Souček má rány na hlavě sešité několika stehy, na Moldavsko by měl být připraven

18.11.2023, 15:34
Aktuality
Tomáš Souček (© AFP)

Kapitán české reprezentace Tomáš Souček by po zranění hlavy v pátečním utkání v Polsku měl být připraven na pondělní závěrečný zápas kvalifikační skupiny o postup na mistrovství Evropy proti Moldavsku. Lékaři mu sešili rány na hlavě několika stehy a osmadvacetiletý záložník se s úsměvem spolu s týmem přesunul z Varšavy do Olomouce, kde se poslední letošní duel národního mužstva odehraje.

Souček v 65. minutě inkasoval těsně před vápnem na zemi nešťastný úder kopačkou do hlavy od polského obránce Jana Bednarka, který se v souboji snažil odvrátit míč. Český lídr utrpěl krvavé zranění, musel být dvakrát ošetřován, ale utkání s obvázanou hlavou dohrál.

Ještě před nešťastným soubojem Souček v 49. minutě srovnal na konečných 1:1. Jeho tým se před zápasem s Moldavskem udržel na postupové druhé pozici ve skupině a k účasti na šampionátu v příštím roce v Německu mu stačí v Olomouci neprohrát.

Když mužstvo před polednem odlétalo z Varšavy do Ostravy, odkud se poté přesunulo na Hanou, zveřejnila reprezentace na sociální síti X Součkovu fotografii. Český kapitán měl několik jizev na hlavě, ale usmíval se.

"Lékaři sešili Tomáši Součkovi roztržené rány na hlavě několika stehy. Do pondělního zápasu proti Moldavsku by měl být kapitán reprezentace připravený nastoupit," řekl ČTK tiskový mluvčí reprezentace Petr Šedivý.

Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého věří, že proti Moldavsku dotáhnou kvalifikaci k postupu. Na remízu v žádném případě nechtějí spoléhat. S Moldavskem se rozešli smírně bez branek v březnovém venkovním duelu, v předchozích dvou vzájemných zápasech Češi zvítězili bez inkasovaného gólu. Soupeř z postsovětské republiky potřebuje v přímém souboji o postup na Andrově stadionu vyhrát.

"Na remízu vůbec nebudeme myslet, budeme chtít vyhrát," řekl novinářům brankář Jindřich Staněk. "Hrát na remízu by byla sebevražda. Chceme postoupit na Euro, tak to pojďme dotáhnout společně jako Češi," doplnil krajní bek či záložník David Douděra.

Utkání v Olomouci je už nějakou dobu vyprodané. Šilhavého svěřenci v neděli podvečer absolvují na Hané tradiční předzápasový trénink, duel má výkop v pondělí ve 20:45.

Autor: ČTK

Komentáře (37)

Přidat komentář
kattos

Vím že ho tací nemusí, ale kurwa, jeho přínos pro repre je neskutečnej... gol s Polakama, jak prokličoval albánskou obranou a přihrál na gol... na to že je to kopyto def. střed tak musí tvořit protože nemáme kvalitné ofen. střed (ne Barák to v repre bohužel nikdy neukázal)

Reagovat
oli9

Reagovat
TOM HORAK

Souhlasím s tebou ohledně Součka. Ohledně Baráka ne - hrál třeba v osmifinále Eura proti Nizozemsku. Lepšího podhrota nemáme, ale je potřeba mu dát důvěru a trochu volnosti v tvorbě hry. Za mě trojúhelník Souček, Král, Barák prostě nej. Anebo ofenzivnější Souček, Ševčík, Barák. Bohužel kouč to tak nevidí. Navíc nám podle mě nesedí ani rozestavení 3-5-2. Chtělo by to 4-2-3-1

Reagovat
deiw

Reagovat
DieFohlenBMG

Já tu bublinu kolem Baráka absolutně nechápu. Loni v Serii A měl za 30 zápasů 2+0, jeho kariérní maximum jsou 4 asistence za sezónu, to má nekopa Coufal letos za pár zápasů v PL.

Reagovat
Uwe háže buly

Tak on hlavně není žádný podhrot.

Reagovat
Bakary3

Je to ofenzivní záložník

Čísla pořád stejně bídný

Reagovat
deiw

Tak zase předloni byl jedním z nejgolovejsich záložníků v rámci top 5 lig v průměrném Hellasu. A jako jasné, ve Fiore na to zatím nenavázal. Takže bych i pochopil, že nemusí hrát v repre vždy základ, a ne vždy je vhodný do taktiky- ovšem, jaké taktiky? Neříkej mi, že by v některých zápasech této kvalifikace nebyl platný.

Ale co se týče té bubliny skrz jeho nenominaci, tak mě jako laika zajímá, proč si dovolíme nebrat hráče, co hraje dost dlouho relativně stabilně italskou ligu. A zatím jediné vysvětlení od lidí, kteří jsou za tohle zodpovědní je, že porušil nějaká pravidla. Jaká, to neví ani sám Barák. A tohle mi dost vadí.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Kucka

Jako čísla má ve Fiore špatná, to je pravda.

Reagovat
Mass

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Cotton

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
DieFohlenBMG

Vtipný je, že Barák má za 5 let v repre 5+1. Dal góly Bělorusku, Estonsku, Ázerbajdžánu a 2 San Marinu. Za celou kariéru v repre má jednu asistenci proti San Marinu

Reagovat
mistr129

Reagovat
Manik...

Reagovat
Kucka

Reagovat
oli9

Jako jo Suk je prostě válečník nechal by tam vše... Golový... Ovšem včera jka lehl na zem tak měl jít střídat.. Nikdo nevěděl ani on jestli není otřeseny, otřes mozku atd... Měl tam pustit hráče

Reagovat
Acquanni

Podle mě si lehl jen aby přerušil na chvíli hru, pro nás byla remíza v pohodě, pro Poláky konečná. Využil situace, že se ukázala krev. S podezřením na otřes by ho tam doktor nenechal snad.

Reagovat
oli9

Ale v takovém stavu musel vědět že se stejně nastaví moc

Reagovat
Acquanni

Ono i když ty 3 minuty co proleží sudí zase přidá, tak to nějaký efekt má. Narušíš plynulost hry, zchladíš fanoušky. Není náhoda, že mají pravidelně hráči bebí potřebující ošetření, když je jejich tým pod tlakem

Reagovat
JarousFCB

Reagovat
kattos

Reagovat
Puskas

Holt, jednou sešívaný pořád sešívaný.

Reagovat
wwwx

Vypadá jak lobotom. A teď ještě k tomu ta jizva na čele.

Reagovat
Salfovic

Vypadá jak Timmy.

Reagovat
Pinturicchio

❤️

Asi byl cripl fight.

Reagovat
Firkraag

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Greny

Brabec, Cuf a Kuchta out z repre ... kurvy chlast a chlebicky

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Tyvolee cotojeeeee

Reagovat
Greny

Disciplína před důležitým zápasem... beztak Kozicka

Reagovat
oli9

To bude ještě veselo.. Tak hlavně že Coufal nedostal žlutou v Polsku aby mohl hrát

Reagovat
Greny

Přesně kdyby ho zkopl tak jsme nedostali gól a už možná byli na euro + ten rozhovor po zápase...

Reagovat
ACSeRw!n

yes

Reagovat
Igner Farnsworth

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele