobem rasismus a bude postupně zničeno a potlačeno v rámci čím dál absurdnějších aktivit. Běloši budou za 50 let mešinou na Západě, národní státy budou zničeny.

Jinak já samozřejmě nemám jiné lidi za méněcenné a nikoho nedsuzuju za jinou rasu. Ale vnímám to komplexněji, co je důsledkem a cílem těchto aktivit. Když budou lidi umlčováni a bude tady atmosféra strachu, tak se nezabrání zničení národních států. A to bude katastrofa, protože to dříve či později povede k válce, mrtvolám a bídě. Chápeš

Reagovat
smazaný uživatel

Fandím nároďáku a ne nemám radši čechy než jiné národy. Na zbytek nemam slov.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidíš, takže taky fandíš českému národáku, protože za něho hrajou Češi.

A snad chápeš můj postoj. Oni to dělají chytře, že odpor národů proti kradení vlastních zemí vydávají za rasismus a nacismus a spousta lidí jim na to skáče. Přitom podle mě je to průhledný

Přitom to jsou oni, kdo páchají v podstatě genocidu a vydávají ji za boj proti rasismu. Strašné

Reagovat
smazaný uživatel

O čem to proboha mluvíš? Kdyby hrála reprezentace moji ulice proti repre ČR, tak fandím mé ulici.

Jaký kradení vlastních zemí? Vždyť se tu teďka hezky vybarvuješ jsi jasnej nácek.

Jak se může boj proti rasismu rovnat genocidě?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak třeba Srbům bylo ukradeno Kosovo. Tohle tvrzení je nacismus?

Když to nechápeš, tak mě aspon neurážej.

Reagovat
smazaný uživatel

Kosované vždycky žili v Kosovu, takže mícháš hrušky s jablkama.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to myslel tak, že třeba za 100 let bude v Anglii jen 20% Angličanů a jiné části země vyhlásí vlastní nezávislost. Svoje státy v Anglii budou mít Pakistánci, Indové, Arabové atd. - jen příklad možného vývoje. Takže Angličanům jako národu bude ukradena část země, kde si jiné národy vyhlásí nezávislost. Takový je běžný vývoj ve světe, že státy jsou národní. Nevím, kde v tom vidíš nacismus?

A je také možné, že tam dojde k válce a jeden národ vyvraždí částečně druhý, čímž dojde ke genocidě.. To se bohužel taky stává třeba v Africe celkem běžně. Stačí malá rozbuška a pustí se do sebe.

A bude to vše důsledek "boje proti rasismu".

Nemusíš se mnou souhlasit, ale aspon mi nepodsouvej nesmysly. Já se nepovažuju ani za vlastence a nacionalismus je mi cizí. Ale akceptuju, že lidé se bohužel nesnáší mezi sebou podle rasového klíče, takže radši fandím národním státům

Reagovat
LidoOP

Teď jen záleží jak moc bereš Okamuru za Čecha

Reagovat
smazaný uživatel

Ten se narozdíl od Balotelliho narodil mimo území, jehož má občanství. Zároveň tam i 6 let žil. Upřímně, Okamura se cítí být Čechem, Balotelli Italem, tak nevidím důvod, proč jim to vyvracet. Oba sice nemusím, ale nemyslím si, že by povahou byl Balotelli v podstatě jiný, než třeba Cassano, v případě Okamury také nevidím rozdíl oproti některým jiným politikům.

Každopádně se ani jeden z nich nefotí po vzoru Özila z hlavou cizího státu a nevyřvávají po sociálních sítích, že je to jejich prezident.

Reagovat
Godwinson

Ten argument "citi se jako" je proste otresnej, bez urazky

Reagovat
smazaný uživatel

Však to negr je a měl by být na to hrdý.

Reagovat
wiggum

Takže teď už stačí "ÚDAJNĚ" a oni jsou schopni je potrestat, bez nějakých důkazů?

Reagovat
smazaný uživatel

Sám šéf ultras potvrdil, že to byli asi 4 lidi. Problém spočívá v tom, že se často kvůli pár idiotům trestají zbytečně ostatní fanoušci.

Reagovat
pajka-juve

Řešení je úplně jednoduchý. Problém je v tom, že se kryjí navzájem, takže žádné zbytečné trestání ostatních fanoušků. Klub i ostatní co to řeší chtějí vědět, kdo to byl. Pokud to neřeknou a drží kolektivně spolu, tak budou i kolektivně trestáni.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
eleven11

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele